Нове по мінзарплаті 3200 грн. з 01.01.2017р
- Сорокина Татьяна
- Мандрівник

VOV, я не знаю як там у педагогів)))), але у нас у спорті свої накази та своє Положення про ДЮСШ. і треба читати їх, а не порсто розмірковувати та порівнювати з іншими професіями. Я як побачила, що 36 годин це нібито не є 1,5 ставкою, дала вказівку нашому завучу, інструкторам методистам та кадровику ще раз перечитати всі постанови, які регулюють діяльність ДЮСШ, та сама з ними читала. В Положенні та наказі 2097 є кілька речень, які вказують, що тренер не може працювати більше ніж 2 ставки на місяць, тобто 48 годин. це, по-перше.
по-друге, за цією логікою, виходить, що 12 годин, це не 0,5 ставки, а ставка з навантаження 12 годин, виходить, що тут також треба порівнювати з 3200 грн. Хоча цього вони не радять)))))))
якесь однобоке бачення
Дивно, що більшість бухгалтерів на цьому форумі вважає, що 36 годин, це таки ставка, бо та вважалось завжди))))
Хоча є інші розьяснення Міністерства спорту з інших питань (питань оплати праці сумісників), де вони пишуть, що 12 годин - це 0,5 ставки. А не ставка з навантаженням 12 годин. Особисто я переконана, що Міністерство якщо і дасть відповідь, то 36 год - це 1,5 ставки.
Стосовно прибиральниці.... я взагалі не розумію, як прибиральниця може працювати 1,5 ставки? який в неї графік роботи?? до чого в них прирівнюється ставка? до годин чи до площі?? В нас раніше прибиральниця працювала на 0,5 ставки по 4 години в день при 5-деному тижні. Виходить, що 1,5 ставки- це працювати 12 годин на день??? то як, установи працюють 8 годин....Можливо я помиляюсь. Можливо прибиральниці оформлені на 1 ставку, з доплатою за суміщенням посад і т п.
по-друге, за цією логікою, виходить, що 12 годин, це не 0,5 ставки, а ставка з навантаження 12 годин, виходить, що тут також треба порівнювати з 3200 грн. Хоча цього вони не радять)))))))
якесь однобоке бачення
Дивно, що більшість бухгалтерів на цьому форумі вважає, що 36 годин, це таки ставка, бо та вважалось завжди))))
Хоча є інші розьяснення Міністерства спорту з інших питань (питань оплати праці сумісників), де вони пишуть, що 12 годин - це 0,5 ставки. А не ставка з навантаженням 12 годин. Особисто я переконана, що Міністерство якщо і дасть відповідь, то 36 год - це 1,5 ставки.
Стосовно прибиральниці.... я взагалі не розумію, як прибиральниця може працювати 1,5 ставки? який в неї графік роботи?? до чого в них прирівнюється ставка? до годин чи до площі?? В нас раніше прибиральниця працювала на 0,5 ставки по 4 години в день при 5-деному тижні. Виходить, що 1,5 ставки- це працювати 12 годин на день??? то як, установи працюють 8 годин....Можливо я помиляюсь. Можливо прибиральниці оформлені на 1 ставку, з доплатою за суміщенням посад і т п.
- VOV
- Коронована особа

