Архів чату за 30.09.2020

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 08:13
Всем привет)))

ОЛЬГА 08:18
Доброго ранку! Із святом вас Віри, Надії, Люби, Софії і взагаллі усі жінки нашої спільноти!!!

ОМС 08:22
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!

ОМС 08:27
С ДНЕМ ВЕРЫ, НАДЕЖДЫ, ЛЮБВИ и матери их СОФИИ! Желаю Веры не терять, Пускай Надежда будет рядом. Любовь не смейте предавать!!! И будет ВСЕ у вас, КАК НАДО!!!

Тетяна 08:29
Добрий ранок! Підкажіть, будь ласка, як органу місцевого самоврядування які потрібно зробити бухгалтерські проводки після продажі комунальної власності (приміщення) зі 100 % нарахуванням зносу.

ОМС 08:31
Тетяна, ви що уже міську раду продали?

Тат_яна 08:32
Доброго ранку! Із святом, колеги! Таке пронизливе, щемливе і оптимістичне водночас осіннє свято.

AV 08:39

Торі 08:42
Доброго ранку! Зі святом! Підкажіть, будь ласка, хто пробував імпортувати мережу через СДО ? Як це зробити?

Тетяна 08:50
Та ні :)) Іншу будівлю:))) Аж настрій піднявся. Дякую за жарт!!! ;)))

MARINA 08:50
Доброго ранку!

Тетяна 08:51
І все таки, підкажите!

EVGENIY 08:53
Доброго ранку ))) Всім гарного дня і зі святом ))

EVGENIY 08:55
Тетяна, це просто вибуття те саме що і списання

MARINA 08:55
Підкажіть будь-ласка! Прийняли педагога-організатора на 0,75 і інструктором з фізкультури 0,5 че буде СУМІСНИЦТВО АБО СУМІЩЕННЯ? Дякую

НН 09:02
Доброго дня!Прийняли працівника за сумісництвом(основне місце роботи в іншій установі) з 01.09 а 14.09 він пішов на лікарняний.Як правильно розрахувати середню для оплати лікарняного?

ЛюдКа 09:03
Всім привіт!!!!!!!!!Гарного дня та позитиву!!!!!!!!!!!

ОМС 09:04
ЛюдКа, привіт! Як настрій? Вчора день ангела не святкувала?

ЛюдКа 09:04
З днем Віри, Надії та Любові!!!!!!!Щоб у кожного вони були!!!!

ЛюдКа 09:06
ОМС ні якось не склалось, до обіду не було коштів а після обіду яке вже святкування

oksana 09:07
Доброго ранку! Іменинниці, хай ваш Ангел здійснить усі бажання, добра, Любові вам, Віри і Надії!

ЛюдКа 09:09
Черкаська всю ніч гриміло, падав дощ, зранку калюжі +13, тихо. Марно, але надіюсь, може мої любі ГРИБОЧКИ будуть,,,,,,,,,,

Тат_яна 09:12
ЛюдКа, вони (грибочки) теж чекають квартального звіту?

a 09:13
У Чернігівській області грибочки вже давно і багато.

фин 09:15
всем доброго утра

фин 09:15
Именинников с Праздником

ГАННА 09:16
Доброго ранку!!Всіх Софій,Вір,Надій та Любочок з днем ангела!!

Л.В. 09:17
Доброго осіннього ранку, дівчата ! ( та й хлопці, звичайно :) Зі святом ! Добра, злагоди, віри, надії і любові ! А ІМЕНИННИЦЯМ - всього цього в квадраті ! :) А я вчора була іменинницею - приємно було, коли вітали-бажали :))) Трішки відмітили на роботі ( та ще й багато виявилось причетних- вчора було не тільки Людмили, а ще й Віктора)

наталка. 09:18
Доброго ранку) Не можу відправити віднровлення кас.видатків в СДО, повертається з приміткой: відхилено Казначейство, красне сальдо по субрахунку.

NeProzorro 09:21
Л.В., сподіваємося, що у вас все вчора було прозоро. І не соромно буде оприлюднити фото з святкування :))

ГАННА 09:22
як можна купити меблі для кабінету керівника ?Щоб сума була не більше 15 тис, чи потрібно ще притримуватись ще обмежень по столах,шафах?

