доброго ранку, вдалого дня
Олена :08:22
Підкажіть будь ласка, як рахується просрочена заборгованість. Дякую
Олена :08:31
Добрий ранок!
EVGENIY :08:35
Доброго ранку, всім гарного дня
EVGENIY :08:37
Олена, термін оплати якої прострочено, тобто це заборгованість, що виникає на 30-й день після закінчення терміну обов'язкового платежу згідно з укладеними договорами
EVGENIY :08:38
Олена, ось тут це написано
Інна :08:41
Доброго ранку. Підкажіть, будь ласка, чому в ел.кабінет платника приходить отаке повідомлення: по Єдин. внес., нарах. робот. на суми:зароб. плати, винаг. за догов. ЦПХ, доп. по тимчас. непр. обліковуються надміру сплачені суми. Переплати ЄСВ у нас точно не було.
Інна :08:50
Чи подавати до казни розпорядникам коштів додаток 6 у складі місячної звітності?
EVGENIY :08:57
Інна, а в чому проблема з додтком 6? Чому питаєте? Вище я дав посилання на порядок можете там почитати відповідь на ваше питання, судячи з друкованої форми там є підкреслитии МІСЯЦЬ
Наталія :09:19
Колеги по школах, треба порада бо ще такої ситуації не було. Вчитель перебував на лікарняному і заміна проводилась різними вчителями (сільська школа і по одному вчителю предметнику). 7 травня пройшло два місяці як вчитель на лікарняному. По 102 інструкції треба зробити тарифікацію і перерахунок зарплати. я не можу зрозуміти як це зробити,
Наталія :09:20
Коли у мене було на заміні чотири вчителя і заміняли по різній кількості щотижня.
777 :09:42
Наталія, може протарифікувати і оплачувати по тариф. після 2 місяців а минулі періоди вже не чіпати?
катерина :09:44
добрий день, у місяці початку відпустки по догляду доплачуємо єсв до мінімального?
Олена :09:47
EVGENIY, дякую
Сашка :10:04
Вітаю. Нагороджуємо цінним подарунком (годинник) іншу фізособу (не працівника нашої установи).Вартість 4000,00 грн. (додаткове благо) чи потрібно оподатковувати і як?
Валентина :10:07
Якщо прострочена кредиторська заборгованість по 2240 чи припиняються якісь платежі казначейством?
EVGENIY :10:14
Валентина, ні
Валентина :10:14
EVGENIY, дякую
Валентина :10:16
EVGENIY, забігаю наперед,а по енергоносіям якщо?
we :10:24
Інна, це пов'язано з тим, що спочатку сплачується ЄСВ, а потім звітуємо. Тому в них і рахуються надміру сплачені суми.
EVGENIY :10:25
Валентина, Стаття 51 пункт 4
we :10:26
катерина, доплачуємо
Інна :10:35
we, Дякую!
катерина :10:36
дякую
123 :10:36
Добрий день. Підкажіть, в травні людина відкрила лікарняний за рах.фонду, але в квітні премії забагато порахували, в травні буде перерахунок. як краще буде зробити заяву-розрахунок. Долучити свій розрахунок і написати пояснення. чи взагалі не чіпати?
кадри :10:41
Чи буде підготовка до нац спротиву примусовою і обовязковою для всіх праціників установи ?
Валентина :10:41
кадри, теж ДУЖЕ цікавить
Валентина :10:42
кадри, і чи мають право примусово заставляти
кадри :10:43
наша фахівець по військовому обліку каже , що напевно так-обовязкова. Всіх (навіть працюючих пенсіонерів) будуть змушувати її пройти, а хто відмовиться- будуть звільняти
Валентина :10:44
кадри, згідно чого???????????
кадри :10:44
(щось подібне як було з вакцинацією в 2021 році)
EVGENIY :10:45
кадри, не несіть тут будь ласка цю єрунду, нікого не звільняти не будуть
777 :10:45
кадри, 100%ї
кадри :10:45
EVGENIY, я сама цікавлюся. Не знаю нічого про це. Кажу, що чула від інших
EVGENIY :10:46
хтось щось сказав, читайте закони а не хтось щось сказав, то його особиста думка, відкрийто кодекс законів про працю і подивіться підстави для звільнення, а не слухайте що там хтось щось сказав, а потім це все розноситься
Валентина :10:46
кадри, дивно,що ніякого наказу не видають, а йди
EVGENIY :10:47
не бежіть попереду паровоза ще нічого не відомо, а ви вже вигадуйте всякі лякалки, особливо про пенсіонерів і звільнення просто діч
Валентина :10:47
бачили вже "най спротив " у 2022 році
кадри :10:47
EVGENIY, якщо керівник видасть наказ (по вказівці "згори") що всі праціники мають пройти ту підготовку. То хто відповиться- порушення трудової дисципліни хіба не буде ?