- Регіон: Полтавская область
- Дякував (ла): 26 разів
- Подякували: 211 разів
Бачите, у Вас є всі докази 1.5 стаки.Сорокина Татьяна писав:VOV, я не знаю як там у педагогів)))), але у нас у спорті свої накази та своє Положення про ДЮСШ. і треба читати їх, а не порсто розмірковувати та порівнювати з іншими професіями. Я як побачила, що 36 годин це нібито не є 1,5 ставкою, дала вказівку нашому завучу, інструкторам методистам та кадровику ще раз перечитати всі постанови, які регулюють діяльність ДЮСШ, та сама з ними читала. В Положенні та наказі 2097 є кілька речень, які вказують, що тренер не може працювати більше ніж 2 ставки на місяць, тобто 48 годин. це, по-перше.
якесь однобоке бачення
1. Те що тренер не може працювати більше 2 ставок це ж якраз і всказує що при 48 годинах він працює на 2 ставки і з цього виходить таки що 36 це 1,5 ставки. Хіба ж не так?
2. Вони не радять порівнювати 12 годин з 3200 а мабуть таки з 1600. Це також доказ що 3200 при порівнянні потрібно множити на кількість годин і ділити на кількість годин ставки. 3200*12/24=1600. Хіба це не доказ?
Де ж доказ того що 36 годин вважати 1 ставкою?
Стосовно прибиральниці то там мабуть вважається що кількість ставки прирівняна до площі примішення а не до робочого часу. На певне приміщення положено певну кількість ставок прибиральниці. Тому виходить працює на 1,5 ставки коли прибирає більшу прощу, вобто аиходить що працює той самий час але з більшою інтенсивністю ніж прибиральниця яка б прибирала менше приміщення на 1 ставку. Так я розумію, хоча не претендую на істину.
- Сорокина Татьяна
- Мандрівник

VOV, абсолютно згодна. за січень нараховувала ЗП саме оп таким принципам, що до кожного розміру годин вирахувала свій Мінімальний рівень, до якого і доплачувала. Весь січень сиділи зі всіма структурними підрозділами радились, а тут раз и виходить, що 36 год і ставка))))))
хоча я згодгна, що це робота за 1 труд договором по основному місцю роботи...
- VOV
- Коронована особа

І я вважаю що Ви все вірно нарахували. У Вашому випадку, щоб переконатися в своїй правоті, мабуть краще проконсультуватися у вищестоящих аудиторів по вашій лінії або у ревізорів які Вас можуть перевіряють. Тому що саме від їх бачення ситуації буде залежати як вони оцінять Ваш спосіб нарахування а не від бачення ситуації авторів сатей у періодичній пресі.Сорокина Татьяна писав:VOV, абсолютно згодна. за січень нараховувала ЗП саме оп таким принципам, що до кожного розміру годин вирахувала свій Мінімальний рівень, до якого і доплачувала. Весь січень сиділи зі всіма структурними підрозділами радились, а тут раз и виходить, що 36 год і ставка))))))
- Сорокина Татьяна
- Мандрівник

повністю згодна, але навіть у ревізорів різні версії))))))))))))) таке саме)))))) Кого не спитаю - кажуть по різному
- VOV
- Коронована особа

Допитуйтесь своїх ревізорів, нехай вони дійдуть до якоїсь однієї версії, бо саме згідно неї будуть "судити" Вас ;)))Сорокина Татьяна писав:повністю згодна, але навіть у ревізорів різні версії))))))))))))) таке саме)))))) Кого не спитаю - кажуть по різному
- Сорокина Татьяна
- Мандрівник

VOV, зараз практика така, що судити приходять ревізори з інших областей)))) вони так міняються))
- VOV
- Коронована особа

Згоден. Але думаю що вони там спілкуються між собою, діляться наслідками перевірок і вивчають практичні моменти. Тобто коли виникне якийсь спірний момент в одні з перевірок, то будуть ознайомлені всі інші і використовуватимуть це у своїх перевірках.Сорокина Татьяна писав:VOV, зараз практика така, що судити приходять ревізори з інших областей)))) вони так міняються))
-
Подклада Людмила
- Мандрівник

- Подякували: 4 рази
Навіть якщо заробітну плату порівнювати з годинною. Тренер (або вихователь) 1,5 ставки це 36 годин на тиждень , 144 годин на місяць. МЗП за 1 годину 19,34 грн. 144 год х 19,44 =2784,96 грн. Все одно менше 3200.
- VOV
- Коронована особа

Питання ж в тому до якої суми доплачувати чи до 3200 чи 4800. І в даному випадку виходить до 4800.Подклада Людмила писав:Навіть якщо заробітну плату порівнювати з годинною. Тренер (або вихователь) 1,5 ставки це 36 годин на тиждень , 144 годин на місяць. МЗП за 1 годину 19,34 грн. 144 год х 19,44 =2784,96 грн. Все одно менше 3200.
-
lyuda051985
- Новачок

