VOV писав:Добре що дбф залишиться, але мабуть ним втягувати не можна буде бо ще досі ж не можна, а сили вже перекинуті на додаткову можливість…
Ви робите дивні умовиводи. При чому тут рівень, власний чи загальнодержавний? Якщо потрібно щось зробити то потрібно робити, виконувати поставлене завдання власними силами і розумом а не чекати що хтось колись буде " підтримувати в актуальному стані". Скажіть будь ласка, хто забороняє для експорту в Єдату використовувати "незатверджені" дбф файли? Чому всім можна а Єдаті ні? А страдатимуть хто? Користувачі.
Що до 4-1 і 4-2 то на сайті Єдати давно викладена структура файлів для спецфонду, додайте ті колонки що добавилися і проблема закрита. Зробіть механізм імпорту з важих же файлів і вже завтра користувачі підлаштуються і почнуть завантажувати на портал звіти. Не бачу в чому проблеми?
Щоб осягнути всі тонкощі бюджетного процесу в масштабах країни, недостатньо просто працювати в бюджетній установі, а розробники вони навіть не бюджетники. Для того, аби їм поставити технічне завдання, мають бути коректні структури файлів. Логічно, що структуру має надати відомство, яке точно знає правильний варіант. Як має відбутися в майбутньому інтеграція звітності з казначейством, якщо за кілька місяців до того додатково наплодити ще інших структур файлів?.. Напевно на даному етапі цю бюрократичну перепону обійти не можуть.
На сайті Є-Дата давно викладена саме та давня неактуальна структура для звітів від ДКСУ. Плюс по ф.7, крім колонок, там ще печально й по технічних кодах. Плюс у ф.7 для казначейства є ще додаткові технічні колонки з кодами УДКСУ/ГУДКСУ тощо. Чудова нагода привести весь цей "зоопарк" в порядок, особисто я у випадку зі звітами - за універсальність, а не перекладання всього на підлаштовування розробників бух.ПЗ (чит.- додаткові витрати). Причин для страждання користувачів тут я взагалі не бачу: нема від розробників форм звітів для вводу, які питання до користувачів...
P.S. Коли що, я механізми імпорту не додаю, а приймаю участь в тестуванні, як представник бюджетної установи, тому змусити когось просто так "додати колонки і закрити проблему" зі свого рівня не можу, лише вказую на розбіжності.