Допоможіть розібратись!!! Держслужбовець у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, на цю посаду переводимо по договору звичайного працівника не держслужбовця у якого на той момент була індексація. За час роботи по договору виплачується сума вказана у договорі без індексації. З 01.09.2015р. держслужбовець виходе з відпустки і працівник повертається на свою посаду. Яка у нього буде індексація, робітники ревізійного відділу головного розпорядника сказали, що базовий новий серпень 2015р.
а у нас виникла тупикова ситуація:
- у травні була нарахована надбавка за інтенсивність всім працівникам у розмірі 20%-місяць для всіх став базовим і зафіксували індексацію
- у вересні відбулося підвищення і місяць став базовим, у декого зникла фіксована індексація(була менша аніж підвищення)
- у листопаді знову всім нараховуємо надбавку в розмірі 30% і місяць стає базовим
ось тут і виникає тупик- підвищення рахувати в якому розмірі для порівняння з фіксованою індексацією
- як різницю надбавки(тобто 10% )
- порівняння з попередньою сумою надбавки у травні
- чи порівняння доходу попереднього місяця(жовтня, а там надбавки не було зовсім)
ми бюджетна організація-освіта
у наших бухгалтерів різні розрахунки-до єдиного висновку не дійшли і не можемо схожої ситуації ніде прочитати. схиляємось більше до думки, що треба порівнювати з попереднім місяцем(жовтнем)-але тоді у багатьох зникне фіксована індексація, бо сума всіх 30% буде вищою.....
Olga_K писав:а у нас виникла тупикова ситуація:
- у травні була нарахована надбавка за інтенсивність всім працівникам у розмірі 20%-місяць для всіх став базовим і зафіксували індексацію
- у вересні відбулося підвищення і місяць став базовим, у декого зникла фіксована індексація(була менша аніж підвищення)
- у листопаді знову всім нараховуємо надбавку в розмірі 30% і місяць стає базовим
ось тут і виникає тупик- підвищення рахувати в якому розмірі для порівняння з фіксованою індексацією
- як різницю надбавки(тобто 10% )
- порівняння з попередньою сумою надбавки у травні
- чи порівняння доходу попереднього місяця(жовтня, а там надбавки не було зовсім)
ми бюджетна організація-освіта
у наших бухгалтерів різні розрахунки-до єдиного висновку не дійшли і не можемо схожої ситуації ніде прочитати. схиляємось більше до думки, що треба порівнювати з попереднім місяцем(жовтнем)-але тоді у багатьох зникне фіксована індексація, бо сума всіх 30% буде вищою.....
Думаю, тут залишається лише варіант з "попереднім" місяцем, тобто п.5 порядку 1078 порівнювати доходи до підвищення, та після підвищення. Порівнювати аж з травнем в порядок не вписується.
Прошу допомоги в практичному застосуванні листа Мінсоцполітики від 07.10.2015 №263/10/136-15 та розяснення Жанни Лаврентьєвої, яке опубліковано в журналі Оплата праці від 22.10.2015. Приклад, наведений в коментарі щодо врахування щомісячної премії в місяці підвищення посадового окладу для розрахунку фіксованої індексації. Як на мою думку, то приклад стосується премії, яка виплачується за поточний місяць і в вересні нараховується на новий підвищений посадовий оклад. А що робити, якщо відповідно до положення про преміювання премія виплачується за минулий місяць? В мене і в серпні і в вересні (при однаковому відсотку преміювання) премія однакова її підвищення немає. Збільшений розмір премії буде лише в жовтні, коли нараховуватимемо премію за вересень по новим окладам. Відповідно до Порядку 1078 я маю порівнювати вересень (місяць підвищення посадового окладу) та серпень із цього виходить що премія не вплине на індексацію. Ось тепер і сумніваюсь. Наведу приклад, подивіться будь ласка.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
eMelya писав:Думаю, тут залишається лише варіант з "попереднім" місяцем, тобто п.5 порядку 1078 порівнювати доходи до підвищення, та після підвищення. Порівнювати аж з травнем в порядок не вписується.
ми дійшли до єдиного рішення-порівнюємо із попереднім місяцем-якщо не так буде при перевірці - то доплатимо, так легше потім вирішити питання, аніж знімати суми. ДУЖЕ ВДЯЧНА за підтримку та всі інші консультації
Karmina писав:Відповідно до Порядку 1078 я маю порівнювати вересень (місяць підвищення посадового окладу) та серпень із цього виходить що премія не вплине на індексацію. Ось тепер і сумніваюсь. Наведу приклад, подивіться будь ласка.
