Добрий ранок!
EVGENIY :08:41
Доброго ранку, всім гарного дня
Олена :09:03
доброго ранку, СДО працює?
Наталія :09:03
Харків, СДО працює
Наталія :09:04
Президент підписав Законопроект 8222
Віталій :09:06
Доброго дня! Гарного дня! Законопроект 8222?????
Наталія :09:08
Так
4321 :09:12
Наталія, щоб гарного підписав
EVGENIY :09:19
4321, на сайті вже є новина оновіть сторінку
л.л :09:19
Доброго дня.прошу поради.працівнику нараховували місячну премію з грудня 24 по 05,25 в червні звільняється чи включати її в розрахунок середньої зарплати для компенсації невикор. відпустки .
керр :09:21
л.л, звісно включати
Андрій :09:22
EVGENIY, добрий ранок. повертаючись до нашої вчорашньої розмови. про кап ремонт.
Андрій :09:23
А якщо проводиться кап ремонт повністю зношеного (дуже старого) ОЗ ? первісну і знос не змінюємо ?
EVGENIY :09:30
Андрій, скоріш за все це не капремонт, а модернізація, рішення про збільшення первісної вартості повинен прийняти керівник і комісія визначити новий строк корисного використання
Андрій :09:32
EVGENIY, а для такої модернізації кекв може бути 3132 ?
EVGENIY :09:34
Андрій, теоретично ні, але у нас все може бути, визначення кекв це взагалі окрема тема
EVGENIY :09:34
Андрій, шостий розділ читайте <a target="_blank" href="
Андрій :09:35
EVGENIY, дякую. Так все складно з цими ремонтами. Краще би нічого не ремонтували
EVGENIY :09:37
Андрій, це 100% а ще коли думаєш що начебто все прочитав і вже все зрозумів, вспливає якийсь документ який все зовсім по іншому трактує і все з початку ))) А потім приходить перевірка і ще якісь документи згадує
Олена :09:54
Якщо виплата відпускних до початку відпустки, то чи буде порушенням, якщо в казну подано платіжки за 2 дні до початку відпустки, а провелося через 3, тобто у 1 день відпустки?
EVGENIY :09:59
Олена, да, з точки зору закону це порушення
777 :10:05
Олена, з точки зору закону взагалі складно виплачувати без порушень відпускні коли у штаті 500 осіб і ходять у відпустки як бог на душу положе
освіта :10:06
доброго дн, підкажіть будьласка, доплати педагогічним працівникам також повинні бути у штатному розписі і тарифікації? і як правильно це зробти .Дякую
Олена :10:22
EVGENIY, хто ж знав, що казна затримає платежі?
Валя :10:23
Доброго дня! працівник написав заяву на відпустку за свій рахунок за сімейними обставинами на 30 кал.днів і планує поїхати за кордон. Чи є обмеження, щодо цієї відпустки?
EVGENIY :10:24
Олена, ну перевірка може закрити на це очі, але закон не передбачає що казна затримає або що ви повинні платіжки давати раніше, там чітко треба щоб людина отримала і все, як ви це зробите але зробіть, не зробили закон порушили
фк :10:38
Добрий день.EVGENIY. А у зв'язку з військовим станом дозволено виплату відп. в перший день?
EVGENIY :10:46
фк, не має ніяких винятків для воєнного стану
Віта :10:51
Доброго дня, підскажіть будь ласка Є-дата працює?
ЦНСП :11:12
Добрий день. Колеги, на сайті Кабміну створено петицію про врегулювання оплати праці у соціальній сфері, підтримайте, будь-ласка.
EVGENIY :11:14
ЦНСП, посилання забули додати ))
ЦНСП :11:16
Петиція №41/008195-25еп
ЦНСП :11:16
EVGENIY, посилання зробіть будь-ласка, за мене
EVGENIY :11:19
<a target="_blank" href="
ЦНСП :11:19
EVGENIY, дякую
Галина :12:10
ЦНСП, не розумію навіщо робити петицію під один тип працівників. То освітянам, то соціальщикам. А потім придумує КМУ чорт-зна що (як з тисячою для освітян). Просто треба вимагати підняття І тарифного. Бо за бухгалтерів та інженерів ніхто не клопотатиме.
ЦНСП :13:05
Галина, я петицію не робила, але прошу підтримати. Працюю бухгалтером у соціальній сфері. Можу вам сказати, що оплата праці у соцсфері (не держслужба) у 90 % персоналу проводиться за 6-12 тариф.розрядом. ...А ви маєте право зробити таку петицію, яку вважаєте за потрібне.
Галина :13:18
ЦНСП, Я це розумію. Так само й в культурі. Я лише сьогодні відправила інформацію по області на безглуздий запит (наче вони свій наказ не бачать). І 6 т.р. у нас в інженерів (як і в усіх по постанові 1298). А у них, як і у бухгалтерів ні вислуги ні якихось галузевих надбавок. Знайдіть на цю зарплату інженера
Галина :13:19
Я висловила свою думку. І з неї зрозуміло, що я проти подібних петицій. То чому я її маю підтримувати? Ви її готували чи не Ви.
ЛК :13:28
Підкажіть будь ласка проводки для оприбуткування однорічних квітів
EVGENIY :13:32
ЛК, а який у вас вид діяльності? Ну маю на увазі там у вас сільське господарство тваринництво рослинництво ?
