Архів чату за 24.06.2020

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Олена 08:33
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи має право працівник, який наказом був направлений у відрядження не здавати авансовий звіт . Та чи не є порушенням трудового законодавства якшо у зв'язку не здачею авансового звіту не будуть відшкодовано добові витрати. Чи все ж таки потрібно вимагати здачі авансового звіту та після чого виплатити добові? Дякую

44 08:35
Олена, без авансового звіту ви не можете виплатити добові.

Олена 08:37
чи не є порушенням коли працівник не здав авансовий (у відрядженні був але не хоче здавати авансовий)

Саша2 08:37
Всім міцного здоров'я і вдалого дня!

Олена 08:37
і не хоче щоб добові відшкодовувались

Олена 08:39
Просто у квітні працівник їздив а авансовий досі не здав.

Альона 08:40
Олена, він вже прострочив строки здачі авансового.

Олена 08:41
Згодна, але строки здачі авансового для того коли видають гроші на перед (авансом) а наша установа відшкодовує при поверненні.

ОМС 08:42
Олена, (8.33) у нас таке бувало, коли зовсім призначень на відрядження не було

ОМС 08:43
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!

oksana 08:43
Олена, якщо ви аванс не давали, то й не хвилюйтеся, раз сам працівник не хоче грошей. Всім гарного дня!

Олена 08:43
oksana, дякую)

EVGENIY 08:53
Доброго ранку :) Всім гарного дня!

oksana 08:54
СДО у когось працює????

Ромашкина78 08:54
EVGENIY, доброе утро, огромное спасибо за вчерашнюю информацию про компы

ЛюдКа 08:55
Всімпривіт!!!!!Гарного дня та позитиву!!!!!!!!!!!!!!!

Новенька 08:55
Доброе утро!!! Подскажите, пожалуйста! Я по поводу УО((( Насколько я понимаю, высшее образование обязательно при назначении УО? Или все же можно и без? Просто у секретаря ТК только бакалавр, получается ставить ее УО нельзя((( Поделитесь опытом как у Вас?

Марія 09:03
Закупівля до 50 тис. Я призначена УО. Сьогодні вношу план на майданчику (пишу протокол), Завтра плануємо заключити договір, зареєструвати юридичні і здійснити проплату. Після цього на слідуючий день опублікувати звіт. Чи все правильно, бо роблю перший раз?

Оксана 09:05
Доброго ранку! Нехай проблеми не лякають, а надихають до нових звершень!

Надя 09:08
УО від 50тис

44 09:09
Марія, ви робите тільки звіт

просто таня 09:10
Марія, есть казначейства которіе требуют звит с договором приносить если в бумажном виде или код закупивли проставлять в юридичном.

Аааа 09:10
За яким КЕКВ сплачувати ШТРАФ накладений податковою?

ОМС 09:10
ЛюдКа, ну де ви постоянно пропадаєте? Ми скучили вже за вами

Надя,с какого перепугу от 50 тисяч УО как раз то и наоборот.

Аааа, 2800

oksana 09:11
Аааа, кекв 2800

Аааа 09:11
oksana, просто таня, ДЯКУЮ.

EVGENIY 09:12
друзі, зараз на сайті рекламу на місяць можна вимкнути лише за 10 грн :) Підтримуйте сайт і робіть його кращим для себе!

Аааа 09:17
oksana, а сплата пені до ШТРАФУ - також за КЕКВ 2800?

ЛюдКа 09:19
ОМС, не буду про сумне, я знову в "строю", настрій позитивний, в нас сьогодні пасмурно, але задуха. Зливи нас оминули, то у слава Богу. Переживемо все.

EVGENIY 09:19
ЛюдКа, а у нас свєжо :) Зранку було +16

ЛюдКа 09:19
Всіх держслужбовців з професійним святом!!!!!!!!!!!!!!!Кращпе пізно чим ніколи.

ЛюдКа 09:22
Хто підкаже, якщо держустанова не подає плани закупівель на Прозоро, чим це нам "грозить"?

Марія 09:22
Який штраф, якщо до 19 квітня був заключений договір на 5 тис., а опублікували план на 2 дні пізніше?

ЛюдКа 09:25
А де це Марина? Відпочиває десь на островах?

EVGENIY 09:26
ЛюдКа, на Мальдівах мабуть

ЛюдКа 09:28
Якщо так нехай і за нас в солоній воді скупається!!!!

Тат_яна 09:32
Доброе утро!

oksana 09:33
Скажіть, чи працює сдо

Наталя т-ц 09:34
доброго ранку всім!!!

Тат_яна 09:35
ЛюдКа, со вчерашнего дня Марина не успела бы на Мальдивы добраться, увы... Может, "умные№ руководители уже перевели своих работников на график с 10.00 и до заката? Короче, от темна до темна (в песне было : пой, гитарная струна, у нас будут другие песни )

ОМС 09:38
Тат_яна, нам сдвинули на час, мы теперь с 8 до 17, а раньше с 9 работали

Оксана 09:44
oksana, працювало зранку

EVGENIY 09:44
Тат_яна, на истребителе можно домчать :)

oksana 09:46
Оксана, дякую, у мене від учорашнього вечора мовчить

Оксана 09:47
oksana, в мене вчора працювало слабенько, на вечір трішки стало краще

натли 09:47
Тат_яна, я вчера вас спрашивала про премию социкам.еще хочу уточнить.денег дал город на апрель и май.в письме мі писали на виплату премии соцработникам.в поясненни финотдела на сесию прописано ими **на встановлення доплати**я прописала в наказе премию,но сейчас журнали поприходили 22,23,а в них везде *доплата* звучит,

да еще трактуют за роботу в неспиятливих умовах

как біть как наказ оформить правильно?

Наталя т-ц 09:51
ми в наказі прописали саме доплату згідно з Постановою...

