Електронне декларування
-
Nina Malish
- Новачок

- Регіон: Черниговская область
Дякую за швидку відповідь. По серії паспорта - начебто потрібно латиницею, якщо є відмова від ідентифікаційного коду. Виправлену декларацію система створює, але саме ці дані для зміни не активні.
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

- Регіон: Черновцы
- Подякували: 77 разів
Дані не активні, тому що вони загружаються з вашого ЕЦП.Nina Malish писав:Дякую за швидку відповідь. По серії паспорта - начебто потрібно латиницею, якщо є відмова від ідентифікаційного коду. Виправлену декларацію система створює, але саме ці дані для зміни не активні.
Як ПІБ та ІПН (паспорт) прописані в ЕЦП, так вони і відображаються в реєстрі декларацій.
подскажите пожалуйста в течение 2016 года у декларанта было около 10 займов от физ лица (оформлены обычным договором позики, без нотариального заверения), нужно ли эти суммы показывать в доход или только в фин обязательства? сумма порядка 500 тыс. за весь год
- panyutinorada
- Коронована особа

- Подякували: 6 разів
-
Людмила2608
- Новачок

- Регіон: Тернопольская область
Яке місце роботи вказати суб'єкту декларування і посаду, тип декларації після звільнення (якщо суб'єкт декларування перебуває на обліку в центрі зайнятості, як безробітний, тобто після припинення діяльності в органах місцевого самоврядування ніде не працює).
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

В декларації "після звільнення" треба вказувати місце роботи та посаду з якої вас звільнили.Людмила2608 писав:Яке місце роботи вказати суб'єкту декларування і посаду, тип декларації після звільнення (якщо суб'єкт декларування перебуває на обліку в центрі зайнятості, як безробітний, тобто після припинення діяльності в органах місцевого самоврядування ніде не працює).
-
Лілія Володимирівна
- Новачок

- Регіон: Ивано-Франковская область
Доброго вечора, допоможіть будь-ласка!
1.підкажіть чи потрібно декларувати в е декларації за 2016 рік кошти які знаходяться на рахунках в банках які збанкрутували в 2015 році( в банку сказали що це вже не наші вклади, а заборгованість банку),якщо так то як їх юридично правильно задекларувати?
2.що розуміється під " інші активи"?
Дякую!
1.підкажіть чи потрібно декларувати в е декларації за 2016 рік кошти які знаходяться на рахунках в банках які збанкрутували в 2015 році( в банку сказали що це вже не наші вклади, а заборгованість банку),якщо так то як їх юридично правильно задекларувати?
2.що розуміється під " інші активи"?
Дякую!
-
Людмила2608
- Новачок

Якщо у суб'єкта декларування основне місце роботи-директор школи, а подає він декларацію, як депутат міської ради: що писати в місце роботи, посада? Чи потрібно дипутатство в міській раді вказувати у розділ робота за сумісництвом?
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

Людмила2608 писав:Якщо у суб'єкта декларування основне місце роботи-директор школи, а подає він декларацію, як депутат міської ради: що писати в місце роботи, посада? Чи потрібно дипутатство в міській раді вказувати у розділ робота за сумісництвом?
P.S. З яких пір депутатство це сумісництво..
В статті йде мова про те, що строк подання е-декларації продовжено до 1 травня про що внесено зміни у Закон. Проте у Законі я змін не бачу. В чому ж справа?
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

Спава у тому що зміни до закону тільки підписані президентом, але ще не опубліковані.Noel писав:
В статті йде мова про те, що строк подання е-декларації продовжено до 1 травня про що внесено зміни у Закон. Проте у Законі я змін не бачу. В чому ж справа?
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

Нехай банк дасть вам відповідну довідку. Як в довідці буде вказано, так і в декларації зазначайте.Лілія Володимирівна писав:1.підкажіть чи потрібно декларувати в е декларації за 2016 рік кошти які знаходяться на рахунках в банках які збанкрутували в 2015 році( в банку сказали що це вже не наші вклади, а заборгованість банку),якщо так то як їх юридично правильно задекларувати?
Дмитрий Иванович писав:Спава у тому що зміни до закону тільки підписані президентом, але ще не опубліковані.Noel писав:
Так, цей закон ще не опубліковано, а чинності він набирає наступного дня після опублікування. Отже, якщо його буде опубліковано вже в квітні, то неподання декларації до 1 квітня - вже є порушенням? То навіщо його взагалі приймати....
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

Думаю що закон вступить в силу до 1 квітня.Noel писав:Так, цей закон ще не опубліковано, а чинності він набирає наступного дня після опублікування. Отже, якщо його буде опубліковано вже в квітні, то неподання декларації до 1 квітня - вже є порушенням? То навіщо його взагалі приймати....
-
Лілія Володимирівна
- Новачок

- Регіон: Ивано-Франковская область
Доброго дня. Підкажіть, що розуміється під поняттям "інші активи" в пункті "грошові активи"? Дякую.
Людмилаszn_m.rada, Доброго дня! Як Ви вирішили свою проблему? В мене аналогічна ситуація. Дякую за відповідь.
Юротдел, подала е- декларацію, ключ від ПРИВАТБАНКУ надався з помилкою у прізвищі (при реєстрації мене, як клієнта допустили помилку у одній букві прізвища). Декларація підписана, так як надав банк. чи є це порушенням Закону?
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

