Всім привіт)
EVGENIY: 08:25
Доброго ранку, всім гарного дня
Інна: 08:46
Доброго раночку! Колеги, у вас СДО працює?
Марина: 08:50
А в неприбутковому звіті трансферти вказуємо? по бюджетній фони то пройшли але ж ми як транзит в цьому випадку.
EVGENIY: 08:55
Марина, ви ж 2м по ним робите то і тут покажіть
Марина: 08:56
Проте з цього правила є винятки. Маємо на увазі надходження (кошти або майно), які отримують бюджетні установи, але які не є їх доходами. Відповідно такі надходження установи не мають права залишити у своєму розпорядженні. Та головне — установи не передбачають їх у своїх кошторисах.
Марина: 08:57
це не про трансферти?
EVGENIY: 08:58
податковій абсолютно байдуже перестаньте стільки уваги приділяти цьому звіту, покажете або ні абсолютно нічого вам податкова не скаже
Марина: 09:06
EVGENIY, та якось навіть писали письмо надайте роз'яснення стосовно сум указаних в звіті)))))
EVGENIY: 09:07
Марина, тому що вони не розуміють взагалі що там відбуважться у бюджетних установах
Олена: 09:09
Інна, Київська обл., непрацює Cisco
Лариса: 09:14
Олена, дякую
Ната 1: 09:17
Олена, у мене все працює, теж Київська область
Олена: 09:21
Хто може бути матеріально-відповідальною особою, якщо не одна з посад не підпадає під перелік? З ким заключити договір про мате.відповідальність?
EVGENIY: 09:29
Олена, керівник
Олена: 09:58
Добрий день СДО працює?
Таня: 10:03
Олена, так, СДО працює
Олена: 10:05
Таня, дякую, а в мене ні
Олена: 10:06
Чи буде порушенням, якщо в установі декілька метеріально-відповідальних осіб, яким передані під звіт ОЗ?
Ната 1: 10:07
Чи є тут фінансові органи, чи працює у вас електронний кабінет платника податків у розділах погодження електронних висновків та повідомлень, бо в нас з четверга пише, що сервіс тимчасово не доступний?
EVGENIY: 10:08
Олена, з чого ви взяли що МВО тільки одна повинно бути? І що значить передано під звіт?
Анжеліка: 10:12
Ната 1, у нас також не працює
Олена: 10:14
EVGENIY, наприклад передано працівнику ноутбук для використання в процесі діяльності установи
ОК: 10:18
Чи може директор бути головою комісії по списанню майна?
Оксанка: 10:21
Доброго ранку. Підкажіть, чи правомірно затримує фінансування авансу фін.відділ, якщо у графіку виплати авансу стоїть термін до 20 числа. І вони говорять, що будуть фінансувати 19-го, щоб мої працівники отримали з/п 20-го. Я говорю, що законом не заборонено виплачувати до строку закінчення виплати, але вони "Співають" інше. Які закони рекомендуєте?
Іра: 10:21
Марина, я трансферти ніколи не показувала
Іра: 10:24
Оксанка, у нас раніше казна так довбала, ми писали листи коли зарплата по графіку і приймали тільки в такі дати) законних підстав таке вимагати немає)
EVGENIY: 10:26
Олена, а чим тоді відрізняються матеріальна відповідальність і під звіт? Якщо людина МВО то це вже відповідальність
Ірина: 10:27
Доброго дня. Підскажіть будь ласка. Працівниця у грудні 2024 році стала вдовою з дома не повнолітними дітками до 15 років. Чи має вона право на збільшення соціальної відпустки до 17 календарних днів?
Оксанка: 10:28
Іра, так от я маю на увазі, що по графіку ДО 20-го числа. Тобто, я вже можу сьогодні реєструвати платіжні інструкції, а вони доводять, що 20-го. Може я щось не доганяю...Вибачте))
М.: 10:28
Ната 1. Пише теж саме
Оксанка: 10:30
Ірина, от яке вони право мають затримувати фінансування, якщо законних підстав немає....Це вже вдруге такі приколи маю вислуховувати, минулого року вже я відстояла свої інтереси і працівників, цього року знову те саме.
Оксанка: 10:31
Ірина, фінансують все,крім авансу...Чудеса якісь.
Оксанка: 10:32
EVGENIY, можливо підкажете відповідь на моє питання вище...законодавчу базу можливо маєте, щоб довести, що вони неправі.
Ната 1: 10:33
Анжеліка, М., дякую
Іра: 10:37
Оксанка, можливо не вистачає коштів на котлу, чекають на надходження
EVGENIY: 10:38
Оксанка, а в чому вони не праві? Якщо строк виплати авансу 20 число, а вони фінансують 19 не бачу жодних проблем, да можливо коштів не має вони ж їх не малюють
Олена: 10:40
EVGENIY, я заплуталася з посадами мат.відповідальних осіб, їх нема Переліку, і сам Перелік втратив чинність. А ми заключили з багатьма працівниками договори, тобто вони є МВО
Наталія: 10:42
Добрий день.Підскажіть,будь-ласка,чи правильно я розумію,якщо працівник(педагог) знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3(6)років,то я її відображаю і в таблиці 6 і в таблиці 7?