Марія 09:53
Питання 9.22, будь ласка, чи хтось знає?

Ольга* 09:53
Всім привіт!

Ольга* 09:54
лікарняний 126к.д. входить в стаж для щорічної основної відпустки?

Ольга* 09:54
лікарнянийпо вагітності та пологах

oksana 09:54
Ольга*, входить

oksana 09:56
Марія, надійтеся, що ніхто не побачить, якщо невелика сума

EVGENIY 09:56
Через 5 хвилин початокhttps://bit.ly/2BwHMmk приєднуйтесь, там до речі і питання в чаті можна задати

Наталя т-ц 09:56
Марія, перший штраф 11900-17000грн

Тат_яна 10:02
EVGENIY, вот появится Марина, и расскажет, кого она с утра истребляла

44 10:03
Наталя т-ц, хоч бухгалтера будуть наповнювати бюджет, більше ніде взяти гроші

Тат_яна 10:04
натли, пишите доплату за роботу в несприятливих згидно Постановы. Раз дали на доплату. Нам не дали ни копейки...

44 10:07
хто поділиться чи комусь платять за УО і скільки?

Бух 10:08
44, не нижче 25-ого тарифного має бути в УО

44 10:09
Бух, а якщо УО ще й бухгалтер? А наш розпорядник каже, що грошей нема?

Наталя т-ц 10:09
44, фіг їм, я сказала,що жодного штрафу платити не буду. нехай приймають участь, а то тільки підписи ставлять і навіть не дивляться. А я не буду "козлом отпущения")))

* 10:10
Наталя т-ц, у Вас 25?

Наталя т-ц 10:10
Бух, ага має... а буде 10 розряд)))

Наталя т-ц 10:10
де ви бачили 25 розряд в бюджеті??))))

Наталя т-ц 10:11
вся бухгалтерія має 10 розряд і це найвищий

* 10:11
Наталя т-ц, так, у мене також 10, підкажіть, будь ласка, якщо в цьому році не плануємо укладати нові договора, треба призначати УО?

44 10:11
Наталя т-ц, я теж керівнику сказала, що платити не буду, я в наказі не розписалась

* 10:13
44, Ви теж один бух. в організації? у нас закупівлі до 50 тисяч, цей рік може "пронесе", а на наступний,,,,,, можливо нас якось реорганізують, я не палаю бажанням бути "козлом "

Марина 10:15
Всем привет)))) наконец-то появился интернет...

44 10:15
*, так, я одна. У мене і до 50 тис., і спрощені , і відкриті торги будуть

ОМС 10:16
Марина, салют!!! Тут из-за вашего отсутствия весь чат переполошился:)))))))

Наталя т-ц 10:16
якщо понад 50 тис закупівель немає і працює ТК, то УО можна призначити,як буде потреба

Тат_яна 10:16
Марина, а то тебя уже на Мальдивы отправили...

44 10:16
*, що можна було, я зареєструвалв юридичні, а гроші ще дали на інші закупівлі

* 10:16
Наталя т-ц, 44, а на якому майданчику краще зареєструватися?

* 10:17
Наталя т-ц, в тас немає ні ТК ні УО, порадьте, будь ласка, що робити? кого призначати?

44 10:18
*, у мене DZO, на кожному є якісь закорючки

Наталя т-ц 10:22
*, як це немає??? ви ж якісь закупівлі проводите? хто ж у вас викладає річні плани в прозоро? тоді вам доцільно призначити УО і прописати в її (або їх) обовязках всі типи процедур

25 10:27
Доброго дня. Підскажіть чи оплачується лікарняний під час простою?

belka 10:27
Доброго ранку колеги. підкажіть проводки по відновленню касових видатків по влансним надходженням від оренди?

Галя 10:28
Доброго дня!

Галя 10:29
На якому рахунку обліковувати бланки дипломів, ліцензії? 1812?

EVGENIY 10:30
Галя, viewtopic.php?f=187&t=10470

Галя 10:34
Дякую!

Оксана 10:36
Скажіть, коли пересилати списки грошових переказів на Укрпошту, після проплати?

Наталя т-ц 10:38
Оксана, так, у нас пошта ще вимагає до списуів надавати виписку про оплату

Економ 10:39
Наталя т-ц, навіть не хочуть дивитися. Хочуть щоб бухгалтер чи економіст навіть технічну документацію сам складав

44 10:40
Економ, а я сказала, що не буду по сайтам шукать. Вам треба, то давайте мені службову, де все розписано. Все написали

Оксана 10:41
Наталя т-ц, дякую

Оксана 10:42
Наталя т-ц, а Ви відправляєте скан.копії чи файлами ворд?

натли 10:49
Наталя т-ц, на 09,51 у вс зарплата автоматизовна или вручную

ОМС 10:50
Галя, (10/29) ліцензія ця вами видається? Чи ви її отримали на якийсь вид діяльності?

Богдан 10:54
Шановні колеги підкажіть чи буде платити залізниця податок за землю????

Мирка 10:55
Доброго дня, підскажіть працівник був у відпустці без зберезення у квітні 18 кал дн, тут був святковий (19.04) , як правильно порахувати у відпустку кал дн 31-18, чи 30-18?

новичок 10:59
яка проводка в мемор.ордері № 5 по аліментам?

EVGENIY 11:00
новичок, 6518 6511

EVGENIY 11:00
новичок, навпаки 6511 6518

новичок 11:01
EVGENIY, дякую

Vala 11:03
Доброго дня

AV 11:04

AV 11:05
ОМС уповноважена особа на підставі конкурсу приймається?