школа 09:22
подскажите пожалуйста у меня на конец квартала вылезла кредиторка по кекв 2273- 15,00.Мне нужно заполнить ф 7да как эту сумму отразить в балансе 1дс в каких строках?

школа 09:23
ГАННА, постанова 332 от 04.01.2001

AV 09:26
ГАННА, якщо ДБ так, якщо місцевий то постанова від 4 квітня 2001 р. № 332 носить рекомендаційний характер, якщо не прийнято відповідного рішення сесії "про затвердження граничних витрат" то обмежень у МБ немає

ГАННА 09:27
AV, школа,дб я по цій постанові і питаю

AV 09:36
ГАННА, якщо кабінет керівника то 15 тис.

AV 09:38
ГАННА, якщо вони будуть "комплектом" звісно

школа 09:41
будь ласка питання 9.22 ?

AV 09:44
школа, https://i.factor.ua/ukr/journals/bb/201 ... 35201.html

ОМС 09:44
школа, (9/22) что именно вам не понятно? Все, как обічная кредиторка

Торі 09:53
наталка., перевірти чи правильний рахунок ви вибрали (залишок по рахунку вказується поряд)

Спорт 09:57
чи виплатити премію зовнішньому суміснику,якщо він отримує премію за основним місцем роботи?

ГАННА 09:59
в фіндокументах не бачить фін зобовязання при експорті відображає, при друці в колонці фонд пише спеціальний??як так може бути??

наталка. 10:00
Торі, дякую. Банк закинув кошти не на той рахунок...

ГАННА 10:03
бланк кошторису на сайті актуальний?

dio87 10:04
Доброго ранку! Цікавить думка терцентрів.Чи повідомляєте працівників про вивільнення у зв'язку з реорганізацією установи?

Елена ТЦ 10:11
dio87, а яка реорганізація в терцентрах?

Олена ЦСС 10:11
ДОБРГО РАНКУ ВСІМ!!! ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА. Треба здати табл.5 з ЄСВ за квітень 2015 року (звільнення). Зверталась в центр зайнятості в податкову в пенсійний ніхто не знає. Невже такого ні в кого не було. ДОПОМОЖІТЬ.

777 10:12
Олена ЦСС, що ніхто не знає?

Олена ЦСС 10:13
Не знають як іі подати бо це звітність за той період.

Тат_яна 10:14
Олена ЦСС, ці установи дійсно нічого вам не роз"яснять. Вони мають отримати від вас цю кляту таблицю.

Олена ЦСС 10:14
Не відправляється звіт.

Тат_яна 10:15
Треба створити за цей період скасовуючий звіт на цю людину, і вірний звіт. А от через яку програму - вимрішувать і шукать вам.

Тат_яна 10:16
вирішувать, вибачте

777 10:16
Олена ЦСС, я набирала у фрізвіті старі ЄСВ виправлкені все виходило, там формат файлу інший ніж зараз спробуйте у фрізвіті набрати у кабінеті платника відправити

777 10:16
у мене взагалі був 2012-13 роки

Олена ЦСС 10:16
Пише то помилка 12 то не такий код пенсійного то немає договору

777 10:17
Олена ЦСС, а податкова від вас далеко? може їм віднести електронний+ на папері

Олена ЦСС 10:18
Тат_яна, скасовуючу не треба сказали долаткову.

Тат_яна 10:18
Олена ЦСС, а ту стару програму ви ніяк знайти не можете?

777 10:18
Олена ЦСС, ви не виправляєте а просто вносите дані?

777 10:19
Тат_яна, Фрізвіт розумний))) йому тільки період обираєш а він сам вже відповідно до тих часів видає таблиці. Я сама "прозрєла" як набирала

Тат_яна 10:20
777, у нас не получилось так з податковою... І взяли, і штампик на наш примірник поставили, а ЦЗ не побачив цього звіту. Заходили в ту програму, де й набиралось з самого початку...

Олена ЦСС 10:20
Тат_яна,це був безкоштовний медок. Він тоді раптово перестав працювати.

Тат_яна 10:22
Олена ЦСС, а ви зараз через медок і звітуєтесь? Телефонуйте адміністратору вашому, просіть відкрити вам доступ за цей період

Олена ЦСС 10:22
У фрі звіт формує не той файл, податкова не може його загрузити.

