Архів чату за 07.09.2026 пн (55)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 159 разів
Подякували: 1422 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Олександр :07:08
Вітаю! всім гарного дня!

Люсія :07:53
Добрий ранок!

Лілія :07:58
Доброго ранку. Гарного дня

Вікторія :08:11
Доброго ранку. Мирного дня

Л.В. :08:40
Доброго дня ! Я минулого тижня просила допомоги у встановленні нового календаря на робочий стіл. Бо щось по "старій" схемі не виходить. Раніше я робила " Зберегти як", а потім "Установити як фон робочого стола". А тепер оцього "Установити.." чомусь немає. Як зробить по-іншому ?

Лінк :08:49
Л.В., завантажити картинку, на робочому столі правою кнопкою мишки клацнути вибрати пункт персоналізація і там знайти і вибрати зображення

Ольга :09:06
Добрий день! Як знайти архів чату за 04.09.2026 року

Іра :09:13
Л.В., нажміть на картинку і потім з'явиться "встановити на робочий стіл" і зберегти як

EVGENIY :09:25
Доброго ранку, всім гарного дня

EVGENIY :09:26
Щось в мене в Опері чат не працював поки браузер не перевідкрив, на майбутнє може комусь допоможе

EVGENIY :09:26
Ольга, не має архіву чату я не робив

Олександр :10:03
Вітаю !

Л.В. :10:04
Лінк, Іра, дякую ! Вийшло, але трохи не тим шляхом. Швидше за все- методом наукового втику :))). Але дуже дякую !

Ірина :10:06
Доброго дня. Підкажіть, як бути з індексацією для педагогічних працівників у вересні 2026 року. Дякую.

олена :10:09
Колеги, підкажіть, як ви відносите 5 клас до вікових норм харчування за постановою 305? У класі є діти 10 і 11 років , а норми встановлені за віком 6-11 та 11-14 років.Ви 5 клас весь ставите 11-14років чи розподіляєте за фактичним віком? дякую

Ольга :10:33
Ірина, про який заклад мова? про школи? там підвищення з 01.09.2026, і цей місяць став базовим, тобто індексація не нараховуєтьсяhttps://buhgalter.com.ua/articles/trudovi-vidnosini/oplata-praci-pedagogiv-v-zzso-shho-zminilosia-z-01092026/

Ніна :10:46
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи можна в складі однієї комісії зі списання та оприбуткування матеріальних цінностей зробити 2 робочі групи в зв'язку з територіальною віддаленістю відділення?

Юлія :10:56
Вітаю, колеги. Підкажіть, будь ласка, алгоритм дій пов'язаний з прийняттям ПКМУ 1078. Насамперед управління освіти повинно видати наказ на нові умови оплати праці?

Олена :11:12
EVGENIY, допоможіть будь ласка , в6м/о виникла Кред.забрг(не проплачена платіжка) в Гол.книзі в сумі оборотів за м/ о ексель рахує більше на половину цієї кредиторки, якоїсь проводки немає? чи що не так?

Тетяна :11:29
Підкажить, який зараз срок здачи Довідкапро операції в іноземній валюті додаток 39. Раніше був 5 робочих днів. А зараз?

Ілля :11:32
Добрий день. Колеги, потрібна допмога. Працівник була у відпустці по догляду до 3-х років. Зарах звільняється, як працильно зробити виплату компенсації?

Анна :11:50
Ілля, розрахунок середньоденної берете з посадового окладу, або з мін.з/п якщо оклад менший.

Ольга :11:51
Юлія, а навіщо видавати такий наказ? у вас які заклади, школи? там постанова № 1078 застосовується з 01.09.2026 обовязково

Ілля :11:59
Дякую.

Наталя :12:12
Доброго дня, підкажіть будь ласка ,що саме входить в соціальне забезпечення сиротам (матеріальна допомога,допомога на придбання одягу,літератури, одноразова грошова допомога)?

EVGENIY :12:14
Олена, треба подивитись я вже не пам'ята як там обороти рахуються цілком можливо що сума оборотів в мо і головній буде різна, адже не всі потрапляють в головну із мо 6

школа_1 :12:19
Юлія, я, думаю, так. Відділ освіти має донести (продублювати) до шкіл..., хоча б для заступників, бухгалтерів який відсоток від окладу директора , престижність НУШ 20 або 30%...

Ольга :12:23
школа_1, якщо в якості ознайомлення зі змінами, то якщо у вас так прийнято - то може бути і наказ. А щодо відстотку зниження оклада заступника, то його визначає керівник в штатному, а потім вже погоджує штатний з органому управлінння

Віта :12:46
прийнято на роботу 18.08.26, захворів 06.09.2026. 07.09.принесли інформацію про вислугу з 18.08.2026. Чи включати її в розрахунок лікарняних? Нема повного місяця рахується ж за кількість відпрацьованих днів

Віта :12:46
у серпні показали лише оклад

Ольга :12:47
Віта, принесли інформацію це ж значить, що ви будете допнараховувати надбавку в вересні 2026 року, який не входить до розрахункового

Олеся :13:37
Нічого не чути про підвищення заробітної плати в ОМС??????

Ольга :13:40
Олеся, то проєкт ще з березня висить.. https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-v ... aduvanni/і невідомо чи буде прийнятий, адже була інформаця, що хочуть ввести в дію новий закону про службу в ОМС вже з січня 2027 року. А там подивимось

Олена :13:51
можете будь ласка підказати проводки по кредит заборгованостф коли не проплачена платіжка лишилась

Віта :14:02
Ольга, так у вересні, але вона стосується серпня...все одно дохід рахувати пропорційно, я так вважаю😶

EVGENIY :14:24
Олена, 8013 6211

Ольга В :14:33
Віта, в подібний ситуаціях ПФУ не хоче включати , бо нараховано поза межами розрахункового періоду. Втім, краще звернутися до ПФУ за офіційними розясненнями, описавши свою ситуацію, бо вона у вас нестандартна

Світлана :14:54
чк правильно прийняти вчителя англійської у підрозділ дитячого садка

Світлана :14:55
як прийняти вчителя анг. мови у підрозділ дитячого садка

Ольга В :15:01
Світлана, а в чому саме виникають питання?

керр :15:28
Віта, якщо буде "виправлено" звіт по ЄСВ за серпень, тоді така виплата буде стосуватися серпня, а так вона вереснева ...

Віта :15:49
керр, Ольга В, подзвонила до ПФУ, сказали якщо наказ на вислугу до настання випадку (04.09.), то включаємо, якщо після, то ні

керр :15:53
Віта, так, адже розрах за фактичний період, а не за місяці...)

Ольга В :15:54
Віта, ну ось те, що я вам говорила.. але про це прямо ніде не прописано, дякую, що поділилися

Олена :15:58
Добрий день. Підкажіть будь ласка. Доплата за перевірку навчальних робіт, за години педагогічного патронажу початкова школа, нараховується за всі години (викладає один вчитель), чи тільки за уроки з мов?

Аня :15:58
доброго дня. Якщо лікаряний закритий 28 серпня, а готовий до сплати в вересні. Впризначені платежу писати лікарняний за серпень? і по налогам теж писати серпень?

Валентина :16:07
Аня, так

Аня :16:08
дякую. А нічого що я ці суми не реєструвала як кредиторку? бо до сплати вилізло лише в вересні

Альона :16:14
Аня, мій казначей каже,писати за той місяць, коли кидаєте платіжку. в цій ситуації, за вересень. уточніть у свого

Аня :16:16
ок дякую

Ольга В :16:42
Олена, опишіть детальніше, учитель має години індивідуального навчання з учнем іншого класу?

Олена :16:55
У вчителя години педагогічного патронажу 20 годин (4 учня по 5 годин). Програма українознавчого компонента на кожну дитину складається: 2 години укр. мова, 2 години читання, 1 година я досліджую світ.

Мирослава :17:06
Добрий день. Раніше бачила таке питання, але не звернула увагу. Згідно постанови №1750 піднесли оклади терцентрам на коефіцієнт 2,5 з 01.09.2026р., але сесією нам додали гроші лише у вересні і піднесли оклади з 01.09.2026р. Як бути з індексацією у вересні?

Мирослава :17:07
коефіцієнт 2,5 з 01.01.2026р.

EVGENIY :17:20
Альона, у казначея не має повноважень давати такі поради, це не його справа і не його компетенція

Ольга В 17:45
Олена, тобто вчитель має тільки індивідувальне навчання, так? таке , загалом, не передбачено практикувати.. проблема в тому, що в початкових класах доплату встановлюють основному вчителю незалежно від навантаження.. чи можна вважати його основним, якщо у класі, до яких належать такі діти, є основний вчитель? тут приймайте рішення з керівником

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”