Vala 11:07
Питання: секретар ОМС стаж роботи 5 років після закінчення каденції працювал спеціалістом ОМС (не посадова особа) 15 років, зараз знову обран секретарем. Підскажить як рахувати надбавку за стаж роботи (20 чи 5 років) а також додаткової відпустки за стаж роботи (тільки стаж посадової особи чи загальний стаж роботи в ОМС. Включати весь період роботи

Тетяна 11:07
В цьому році ТК може проводити закупівлі до 50 тис.грн.?А УО призначили на закупівлі більше 50 тис.Це буде правильно?

44 11:10
Тетяна, УО 50000-200000

Віка 11:16
44, а до 50,0 тис, що не може УО, якщо в установі немає ТК?

AI 11:17
Що з СДО? При запуску Cisko пише Certificate validation failure

Т 11:18
Віка, До 50,0 тис. може опубліковувати звіти як і УО так і ТК, потрібно просто прописати в положенні УО.

Бух 11:18
Тетяна, УО обов'язково м усить бути для спрощених закупівель (від 50 тис і до порогів)

Бух 11:19
Бух, якщо є тільки до 50 тис. або великі суми -де відкриті торги, а проміжних сум немає (від 50 тис- де треба спрощені) , то поки що оже робити ТК, тоді УО не треба взагалі

Юлія 11:20
А якщо маленька установа і проплати не більше 3 тис. будуть, і будуть тільки звіти про укладені договори публікуватись,то яку доплату можна встановити призначеній УО ? Мене ще не притзначили, бо і не купляємо нічого і коштів на доплату немає.

Veta 11:20
AI, вийдіть з СДО та Циско і перезайдіть занова, не підтягнувся сертифікат, буває таке

777 11:20
хто що робить має бути передбачено положенням про УО і ТК, спрощені звісно лише УО все інше на розсуд замовника

Бух 11:22
Юлія, вимагайте 25 тарифний. І доплати за напруженість та складність в роботі

Танюха 11:23
Доброго дня! СДО у всех не працює? Или только у меня..

Економ 11:23
Як призначати когось УО/секретарем ТК (не себе), то керівництво вміє, а як дати доплату- то нема коштів

Людмила 11:23
Добрый день, подскажите при расчете средней з/пл. для отпуска, если сотрудник вышел с декрета в середине отпуска-этот месяц в ходит, или с 1-го по первое

Мирка 11:23
EVGENIY, як правильно порахувати кал дні для відпустки, якщо святкоий припадає на день відпустки без збереж

Марина 11:24
Доброго дня. Чи можна використовувати залишок, який був на початок року по спеціальному фонду державного бюджету без внесення змін до кошторису (фінансування)?

Юлія 11:24
Бух, це Ви так іронізуєте ? Я серйозно питаю. Я розумію, що публікування самих звітів про договори- це порівняно з іншим така собі єрунда, але також знаю, що я в цьому мало розуміюсь і боюсь наробить помилок і заробить штрафів, тому без доплати не погоджусь бути УО.

AI 11:24
Veta: пробувала нычого не змынюэться

Віка 11:25
Т, ми в наказі І положені прописали, що 50,0 теж УО

Лариса 11:25
Добрый день, подскажите проводки на предоплату журналов

Бух 11:25
Юлія, "щоб не плакать-я сміялась" (Леся Українка)

Бух 11:26
Юлія, якщо серйозно, то ж був лист міністерства про УО, мусить бути доплата!

Наталя т-ц 11:26
Марина, ні ,не можна. треба приводити у відповідність. весь залишок повинен бути під кошторисом

Марина 11:29
Тобто якщо кошторис затверджений в межах надходжень, то і видатки тільки в межах надходжень? Наше казначейство в усній формі сказало, що протягом року можна використовувати, але на кінець року все повино бути приведено у відповідність затвердженому кошторису. Документального роз'яснення я цім словам поки що не знайшла.

Марина 11:30
Наталя т-ц:Дякую

Юлія 11:30
Ні, ну, реально у кого яка доплата ? ( хто приблизно в такій же ситуації, як я) . А то я так налякана , що згодна за свої власні кошти купувати канцелярію для установи, щоб тільки не зв'язуватись з цими прозорими закупівлями. ( думаю, що так може вийти дешевше, ніж платити штрафи )

Бух 11:32
Юлія, ми теж воюємо з керівництво. Поки що є ТК. Але плануються спрощені закупівлі, а УО немає. Бухгалтерія та економіст категорично не хочуть бути УО. А юрисконсульта немає в штаті, і добиватися щоб приймати не хочуть. Керівник сказав що все повинна робити бухгалтерія без зайвих запитань.

Саша 11:33
Колеги А де можна побачити покрокову інструкцію по закупівлі без використанням електроних . систем? Чи взагалі є така

Танюша 11:33
Доброго дня! У мене питання. Нам по акту приймання-передачі благодійної пожертви передали медичний термометр за 1028,67 грн. і захисний щиток за 321,80. Питання по якому КЕКВ мені в довідкі на натуралку їх проводити?:

Бух 11:33
Саша, про Звіт є інструкції на майданчиках і в Прозорро інфобоксі

777 11:34
Юлія, "пограєтесь" трошки, переляк притупиться.. сама як чорта боялася, а що поробиш.. Потрібно себе настроїти що необхідно вчитися новому складному щоб бути крутим спецом за яким всі організації будуть ганятися (ха-ха). ну, аутотренінг типу

Тат_яна 11:36
Марина, я писала лист на казну "Просимо залишки коштів спеціального фонду кошторису ... направити на видатки...",робила зміни до СФ. Залишок минулого року йшов як фінансування, а не надходження, садите його на потрібний КЕКВ.

Саша 11:37
Бух, на майданчику Держзакупівлі це звіт про укладений договір?