людмила :13:35
доброго дня, підкажіть будь ласочка, в казні безспірно списано з рахунку виконавчий збір по програмі 0501150, які проведення маємо зробити??
ЛК :13:36
Соціальна сфера. Висаджували розсаду петунії на прилеглій території
EVGENIY :13:37
ЛК, а це типу вони однорічні , посадили вони відцвіли і все, на наступний рік нові садити? Чи вони будуть кожен рік цвісти?
ЛК :13:38
однорічні. відцвіли і все
EVGENIY :13:39
людмила, 6312 2313 і нарахувати 8511 6312, можливо рахунок витрат буде і інший 8013, тут треба розібратися
EVGENIY :13:40
ЛК, я б таке оприбутковував як запаси і списував після висадки, але я можу помилитись, такі питання слабо висвітлені, а біологічні активи так взагалі темний ліс
ЛК :13:44
Дякую
ФСН :14:12
Доброго дня, Є-Дата сьогодні не працює?
Іванка :14:21
Добрий день! Хто може підказати, що робити, коли змінився керівник, а в Міністерство цифрової трансформації України необхідно відповідно внести змінити про керівника???
Оксана :14:26
Добрий день написати їм на електронку і прийде інструкція що робити далі.
Олена :14:26
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, посадова особа ОМС з 22.05.2025 р знаходиться у відпустці по вагітності та пологам. 10.06.2025 р в неї повинно було відбутися підвищення рангу. Чи включається ця відпустка у цей період для підвищення рангу або виключати її з періоду і присвоювати за сумарною кіл-тю відпрацьованих днів до відпустки і після виходу
Милка :14:30
Доброго дня. підскажіть будь ласка як показати навчання з охорони праці в бухобліку. навчався директор терцентру
Вітка :14:34
Олена, відпустка у зв'язку з вагітністю включається в стаж.
л.л :14:39
Сусіник перебував довго на лікарняному.чи враховувати період без оплатного лікарняного в стаж який надає право на відпустки з 30,06,25 звільняється. спірне питання кадрами
Олена :14:42
Вітка, дуже дякую!
Юра :14:55
Доброго дня, таке питання, як в 7 формі відобразити переплату орендаря за спожиті ним комунальні послуги?
EVGENIY :14:57
Юра, мало інформації
EVGENIY :14:58
Юра, що за переплата як вона може виникнути? Ви надаєте послуги? Чи вам відшкодовують поснули? Нічого із вашого питання цього не можна зрозуміти
EVGENIY :14:59
Юра, зазвичай то відшкодовують і відновлюють касові видатки, а шо там у вас можна тільки здогадуватись
Юра :15:00
EVGENIY, відшкодовують комунальні послуги і відшкодували більше, ніж виставили їм рахунок
EVGENIY :15:14
Юра, нарахуйте більше в себе а на наступний місяць менше і відновіть касу на всю суму , або поверніть частину ,
EVGENIY :15:15
до форми 7 таке відношення не має, на скільки я пам'ятаю
Оксана :15:15
Добрий день, чи включати в розрахунок відпускних нараховані відпускні за минулий період, якщо заклад знаходиться на простої з 2023 року.
керр :15:24
Оксана, звісно включаємо, якщо припадають на розрах період...
Юлія :15:26
Добрий день!
керр :15:26
л.л, періоди які враховуються визначені ст.9 Закону Про відпустки, такого періоду не передбачено
Юлія :15:30
Підскажіть будь ласка, чи може заступник директора ЗЗСО з навантаження 0,5 ставки працювати на посадах практичного психолога 0,5 ставки та соціального педагога 0,5 ставки?
Олена :15:31
Добрий день, шановні колеги. Підскажіть, будь ласка при розрахунку середнього для нарахування відпускних за минулий період (відпустка за 2019-2020 роки) який період брати для розрахунку? Відпустка з 16.06.2025
Любов :15:47
з 01 06 24 по 31 05 25
Ірина :16:33
Доброго дня, бухгалтера освітніх закладів, підкажіть чи відпускні розраховуєте окремо з освітньої субвенції та окремо з субвенції за роботу в несприятливих умовах праці, та сплачуєте з окремих КПКМБ?
Інна :16:36
Доброго дня, державна установа виграла грант. В якому є відрядження за кордон.Чи має право бухгалтерія виплачувати відрядження по цьому гранту працівнику, який не є працівником цієї установи?
Андрій:16:58
EVGENIY, ви ще є ?
EVGENIY:16:58
Андрій, да
Андрій:16:59
EVGENIY, вже голова обертом іде від того кап ремонту. А якщо ігрові конструкції нові які поставлять під час кап ремонту (кекв 3132) на майданчику вважати складовою будівлі ?
Андрій:17:00
подвіря кругом будівлі- як частина будівлі. і всі конструкції теж. І списати на витрати все ?
Андрій:17:04
може я вас затримую то вже завтра поговоримо про це. Хай їм грець тим кап ремонтам !
EVGENIY:17:10
Андрій, я не фахівець з капремонтів
Андрій:17:12
ну ви в будь якому випадку більше за нас знаєте.
EVGENIY:17:18
Андрій, я знаю що з капремонтами завжди проблеми ))) Перші проблеми коли їх оформлюють, потім проблеми коли перевірка перевіряє ваші капремонти через пару років а ви забудете чому ви так зробил ))) \