Архів чату за 20.08.2025 Ср (85)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 151 раз
Подякували: 1402 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

марія :07:52
Добрий ранок ,підкажіть будь ласка за який період можна дорахувати доплату за ранг ,якщо кадри надали розпорядження із запізненням.Дякую

Оксанка :08:28
марія, в наказі має бути прописано з якого числа нараховувати

EVGENIY :08:36
Доброго ранку, всім гарного дня

Оксана :08:38
Добрий ранок. Підкажіть будь ласка чи у всіх працює СДО? Другий день вибиває помилку неможу зайти(((

Леся :08:41
Доброго ранку. Також не працює

Ганна :08:42
Доброго ранку. Кривий Ріг СДО не працює.

Ксюха :08:55
Ранок добрий. Цікавить придбання системного блоку вартість 15000,00 , в обліковій прописано що основні від 20000,00. То тепер це КЕКв 2110?

Олена :08:55
Оксана, добрий день, Черкаська.. тільки но поскидала довідки, все ок

EVGENIY :08:59
Ксюха, з точки зору того хто писав інструкцію по КЕКВ, системний блок це скалдова частина комп'ютера а тому він не може бути об'єктом обліку ОЗ, він тоді запчастина або складова комп'ютера, в такому разі комп'ютер це об'єкт обліку, і вартісний критерій до системного блоку в такому разі відношення не має!

EVGENIY :09:00
Ксюха, але вся логіка закінчується коли ви вирішите що системний блок це окремий об'єкт обліку ОЗ, от тепер багато питань

Ксюха :09:02
В мене одні питання

Ксюха :09:02
Щей окремо придбання моніторів

Ксюха :09:03
Оце закрутили, я так розумію мені треба зменшити вартісний критерій і купити системники по КЕКВ 3110

EVGENIY :09:04
Ксюха, ні не правильно зрозуміли, це вам не допоможе

Ксюха :09:05
в мене логіка вже не працює

Ксюха :09:05
як обліковувати якщо вже кошти запланована на КЕКВ 3110

EVGENIY :09:06
Ксюха, інструкція про кекв не має ніякого відношення до вашого обліку, вона не може визначати як обліковувати

EVGENIY :09:07
Ксюха, якщо кошти вже по 3110 то купляйте КОМП'ЮТЕРИ і ставте на облік КОМП'ЮТЕР в складі якого системний блок, монітор, клавіатура миш

Ксюха :09:08
то й монітор по КЕКв 3110

EVGENIY :09:08
Ксюха, я кажу про КОМПЮТЕР, а не монітор

Ксюха :09:10
В нас закупівля по запиту ціни, там зараз не має можливості купити в зборі, ми теж панували по КЕКВ 310 в зборі. А по факту тепер є договір на системні блоки і окремий на моніториє

Ксюха :09:11
А як розуміти тепер вартісний критерій в обліковій політиці?

EVGENIY :09:11
Ксюха, тепер в інструкції написано що за розмежування кап і поточні відповідає розпорядник, то ж тепер самі вирішуйте і теоретично вам в казначействі нічого не скажуть

Лариса :09:12
Добрий ранок. Підкажіть будь ласка, чи можна перевести працівника на іншу посаду але з меншим окладом?

EVGENIY :09:12
Ксюха, вам з першу треба зрозуміти що таке ОБ'ЄКТ ОБЛІКУ

Ксюха :09:13
То можливо купити системн по КЕКВ 3110 , монітори по КЕКВ 2110 а поставити обєкт обліку компьютер в зборі на рах 1014

EVGENIY :09:13
Ксюха, Компютер це об'єкт обліку ОЗ, системний блок це Об'єкт обліку ЗАПАСІВ , а у запасів не має ніяких вартісних критеріїв, якщо системник ви не будете ставити на облік як об'єкт обліку ОЗ то навіть за 50000 його треба купляти по 2210

Олена :09:14
Чи брати згоду на обробку персональних даних з працівників при передачі в ПФУ сканкопій трудових книжок?

Оксанка :09:15
Олена, так

Ксюха :09:16
Як мені його обліковувати якщо купити по КЕКВ 3110

EVGENIY :09:18
Ксюха, у вас протиріччя у всьому, ви чомусь монітори по 2210 а системники по 3110 хоча це обидва ЗАПАСИ, вони або обидва запаси, або обидва об'єкти обліку ОЗ, але не може бути одночасно що один це запас а інший ОЗ, тому ви не можете вирішити тому що у вас протиріччя

ЛюдКа :09:19
Всім привіт!!

EVGENIY :09:33
😕

EVGENIY :09:33
ЛюдКа, ну зараз шахраї вам зателефонують, не можна ж так просто в інтернеті свій телефон світити

Ксюха :09:35
А чи працює сайт по інформатизації? По видає помилку

ЛюдКа :09:42
EVGENIY: А з мого питання Ви мені зможете підказати?

EVGENIY :09:47
ЛюдКа, ні це планування бюджетів, я тут поверхнево знаю

EVGENIY :09:47
ЛюдКа, я лише можу видалити повідомлення з номером телефона, краще емейл пишіть

ЛюдКа :09:48
EVGENIY:ОК

Оксана :09:52
Підкажіть, будь ласка, якою ст. ПКУ зобов'язується відображати виплати на користь ФОП у додатку 4ДФ об'єднаної звітності. дякую

EVGENIY :09:53
Оксана, https://buhgalter.com.ua/news/zvitnist/ ... vati-v-4df

Оксанка :10:00
Оксана, 157

ЛюдКа :10:02
Хто використовує кошти мб на програму підтримки діяльності органів виконавчої влади напишіть мені: rda.smila.bux@gmail.com.