Олена ЦСС 10:23
Тат_яна, звітуюсь у фрі звіт

777 10:23
Олена ЦСС, а виперіод який обираєте?

Олена ЦСС 10:23
777, квітень 2015 року

Олена ЦСС 10:24
777, так я просто вношу дані

777 10:24
Олена ЦСС, у податкової це інша програма, дівчинка яка там сиділа говорила мені може ваша працівниця чомусь того не знає?

dio87 10:25
Елена ТЦ, буде утворюватися центр надання соціальних послуг

Олена ЦСС 10:26
777,може і не знає, але ж мені його треба подати а як?

777 10:26
Олена ЦСС, правильно, у 2015 році формат файлу був не той що зараз так і має бути

Олена ЦСС 10:27
777,а як же його подати

777 10:28
Олена ЦСС, у податковій одна людна яка приймає звіти? а ключів у вас нема? щоб у кабінеті платника спробувати

Олена ЦСС 10:28
777, в електронному вигляді не йде, на паперових не беруть бо не той формат файлу

Олена ЦСС 10:28
777, у кабінеті платника пробувала там за 2015 рік нема такої таблиці взагалі

777 10:29
Олена ЦСС, не набрати у кабінеті а підтягнути з файлу пробували?

Олена ЦСС 10:29
777,у той період звіти йшли в пенсійний фонд а не в податкову.

Олена ЦСС 10:30
777, розкажіть будь ласка як це зробити

Тат_яна 10:32
Олена ЦСС, а це не проблема, вони й зараз у пенсійний прямують, тільки трішки по дорозі "гостюють" у податковій. Нам же й зараз другу квитанцію формує пенсійний

Інна 10:33
Олена ЦСС, фрізвіт - набрати, через звіток - відправити. Програми безкоштовні. Я виправляла звіт по єсв за 2013 рік.

777 10:33
Олена ЦСС, приліквідації я правила 3 роки 2012-2014. прям помісячно. Купу розпечатала на флешку зберегла і в податкову. Довго чекала, прцівниця сказала що це інша програма повільніше працює, потім почала втягувати і все помісячно я бачила у кабінеті платника і все було нормально. і правильно, формат файлу був не той шо зараз, та й форма з

777 10:34
таблиць була така як у 2015 році а не в 2020

Олена ЦСС 10:34
Інна, не відпраляє

Олена ЦСС 10:36
777, як заходжу у кабінет платника і беру квітень 2015 таблиці такої не бачу

777 10:37
Олена ЦСС, в переліку не знаходите? тоді звіт був 1 цілий а не окремими таблицями

Олена ЦСС 10:37
777, податкова взяла флешку і паперові а через декілька днів повернула бо світиться помилка 12

Олена ЦСС 10:37
777, не бачу я її в переліку

777 10:38
Олена ЦСС, а звіт ЄСВ якщо обрати

Олена ЦСС 10:38
777, все рівно нема

таня 10:38
Доброго дня. у мене благодійка на суму 3000, термометр по КЕКВ 2220. Я збільшила суб.1113 на 1500 і амортизація 1500. Питання у формі 2дс я маю показувати у доходах від необмінних операціях чи ні? Так як збільшила 1113.

EVGENIY 10:41
таня, а чому 1113 на 1500??

EVGENIY 10:42
таня, https://buhgalter.com.ua/dovidnik/prikl ... tkuvannya/

таня 10:47
EVGENIY, вибачаюсь на 3000 1113 і амортизацію на 1500

таня 10:50
EVGENIY, так що ви думаєте на рахунок 2-дс? Я коли збільшую 1113 за рахунок загального і спецфонду у доходах не показую і витратах не показую ці суми. Сумніваюсь бо це благодійка і в мене це вперше

EVGENIY 10:51
таня, кожна строка звіту 2дс має таку саму назву як рахунки бухобліку доходів та витрат, і те що у вас на рахунках те ви і показуєте в звіті

EVGENIY 10:54
таня, коли ви купуєте за рахунок ЗФ і нараховуєте знос 50% це ВИТАРТИ і ви повинні в витратах це показати!!

таня 10:55
EVGENIY, так чи ні?

