Архів чату за 11.08.2025 Пн (57)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 151 раз
Подякували: 1402 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:37
Доброго ранку, всім гарного дня

*** :08:58
Взаємно

бух :08:58
Доброго ранку!!!

Інна. :09:01
Доброго ранку, позитивного і спокійного дня!

ЦНСП :09:12
Доброго ранку. Підскажіть, працівник їде у відрядження, у запрошенні вказано що організатор навчання бере на себе витрати на доїзд, чи можна в цьому випадку використання службового автомобіля і списання палива ?

4321 :09:17
до щорічної відпустки (20.08-31.08) додано день відпочинку за донацію (01.09). період для розрахунку цього дня як і у відпустки по липнь 2025 чи вже по серпень 2025?

Тетяна :09:21
4321, липень-серпень

Наталя :09:51
Доброго ранку! Якщо у нас придбання системного блоку за 15000,00-16000,00 грн. , вартісний критерій - 20000,00 грн. То згідно оновленої інструкції №333, звідки його купувати: з загального по КЕКВ 2210? Бо тільки но перенесли на спец по КЕКВ 3110. Дякую!

Галина :09:56
Наталя, от тут і притання що вважати комплектуючими. Як на мене, системний блок - це повноцінно комп'ютер, а не комплектуючі

Галина :09:59
ЦНСП, класно вам. у вас є багато коштів на відрядження, що таке питання стоїть. у нас грощей немає. А значить і ніяких поїздок службовими автомобілями, якщо організатор оплачує. Бо це ж ще треба відрядні водію платити

EVGENIY :10:05
Наталя, це питання до сих пір спірне, не має жодного адекватного роз'яснення, інструкція ще не оновлена

Світлана :10:10
EVGENIY, якщо читати сам наказ, то там додано до п.п 2.2.1 "придбання комплектуючих до комп. техніки (системних блоків, моніторів, пристроїв введення даних), периферійного обладнання комп"ютера)". Системний блок по 2210.

EVGENIY :10:11
Світлана, наказ ще не вступив в силу, навіть коли вступе це питання не зніме )))

EVGENIY :10:13
Світлана, тут все у визначенні об'єкта обліку ОЗ, комп'ютер це об'єкт обліку чи системний блок це об'єкт обліку ОЗ, у кожного може бути по різному,

Світлана :10:14
EVGENIY, а те що в обліковій політиці прописано вартісний критерій, це не буде братись до уваги?

EVGENIY :10:20
Світлана, ми ж кажемо про облік ОЗ, системник у складі компа це запчастина а у запчастин взагалі не має ніяких вартісних критеріїв

EVGENIY :10:21
Світлана, про вартісний критерій це окрема тема, на форумі у нас є по ньому від Олексія Іваннікова стаття

ЦНСП :10:33
Галина, чи класно - питання спірне!!!!!! Якщо б не було коштів, такі питання б не виникали, а так один геморой. Мене цікавить чи можна.

nata :11:48
Підскажіть будь ласка, працівник хоче брати невикористану відпустку за період до 2023 року, розрахунок відпускних проводити за загальними правилами ?

EVGENIY :11:49
nata, да

nata :11:49
EVGENIY, дякую )

ТЕТЯНА :11:51
Працівнику суміснику виплачується при ліквідаціі закладу середня з плата ? Дякую.

123 :11:53
добрий день. підкажіть чи хтось відправивй

123 :11:53
обєднану звітність через звіток?

Галина :12:02
Добрий день! шановні колеги можливо в чаті є бухгалтері фінорганів підкажіть чи резервний фонд проставляли в бюджетній пропозиціях форми 1 та 2, якщо так то по якому КЕКВ

Elison :12:20
Галина, ми ставили лише у форму БП-1, КЕКВ не ставиться

Галина :12:29
Elison, Дякую!

керр :12:30
ТЕТЯНА, виплачується по факту звільнення з такої підстави яка передбачає таку виплату

Юлія :13:04
Підкажіть, будь ласка, на який рахунок повинна перерахувати кошти МВО за зіпсовані продукти харчування

Ірина :13:04
Доброго дня, колеги, працюю в ЦНСП. Планується платне надання соціальних послуг. Плануємо запускати касу. Обов'язково зараз має бути POS- термінал. Хто працює зплатними послугами, відзовіться будь ласка...