Бух 11:37
777, сама краща мотивація-це грошова. Ефективніше будь-якого аутотренінгу

Бух 11:38
А бути просто "цапом-відбувайлом" (УО чи секретарем ТК) без доплат ніхто не хочу

NeProzorro 11:39
Зарплата УО чи секретаря ТК повинна дозволяти в разі чого сплатити кілька штрафів

oksana 11:39
Лариса, мо 2- 6211-2313 - оплатили, мо 6- 8013-6211 (підписка на цей рік)

777 11:40
NeProzorro,мрії вони такі... мало спільного мають з реальністю

натли 11:40
Тат_яна, я снов к вам.а если в наказе будет прописно как доплата,а в зарплате(автоматизовна)вид оплт-премия(нет вида доплати в перечне)тк можна или нужно что б четко доплта и доплата.

Бух 11:40
Саша, https://infobox.prozorro.org/articles/z ... iy-dogovir

Бух 11:40
https://infobox.prozorro.org/articles/z ... -zamovniku

Лариса 11:41
Сразу садим на расходы? А у нас так казна не принимает

44 11:43
Віка, можна , щоб була УО на все

Тат_яна 11:43
натли, у меня ЗП ведется ручками... По-моему, главное, что в наказе будет четко указано целевое назначение этой выплаты. А программа просто не могла "видеть" наперёд этот чертов ковид.

Саша 11:44
Бух, Дуже дякую

Віка 11:44
44, якось так і зробили поки все до 50,0

Аліна 11:46
Доброго дня! Чи можна працюючому працівнику нарахувати компенсацію за невикористану відпустку період 2007-2008 роки?

oksana 11:48
Лариса, якщо ви робите підписку в 2020 році наприклад на 2021 рік, то треба ставити на рах. 2911 і відображати дебіт.заб., а поточну проплату - на фактичні

ОМС 11:53
Аліна, компенсація нараховується, якщо він за цей період відбув у відпустці 24 дня- решта компенсація

Лариса 11:53
А наша казна говорить , що 5 місяців ми показуємо дебіт.заборгованість , а в шостому місяці ми списуємо на видатки всю суму(підписка на 5-10 місяць 2020 року).Дякую Вам Оксана

oksana 11:54
Лариса, попробуйте на сайті статті пошукати на цю тему, їх було достатньо

Лариса 11:55
Добре . Дякую.

ОМС 11:56
Лариса, oksana, якщо казна ставить на попередню, то і вам треба ставить. З цього кварталу (яко бы!!!) дебеторка в звіти буде підтягуватись з даних казни. Дайте їм документ зразу на закриття, щоб вони теж закрили

Ольга 11:59
Планувалося заправка катріджа на березень (процедура допорогова) не відбулося, плануємо у липні то потрібно план поміняти на закупівлю без вик. системи

oksana 11:59
ОМС, десь можна почитати про це?

Аліна 11:59
ОМС:2006р-14 кал.днів;2007-14 кал.дн;2008-14 кал.дн???

Зоряна 12:00
EVGENIY, добрий день, підкажіть мені проводки по сплаті за сертифікат по будівництву, ми його відносимо на витрати

натли 12:02
Тат_яна,спасибо на 11,43

ОМС 12:03
oksana, написано все так, як вам відповіла Лариса. Але в казні роблять трішки не так. Зробите підписку

EVGENIY 12:07
Зоряна, 8013 6211 акт наданих послуг за сертифыкат, сплатили за сертийікат 6211 2313

ОМС 12:08
Аліна, в одному періоді щоб відгуляв 24 дні. Почитайте Закон про відпустки

Юлія 12:11
Дякую всім, хто відреагував на моє питання, але конкретної відповіді я так і не отримала. Це такий секрет, у кого яка доплата ? А питаю я тому, що мені ніяк не хочеться бути УО, але прийдеться. Але вимагаючи якусь доплату, не хочеться бути наглою і не хочеться бути лохом.

ОМС 12:11
Юлія, у нас обовязки поклали на людинк поки що без доплат.

GalinaS 12:12
доплата такая же как и за е-дату, кадровую и юридическую работу, 0 целых и 0 десятых

Ірина 12:14
Департамент освіти передає нам нрц основні засоби ,але поки що хочуть щоб мі відобразили їх вартість на позабалансовому рахунку.в розшифровці позабалансових рахунків куди віднести цю вартість в якому коді рядка 1321 або 1322

Тат_яна 12:14
Юлія, я таки уверена, что никаких доплат за УО и ТК никому не дали, мы же не министерства какие либо

просто таня 12:17
GalinaS,умница.

Юлія 12:20
GalinaS, так за є-дату, наче, ніхто штрафів і не заробив, і нікого вона особливо не цікавить. Я є-дати не боюсь, працюю з нею мовчки і без претензій. А тут зразу прописали, за що скільки заплатить. А ми що, такі довершені і безгрішні, що не маємо права помилитись, щоб не заробить штрафу ? Чи насправді це тільки лякачки ? Хтось реально платив ?

Тат_яна 12:24
Юлія, так всё ещё впереди!

Юлія 12:26
Тат_яна, ну Ви оптимістка , я Вам скажу !!!

Кріс 12:26
В кого ще казна вимагає калькуляцію послуг? Вона взагалі до всіх послуг має бути?

Ірина 12:27
Кріс, так вимагають

Кріс 12:27
Ірина, навіть на заправки картриджів?

GalinaS 12:28
насколько я понимаю мониторят только крупные закупки, наши мелочи их не интерисуют

Тат_яна 12:28
Юлія, неа, я реалистка! Более 15 лет в бюджете. Не знаешь, с какой стороны ждать капец. А тем более с современным законодательством, противоречивом на каждом шагу: как ни сделай, что-либо нарушишь.

Ірина 12:30
Кріс, так кількість картриджів та план на рік ,все це ми прописували в специфікації до договору,якщо це ремонт машини то все що зробив виконавець прописано в специфікації та в акті виконаних послуг

777 12:31
GalinaS, але відповідальність передбачена і за дрібниці... мабуть тут вже як повезе. У мене очі вилазять майже коли набираю ті плани та звіти, щоб не помилитися

Наталя т-ц 12:32
практика показала,что закупки в основном мониторят громадськи организации. а коли вони направляють лист із запитом по закупівлях,навіть маленьких, вони його дублюють ще й до аудитслужби.