EVGENIY 10:56
таня, що так чи ні? Ви дивились проведення ??

таня 10:56
дивилась

EVGENIY 10:58
таня, 7511 згортається і там показувати нічого, висновок - ДОХОДІВ не має!! По витратам у вас жодної проводки висновок в витратах не ма чого показати!!! Тільки коли будете другу половину зносу нараховувати у вас буде дохід і витрати!

таня 11:08
EVGENIY, Я передивилася як ви кажите доходів не має, Тільки витрати по нарахуванню зносу. Я щиро вдячна за консультацію. Трошки засмушало що це благодійка і як її правельно вказати

EVGENIY 11:11
таня, витрат по зносу теж не має, вони будуть при списанні

таня 11:16
EVGENIY, Дякую

Олена 11:18
рахунок 7512 також закриваємо на фінансовий результат?

EVGENIY 11:24
Олена, всі без винятку 7 і 8 клас

Зоряна 11:26
Якщо мотокоса коштує 13000,00 тисяч, то на який рахунок оприбутковувати? Це вже не ОЗ?

EVGENIY 11:27
Зоряна, це вже ОЗ

EVGENIY 11:27
точніше це ще ОЗ

EVGENIY 11:28
Зоряна, https://buhgalter.com.ua/news/buhgalter ... obiv-dlya/

Зоряна 11:28
А новий критерій 20000,00 грн буде діяти з 2021?

EVGENIY 11:28
Зоряна, скоріш за все з 01.01.2021

Зоряна 11:29
Дуже-дуже дякую!!!!

EVGENIY 11:29
Зоряна, https://buhgalter.com.ua/news/buhgalter ... udzhetnih/

таня 11:32
EVGENIY, Як нам повезло з таким консультантом як ви. Ще раз велике спасибі

Зоряна 11:32
Таня, підтримую Ваші слова!!!!

EVGENIY 11:33

ОМС 11:34
Зоряна, таня, Евгений наш коллега, бухгалтер. При чем не "теоретик", а практик. Поэтому понимает нас, как никто другой

ГАННА 11:48
EVGENIY, бланк кошторису на сайті актуальний?

ГАННА 11:48
EVGENIY, в фіндокументах не бачить фін зобовязання при експорті відображає, при друці в колонці фонд пише спеціальний??як так може бути??

марія 11:56
установа прибала медикаменти (антисептик, рукавиці, маски , аміак,валідол, тискомір загальна сума 1035 з кек 2220. Які будуть проводки

рц 12:17
якщо по зарплаті кинути фінансові та платіжки сьогодні, казна може провести сьогодні?

ГАННА 12:24
скажіть будь ласка прийняття на роботу по контракту в звіті з праці де показуєио?

ГАННА 12:24
в штатних чи ні?

Валентина 12:35
У квартальному звіті з праці розподіл за розмірами з/пл. помінявся? Дякую.

Марина 12:41
Девочки висит на остатке старая шина авт. Ей сто лет... можно ее просто актом списать?

ОМС 12:45
Марина, шини не можна взять і списать. По шинах там ціла епопея. У нас також є таке добро. Хай висять

Марина 12:53
ОМС, вот и я так думаю...

ОМС 12:59
Марина, пусть списывают уже после меня, если кому мешает. Висели до меня, не хочу и я в эту аферу влазить. Их же нужно в утиль обязательно сдавать

oksana 13:00
рц, пд не проведуть сьогодні, буде борг

ОМС 13:04
oksana, может и проведут. Незащещенка там все может быть, тем более конец квартала и 30 число- казна работает до "не могу"

Тат_яна 13:08
ОМС, казна гроші заказує , "с колёс" нічого в них не потягне

ОМС 13:13
Тат_яна,

oksana 13:22
Та добре, щоб провели, бо нікому не потрібна заборгованість, тим більше при залишку коштів

ОМС 13:30
oksana, только финансовые нужно было зарегистрировать вчера и вопросов бы небыло.

oksana 13:35
Мабуть не встигали вчора зареєструвати

Яся 13:50
Доброго дня, колеги. підкажіть чи можна збільшити вартість будівлі господарського призначення після ремонту , але матеріали закуплені по КЕКВ 2210 вартістю майже на 50 т.грн. сама будівля менше коштує ніж ремонт