- Регіон: Одесская область
Здраствуйте, подскажите пожалуйста как нужно делать доплату по МЗП если человек работает на 1 ставку и берет подработку 0,5 ставки замещения временно отсутствующего работника. Нужно сумировать оклад + замещение и сравнивать с 3200, или делать доплату по каждей позиции по отдельности?
- VOV
- Коронована особа

Якщо це задокументовано як сумісництво то по кожній позиції окремо.lyuda051985 писав:Здраствуйте, подскажите пожалуйста как нужно делать доплату по МЗП если человек работает на 1 ставку и берет подработку 0,5 ставки замещения временно отсутствующего работника. Нужно сумировать оклад + замещение и сравнивать с 3200, или делать доплату по каждей позиции по отдельности?
-
lyuda051985
- Новачок

По приказу идет как "внутрішнє замісництво" как его правильно считать нужно ли делать доплату?
- VOV
- Коронована особа

Важко сказати, я не спеціаліст в наказах. Але схоже на суміщення посад яке не розглядається як додаткова ставка і виконується в межах основного робочого часу і основної ставки. І тоді доплачувати потрібно лише до 3200.lyuda051985 писав:По приказу идет как "внутрішнє замісництво" как его правильно считать нужно ли делать доплату?
-
lyuda051985
- Новачок

Подскажите пожалуйсто входит ли в 3200 оплата за праздничные и вредность 15%?
-
Alisa17
- Мешканець

- Регіон: Николаевская область
- Дякував (ла): 11 разів
- Подякували: 33 рази
Добрий день! Будь ласка!!!!! Хто виписує журнал Бухгалтерія : бюджет!!! Поділіться будь ласка отсканованою статтею № 5 за лютий. Дуже потрібно!!!
[ltr] "Навантаження помічника вихователя та доплата до МЗП[/ltr]
навантаження помічника вихователя складає 1,15 ставки (працює 9 год 12 хв. на день). Як має бути оформлена його робота та виконана вимога щодо доплати до МЗП?"""
навантаження помічника вихователя складає 1,15 ставки (працює 9 год 12 хв. на день). Як має бути оформлена його робота та виконана вимога щодо доплати до МЗП?"""
-
Подклада Людмила
- Мандрівник

- Подякували: 4 рази
Alisa17 писав:Добрий день! Будь ласка!!!!! Хто виписує журнал Бухгалтерія : бюджет!!! Поділіться будь ласка отсканованою статтею № 5 за лютий. Дуже потрібно!!!
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
- Сорокина Татьяна
- Мандрівник

Хто знає Міністерство спорту дало відповідь, що таке 36 годин?????
ставка чи 1,5???
бо писалося, що газета подала запит
ставка чи 1,5???
бо писалося, що газета подала запит
Добрый день. Подскажите пожалуйста если работник отработал месяц по сменам и получилось 144 часа, меньше нормы часов, оплата почасовая 19,40 за час, надо ли доплачивать до 3200 и из какой суммы доначислять ЕСВ.
-
Гуль Тетяна
- Мешканець

- Регіон: Харків
- Подякували: 2 рази
- Контактна інформація:
Если у вас действительно установлена работнику почасовая оплата труда, то требование о доплате до МЗП выполнять не нужно, т.к. ваша часовая тарифная ставка превышает минимальную (19,40 грн. > 19,34 грн.). Дело в том, что для почасовой оплаты труда ориентиром для расчета доплаты до МЗП служит минимальная зарплата в почасовом размере.Svetun9 писав:Добрый день. Подскажите пожалуйста если работник отработал месяц по сменам и получилось 144 часа, меньше нормы часов, оплата почасовая 19,40 за час, надо ли доплачивать до 3200 и из какой суммы доначислять ЕСВ.
А вот требование об уплате ЕСВ с МЗП выполнять нужно, т.к. зарплата такого работника за месяц меньше 3200 грн. (19,40 грн. х 144 часа = 2793,60 грн. < 3200 грн.). Начисленный ЕСВ за месяц равен 704 грн.
-
Кузя
- Мешканець

