Особистий рахунок за допомогою якого декларант розплачувався в магазинах, без отримання відсотків від вкладених сум але декларант сплачує кошти за користування ним
Чи потрібно показувати депозит який відкрито в січні 2014 року і закрито в липні 2014 року, станом на 31 грудня 2014 року коштів на рахунку немає. Чи показувати як дохід кошти отримані при закритті депозитного рахунку? Дякую.
Ні, показувати не треба. Кошти, отримані з депозиту не є доходом. ви фактично змінили їх спосіб зберігання - переклали з банку "по кишенях" чи кудись витратили - але це вже ваша справа))
Гроші покладені на депозит в червні 2014р. , рахунок закритий в лютому 2015р. Протягом року гроші знімалися, але частина залишилася. Чи потрібно в позиції 45 вказувати початкову суму вкладу, в позиції 46 -суму на кінець року , в позиції 9- проценти, отримані за 2014р. ? Дякую
kadry: так, відсотки, нараховані у 2014 році, внаслідок розміщення коштів на депозитному рахунку треба показати у позиції 9 декларації. Світло: у 45 треба показати суму коштів, яка залишилася на депозитному рахунку станом на 31.12.14 р.
46 ви заповнюєте лише якщо у 2014 році одноразово (одним платежем) поклали на депозит 80 або більше тис. грн.
А якщо вклади в ощадбанку СРСР були вже перераховані у гривні то чи вказувати їх у декларації і назву якого банку писати? А також , якщо протягом року було змінено назву банку , наприклад кредит брався у ПАТ "Банк Руский Стандарт", а він став ПАТ"Банк Форвард" то під сумою у декларації яку назву банку показувати?
Не виплачувались, але раніше (коли платили по 1000 грн.) був зроблений перерахунок у грн. А як на рахунок назви банків? яку назву писати? Дякую за відповідь та розуміння! :P
Якщо не виплачувались, але кошти переведені у гривню, вони мають відобразитись у довідці податкової. Тоді показуємо у 45, назву банку вказуємо як у довідці податкової.
про назви банків не зрозуміла. Якщо повну чи неповну - то за приміткою до декларації повну. Якщо питали про інше - уточніть будь ласка :oops:
В позиції 45 зазаначаємо суму коштів на рахунках в банках. Якщо дві суми в різних банках зазначаємо загальну суму. Яким чином помістити назви двох банків? Дякую
Депозит відкрито в листопаді 2013р. З цього місяця нараховувалися відсотки на депозити. В березні 2014 договір по депозиту було достроково розірвано. Відсотки банком були списані, а сума депозиту зарахована на зарплатну картку. Як в такому випадку відобразити це в декларації?
У мене така ситуація. Згідно довідки з Приватбанку станом на 31.12.14р. у мене невеликі залишки (10-20 грн.) на депозитному рахунку (копілка), на зарплатній карточці, на універсальній карточці. У податковій сказали, що у п. 45 показується тільки залишок на депозитному рахунку. Як думаєте Ви, у п. 45 показувати тільки депозитний рахунок, чи і всі вищенаведені?
Взагалі дивно, як їх перерахували на зарплатну картку, як раз з березня чи квітня минулого року це заборонено. Якщо кошти тепер розміщені там - показуєте залишок на кінець грудня у 45-й. Якщо коштів булоодномоментно перераховано більше, ніж 80 тисяч грн., показуєте додатково у 46. У цій же темі можете почитаті інші обговорення питань депозитів
Ви вважаєте, що залишок на зарплатній картці має бути в 45 пункті? А якщо я рік не знімав зарплату, наприклад, жив на кошти дружини, то позиції 6 та 45 подвоюють мої статки?
Ні, але ж їй туди не зарплату, а депозит перерахували. формально, це гроші, розміщені на рахунку у банку, які 2змішалися2 із зарплатними. як їх тепер розділити - я не знаю, тому шляхом обрання "меньшого з двох зол" - краще показати все, ніж не показати операцію з розміщення власних коштів на банківському рахунку. Хоча рахунок не вкладний за своєю природою, але по суті це - вклад.
Я так розумію, що запитувачка "проскочила" буквально за кілька тижднів до введення заборони на такі операції. І, власне, вперше зрозуміла сенс такої заборони тому що вона мене після введення Нацбанком дуже дратувала, як на мою думку зайва. тепер розумію, що для вимог фінансового контролю (не лише антикорупційного) ця новела була дуже доцільна.
Якщо у Вас, Віталію, є інші думки з цього приводу - буду дуже вдячна за підказку.
З запитання я зрозуміла, що гроші продовжують знаходитись на картці. Якщо зняти з картки - згідна з Вами, показувати ніде не потрібно. А якщо досі на картці, та ще й змішано із зарплатними надходженнями?
Сашка писав:У мене така ситуація. Згідно довідки з Приватбанку станом на 31.12.14р. у мене невеликі залишки (10-20 грн.) на депозитному рахунку (копілка), на зарплатній карточці, на універсальній карточці. У податковій сказали, що у п. 45 показується тільки залишок на депозитному рахунку. Як думаєте Ви, у п. 45 показувати тільки депозитний рахунок, чи і всі вищенаведені?
За логікою підтримую податкову щодо цих карток: депозитна - 45, зарплатна входить у п.6, а залишки на універсальній - залишки від позицій 8-20. Останні дві не є самостійним джерелом доходу, а таким собі гаманцем, на відміну від депозитної.
Питання по депозиту перерахованого на зарплатну картку не питання Сашка. Депозитні гроші були зняті ще у березні 2014р., в той же час коли буди перераховані.