ОМС 13:50
oksana, ну, если они за себя не подумали, то казна вряд ли за них думать будет

Туся 13:53
Яся, весь ремонт йде на видатки

Туся 13:54
незалежно від його вартості

Яся 13:59
з усної розмови інженера йде дообладнання модернізація заміна , але документально акт на списання буд.матеріалів про проведення ремонтних робіт. І я просто переживаю що в кінцевому результаті запитають куди дивився бухгалтер

oksana 14:09
ОМС, 100 відсотків

ОМС 14:18
oksana, у нас тоже зарплата сегодня. Вчера нас с утра не профинансировали. Финансовые мы зарегистрировали. С казной работали в телефонном режиме и нам ответили, что если нас профинансируют 30, незащищенка уйдет. К счастью, все решилось и вчера вечером финики кинули деньги

oksana 14:22
У нашій роботі часто бувають форс-мажори, особливо на кінець кварталу можна "свинку" ненароком підсунути

Юлія 14:23
Доброго дня! Підскажіть на якому субрахунку обліковувати плити та стовпи залізобетонні для огорожі

Тат_яна 14:29
oksana, (14.22) прямо "місс делікатність"

oksana 14:31
oksana,

oksana 14:31
Тат_яна,

EVGENIY 14:51
ГАННА, бланк кошторису актуальний

EVGENIY 14:51
ГАННА, так фонд спеціальний якщо він спеціальний :)

Юлія 15:02
EVGENIY, підскажіть, будь ласка, 14:23

EVGENIY 15:02
Юлія, це будывельны матерыали на скыльки я зрозумыв

Таня* 15:04
Чи можна табельні номери працівникам присвоїти іх ІПН?

Юлія 15:08
EVGENIY, придбали плити і стовпи для самостійного встановлення огорожі

EVGENIY 15:08
Юлія, це будматеріали

EVGENIY 15:10
Таня*, мені здається вимог до табельного номера взагалі не має, це не обов'язковий реквізит, це все організовано в різних установах по різному!! У деяких його взагалі не має!

Юлія 15:17
EVGENIY, а після встановлення огорожі на 1013?

Таня* 15:18
EVGENIY, дякую, те що не обов"язково це одне, все ж порядок присвоєння табельних номерів є, але там і журнал потрібно вести, і працівник, якщо розрахувався, то номер іншому не присвоюється, а якщо знову повертається на роботу в ту ж установу, то йому присвоюється той самий номер, що у нього був. А так табельний=ІПН - один унікальний номер.

Таня* 15:18
Так хтось практикує, у кого табельні номери заповнюють?

ОМС 15:19
EVGENIY, Таня*, организации с большой численностью привязывают к табельным номерам всю первичку ( наряды, приказы и т д и т п) Если у вас табельный присваивается лишь для того, чтобы он "просто был", то поступайте на свое усмотрение. Но стоит ли этот 10-ти значный номер присваивать? А вобще делайте, как вам удобно

EVGENIY 15:21
Таня*, а якщо сумісник? То два номера треба

EVGENIY 15:22
Юлія, а після встановлення відносите будматеріали на капінвестиції і потім вводите в експлуатацію як і всі інші ОЗ

EVGENIY 15:23
Таня*, Законодавство не зобов’язує підприємства присвоювати табельні номери працівникам. Кожне підприємство вирішує це питання самостійно. Якщо роботодавець уважає, що табельні номери потрібні, потрібно видати наказ із зазначенням правильних табельних номерів працівників.

Таня* 15:28
EVGENIY, ОМС, спасибі, зрозуміла)

рц 15:31
Колеги, хто знає, чи може провести сьогодні казначеї платіжки, якщо вони отримали їх сьогодні, а не вчора?Гроші в останній день замовляти можна, чи все-таки вчора був останній день?

Сільська рада 15:33
Доброго дня. Колеги, хто на якому рахунку обліковує флешки, діроколи?

Л.В. 15:34
рц, у мене ось в минулому місяці саме так і було - 31. 08 і зареєструвала з/ плату ( але саму тільки зарплату !) і брала фінансування і казна провела 31 і я зачислила на вклад.рах. Але це був такий собі форс-мажор - я до 31 була на самоізоляції.