Анна :10:16
Монітор чи сист.блок, придбані по 2210 оприбутковувати на 1515?

EVGENIY :10:18
Анна, ще раз наголошую це так думають автори інструкції по кекв, тому за їх задумом це 15 рахунок, але чи правильно це треба питати у тих хто пише нацстандарти з бухобліку

Анна :10:22
Зрозуміло, що нічого не зрозуміло!

Марія :10:29
Добрий день! Підскажіть будь ласка, чи обов'язково встановлювати вихователю дитячого садочка 9 -годинний робочий день при 5-денному робочому тижні, якщо садочок не є окремою юридичною структурою, а є структурним підрозділом ліцею? Чи можна залишити їм 6- годинний робочий день?

Тетаня :10:31
Добрий день, працівник омс перебуває у відряджені, чи є обмеження в сумі проживання в готелі

Марина :10:33
Доброго дня, підкажіть будь ласка як і де скачати сертифікат до казначейського ключа?

EVGENIY :10:35
Марина, https://ca.treasury.gov.ua/пошук-сертиф ... ористувачі

Марина :10:36
EVGENIY, дякую,але там немає кнопки завантажити

EVGENIY :10:42
Марина, копіюєте серійний номер сертифікату і шукаєте по ньому тоді буде кнопка завантажити

Ольга :10:43
Будинок культури(бюджетна уст.) формує спецфонд від надходжень плати за оренду концерт.зала, який знаходиться в будівлі, переданій міською радою(засновником) в управління. Чи формують внесен.капітал придбані за спецфонд активи (ОЗ, МНМА) ?

EVGENIY :10:44
Ольга, да

Марина :10:45
EVGENIY, дякую вам велике

* :10:53
Для Тетані. на проживання по Постанові № 98 = 900 грн, але з дозволу керівника можна більше, але не перевищувати 1800 грн по № 345 від 21.03.2022. Якщо не помиляюсь

Іванна :10:54
Добрий день.Підкажіть.будь ласка. на який рахунок оприбуткувати придбану оперативну пам'ять ?

Тетаня :10:54
*: Дякую

EVGENIY :10:56
Іванна, 1515

Ольга :10:57
Дякую, може є нормативна база щоб знати на що спиратись

ЛАНА :10:59
Доброго дня ІІ Підкажіть будь-ласка на який краще рахунок оприбуткувати комутатор мережевий вартістю 12316,98 грн.

Наталія :11:19
Добрий день, а якщо ми в облікові політиці раніше вказували критерій ОЗ 20 тис. (казна вимагала), то тепер після останніх змін в інструкції 333 треба прибирати цей вартісний критерій?

Іванна :11:32
EVGENIY, дякую

EVGENIY :11:35
Наталія, ніяких змін в бухоблік або стандарти не вносили, ще раз наголошую інструкція по кекв не може впливати на бухоблік вона не має відношення до нього

EVGENIY :11:36
ЛАНА, там ще є такі речі як активне і пасивне мережеве обладнання, я точно не пам'ятаю що там до чого, але від цього теж залежить, або це окремий об'єкт або він у складі мережі

ЛАНА :11:40
Дякую, Євгеній !!! Він у складі мережі

EVGENIY :11:42
ЛАНА, якщо у складі тоді на 1515 і при встановленні відносити на 1311 і збільшуєте вартість мережі

ЛАНА :12:04
Дякую, Євгеній !!

Оксана :12:10
доброго дня, скажіть будь ласка чи працює СДО

Віка :12:20
Оксана, Полтавська обл. сьогодні працює СДО добре

Світлана :12:44
Оксана, Харків теж сьогодні працює добре

Ксю :13:26
Працівника переведено з 8 на 10 тарифний розряд по ЄТС ,чи не втрачає він право індексацію?

EVGENIY :13:36
Ксю, https://buhgalter.com.ua/articles/indek ... -zarplati/

Ксю :13:40
Подякувала

Bohdan :14:55
Добрий день, підкажіть чи встановлено терміни зберігання, для гарантійних талонів на обладнання? Чи їх можна знищити після закінчення гарантійного терміну? Дякую.

Світлана :14:57
Доброго дня.Суміщення посад - % доплати від якої посади встановлювати?

керр :15:01
Світлана, в бюджетних лише в одному старенькому НПА сказано що від суміщуваної, а так в усіх від тої хто суміщає)

Наталя т-ц :15:07
Світлана, від основної

Маша :15:38
Підскажіть, буль ласка, як набираються платіжки в СДО з типом операції IB5 &

Валентина :15:57
Маша, а що за платіж?

Ольга :16:26
Де можна скачати авансовий звіт?

EVGENIY :16:27
Ольга, https://buhgalter.com.ua/blanks/inshi-blanki-ta-formi

Катя:16:31
Вітаю, чи потрібно для ОМС спеціальний дозвіл для здійснення видатків з КЕКВ 2260? якщо так, де почитати про це

валентина:16:48
Якщо придбаний лічильник коштує 4700 грн., а вартість поточного ремонту, на яку збільшується первісна вартість лічильника 37000 грн, то це вже основні фонди?

EVGENIY:17:01
валентина, поточний ремонт не збільшує вартість

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”