Архів чату за 03.02.2023 (87)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 07:47
Всім привіт)

Людмила 07:54
Доброго ранку!

ФСН 08:38
Доброго ранку!!!

EVGENIY 09:02
Доброго ранку, всім гарного дня і спокійного завершення тижня

людмила 09:21
доброго ранку

Віктор 09:23
Доброго дня. Хтось пробував імпортувати договори на є-дату, бо в мене виникає помилка

EVGENIY 09:27
Віктор, а де ви робите файл?

EVGENIY 09:28
Віктор, проблема точно є і я зараз пробую зрозуміти де саме і в чому

ОЛЕНКА 09:28
Доброго ранку! Шановні колеги, підскажіть будь ласка, якщо установа не залучена до звітування до Держстату (пошук за кодом ЄДРПОУ) чи потрібно давати звіт №3-борг?

Віктор 09:30
EVGENIY, я над цим бився півночі так і не зрозумів, хоча при імпорті 3 кварталу з тим самим шаблоном не було

Віктор 09:31
EVGENIY, що саме дивне помилку видає з рядка №0, що є заголовком таблиці

EVGENIY 09:37
Віктор, написав їм, може нададуть відповідь, я теж сидів все звіряв наче все сходиться з вимогами і колонки всі

Культура 09:38
колеги, добрий ранок, на початку року видаємо наказ про надбавку за вислугу років на працівників, це правильно чи ні? як думаєте? чи потрібен наказ тільки на того у кого настало таке право? буду вдячна.

Юлія 09:38
Чи можна придбати канцелярські товари по спец.фонді?

EVGENIY 09:39
Віктор, я помітив що поле Країна там в вимогах три символи раніше було UA може тепер треба UKR це поки що гепотиза ))

Культура 09:39
Юлія, наша казна не прийняла за спецфонд. сказали що буде висіти і чекати черги. тільки загальний

Віктор 09:48
EVGENIY, ймовірно Ви праві, але якби це було так то не було б помилки з радком №0

EVGENIY 09:52
Віктор, да не зрозуміло , почекаю відповідь від них

Віктор 09:59
Я теж їм "нашкрябав" чекаю відповіді, якщо щось буду знати поділюсь. А як вписатись у відведені строки? на імпорт чекає 125 договорів

ФСН 10:01
Юлія, Юлія, 9:38 Платили СФ, але як звичайний платіж.

Світлана 10:04
Підскажіть,в повідомленні про прийняття працівника на роботу була зроблена помилка в ідентифікаційному коді вже пів року назад. Чи можу я скасувати повідомлення та знову правильо його подати?

Ксю 10:07
Підкажіть чи правильно роблю звіт по заборгованості. Кредиторська заборгованість на початок року є. На кінець ставлю усього і в пункті 10 -прострочена (бо договір був до 31.12) А в графі 13 Зареєстровані зобов. я не ставлю нічого, бо бюджетні призначення на рік не перекривають кредиторки і тільки коли ріш. сесії додатуть фінанс. я зможу зареєстр?

керр 10:07
Світлана, цілком можливо, адже первинне "не зараховане"

Світлана 10:08
керр, дякую

ФСН 10:10
Ксю, по логіці все так. У нас така ж ситуація, але звіт ще поки що не здавали.

Ксю 10:13
ФСН, в порядку пише таке: погашення такої заборгованості буде здійснюватись ЗГІДНО З РІШЕННЯМ прийнятим розпорядником. Це ще якийсь наказ має бути?

ФСН 10:25
Ксю, як добавлять кошторис, тоді будемо перереєстровувати.

EVGENIY 10:32
Відповідь від є-дати; Проблема з імпортом договорів наразі вирішується нашими технічними спеціалістами- будь ласка, спробуйте імпортувати пізніше.

Людмила 10:35
EVGENIY, доброго ранку. Я знову повертаюсь про надходження матеріалів в натуральній формі, такі касові витрати - це витрати за необмінними чи обмінними операціями?

Людмила 10:36
EVGENIY, де знайти роз'яснення, допоможіть?