ТЕТЯНА :13:06
керр: Дякую.

EVGENIY :13:51
Ірина, а чому в банку не хочете щоб платили? Можна навіть через приват 24 організувати, каси це зайвий клопіт нікому не потрібний , якщо в кожному банку є каса

Олена :13:56
Вищестояща установа передає нам ОЗ. Чи його зараховувати на баланс чи позабаланс?

EVGENIY :13:57
Олена, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... pravila-ta

Галина :14:11
Ірина, хіба цнапи зараз з касами працюють? дають рахунок на який оплатити, і все.

Ірина :14:17
Підкажіть будь ласка, працівник приніс 09.06 витяг з рішення е.к. і я зробила копію з оригіналу і нараховувала 8,41, потім дізналась, що потрібен оригінал або в пдф форматі, попросила щоб працівник звернувся в медзаклад і йому скинули в пдф, сьогодні працівник скинув в пдф я перевірила і роздрукувала протокол. Що мені робити з липнем я нарах. 8,41?

Ірина :14:34
EVGENIY, наша категорія -- це пенсіонери. Вони не захочуть іти в банк, щоб оплатити за стрижку, чи прокат засобу реабілітації (який наприклад буде коштувати 10-35 грн). Це покоління звикло, що потрібно знімати готівку та й комісію банка вони теж не захочуть платити. Розумію, що зайвий клопіт.. в додачу до всього ще й касира немає.

Ірина :14:35
Галина, ми центр надання соціальних послуг, а не адміністративних.. колись терцентром були

EVGENIY :14:35
Ірина, то ви вже КНП?

Ірина :14:36
EVGENIY, ні, КУ

EVGENIY :14:39
Ірина, я би всіма слиами робив щоб вони платили або в банку або хай через смартфон платять повісите КюАр код який би вів на оплату і хай платять смартфоном

EVGENIY :14:42
Ірина, ще я бачив в єдаті по випискам у ветлікарні, там сам лікар приймає оплату а потім сам в банку кидає на рахунок установи, він же їзде вакцинує корів там на фермі не має каси ))

Ірина :14:48
EVGENIY, нажаль не вийде.. Вже повідомили, що будемо запускати касу..( Та в мене таке питання... Наприклад: Стрижка коштує 35,00 грн, комісія банку за переказ 1,3%. Отже фіскальний чек в ДПС відобразиться на 35 грн, а дохід на Казначейський рахунок вже буде за вирахуванням 1,3% комісії банка (34,55грн.) Не знаю, що робити з цією різницею..

Оксанка :15:09
Ірина, в нас КУ і є платні послуги, то раніше соц.робітники платили через термінал за своїх підопічних, а з початком війни в 2022, завідувач платить за них через мобільний додаток на рахунок установи.

Оксана :15:12
EVGENIY, nata, до питання 11.48, за загальними правилами Ви мали на увазі, що для відпускних до 31.12.2023 розраховують середню за 2023 рік

EVGENIY :15:13
Оксана, ні, за останні 12 місяців перед настанням відпустки, за 2023 то стосується лише КОМПЕНСАЦІЇ

Ірина :15:14
Оксанка, дякую

Ірина :15:15
Оксанка, у Вас багато платників?

Оксанка :15:15
Ірина, близько 100

Оксанка :15:18
Ірина, ой, менше, десь 40, то всього 100 підопічних

Ірина :15:22
Оксанка, у Вас тільки допомога вдома?

Оксанка :15:24
Ірина, допомога вдома і соціальна робота . На даний момент тільки допопомга вдома. В мене взагалі 2 установи під бухгалтерією однією, відділ, а під ним установа)

Наталя т-ц :15:25
а нам на час воєного стану за рішенням розпорядника наказали всі послуги надавати безоплатно! ми не беремо грошв вже 3,5роки

Оксанка :15:26
Наталя т-ц, у нас так було на рік тільки в 2022. З 2023 року знов відновили платні послуги.

Наталя т-ц :15:27
комісію банку наші платили за свій рахунок, на казначейство повинна сісти сума повна за надану послугу

EVGENIY :15:29
треба з банком вирішувати , там є різні опції у самого банку, вони можуть окремо акт виписувати в кінці місяця і може ще є варіанти треба з ними говорити

Ірина :15:52
Наталя т-ц, ви вели касу?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”