Прізвище, ім'я, по батькові повинні відповідати паспортним даним.Юротдел писав:Юротдел, подала е- декларацію, ключ від ПРИВАТБАНКУ надався з помилкою у прізвищі (при реєстрації мене, як клієнта допустили помилку у одній букві прізвища). Декларація підписана, так як надав банк. чи є це порушенням Закону?
А також податковий номер повинен бути ваш.
Підскажіть будь-ласка:
1. Член сім'ї декларанта ФОП на єдиному податку. По даним довідки 1-дф з податкової різні суми в графі "нараховано" та "виплачено", так як кошти згідно договорів сплачувалися з запізненням. В декларації єдиного податку вказано суму, яка виплачена. Яку суму зазначати в е-деклараціі?
2. Якщо мені чоловік перераховував на картку протягом року в загальній сумі 7500 грн. Чи потрібно вказувати це як подарунок? Адже я вже вказала його дохід в деклараціі..
3. У чоловіка є у власності квартира, яку я показала в декларації. Чи потрібно ще показувати квартиру, де він зареєстрований, але там не проживає?
Буду дуже вдячна за відповіді!
1. Член сім'ї декларанта ФОП на єдиному податку. По даним довідки 1-дф з податкової різні суми в графі "нараховано" та "виплачено", так як кошти згідно договорів сплачувалися з запізненням. В декларації єдиного податку вказано суму, яка виплачена. Яку суму зазначати в е-деклараціі?
2. Якщо мені чоловік перераховував на картку протягом року в загальній сумі 7500 грн. Чи потрібно вказувати це як подарунок? Адже я вже вказала його дохід в деклараціі..
3. У чоловіка є у власності квартира, яку я показала в декларації. Чи потрібно ще показувати квартиру, де він зареєстрований, але там не проживає?
-
Дмитрий Иванович
- Місцевий

1. Мені здається - нарахована. Але краще проконсультуватись з податківцями.Emili писав:Підскажіть будь-ласка:
2. Дохід чоловіка це його дохід. Але якщо він перераховував кошти на рахунок, це ніби як подарунок чоловіка. Треба виходити з того яким чином ви зможете підтвердити ту чи іншу суму зазначену в декларації. Потім робити висновок чи вказувати чи ні.
3. Питання прописки/проживання обговорювалось не один раз. Дивіться/читайте тему "Внесення житла в декларацію".
-
inno
- Мандрівник

- Регіон: Хмельницкая область
- Дякував (ла): 6 разів
Дмитро Іванович, як ви вважаєте чи данна поправка (про подовження строку подачі до 1 травня) стосується декларантів, які вперше подають е-декларацію чи тих хто взагалі вперше подають декларацію?
Я не розумію ось що. На сайті ради викладено майбутню редакцію Закону "Про запобігання корупції" З даної редакції вбачається, що в ній враховано зміни, внесені Законом від 23.03.2017. Проте до пункту 5-1 прикінцевих положень майбутньої редакції закону так і не внесено зміни що стосуються продовження строку подання декларації до 1 травня. А в законі від 23.03.2017, який ще не набрав чинності, це передбачено.
Ви открили діючу редакцію віл 12.03.17. У лівому верхньому кутку документа можна змінити редакцію і подивитись як всі попередні редакції, так і майбутню, яка не набрала чинності.lubka писав:А що це у Вас за посилання? На офіційному сайті Верховної ради закон ще без внесених змін:
-
Миколаївна2479
- Мандрівник

- Регіон: Винницкая Область
Всім доброго ранку. Можливо це питання вже обговорювалось, але я не бачила. Тому прошу допомоги.
1. У мене на зарплатну картку на протязі звітного року поступали кошти від 4 осіб.
кошти переводилися на мою картку з іншого міста, але не для мене, а щоби я їх передала іншій людині. ( наприклад дочка пересилала своїй матері пенсіонерці)
за рік були такі суми. 2 рази по 2000, 1 раз 5000, 3 рази по 3000 грн. Чи показувати це мені в декларацію як доходи? і якщо так, то від кожної людини окремо?
2. Кредитна картка. 2 рази погашення по картці проводилося із зарплатної карти мого чоловіка. Чи потрібно це показувати як мій дохід, оскільки дохід чоловіка (зарплата уже задекларовано)?
1. У мене на зарплатну картку на протязі звітного року поступали кошти від 4 осіб.
кошти переводилися на мою картку з іншого міста, але не для мене, а щоби я їх передала іншій людині. ( наприклад дочка пересилала своїй матері пенсіонерці)
за рік були такі суми. 2 рази по 2000, 1 раз 5000, 3 рази по 3000 грн. Чи показувати це мені в декларацію як доходи? і якщо так, то від кожної людини окремо?
2. Кредитна картка. 2 рази погашення по картці проводилося із зарплатної карти мого чоловіка. Чи потрібно це показувати як мій дохід, оскільки дохід чоловіка (зарплата уже задекларовано)?
- nessa-iness
- Мешканець

- Регіон: Херсонская Область
- Дякував (ла): 56 разів
- Подякували: 58 разів
Щоб не було проблем, можна зазначити в "інші доходи" та коли випадає віконце "розшифрувати" - написати "кошти для передачі іншим особам", всі суми зразу.Миколаївна2479 писав:Всім доброго ранку. Можливо це питання вже обговорювалось, але я не бачила. Тому прошу допомоги.
-
Миколаївна2479
- Мандрівник

- Регіон: Винницкая Область
-
Людмила2608
- Новачок

І мене також цікавить це?innulj1 писав: а репортажі сказано що продовжено строк подачі для тих хто подає е-декларації вперше, я так розумію паперові декларації які були подані в попередні роки не враховуються. Так чи ні?