Децентралізація. Отримали на початку року залишок коштів від батьків, як провести?

Облік платних послуг - розрахунок, отримання, надання, звітність, облік
L-power
Новачок
Новачок
Регіон: Вараш

Повідомлення L-power »

Вітаю! Допоможіть розібратись.

ми ліцей. З початку року на самостійному обліку. На поч.року управління освіти передало нам залишки коштів від батьків, тобто їхню переплату 107934,65грн.Чи правильні я зробила проводки: Дт 2313 Кт 5512 107934,65грн ??
Потім цю суму з 5512 перекинула на 6414, тобто ДТ 5512 Кт 6414 107934,65
Разом з тим передали відомість по дітям (у кого недоплата, у кого переплата). Тобто дт-заборг 9376,58грн, кт-заборг 107934,65грн(саме цю суму нам і перекинула освіта). Відповідно, згорнуте сальдо 98558,07грн

Зараз роблю звіт.
Станом на 30.09.24 нарахованої батьківської плати всього з поч.року 316925,50грн. Цю суму я показала в р.2020 ф.2дс.
В ф.7м показала кредиторку 73486,89 (але це згронуте сальдо, розгорнуте: дт-заборг 15633,37, кт-заборг 89120,26).
В ф.4-1 надходжень від батьків 291854,31.
Казна тепер каже, у мене завищені доходи в 2дс. Тобто там повинно бути не 316925,50, а не більше 218367,42(чому?). Тепер, якщо 316925,50 - 218367,42 = 98558,08. Тобто вилізла та кт-заборг, яку передала освіта на поч.року. Щя я зробила не так? Чи я помилилась в проводках ще на початку?

Я в бюджеті новачок. Ще складно розібратись що з чим в'язати, як перевіряти. Хоча по програмі баланс іде, все, ніби, правильно. Я аж зраділа, коли сформувала 1дс і не було повідомлення, що актив не дорівнює пасиву. Але, бачу, зарано раділа. Складний для мене 2дс

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Перше що кинулось в очі це згорнуте сальдо, ніяких згорнутих сальдо не може бути по рахунку 6414, по цьому рахунку може бути одночасно і кредиторська і дебіторська і цей рахунок так не згортається.
Тому і в формі 7 в 10 рядку треба показати і дебаторку і кредиторку по доходам, а не щось згорнуте

На рахунок доходів в формі 2дс так це ваш рахунок 7111, що по ньому пройшло те показуйте казна вже давно не має права цього перевіряти і малювати собі якісь ефемерні ув'язки які ніколи не ув'язуються хай вчать бухоблік, зі звіту 4-1 давно прибрали колонку НАРАХОВАНО і тепер це не їх справа.

Тут просто треба посидіти і зрозуміти вникнути в цифри, а в мене так багато часу не має Хоча все дуже просто 7111 це ваші доходи нараховані і на цьому крапка вони ніяким боком до 4-1 не стосуються, там отриманий дохід, а не нарахований. Можливо якщо ви зробите розбивку формуи 7 на кредиторку і дебаторку формула казна спрацює і їм цього буде достатньо.

L-power
Новачок
Новачок
Регіон: Вараш

Повідомлення L-power »

EVGENIY писав:
21 жовтня 2024, 14:12
Перше що кинулось в очі це згорнуте сальдо, ніяких згорнутих сальдо не може бути по рахунку 6414, по цьому рахунку може бути одночасно і кредиторська і дебіторська і цей рахунок так не згортається.
Тому і в формі 7 в 10 рядку треба показати і дебаторку і кредиторку по доходам, а не щось згорнуте

На рахунок доходів в формі 2дс так це ваш рахунок 7111, що по ньому пройшло те показуйте казна вже давно не має права цього перевіряти і малювати собі якісь ефемерні ув'язки які ніколи не ув'язуються хай вчать бухоблік, зі звіту 4-1 давно прибрали колонку НАРАХОВАНО і тепер це не їх справа.

Тут просто треба посидіти і зрозуміти вникнути в цифри, а в мене так багато часу не має Хоча все дуже просто 7111 це ваші доходи нараховані і на цьому крапка вони ніяким боком до 4-1 не стосуються, там отриманий дохід, а не нарахований. Можливо якщо ви зробите розбивку формуи 7 на кредиторку і дебаторку формула казна спрацює і їм цього буде достатньо.
Дякую за відповідь! Так, я вже зрозуміла свою помилку по ф.7, що треба розгорнуто показувати. Але, все ж таки, казна робить увязку по формулі: нарах.доходи + дт-заборг.на поч.періоду - дт-заборг.на кінець періоду - кт-заборг.на поч.періоду + кт-заборг.на кінець періоду = надходження по ф.4-1.
І, відповідно, зворотньо вони перевіряють нарахування таким чином, тобто беруть надходження з ф.4-1 і в зворотньому порядку роблять математичні дії, виходять на нарахування. І вони не можуть вийти на наші нарахування, тому що дт-заборг. і кт-заборг на поч.періоду у нас , якби немає по ф.7м, незважаючи на те, що освіта передала нам ті заборгованості, але по звітам вони сидять у них в ф.7. От і виходить каша. Що у нас завищені доходи, хоча, по факту такі як треба. Попередні квартали звіти приймались, а цього разу принципово не схотіли, і мусили поставити такі доходи, які їм треба. Запевнили, що вже в річному ми покажем так як потрібно по нашому обліку і, ніби, увязки тоді вже не буде...якось так

EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Мабуть, вам треба показати ОТРИМАНИЙ ЗАЛИШОК в формі 4-1 а казначеям додати в формулу отриманий залишок і перерахований залишок, може тоді зійдеться їх формула

Відповісти

Повернутись до “Надання платних послуг”