Валентина :10:48
EVGENIY, у на уже навчається третя група...
EVGENIY :10:48
кадри, якщо да коби, повторюю не фантазуйте
Сашка :10:48
EVGENIY:Буль ласка підскажіть. Вітаю. Нагороджуємо цінним подарунком (годинник) іншу фізособу (не працівника нашої установи).Вартість 4000,00 грн. (додаткове благо) чи потрібно оподатковувати і як?
EVGENIY :10:51
ось чудово зібрана інформація про національний спротив
EVGENIY :10:52
я не полінився і почитав ні слова про пенсіонерів, ні слова про звільнення
Сашка, мені не відомо точна відповідь, спробуйте пошук по сайту
Загальновійськову підготовку проходять громадяни допризовного, призовного віку, військовозобов’язані, резервісти та інші категорії громадян, які виявили бажання долучитися до національного спротиву.
Валентина :10:59
"інші категорії громадян, які виявили бажання долучитися до національного спротиву"....ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ
Валентина :11:01
а не для отримання відсотків голові для премії за примусове залучення своїх працівників
Наталія :11:08
Добрий день, підкажіть календарна вислуга органів внутрішніх справ зараховується до державної служби
777 :11:13
Валентина, так, всі ми знаємо що таке добровільно-примусово))))
Анжела :11:15
777, у нас вже рік проходять курси БВП все добровільно
Оля :12:02
Анжела, на курси ходять в робочий час? час проходження курсів оплачують ?
Ната :12:03
Чи є такий центр підготовки на Буковелі ? Туди б поїхала
Валентина :12:19
Оля, звичайна зарплата йде
Валентина :12:19
Валентина, ще і з %!!!!!!!!!!
Валентина :12:21
Ната, в Буковель "ІНШІ" їздять
Іванна :13:03
Підкажіть будь ласка,чи оплачємо в лікарняному день направлення працівника на оцінювання ?
Анжела :13:04
Оля, в робочий час, зп звичайна як і ви б просиділи весь день за робочим місцем
Валентина :13:12
Анжела, хто сидить, а хто працює...за мене мою роботу ніхто не виконує,коли я бігаю по лісі
катерина :15:20
якщо за основним місцем буде відпустка, за сумісництвом може працювати ?
EVGENIY :15:23
катерина, да
катерина :15:24
дякую
Віталій :15:45
Доброго дня! Підкажіть чи має право ОМС закупити сувенірну продукцію, яку потім передасть при зустрічах. Така продукція обліковується на рах 1815? який порядок списання таких матеріальних цінностей?
Лілі-я :16:00
Добрий день, під час реконструкції будівлі вилучено матеріали (склопакети та шифер), які придатні, але нашій установі не потрібні. Пропонується передати їх іншій установі НЕ в межах головного розпорядника. Який порядок оцінки такого майна та передачі?
Іванка :16:13
Лілі-я, створюєте комісію, якщо нема, і комісійно оцінюєте майно. Тоді робите акт передачі
EVGENIY :16:13
Лілі-я, такий самий як і для не передачі, хоч що ви з ним будете робити хоч списувати хоч передавати хоч здавати вам треба його оцінити, методи оцінки однакові для будь якого випадку
Іванка :16:14
Віталій, списуєте згідно акту, де вказано куди передано
Лілі-я :16:19
EVGENIY, Іванка, дякую за відповідь. Чи правильно я зрозуміла, я маю своєю комісією оцінити та подати довідку про надходження в натур.формі? Чи виникає в мене зобов’язання з ПДВ? Я платник ПДВ
Іванка :16:23
Лілі-я, по ПДВ я не знаю
Вікторія :16:27
Лілі-я, так виникає(((
Галя :16:32
Мали борги по ЄСВ за минулий рік. Кілька тижнів тому оплатили їх. А в довідці ПФ страховий стаж по працівниках так і не зявився
Галя :16:33
в чому причина ? довго обробляються платежі ?