Відповідно порядку 1078 Ви повинні порівнювати доходи до підвищення та після підвищення п.5. В порядку 1078 тільки в прикладі додатку 4 з'являється порівняння "з попереднім місяцем". Та не будемо на це звертати увагу, там свій приклад. Отже, премія, яка нарахована у вересні за серпень не індексується, тому що вона нарахована за попередній місяць, в якому вже проіндексовано дохід (лист від 15.11.2012 р. N 447/10/136-12). Щодо визначення суми підвищення, то тут, думаю, без різниці брати премію до уваги, чи ні, адже від цього сума підвищення не зміниться (сума премії, що до підвищення, що після підвищення у вересні була б однаковою).
1. Людина працювала на 0,75 ставки і отримувала 941,71 грн. зарплати і + отримувала індексацію : фіксовану 41,22 грн. і 75% поточної 430,26грн. з базовим місяцем - жовтень 2014 року. У вересні вона перейшла на іншу посаду з посадовим окладом 1660 грн. Що трапиться у такому випадку з індексацією? Для порівняння брати індексацію за поточний місяць і різницю у сумі підвищення. Індексацію потрібно брати із розрахунку 1 посадового окладу а не 0,75 посадового окладу (вичитав в інеті) а ось з підвищенням не можу визначитися - брати 1660 - 941,71 чи 1660 - 941,71/3*4?
2. Інша особа працювала на 1 посадовий оклад (8 годин) і отримувала 1342,44 грн. і + 119,16 грн. фіксованої і 573,68 грн. поточної індексації. У вересні вона перейшла працювати на 1,25 окладу (10 годин) з сумою 1867,05 грн. і + отримала доплату за розширення 345,75 грн. Базовий місяць змінився а ось з індексацією я не впевнений - зникне вона взагалі чи навпаки залишиться??
Питання мучать уже третій місяць але ніяк не можу знайти нормальну відповідь ((
Подскажите , пожалуйста!!
Устроилась на работу в феврале 2014р. оклад 1397 грн. надб.35 %.
После повышения оклад составил 1660 грн, надб. 581грн .
Помогите высчитать индексацию в ноябре месяце и какая сумма зп в ноябре ?
1. визначення суми підвищення проводиться із розрахованих сум доходу повної ставки. суми індексації теж враховуєто як при повній ставці.
2. місяць підвищення посадового окладу стає базовим, а при розрахунку індексації враховуємо всі надбавки та доплати в повному розмірі
Mochalova Marina писав:Подскажите , пожалуйста!!
Працівника, який отримує оклад і доплату за сумісництво, з 1 грудня переводять на іншу посаду. Його оклад при цьому збільшується, а сумісництво знімається. Оклад збільшується - тому змінюємо базовий місяць і перераховуємо фіксовану індексацію. Чи потрібно враховувати доплату за сумісництво при порівняльних розрахунках, якщо в грудні сумісництва уже не буде?
Mochalova Marina писав:Подскажите , пожалуйста!!
до підвищення дохід=1397+488,95(35%)=1885,95. після підвищення у 09.2015 = 1660+581,35(35%)=2241. сума підвищення =355,05. базовий новий-09.2015. індексація у вересні 2015 від "базового" 01.2014(новоприйнята особа у 02.2014) =1027,99. ФІ=1027,99-355,05=672,94. значить, при повністю відпрацьованому місяці дохід(тільки ці складові) =1660(оклад) + 581,35 (35%) +672,94 (ФІ)=2913,94. без додаткових доплат така ж сума буде і для 10, 11 та 12 місяців 2015р
1. визначення суми підвищення проводиться із розрахованих сум доходу повної ставки. суми індексації теж враховуєто як при повній ставці.
2. місяць підвищення посадового окладу стає базовим, а при розрахунку індексації враховуємо всі надбавки та доплати в повному розмірі
Дякую за відповідь)
1. Справа в тому що людина раніше працювала на 0,75 ставки з них 0,5 однієї ставки і 0,25 іншої ставки. Для порівняння підвищення з/п яку з 2 ставок підганяти до повної? ту що 0,5 чи ту що 0,25?
2. Стосовно доплат в повному розмірі - начебто суміщення не враховується як підвищення з/п і те що людина стала працювати не на 1 ставку а на 1,25 ставки це теж не підвищення адже формально з/п не виросла, людина просто стала "пахати" більше - не 8 а 10 годин?? Я помиляюсь?
Дитсадок писав:1. ... на 0,75 ставки з них 0,5 однієї ставки і 0,25 іншої ставки. Для порівняння ...