Марина 10:39
Доброго дня всім! Здаю форму 7д. Є кред.заборгованість, строк погашення якої вказаний у фін. зобов'язаннях 31.12.2023. У формі 7д вказую цю кредиторку як термін оплати якої не настав. Завжди так казначейство в мене приймало. А сьогодні говорять, що не потрібно ставити ні в просрочку, ні в срок погашення якої не настав. Щось змінилось, не розумію?

ФСН 10:47
Марина, Ви перереєстрували у січні. Ще немає 30 днів з дати нової реєстрації, і вона "ніяка".

EVGENIY 10:50
Людмила, є нацстандарти є стандарт ВИТРАТИ касові видатки до витрат не мають відношення

Галина 10:51
ФСН, переєстрація в січні 2023 фін.зоб. за 2022 рік, які є Кт заборг. на 01.01.23, - це технічна процедура. На 01.02.23 ця Кт заборг.прострочена.

EVGENIY 10:52
Людмила, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... 5-vitrati/

Марина 10:55
Доброго дня. Підскажіть, у звіті з ЄСВ, уточнюючий, додаток 6 (стаж ), якщо показали зайву людину, ми заповнюємо повністю вказані дані та ставимо ознаку 1?

Віка 10:56
Доброго дня, підскажіть на підприємстві працює тільки директор, працівників найманих немає, як проводити інвентаризацію?

Микола 10:57
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, були списані запаси які були придбані у 2022 році (роутер) якими проводками їх відновити??

EVGENIY 10:58
Людмила, тут насправді в вашому питанні вилазе велика неузгодженність цих всих форм як і з планом рахунків так і з методолгією обліку, як би рух коштів а в назвах ВИТРАТИ хоча витрати це не завжди рух коштів, і не ясно як касові видатки можна розкидати по витратами якщо не всі вони є витратами в розумінні плана рахунків

Марина 11:05
ФСН, Галина, може ви мене трохи не зрозуміли. Ця кред.заборгованість виникла в цьому році в січні. Срок погашення її 31.12.2023 р. Але казна говорить, щоб я її не ставила в термін оплати якої не настав. Чому не розумію. Раніше були роз'яснення ДКСУ, що така заборгованість з терміном оплати якої не настав

Ксю 11:07
Марина, раніше тут писали, що казна хотіла там де всього, а 10 і 11 графи не заповняти. може ваша так само.

Марина 11:12
Ксю, так само. Але це на кінець року так було бо срок 31.12.2022 р. на той момент пройшов. Тут я згодна. А на 01.02.23 року моя заборгованість зі сроком 31.12.23 р. повинна бути з терміном, срок погашення якої не настав. Так логічно і з роз'ясненнями співпадає.

ФСН 11:17
Марина, повторю Ще немає 30 днів з дати нової реєстрації, і вона "ніяка".

Марина 11:20
ФСН, такого раніше точно не було. якщо я б поставила 31.01.23 срок погашення, то станом на 01.02.23 р. вона була б "ніяка" бо термін погашення пройшов, через 30 днів, а саме на 01.03.23 р. була б просрочена.

ГАННА 11:32
Доброго дня, підкажіть будь ласка, працівника відсторонено з 01 січня, сьогодні наказ на звільнення чи враховувати січень в розрахунок?

керр 11:54
ГАННА, виключаємо із розрахункового періоду

Ксю 12:05
Чи є якісь поблажки по термінах оприлюднення звітів по паспортах, оцінки ефективності? Якщо ні то як краще оприлюднити з порушенням строку чи взагалі не оприлюднювати?

123 12:38
Культура, ми робимо наказ кожного місяця на тих у кого виникло право у цьому місяці

Віктор 12:50
EVGENIY, отримав від них відповідь у ФБ: Доброго дня, запит взято в роботу, поки що зачекайте, не вантажте файл. Щодо втраченого часу - терміни подачі звітності подовжено до скасування воєнного стану.

Лариа 12:59
Протоколи уповноваженої особи на прямі договори треба обовязково складати?