Л.В. 15:36
Сільська рада, у мене флешки на 1113, а діроколи ( такі собі...) на 1812 і зразу ж на 8013, а облік МШП - в окремому зошитку ( а на всякий случай) , а може воно і не потрібно.

рц 15:37
Л.В. я дуже надіюся, що все буде гаразд. Це заробітна плата, сама вся на нервах..ще й кошти на рахунку є((

Оксана М 15:37
Доброго дня.Підскажіть , сільська рада передає у безоплатне користування майно(баки для сміття ) сільскій школі, з ким повинна заключити договір з роно чи з школою ?

Сільська рада 15:38
Л.В., дякую. У мене ці товари були на 1113, а це почула, що флешки можна на МШП відноситти. Тому вирішила уточнити

Л.В. 15:39
рц, я думаю, якщо моїй казні можна "форсмажорить", то і Вашій також, тим більше що кінець кварталу. Але все залежить від людей ( у моїй казні працюють адекватні і навіть дуже хороші люди)

Л.В. 15:44
Сільська рада, я теж таке читала про флешки, але вже пізно- вони у мене з 2012 року там стоять ( на 1113). А якщо Ви тільки придбаєте, то, звичайно, ставте на МШП. А діроколи такі ненадійні, що їх аж стидно називать основними засобами :))) А Ви свої флешки з 1113 списували ? Там нема нічого такого, щоб залучать спец.фірму ?

рц 15:45
Л.В. В нас теж адекватні, але сказали, що там ліміт грошей є, які вони додатково замовляють, тому чи вистачить, чи ні..це вже від них не залежить.В мене таке вперше,боюсь квартального звіту, страшне

Тат_яна 15:46
рц,

ОМС 15:47
рц, не можете змінити ситуацію, то змініть відношення до неї. Бухгалтерія - це сплошні нерви і "потєря сознанія"

школа 15:47
ОМС, первый раз столкнулась с кредиторской задолженностью.Мне не понятно в ф 1дс в какой строке ее нужно показать?

ОМС 15:49
рц, все буде добре, нікому не цікаво бути крайнім у цій ситуації- заборгованості по бюджетній сфері не допустять. на зарплату завжди дають додаткові кошти, то вони вас "каруселят"

рц 15:50
дякую Вам, колеги, за підтримку)) Аж відлягло.Вже що буде, то буде.

ОМС 15:50
школа, в балансе есть такая строка!!! У предприятий, у которых сроки выплаты зарплаты после 1 числа всегда есть долг по зарплате на 1 число!!!

ОМС 15:52
школа, ой простите, вы по 2273? рядок 1545 балансу

Ольга 15:52
Колеги працівник сумісник передав копію лакарняного завірений тільки печаткою лікарні - для листків непрацездатності. Потрібно ж завірити з основного місця роботи ще. Підскажіть бо працівник запевняє що цього досить ( хто розумний сказав).

ОМС 15:53
рц, завтра напишите, чем все закончится

рц 15:54
ОМС, обов*язково.

ОМС 15:55
рц, Просто навіть цікаво

Ната 15:56
Ольга, він повинен надати вам ксерокопію лікарняного, завірену підписом і печаткою з основного місця роботи і з довідкою про заробітну плату за попередні 12 місяців з основного місця роботи

Ольга 15:58
Ната, дякую дуже.

Сільська рада 16:03
Л.В., ні, ще не списувала. Ще придатні для використання. А ці нові то якісь такі ненадійні :)

Алла 16:03
будь ласка підкажіть, якщо установа передає бензін іншої установі за рішеннєм сесії , проводки Д8013,К1514?

Ната 16:04
Ольга, за довідку з пенсійного про стаж також треба подумати... можливо на основному місці роботи цю довідку витягують через кабінет юр особи в пенсійному - тоді хай також її дадуть. З іншого боку - якщо на основному місці зі зворотнього боку лікаряняного кадри визначать кількість місяців стажу і відсоток, можливо цього хватить, щоб вам не

Ната 16:05
турбуватись про стаж і довідку

Л.В. 16:11
Ольга, і у мене також були такі лікарняні - ксерокопії, завірені начальником з основного місця роботи. А от довідку "основна" бухгалтерія закомизилась давать. Але у ФСС мені сказали, що не смертельно, обійдемся і без неї, всі дані є у базі. І за стаж я 100 % знала, що 96 і 12 місяців І знову ж таки людський фактор- у нас у ФСС нормальна людина

Ольга 16:13
Ната, довідку про стаж я витягую із кабінету працівник був на самоізоляції то буде 50 %, а підскажіть ще навіщо вимагати довідку про середню з основного місцю?