44 12:32
Юлія, а хто хоче задарма? Я в наказі не розписалась, але роблю звіти, закупівлі.Дурна 1

Ірина 12:34
44, ви така не сама ,мені щодня влаштовують моббінг та криком наказують робити закупівлі до 50 тис. а відповідальна особа яка в нас також є їй залишилась одна закупівля на весь рік .я вже на межі д звільнення

44 12:35

Юлія 12:35
GalinaS, тобто, там не автоматично " загорається червоним", якщо десь щось напартачиш ? І не зразу ж штраф ? А то мені якось так уявлялось. А громадські організації- хай їм очі повилазять, якщо вони лізуть, куди їх не просять. А чому сама програма не тормозить, а пропускає, якщо є якась невідповідність, помилка ? Так було б простіше.

Ірина 12:37
44, та вже й вино не допомогає)))

777 12:38
Юлія, ну прогрмама ж не може знати якщо ми наприклад невірно визначили предмет закіпівлі, або якщо спочатку купили а потім плануємо і т. п.

44 12:39
Ірина, добре живеться тим в міністерствах: сидять , плюють в стелю і думають, щоб його таке видумати, щоб інші не розслаблялися, бо фігнею страдають

777 12:40
як на мене то не програма страшна, а необхідно досконально знати, розуміти закупівельний процесс чи шо. А тут як сліпе кошеня - ткнули і робиш як бог на душу покладе, в усякому разі в моєму випадку

777 12:42
гарна практика - організації які проводять закупівлі, як на мене якщо кошти бюджетні має бути передбачено щоб і закуповували спеціально навчені люди, а не ми зі своїми 100500 обовязками

Ірина 12:43
777, изучить закон єто одно но когда ві будете работать в личном кабинете то там много строчек которые нужно правильно заполнить,когда делаете план перед закупкой там обязательно в примитках нужно прописать категорию вашего предприятия,это важно но система не готова к этому.там много нюансов

GalinaS 12:44
Сьогодні Офіс фінансового контролю відслідковує ризиковані тендери за допомогою системи ризик-індикаторів в системі Prozorro. Після виявлення незначних порушень накладатись штраф може напряму. Якщо ж буде йти мова про складні суттєві порушення, наприклад, дискримінацію учасника, неправомірне відхилення тендерної пропозиції, тоді такі штрафи можуть

777 12:45
Ірина, а ще цікавинка - етендер вніс собі зміни і коли вносишплан то все є і категорія і місцезнаходження а в прозорро воно не вилазить - не звернути на це увагу (ти ж бачила що інфа вноситься0 і та-даммм - штраф

Ірина 12:46
777, так це штраф

Юлія 12:48
777, ну це так, але якщо в плані один предмет, а в звіті про договір хочемо занести інший, то можна ж затормозить ? І ще - який майданчик найзручніший , де краще зареєструватись ?

777 12:48
виходить майданчик дурить(?) чи як? інфо вноситься але ж на прозорро не висвітлюється. Окозамилювання якесь виходить

777 12:50
Юлія, хто зна. Я на етендері, ніби нічого. Колега хвалить пром - там ніби вже й закупки до 50 тис. правильно називаються, можна спробувати різні що сподобається

GalinaS 12:52
всі види порушень, за які передбачені оновлені штрафи, не стосуються спрощених закупівель, а стосуються процедур закупівлі вищих за пороги для спрощених

oksana 12:53
Юлія, нам на семінарі казали, що краще відобразити закупівлю з помилкою (штрафу не буде) ніж взагалі не показати

44 12:56
777, подзвоніть на свій майданчик

777 12:56
GalinaS, реально?? тобто звітів про договір можна не боятися, якщо більш-менш корректно намагаєшся їх складати?

777 12:56
44, навіщо?

GalinaS 13:01
звіт про укладений договір-це просто!Головне знайти добрий майданчик,А ось спрощена процедура або торги, то я запросила би стороннього фахівця!

44 13:20
GalinaS, я теж пропонувала керівнику запросити фахівця, але відповідьбула: "Це ж треба йому платити, а грошей немає". А бухгалтер зробить безкоштовно, бо там же цифри

GalinaS 13:22
в принципі із Прозоро можна витягнути зразки документів, але готувати та перевіряти тендерну документацію-це тривала процедура на яку бухгалтеру немає часу

таня* 13:23
щось заплуталась: якщо є розпорядження сільського голови про преміювання за червень місяць в розмірі середньомісячної зп. Є працівники, у яких відпрацьований повний місяць і я рахую їм середньомісячну премію згідно з Порядком 100. А є працівники, які цей місяць частину працювали, а частину були у відпустці, то їм як рахувати?

таня* 13:24
: згідно порядку 100 рахувати середньоденну і множити на відпрацьовані дні?

ОМС 13:37
44, (13.20) бухгалтер-ВСЕМОГУЩИЙ

таня* 13:45
ОМС, мені підкажіть, будь-ласка)

EVGENIY 13:49
таня*, зарплату за останні два місяця ділите на кількість відпрацьованих дні за останні два місяця і множите на середню кількість днів за останні два місяця

Светлана 13:51
таня*, вы умножаете на среднее кол-во рабочих дней по календарю за 2 предидущих месяца, например май-19 раб.дн, апрель-21, (19+21)/2=20

таня* 13:54
Светлана, EVGENIY, дякую, так, як розрахувати я розумію, а якщо працівник у червні відпрацював не 20, а 9 днів, все одно буде йому нарахована вся середньомісячна премія?

123 13:58
Хтось заборгованість по зп показує?

EVGENIY 14:00
таня*, а премія так до свята чи що??

таня* 14:01
EVGENIY, за результатами роботи, звичайна

44 14:01
ОМС,

EVGENIY 14:03
таня*, так який же розмір в наказі вказан?

таня* 14:05
EVGENIY, в розмірі середньомісячної

ОМС 14:05
таня*, ну обично звичайна премія нараховується пропорційно відпрацьованому часу

EVGENIY 14:05
таня*, якщо це щомісячна пермія то зазвичай платяться пропорційно відпрацьованому часу в місяці за який пермію дають, але тут треба правильно формулювати в наказі щоб бухгалтер не здогадувавася

ОМС 14:09
таня*, тільки я ніколи в житті не чула, щоб місячна премія нараховувалась у розмірі середньомісячної. Дивно якось, обично 20% чи наприклад 100%, в процентах. А вам можна тільки позаздрить

EVGENIY 14:10
ОМС, я теж, до свят ще бачив, а щоб щомісячна в розмірі сереній теж не бачив

таня* 14:11
EVGENIY, ОМС, дякую, тобто за результатами роботи я рахую середньомісячну пропорційно відпрацьованому часу, а якби була до свята то тоді розмір премії буде повністю в розмірі середньомісячної, не залежно чи людина була на роботі 20 днів чи 1 день, так?

123 14:11
Хтось показує заборгованість по зп?

ОМС 14:11
ну принцип такий, да

таня* 14:11
EVGENIY, ОМС, так в положенні про преміювання є таке, головне щоб коштів вистачило

таня* 14:12
EVGENIY, ОМС дякую

a 14:13
123, а як же, в рда весь час за свій рахунок ходити,чи що?

Зоряна 14:13
EVGENIY, ми проплачували на УК у м. Рiвному/м. Рiвне/22012500, ніякого акту немає????

123 14:14
Ну нам сказали матеріалок не брати тоно в межах місячного фонду, щоб не світити забргованості, а унас майже ніхто у відпустці не був

123 14:14
А все через те що вчасно рда скорочення не провели і зараз не хватає грошей

EVGENIY 14:15
Зоряна, так це як збір, 8013 6311, 6311 2313

a 14:16
В Чернігівській області провели скорочення ще в 2018 році, але в ода привикли отримувати по 20000 грн головним спеціалістам, тепер ділитися не хочуть.

Зоряна 14:16
EVGENIY, дуже-дуже дякую!

EVGENIY 14:18
Зоряна, ну може 8511 треба замість 8013

a 14:20
123, у нас і без матеріалок не хватає, зате в ода все є і преміїї і надбавки.

Зоряна 14:21
EVGENIY, в нас відразу бухгалтер з 2313 кидає на 8013, так же ж не можна....

EVGENIY 14:21
Зоряна, так точно не можна!

Зоряна 14:22
і я про те))) дякую!

123 14:26
У нас тільки до жовтня голої зп хватає і все)) люди получають копійки і тих забрати не можуть

Яна 14:26
Доброго дня, восени посадили та облікували самшити, де-які замерзли. Підкажіть, списувати їх, чи може купити та пересадити за власний кошт, яка практика

a 14:28
123, після жовтня і не треба - після виборів рда - давай, до свіданія.

123 14:30
цікаво ащо буде з районними соцзахистами?

a 14:31
може декілька працівників перейдуть до отг, а решта, як і апр.

44 14:32
a, а я десь читала, що в РДА не всіх звільнять, там щось йшла мова щоб якісь податки залишались, бо скороченим районам грошей не дадуть для розвитку

a 14:33
44, це якщо залишиться ваш район, а нашого, наприклад не буде - тож всіх на біржу.

44 14:36
ми в громаді. Когось все одно залишать, буде приймати документи до нового керівництва ( як податкова, земельні)

Михайлівна 14:39
Підкажіть,буть ласочка,доплати за govid-19,у розрахунок середньої зар.плати для нарахування відпускних беруться ?

123 14:41
Тобто якщо району не буде то і соцзахисту також не повинно бути. Виходить що буде просте скорочення при ліквідації і на біржу?

Ольга* 14:41
Лариса, якщо актуальна про підписку, на мою думку кому як зручно, я робила 1 раз на квартал, але можливе і щомісячне списання.

Ольга* 14:42
Аліна, ще по 10 днів відгуляти за кожний різ, а залишок компенсація!

a 14:44
123, скоріш за все.

Ольга* 14:44
Юлія, за доплату просіть, бо мені вказали на прметеус (безкоштовні вебінари для отримання сертифікату) "и будь здоров" 5 договорів у рік , які доплати.

NeProzorro 14:50
Ольга*, 5 договорів- це відкриті торги по комуналці?

Юлія 14:52
Доброго дня! Коллеги, підкажіть, зараз роботься ув'язка касових і фактичних видатків?

EVGENIY 14:58
Юлія, ні

Юлія 15:00
EVGENIY, дякую , бо мені доказують навпаки)

Ольга* 15:00
NeProzorro, 2 дог. відшкодування, укртел, оренда 1 грн.і якщо пошастить виділити або зекономити заправка картриджа та канцтовари.

Ольга* 15:01
Юлія, чула що ні.

Ольга* 15:01
Юлія, щось таке для себе нехай самі роблять.

EVGENIY 15:02
Юлія, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... -obliku-v/ покажыть хоча б одне слово ФАКТИЧНІ ВИДАТКИ їх вже не уснує

NeProzorro 15:02
Ольга*, ви УО? Чи э ТК, а ви секретар?

Тат_яна 15:11
Ольга*, відшкодування в ПРОЗОРРО не йде!

Галя 15:13
Дипломною роботою для зварників є виготовлення мангалів,училище хоче їх продати, як правильно це зробити?

Таня 15:13
картку обліку фактичних видатків потрібно вести і надалі

EVGENIY 15:14
Таня, її просто забули придбати, вона не несе жодної інформації до того ж багато питань визивє її ведення

Таня 15:15
Галя. Ми оприбутковуємо їх як виробнича діяльність розробляємо калькуляцію і реалізовуємо.

Інна. 15:15
хтьсь підкаже можливо, якщо людина хворіла на covid, в листі непрацезд поставили причину- 1, чи це вірно? адже є зміни щодо цього питання, повинно стояти 11? як бути зі строком, коли пацієнт чекав результатів тесту, чи на цей строк дається новий лікарняний, якщо 14 днів прошло

EVGENIY 15:15
Таня, я впевнений на 100% якщо ви її ведете то ви не дотримуєтесь вимог які прописані в правилах її ведення

Галя 15:16
Спочатку треба довідку в казначейство зробити про натуральну форму,далі їх орпибуткувати, оскільки це основний засіб ще амортизацію треба нарахувати, тоді за якою ціною і якими документами реалізувати?

Таня 15:16
Мені колись у2013р. написали у порушення при перевірці що не велась картка фактичних видатків.То що тепер можна не вести????

EVGENIY 15:17
Таня, ви не помітили зміни в бухобліку в 2017 році?

EVGENIY 15:17
Галя, а чому це ОЗ?? а вони виготовляють з яких матеріалів? Точніше кому належать матеріали?

EVGENIY 15:18
Таня, ми ж зараз не про 2013 рік ведемо розмову

Галя 15:18
Діти за власний кошти купують матеріал, а виготовляють виріб в училищі

EVGENIY 15:19
Галя, і дарують його училищу?

Галя 15:19
Так

Таня 15:19
Не звернула увагу. Тоді нащо у нас на сайті і далі є картка фактичних видатків в екселі.Видаліть її щоб людей не смущати.

Але училище дирекція хоче їх продати 8 штук

EVGENIY 15:19
Галя, і ви його оприбутковуєте з довідкою в казну і ставите на баланс як ОЗ?

Так

ОКС 15:20
яке число фінансує ФСС?

Галя 15:20
Але ж амортизація має відразу нарахуватись і як потім продати?

EVGENIY 15:20
Таня, в наказі вона є я давно вже кажу що вона повинна виглядати ось так http://bit.ly/2Ut6MDB

Ольга 15:20
ОКС, позавчора за 12.05.

EVGENIY 15:21
Таня, і ось в моєму варіанті по такій картці ви зможете скласти 2-дс

ОКС 15:21
Ольга, дякую

EVGENIY 15:21
Галя, як амортизація впливає на реалізацію?

oksana 15:22
123, показую

Галя 15:22
Я новачок, тому питаю, бо бухгалтер по основних каже, що має відразу нарахуватись амортизація

Галя 15:23
Напишіть будь ласка алгоритм цієї реалізації

Таня 15:23
Я так і роблю тільки форма в єкселі. Значить потрібно робити.А то якось стало образливо за пусту роботу з 2017р.

бухгалтер 15:23
доброго дня,при завантаженні таблиці потрібно було вказати номер телефону, відтепер кожного дня дзвонити будуть?))

EVGENIY 15:24
Таня, якщо робити так як в наказі то работа реально пуста і треба робити купу карток на кожен рахунок

EVGENIY 15:24
бухгалтер, ні, не кожного! Якщо передплатник журналу Бюджетна бухгатерія то дзвонити не будуть зовсім!

Таня 15:25
Чи нам перший раз робити пусту роботу але яка вимагається ЗАКОНОДАВСТВОМ. Нехочеться більш щоб були такі порушення.

EVGENIY 15:25
Галя, тут питання ще в тому, а чи можна вам так робити? Це вже бізнес виходить, торгівля мангалами!

* 15:25
EVGENIY, в нас попередній бух робила по Вашій формі, але зворотній бік не заповнювала, і я так в цьому році роблю, помилка?

Галя 15:26
Можливо, але в кого таке питати?

Таня 15:27
Я працюю в ліцеї у нас така реалізація буває. Ніяке це не порушення.Це виробнича діяльність яка щей зохочується. Потрібно заробляти гроші.

Галя 15:28
А який алгоритм цієї реалізації напишіть буль ласка?!

EVGENIY 15:28
*, на зворотньому боці роблять відновення! Якщо їх у вас не було то і робти нічого не потрібно!

* 15:28
EVGENIY, дякую

GalinaS 15:28
Михайлівна: да включається

EVGENIY 15:28
Таня, яка ж це виробнича діяльність вам дарують мангали а ви їх продаєте!

Та-та 15:29
EVGENIY, 15:20. Я веду картку фактичних видатків,мені дуже зручно для звітності, лише трохи змінила під себе:рядок Дебет субрахунків поділено на клітинки, над КЕКВ 2111 - 8011, над 2120 -8012, КЕКВ 2210 розбито на 2 колонки 8013,8014 і т.д.

Таня 15:31
якщо буде актуально то вже завтра. Біжу в казначейство.Якщо хочуть продати.І керівництво вимагає необхідно зробити як виробнича діяльність а не подарунок. Якщо дійсно дарунок тоді звичайно ніякої реалізації. а просто оприбуткування як благодійні внести.

EVGENIY 15:31
Та-та, ну я ж казав ви не так робите як в порядку ведення написано! Адже треба на кожний рахунок 8ХХХ відкривати картку! І виходе 8011 це одна картка 8012 це друга і т.д. якщо робити по інструкції

Галя 15:31
Так актутально!

Галя 15:31
Завтра ще відпишіться буль ласка!

Та-та 15:32
EVGENIY, Доброго дня, Проводки по перереєстрації авто наведені в ББ №14 за 2019 рік стор. 15 не змінилися, можна користуватися? Мі отримали авто.