Оксанка: 10:45
EVGENIY, Іра, ясно, дякую. В нас все ок, можна ж сказати якщо нема коштів. А то мовчать. Я думаю, що не в коштах справа, а у відношенні.
Марина: 10:46
Оксанка, нас фініки фінансують як даш пропозицію на фінансування так і фінансують. Якщо не зарплата то реба щоб в казні фінансові були зареєстровані. Зазвичай навпаки мене підганяють))))
Марина: 10:48
Оксанка, якщо у вас термін виплати стоїть до..... то взагалі ваша відповідальність коли ви виплатите.....
Оксанка: 10:49
Марина, в нас теж так завжди було, але буває отакі необгрунтовані заяви виходять від них. Таке відчуття, що просто знущаються.
EVGENIY: 10:49
Олена, це тема юридична, я вважаю в бухобліку ці питання зовсім не зрозуміло висвітлені, с радянських часів МВО це завскладу або касир, він несе відповідальність за цінності на складі і в касі, хто повинун бути МВО а офісі де не має ні завгоспа нікого, зовсім не зрозуміло, на цю тему можна писати дисертації
Оксанка: 10:50
Марина, от і я ж про це, що якщо буде затримка, то буду відповідати я, а не вони. За вікном війна і незрозуміло що буде кожного дня. В мене ще є працівники, за яких я відповідальна і з претензіями вони будуть іти до мене...
EVGENIY: 10:50
Олена, я особисто вважаю що потрібно викоремлювати повну відповідальність і просто відповідальність за цінності якими ти користуєшся це різні речі на мою думку, тому і договори повинні бути різні з таких питань, але це ніяк не врегульовано
Olga: 10:52
Добрий день . Чи потрібно збільшувати вартість харчування для використання коштів ВПП ООН чи вводити додатковий прийом їжі на ці кошти??
катерина: 11:31
добрий день.якщо у місяці два відрядження денний заробіток без змін для обох?
Оксана: 11:32
В січні 25р. дали наказ на збільшення вислуги років з 12.12.24р і відповідно зробити перерахунок ЗП з вказаної дати. У звіті показати цю суму з типом нарахувань "2"? Тоді дає помилку, що не заповнено рядок "пеня". Допоможіть. Якщо не кладу "2", то пише, що введено рядок, термін якого минув....(не дослівно)
Світлана: 11:35
Оксана, Ви відображаєте як січневу зарплату, загальною сумою.
ОК: 11:36
Чи може директор бути головою комісії по списанню майна?Заступника не має.
М.: 11:39
Доброго дня. Скажіть чи працює Cisko?
Normal: 11:41
КП 2429 «Юрисконсульт» на «Юрисконсульт (радник юридичний) відображали переведення у обєднаній звітності?
Normal: 11:41
одні пишуть потрібно другі не потрібно)
Юлічка: 11:42
Надання частини щорічної відпустки педагогу не в канікулярний період. Чи можна це реалізувати без порушень? Викладач має супроводити учня на захід у Польщу... З відрядженнями немає часу "гратися", по 2250 призначень немає, і часу на те щоб робити зміни теж, бо їде уже 20-го...
АнДрій: 11:46
Всім Доброго дня.
АнДрій: 11:47
Чи оплачується суміснику 6, 7 і т.д. дні лікарняного?
Юлічка: 11:48
АнДрій, лише на лікарняні відкриті з 01.04
Наталя: 11:54
Добримй день, чи працює у когось СДО? Відранку не можу зайти
АнДрій: 11:57
Юлічка, Дякую.
Олена: 11:59
Наталя, я перезагрузила, запрацювало
ЛЮДА: 12:21
EVGENIY, Доброго дня, можете дати посилання на роз'яснення ДПА щодо заповнення звіту неприбуткових установ
Ксю: 12:24
Дистанційно сформували ключі ДПС,яку форму звіту потрібно подати в податковому кабінеті,щоб підписувало звіти?
Normal: 12:38
Ксю, J1391104 на ключі та я подавав ще J1300207
Ксю: 12:44
Спробую.Дякую
Олена: 12:44
Колеги, в кого не працює Cisko, потрібно звернутися в казначейство до працівника, який поновлює чи записує ключі. Держказна через кожні 2 роки блокує його, і потрібно міняти пароль. Берете всі свої ключі і до казначея.
Тетяна: 12:55
Добрий день. Підкажіть будь ласка як у фіт-бюджеті набрати фінансове зобов'язання на мінус (неправильно введені реквізити) ?
Normal: 13:05
КП 2429 «Юрисконсульт» на «Юрисконсульт (радник юридичний) відображали переведення у обєднаній звітності?
Олена: 13:09
Тетяна, в фіт бюджеті є допомога онлайн
МВА: 13:09
EVGENIY: Доброго дня, чи володієте інформацією коли запрацює місячний звіт 4-ДФ у програмі ФІТ-бюджет?