- Регіон: Ровенская область
- Дякував (ла): 25 разів
- Подякували: 8 разів
Доброго дня. як все таки рахувати з/п: враховувати в МЗП доплату за використання деззасобів та індексацію чи ні. А то в січні рахуємо, в лютому - ні (все згідно роз'яснень). Десь є вичерпна відповідь на ці "болючі" питання для бухгалтерів? 
- Nikolavna_ubr
- Квартирант

- Регіон: Днепропетровская Область
- Дякував (ла): 1 раз
Приєднуюсь до запитання.Кузя писав:Доброго дня. як все таки рахувати з/п: враховувати в МЗП доплату за використання деззасобів та індексацію чи ні. А то в січні рахуємо, в лютому - ні (все згідно роз'яснень). Десь є вичерпна відповідь на ці "болючі" питання для бухгалтерів?
- eMelya
- Коронована особа

- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 77 разів
- Контактна інформація:
У січні Мінсоцполітики надавало роз'яснення:Nikolavna_ubr писав:Приєднуюсь до запитання.Кузя писав:Доброго дня. як все таки рахувати з/п: враховувати в МЗП доплату за використання деззасобів та індексацію чи ні. А то в січні рахуємо, в лютому - ні (все згідно роз'яснень). Десь є вичерпна відповідь на ці "болючі" питання для бухгалтерів?
"Чи включається сума індексації до суми зарплати за відпрацьований місяць з метою визначення доплати до мінімальної заробітної плати?
Ні, сума індексації не включається до суми зарплати за відпрацьований місяць з метою визначення доплати до мінімальної зарплати (далі — МЗП). Сума індексації нараховується «зверху» зарплати, яка вже визначена з урахуванням доплати до МЗП.
Крім того, не включається до суми зарплати для цілей визначення доплати до МЗП доплата в розмірі 10 % посадового окладу (тарифної ставки) працівникам (у тому числі молодшим медичним сестрам), які використовують у роботі дезінфікуючі засоби, а також працівникам, які зайняті прибиранням туалетів (п.п. 3.4.7 Умов № 308/519)"
З того часу Мінсоцполітики не надавало інших роз'яснень з цього приводу.
-
Кузя
- Мешканець

- Регіон: Ровенская область
- Дякував (ла): 25 разів
- Подякували: 8 разів
А як же:eMelya писав:У січні Мінсоцполітики надавало роз'яснення:Nikolavna_ubr писав:Приєднуюсь до запитання.Кузя писав:Доброго дня. як все таки рахувати з/п: враховувати в МЗП доплату за використання деззасобів та індексацію чи ні. А то в січні рахуємо, в лютому - ні (все згідно роз'яснень). Десь є вичерпна відповідь на ці "болючі" питання для бухгалтерів?
"Чи включається сума індексації до суми зарплати за відпрацьований місяць з метою визначення доплати до мінімальної заробітної плати?
Ні, сума індексації не включається до суми зарплати за відпрацьований місяць з метою визначення доплати до мінімальної зарплати (далі — МЗП). Сума індексації нараховується «зверху» зарплати, яка вже визначена з урахуванням доплати до МЗП.
Крім того, не включається до суми зарплати для цілей визначення доплати до МЗП доплата в розмірі 10 % посадового окладу (тарифної ставки) працівникам (у тому числі молодшим медичним сестрам), які використовують у роботі дезінфікуючі засоби, а також працівникам, які зайняті прибиранням туалетів (п.п. 3.4.7 Умов № 308/519)"
З того часу Мінсоцполітики не надавало інших роз'яснень з цього приводу.
та
- eMelya
- Коронована особа

- Дякував (ла): 14 разів
- Подякували: 77 разів
- Контактна інформація:
Про індексацію зрозуміло. Жаль тільки, що це індивідуальна консультація. Я не розумію, вони що, бояться надати офіційне роз'яснення?uly писав:Відповідь по МЗП
-
Тату
- Мешканець

- Регіон: Запорожская Область
а що ви скажете на це- Чи включається до мінімальної заробітної плати 10% доплата за використання дезінфікуючих засобів-Так, дана доплата включається до МЗП Управління Держпраці у Вінницькій області
Подробиці:
Подробиці: