Ліквідаційна вартість
- heelen
- Мандрівник

- Регіон: Киевская область
- Подякували: 1 раз
Підскажіть, якщо в організації немає і не може бути спецрахунку, як тоді бути з ліквідаційною вартістю. Чи потрібно її встановлювати, адже наша організація не має права отримувати дохід. Якщо все-таки встановлювати ліквідаційну вартість, то якими проводками без спецфонду??
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 153 рази
- Подякували: 1410 разів
- Контактна інформація:
heelen писав:Підскажіть, якщо в організації немає і не може бути спецрахунку, як тоді бути з ліквідаційною вартістю. Чи потрібно її встановлювати, адже наша організація не має права отримувати дохід. Якщо все-таки встановлювати ліквідаційну вартість, то якими проводками без спецфонду??
Звідки така впевненість?в організації немає і не може бути спецрахунку
Хіба ліквідаційна вартість ОЗ зарахованих на загальний рахунок йде на специ? Де ви таке вичитали?
- heelen
- Мандрівник

Тоді підскажіть проводки для визначення ліквідаційної вартості основних засобів які були зараховані на загальний рахунок і чи потрібно нести в казначейство довідку про надходження в натуральній формі, якщо це не спецрахунок. Тому що передивилась кучу газет і форумів, але зустріла тільки такі проводки:
Збільшена первісна вартість ДТ104, КТ401,
Відображено надходження в наутральній формі ДТ 323, КТ711, і ДТ 811, КТ323,
Виникає питання, яка ліквідаційна вартість по загальному фонду, якщо організація не має права отримувати прибуток? Ліквідаційна вартість, це я так розумію суму яку можна отримати від ліквідації ОЗ. Щось ніяк не можу зрозуміти, що мені роботи з цією ліквідаційною вартісю.
Збільшена первісна вартість ДТ104, КТ401,
Відображено надходження в наутральній формі ДТ 323, КТ711, і ДТ 811, КТ323,
Виникає питання, яка ліквідаційна вартість по загальному фонду, якщо організація не має права отримувати прибуток? Ліквідаційна вартість, це я так розумію суму яку можна отримати від ліквідації ОЗ. Щось ніяк не можу зрозуміти, що мені роботи з цією ліквідаційною вартісю.
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Всі бюджетні установи не прибуткові, але у багатьох є спецрахунки! Хто вам сказав, що вам не можна його відкривати? А якщо металобрухт здавати будете чи макулатуру??heelen писав:тому що у нас немає спецрахунку і фізично не може бути. ми не прибуткова організація
-
Ольгіца
- Мандрівник

- Регіон: Днепропетровская область
У нас є спецфонд ))))) здаємо в оренду частину приміщення та іноді макулатура))). Але ліквідвартості це не стосується. На семінарі пояснили, що проводка проста 104..../401. І все. Мене більш непокоїть, як комісія може визначити сам розмір ліквідвартості. Просто подивитись на той же комп і сказати - 1000 грн? А може 500? І це ж як фонд збільшиться!
- heelen
- Мандрівник

Ольгіца, спасибі за відповідь. Я думаю, що по ринковим цінам потрібно встановлювати ліквідаційну ціну, плюс, мінус, дивлячись на рік випуску, модель і т.п.
Євгеній, в Україні є небагото специфічних організацій, в яких дійсно не може бути спецфонду. Назву казати не буду, але це так. В мене виникає питання, при ліквідації основних засобів, прибуток від них може надійти на загальних фонд? Я навіть здогаюсь відповідь, що ні, тому що зміна загального фонду в плані надходжень асигнувань понад норму виділену на рік це вже буде порушення.
Євгеній, в Україні є небагото специфічних організацій, в яких дійсно не може бути спецфонду. Назву казати не буду, але це так. В мене виникає питання, при ліквідації основних засобів, прибуток від них може надійти на загальних фонд? Я навіть здогаюсь відповідь, що ні, тому що зміна загального фонду в плані надходжень асигнувань понад норму виділену на рік це вже буде порушення.
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Я тільки що перечитав бюджетний кодекс, такої заборони я не знайшов! Напишіть мені в особисту скриньку, що ж у вас за секретна установа якій не дозволено спецфонд?heelen писав:Ольгіца, спасибі за відповідь. Я думаю, що по ринковим цінам потрібно встановлювати ліквідаційну ціну, плюс, мінус, дивлячись на рік випуску, модель і т.п.
-
OksanaDidukh
- Новачок

- Регіон: Тернопольская область
Припустимо ми маємо стіл з залишковою вартість "0", первісна вартість стола 200 грн. встановили ліквідаційну 50 грн., і наприклад через рік ми захочемо списати стіл , він буде старий ,трухлявий,на дрова не піде . То що просто списується 250 грн., чи як? А якщо йде на дрова , то оприбутковуємо дрова на суму 50 грн, а стіл списуємо на суму 250?
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Вот обьясните мне зачем вы устанавливаете ЛІКВІДАЦІЙНУ ВАРТІСТЬ???????? Чим вас не влаштовує його вартість в 200 грн????OksanaDidukh писав:Припустимо ми маємо стіл з залишковою вартість "0", первісна вартість стола 200 грн. встановили ліквідаційну 50 грн., і наприклад через рік ми захочемо списати стіл , він буде старий ,трухлявий,на дрова не піде . То що просто списується 250 грн., чи як? А якщо йде на дрова , то оприбутковуємо дрова на суму 50 грн, а стіл списуємо на суму 250?
Дрова оприходуете по стоимости дров, стоимость стола тут не при чём!
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Ну так це ж:Ольгіца писав:А як же абз.2 п.5 розд.ІІІ стандарту 121? "для обєктів, що продовдують використовуватись, обовязково визначається ліквідаційна вартість"...
"У разі прийняття рішення суб'єктом державного сектору об'єкт основних засобів може переоцінюватися..."
Навіщо приймати таке рішення по відношенню до меблів які на 113 рахунку??
Не підлягають переоцінці малоцінні необоротні матеріальні активи і бібліотечні фонди, якщо амортизація їх вартості здійснюється за методом, викладеним у пункті 7 розділу IV цього Національного положення (стандарту).
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Тобто, суб'єкт державного сектору може, а не зобов'язаний здійснювати переоцінку основних засобів за наявності визначених умов.
-
Ольгіца
- Мандрівник

Я не кажу про 113, мова про ОЗ. І це не переоцінка (до справедливої вартості), а визначення ліквідвартості (суму, яку отримаємо після реалізації оз). Це різні речі.
За Вашим посиланням це і написано. )))
За Вашим посиланням це і написано. )))
Добрый день! подскажите пжлст, если остаточная стоимость = 0 , предприятие устанавливает ликвидационную стоимость, увеличивает первоначальную стоимость и амортизацию больше не начисляет?
-
OksanaDidukh
- Новачок

може я Вас заплупала столом, але я мала наувазі оз , а не мна. Невдалий приклад.Після встановлення ліквідаційної вартості , чи обовязково об'єкт реалізовувати, чи можна просто списати, якщо він не придатний до використання?EVGENIY писав:Вот обьясните мне зачем вы устанавливаете ЛІКВІДАЦІЙНУ ВАРТІСТЬ???????? Чим вас не влаштовує його вартість в 200 грн????OksanaDidukh писав:Припустимо ми маємо стіл з залишковою вартість "0", первісна вартість стола 200 грн. встановили ліквідаційну 50 грн., і наприклад через рік ми захочемо списати стіл , він буде старий ,трухлявий,на дрова не піде . То що просто списується 250 грн., чи як? А якщо йде на дрова , то оприбутковуємо дрова на суму 50 грн, а стіл списуємо на суму 250?
Дрова оприходуете по стоимости дров, стоимость стола тут не при чём!
-
OksanaDidukh
- Новачок

Після встановлення ліквідаційної вартості , чи обовязково об'єкт реалізовувати, чи можна просто списати, якщо він не придатний до використання?
-
nata69
- Квартирант

- Регіон: Волынская Область
Колеги, можливо уже хтось встановлював ліквідаційну вартість комп"ютерів, підскажіть будь-ласка від чого в цьому випадку відштовхуватись. Якщо маєте зразок наказу по установі про встановлення ліквідаційної вартості ,скиньте.
-
Ольгіца
- Мандрівник

ліквідвартість встановлюється тільки для тих обєктів, що продовжують використовуватисьOksanaDidukh писав:Після встановлення ліквідаційної вартості , чи обовязково об'єкт реалізовувати, чи можна просто списати, якщо він не придатний до використання?
-
Світлана123
- Мандрівник

- Дякував (ла): 2 рази
Я правильно понимаю, что ликвидационная стоимость устанавливается всем объектам, которые учитываются на 101-122? Т.е. малоценке тоже. И второй вопрос: ликвидационная стоимость может быть равна нулю? Можно составить акт комиссии и ним ВСЕМ!!! объектом присвоить нулевую стоимость?
Можна закотити рукава і з усією відповідальністю визначити ліквідаційну вартість по всім ОЗ, пілся чого полегшено зітхнути і жити деякий час з відчуттям виконаного обов"язку. Але в наших умовах суворої реальності за рік може статися такий стрибок інфляції, що за 1000 грн, в яку ми наприклад оцінили якийсь комп, можна буде тільки хлібину купити. І що, треба регулярно заново визначати ліквідаційну вартість? Маразм.
[font='Noto Sans', sans-serif]Доброго дня.Допоможіть!!! У нас є автомобіль вартістю-56000 грн., залишкова вартість його - 0 . Якщо його продати то ми можемо за 105000 грн. Що в такій ситуації робити? Визначати ліквідаційну вартість чи робити переоцінку.???[/font]
-
Motrenko Oxana
- Квартирант

- Дякував (ла): 4 рази
- Подякували: 16 разів
А в наказі про облікову політику у вас вказана ліквідаційна вартість? У мене вакзано, що "ліквідаційну вартість об’єктів ОЗ та НА прийняти рівною 0 (нуль)грн." , тому ніякої періоцінки я робити не буду
-
marina76300
- Мешканець

- Регіон: Киев
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 9 разів
Кто-то может поделиться формой акта на установление ликвидаціонной форми.Заранее спасибо)
-
marina76300
- Мешканець

- Регіон: Киев
- Дякував (ла): 12 разів
- Подякували: 9 разів
Сделала акт сама, может кому то пригодиться)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
-
tasha.taran
- Мандрівник

- Регіон: Сумская область
-
Litovchenko
- Новачок

Які будуть проводки ,списано радіостанцію рах 1113-1828 знос -914 ліквід варт-3,13