Людмила: 13:17
Підскажіть, будь ласка, якщо звільнився один із членів комісії по лікарняним то треба вносити зміни наказом чи можна просто його виключити. І якщо переходити щоб був тільки уповноважений це також треба проводити наказом
Світлана: 13:19
Normal, ну дужки Ви ж розкривали. Якщо був "юрисконсульт" і Ви його так і залишили, нічого не міняєте. А якщо був "юрисконсульт" а став "радник юридричний". то переведення.
Normal: 13:21
Світлана, ну код остался старый , сменили только название , все труд. обязанности тоже старые....
Normal: 13:21
Світлана, и 1 "перевод" нужно ставить в дод 5 :?
Світлана: 13:22
Normal, тобто у Вас зараз "радник юридичний"?
Normal: 13:28
Світлана, Юристконсульт (радник юридичний)
Normal: 13:28
нету Просто юрист или просто радник юридичний,є одна профес.
Світлана: 13:28
Normal, Ви повинні розкрити дужки!!!!!
Світлана: 13:29
Normal, у Вас або "юрисконсульт" або "радник юридичний". А "юрист", до речі,є в класифікаторі.
Normal: 13:30
Світлана, у Вас старый класифікатор
Normal: 13:31
2429Юрисконсульт (радник юридичний)
Світлана: 13:31
Normal, відкрийте зміни № 14 та прочитайте.
Світлана: 13:32
Normal, я Вам пишу, що 2х2=4, а Ви мені каженте, що 2х2 це 5.
Світлана: 13:32
Навіщо тоді питати.
EVGENIY: 13:33
МВА, вже працює, там є на головній сторінці посилання на Вайбер долучайтесь до групи я там в коментарях пишу про оновлення цього звіту
EVGENIY: 13:34
Тетяна, там є кнопка СТОРНО у фінансових зобов'язаннях іда там є техпідтримка туди пишіть
EVGENIY: 13:35
ЛЮДА, всі існуючи роз'яснення ДПА викликають більше питань ніж надають відповідей )))
Normal: 14:09
EVGENIY, підкажіть бо шось я не розумію
Normal: 14:16
EVGENIY, Був в штатному 2429 Юрисконсульт ........зараз як він називається
EVGENIY: 14:24
Normal,
EVGENIY: 14:25
Normal,
EVGENIY: 14:25
в статті читайте "Що робити якщо"
Люсія: 14:26
EVGENIY, Добрий день! Підкажіть будь ласка є витрати з продажу активів (макулатура)( рядок 2230 2ДС, в який рядок правильно ставити ці витрати в 4 розділ 4 ДС 2860 (Інші витрати) си 2840 (Матеріальні витрати).Дякую
Люсія: 14:31
ой 2 4 розділ 2 ДС
EVGENIY: 14:39
Люсія,
Люсія: 14:39
EVGENIY, дякую
EVGENIY: 14:40
Люсія, на сайті є головна книга яка сама заповнює 2дс , все будуєть на раухнках бухобліку
Люсія: 14:41
EVGENIY, але гляньте в 4 розділі немає рахунку 8211
Люсія: 14:43
коли є перейшла на підказку та в рядочку вказано 2230, а в 4 розділі немає рахунка 8211
Юлія: 14:43
Доброго дня
EVGENIY: 14:45
Люсія, ви взагалі впевненні що вам потрібно в проводках використовувати рахунок 8211????
EVGENIY: 14:50
Люсія, да рахунок 8211 я не додав в головній книзі і не знаю чи потрібен він там взагалі, ви перша хто звернув на таке увагу
Ната: 14:50
Добрий день, перепрошую, казна не працює?
Люсія: 14:51
EVGENIY, так якщо реалізація макулатури, тоді як
Люсія: 14:53
EVGENIY, в типових проводках на сайті ж теж такий рахунок
EVGENIY: 14:54
Люсія, пункт 3.17
EVGENIY: 14:55
Люсія, рахунок є але я не впевнений що при реалізації металобрухту він потрібен, з цим рахунком не має жодної проводки в типовій
Люсія: 14:58
EVGENIY, дякую у прикладах бухгалтерських проведень же він вказаний, можливо то вже більш устарілий варіант
Люсія: 14:59
EVGENIY, але ж все ж таки якщо і треба цей рахунок, то куди його дівати
EVGENIY: 15:06
Люсія, ну мабуть туди ж куди і 8113 але це треба вивчити питання, я не впевнений
Люсія: 15:13
EVGENIY, дякую
Аня: 15:53
Добрий день. Підкажіть за яким КЕКВ провести видатки на проведення топографо-геодезичної зйомки ділянки дороги,за 2281 чи 2240?
Тетяна: 17:27
Добрий день. Підкажіть будь ласка, коли ми сторнуємо заробітну плату за минулий місяць у зв'язку з уточненням відпрацьованого часу (був лікарняний), то віднімаємо лише те, що сплачено на картку працівнику, тоді по ПДФО буде переплата?
we: 17:36
Тетяна, віднімаєте всю нараховану зарплату включно з утриманими податками