Галя 15:32
Вибачте за граматику

EVGENIY 15:32
Таня, Галя, робіть тему на форумі

Та-та 15:32
EVGENIY, Вибачте, Ми отримали авто

EVGENIY 15:34
Та-та, та здається не змінювались проводки

Та-та 15:35
EVGENIY, Дякую Щодо фактичних видатків, мені зручно в одній картці, хоч і не по Порядку

EVGENIY 15:36
Та-та, так я ж про це і кажу, що офіційна картка тепер нічого не несе в собі :) Всі зручно по іншому!

EVGENIY 15:37
я вам більше скажу вам витрати в розрізі КЕКВ тепер теж не потрібні, раніше ви їх показували в формах бюджетної звітності а тепер їх ні де показувати

Елена 15:45
на який субрахунок віднести родплату?

Л.В. 15:45
Якщо тут є ЦСССДМ, відгукніться. Цікавлюсь, в якому режимі працюєте- по-старому, чи по-новому з 10.00 до 19.00 по постанові 500

GalinaS 15:45
Л.В.по старому

7171 15:46
Л.В., по старому

GalinaS 15:47
а що таке родплата? якщо з а роди чи дит.садок-на доходи

EVGENIY 15:48
Елена, 6414 кажись

Елена 15:48
спасибо

EVGENIY 15:48
GalinaS, родительская плата :)

EVGENIY 15:49
На субрахунках 6414 (6424) "Розрахунки за спеціальними видами платежів" ведеться облік розрахунків: з батьками за утримання дітейПодробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... -obliku-v/

Тат_яна 15:49
Л.В., це щоб клієнтів при обстеженні чи відвідинах зрання не тривожили...

7171 15:51
Тат_яна, так, вони в основному в нас такі

Тат_яна 15:53
А якщо серьйозно, то на фіга міністерства лізуть ще й регламент роботи установи ? Три місяці добиралися при відсутності транспорта і забезпечували роботу, а тут поперли керувать бюджетними та державними установами "для зручності", щоб транспорт розвантажити. Хіба це не місцеві органи вирішують, наскільки завантажено транспорт, чи його зовсім немає

Тат_яна 15:54
7171, а чого "в нас"? Вони в усіх такі

7171 15:56
Тат_яна, було б смішно, якби не так сумно, у них проблем нема

Тат_яна 16:05
7171, помиляєтесь. Це ж яка проблема, коли являються ФСРи зі своїми рекомендаціями, або ще гірше - рейди типа "Бездоглядна дитина"! Все нормально у людей, і тут - хоп, ПРИПЕРЛИСЯ, та ще й розбудили (перед обідом) та питають, чим дітей годували...Тут на півасик та цигарочки аби вистачило, а вони...

Та-та 16:06
EVGENIY, Отримали безоплатно авто 23000 грн. ( в межах органу управління), знос 100% -23000 грн., збільшую вартість авто на суму послуг з перереєстрації +500 грн. Як тепер правильно нарахувати амортизацію в грудні. (нараховуємо 1 раз на рік)

Л.В. 16:11
Тат_яна, в десяточку ! :).

Марія 16:15
якщо у 2020 р.мати дитини - інваліда не брала 10 днів відпустки на дитину-інваліда і додаткової відпустки за стаж держслужбовця, то при скороченні їй положена компенсація за ці відпустки повністю чи пропорційно до відпрацьованих місяців за неповний рік?

7171 16:16
Тат_яна, як точно, я думала це тільки в нас такі "сумлінні громадяни"

Таня 16:20
Тат_яна, ів нас такі самі.

Svetik 16:36
Підскажіть хтось плате надбавку УО (публічних закупівель)?

Svetik 16:37
Як правильно надбавку чи премію встановити?

NeProzorro 16:41
Svetik, УО повинна мати 25-ий тарифний розряд+ надбавки за напруженість та складність

EVGENIY 16:42
Та-та, я би не став збільшувати вартість авто на цю суму, це не той випадок!! Хіба така витрата збільшує економічну вигоду ч продовжує строк експлуатації??

Л.В. 16:44
NeProzorro, людина має на увазі ЯКУ-НЕБУДЬ доплату до свого 10 розряду, а Ви жартуєте щодо 25-го :)))

Л.В. 16:46
Svetik, це називається ДОПЛАТА, а її розмір- як у керівника "рука ляже" та фонд з/плати дозволить.

Альона 16:48
ми УО встановили премію в фіксованому розмірі

Олена 16:48
підскажіть будь ласка, відпустка по вагітності і пологам нараховується тількі ЄСВ? налог та військовий збір не утримується?

Олена, да

7171 16:48
Олена, так

Л.В. 16:48
Альона, а в якому ?

розмірі?

Л.В. 16:48
ну да

Олена 16:48
дякую

Альона 16:49
3500

ОМС 16:49
EVGENIY, (16.42), я також вважаю, як ви

Л.В. 16:49
Альона, нормально, майже оклад 10 розряду :)

Альона 16:50

Л.В. 16:50
Альона, але у вас, мабуть, УО робить багато роботи, так ?

Альона 16:50
да

Svetik 16:51
Л.В., якщо доплата, то як прописать в наказі? згідно постанови 15 це ж надбавка? або премія?

Л.В. 16:52
Альона, добре там у вас

Марія 16:52
Питання в 16.15 , будь ласка. Може знаєте?

Альона 16:53
Марія, повністю

Марія 16:56
Альона, дякую

Оксана 17:07
Марія, компенсація за соціальну відпустку 10 к.д як матеі дитини-інваліда виплачуєтся по заяві від працівника, в іншому випадку коли цей працівник влаштуєтся на інше місце роботи в цьому році, він може нею скористатися і там.

керр 17:23
Оксана, як це по заяві, а що при звільнені не зобов'язані виплатити згідно закону?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”