Лариа 13:02
на суми до 50 тисяч? Треба протокол рішення про план і потім ще про рішення звіт про договір робити ?

Юлька 13:12
Культура, 09:38 (якщо актуально ще))) ми щороку робимо наказ на вислугу. Протягом року окремо на ту людину, в якої змінюється відсоток надбавки

EVGENIY 13:16
Віктор, я теж отримав вище писав

Тетяна 13:23
Лариса: на суми до 50 тис.грн. протокол лише на план. Звіт не має обов'язку публікувати

Тетяна 13:23
Звітуємо на суми понад 50 тис.грн.

Лариа 13:29
Тетяна, від 50 тис до 100 тися якщо звіт робимо треба ще й протоколи у.о. оформляти, друкувати ?

Тетяна 13:29
Я роблю. В мене їх ще й Казна вимагає

Лариа 13:44
Тетяна, казначейство вимагає Протколу У.о. ?

NeProzorro 13:45
Цікаво було б глянути на прототоколи УО по закупівлі яєць по 17 гривень за кілограм :))))

NeProzorro 13:45
Тетяна, "Діджіталізація, цифровізація"- тільки на словах. В реальності- збирання макулатури

Андрій 13:46
а чим казна аргументує надання їм протоколів?

Андрій 13:46
РП ви також даєте?

Андрій 13:47
до чого ви прикріплюєте в СДО?

Лілія 13:48
Казна весь час щось вигадує. У нас недавно почали вимагати повідомлення по програмах інформацтизації (скан додавати до договору)

Андрій 13:48
ну в насце давно є))

Лілія 13:49
А сама казна не може подивитися?

Андрій 13:51
там питання в мене виникло, в гугл формі по інформатизації є графа звіт, а до 50тис звіт не робиться, чи пустить відправити?)))

ФСН 13:52
Лілія, таке вимагали на початку запровадження цієї програми інформатизації, потім перестали.

NeProzorro 13:53
ФСН, Андрій, Лілія, і не кажіть що наші інстанціїї стають ближче до цивілізації зі збиранням макулатури

NeProzorro 13:54
Андрій, напишіть там "Закупівля без ЕСЗ (Постанова КМУ 1178) "

АСя 13:55
ті хто замовив лікарняні в минулому році у ФСС ви їх отримали від ПФ?

ФСН 13:55
Андрій, я пишу без використання системи, або звіт про договір.

Галина бух 13:56
підскажіть чи треба відправляти в ПФУ ПОВІДОМЛЕННЯ про виплату коштів за січень 2023 і як його робити

Юлька 14:01
Галина бух, треба. Але, здається, ПФУ ще не налаштувало подання цього повідомлення через портал

NeProzorro 14:07
Галинабух, треба в паперовому вигляді нести :))))))))))) знову макулатура

Андрій 14:10
NeProzorro, макулатура то святе))))

NeProzorro 14:13
Є такі казначейства що вимагають щоб був окремий договір на кожен код ДК (бо пеервіряють звіт на прозорро). Уявіть якої це мороки якщо якісь господарські чи канц.товари закуповуєш

Марина 14:15
Скиньте ссилку на гугл форму по інформатизації, десь загубила свою

ФСН 14:17
https://forms.gle/9CHuxSFPQsKPVdpdA

Домініка 15:04
Марина, так

Оксана 15:05
Галина бух. Мені в ПФ сказали що нічого вони не беруть в паперовому варіаниі.Треба через кабінет ПФа там немає такого звіту.

Катерина 15:10
Оксана, я вчора завезла в ПФ, прийняла канцелярія

Галина 15:31
Доброго дня. Підскажіть в 2023 році звіт про ЄСВ буде квартальний чи казали, що може буде місячний?

EVGENIY 15:35
Галина, поки що квартальний

EVGENIY 15:36
Галина, в ПКУ внесли зміни і там щомісячний але самих форм ще не має і порядку їх складання, я так і казав що скоріш за все перший квартал ще буде квартальний а може до квітня народять місячний звіт

Галина 15:41
Дякую.

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”