2. ... начебто суміщення не враховується як підвищення з/п ...і
1. якщо підвищується оклад-то в тому місяці враховуєте і порівнюєте всі складові зарплати(не тільки постійні). якщо при порівнянні рахуєте неповні ставки-то і індексація в тій же пропорції.
2. вже вище пояснювали механізм врахування суміщень у місяці підвищення
Підкажіть будь-ласка, чи буде платитися індексація працівнику, якщо надбавки перевищують1040,39?Наприклад сестра медична працює з 01.01.2012р.має 9 тариф.розряд,оклад 1754грн., за вислугу років 30%-525,30 і за тривалість безперервної роб 30%-525,30грн.=2801,60 До підвищення З/П з надбавками була 2358,40грн.Дякую
Альона Савчук писав:Підкажіть будь-ласка, чи буде платитися індексація працівнику, якщо надбавки перевищують1040,39?Наприклад сестра медична працює з 01.01.2012р.має 9 тариф.розряд,оклад 1754грн., за вислугу років 30%-525,30 і за тривалість безперервної роб 30%-525,30грн.=2801,60 До підвищення З/П з надбавками була 2358,40грн.Дякую
Нараховується індексація, навіть якщо надбавки чи весь дохід буде 104039 грн.
Easy писав:Доброго дня! З грудня 2013 по вересень 2015 року я працював на посаді методиста РМК відділу освіти. З 1 вересня мене перевели на посаду вчителя в 3 різні школи (4 години (основних), 4 години (суміщення), 4 години +7 годин заміни (суміщення)). Чи повинна виплачуватися індексація?
Допоможіть ! Як розрахувати індексацію на наступний плановий період? Я що робити, коли працівники з базовим місяцем жовтень 2015, ще не було індексації, як запланувати їхню майбутьню індексацію в бюджет?
Случайно на глаза попалось письмо минсоцполитики от 20.11.2015 №308/101/136-15 в котором сказано, что когда повышается оклад, премию тоже нужно учитывать и премия влияет на индексацию если повышается именно оклад. В сентябре при определении фиксированной индексации я это не учла. т.к. не знала. как вы считаете нужно ли сейчас корректировать з/п. Может у кого-то еще такая сиуация??
Вопросы по новой постанове № 1013:
1. Точно ли п. 3 постановы распространяется на всех бюджетников или только на органы государственной власти?
2. Я правильно поняла, что исчезло понятие фиксированной индексации совсем?
3. Что делать, если фиксированную на 1 декабря невозможно перекрыть ни какими надбавками, премиями и т.д. (фиксированная у сотрудников 2200, базовый был январь 2008, в сентябре зафиксировалась), из надбавок существует у нас только 50% за сложность и она уже выплачивается.
Натали02 писав:Случайно на глаза попалось письмо минсоцполитики от 20.11.2015 №308/101/136-15 в котором сказано, что когда повышается оклад, премию тоже нужно учитывать и премия влияет на индексацию если повышается именно оклад. В сентябре при определении фиксированной индексации я это не учла. т.к. не знала. как вы считаете нужно ли сейчас корректировать з/п. Может у кого-то еще такая сиуация??
обов"язково зніміть із індексації підвищення по премії, бо буде переплата, і не забудьте відкоригувати відрядження і відпускні, врахувавши ці зміни
miledi писав:Допоможіть, будь-ласка, з нарахуванням індексації. До 01.09.2015 заробітна плата вихователя складала 1485,06 грн(1142,35 - оклад на 0,775 ставки + вислуга років 342,74 грн). З 01.09.2015 було підвищено заробітну плату та ставку з 0,775 до 1,03 + 20% за престижність професії . В цьому випадку заробітна плата складає - 2705,30 грн (1803,53 оклад від ставка 1,03 + вислуга років 541,06 грн. +360,71 грн 20% за престижність професії). Як мені вирахувати фіксовану індексацію?
Якщо оклад не підвищувався, то фіксована=поточна-20%престижність.
Подскажите пожалуйста как индексировать зп в декабре если базовый месяц был сентябрь 2015 года и была уже фиксир.сумма-500грн.Сумма повышения допустим в декабре 200 грн.500-200=300 новая фиксированная?
Наталья0512 писав:Подскажите пожалуйста как индексировать зп в декабре если базовый месяц был сентябрь 2015 года и была уже фиксир.сумма-500грн.Сумма повышения допустим в декабре 200 грн.500-200=300 новая фиксированная?
Фиксированной сумы индексации уже нет, просто индексация 300 грн. (Фиксированная сумма индексации не изменялась)