Л.В. 16:16
Ольга, а може у Вас там працівники теж працюють на 46 тис і їм ще мало, то вони ідуть працювати сумісниками, щоб ще десь тис. 20 заробить :)))

Ольга 16:17
Л.В., в місяць ні в них таких зарплат не має.

Ольга 16:20
Девчонки в установі в штаті тільки 2 сумісники тому в мене це вперше тому питаю

Л.В. 16:20
Ольга, я жартую, звичайно. Ну, я думаю, довідка про середню і справді пов'язана з питанням про якісь обмеження. Але це питання не до нас- у нас МЗП :(((

Ирина 16:21
Добрый день. Подскажите критерии по ТЦО в 2019 году?

Л.В. 16:24
Ольга, а у мене сумісники - прибиральниці- раніше була одна, тепер інша. І у мене вже було 4 таких лікарняних. Поки що ФСС претензій не мав. Правда, я спочатку іду зі своїми питаннями туди, а вже потім щось роблю ( благо, кабінет ФСС поруч і людина там хороша) А зарплати в 46 тис і більше все-таки є в людей :)) Жаль, не в нас...

Ольга 16:25
Л.В., за довідкою самій дзвонити чи відпрвляти працівник

Ната 16:28
Ольга, щоб контролювати максимальну базу єсв, наприкалад, якщо в довідці з основного місця роботи працівник в липні 2020 отримав більше ніж 70 845 грн, то при своєму розрахунку Ви за липень 2020 року ставите нулі, бо вже сукупний дохід, який можна включати до розрахунку - перевищено на основному місці роботи

Л.В. 16:29
Ольга, я писала, що у мене було без довідки... І я навіть не розумію, нащо вона. Людина у ФСС дивиться в монітор і каже мені, чи правильно я порахувала лікарняні. Це значить, що вона бачить з/плату моєї установи. Так само там видно зарплату людини і на основному місці роботи. То в чому фокус ( для чого довідка ) ?

Ната 16:30
довідка передбачена на законодавчому рівні, треба пошукати, це обов'язкова норма, за яку цілком можуть наказати

Ната 16:31
Постанова 1266 п.30:

Ната 16:32
Страхові виплати та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця здійснюються на підставі копії виданого в установленому порядку листка непрацездатності, засвідченої підписом керівника і скріпленої печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

Тат_яна 16:34
Ната, там же: У разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, обчислення середньої заробітної плати здійснюється страхувальниками окремо за основним місцем роботи та за сумісництвом. Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо.

Тат_яна 16:34
Страхові виплати та оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця здійснюються на підставі копії виданого в установленому порядку листка непрацездатності, засвідченої підписом керівника і скріпленої печаткою за основним місцем роботи, та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

Тат_яна 16:35
Якщо особа працює на кількох роботах за сумісництвом, додатково додаються довідки про середню заробітну плату за місцями роботи за сумісництвом.У такому разі сумарна заробітна плата, з якої розраховуються виплати, за місяцями розрахункового періоду за основним місцем роботи та за місцем (місцями) роботи за сумісництвом не може перевищувати розмір

Л.В. 16:35
Ната, от-от, " якщо отримав більше, ніж 70845". Це про кого взагалі ? У нас не у всіх тут такі зарплати за рік бувають, а не за липень :))) І нас ті обмеження не стосуються ніяким боком, але законодавство і справді для всіх одне ( хоча я в цьому якраз дуже сильно сумніваюсь, швидше спрацьовує "закон як дишло"

Тат_яна 16:35
розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

Тат_яна 16:36
Л.В., знаєте, що я подумала? Нафіга людині, яка отримала за місяць 70845 грн. нехай і грязними ще якась бюджетна установа?

Ната 16:37
Тат_яна, хоббі))

Тат_яна 16:37
Ната, та ну !!!

Л.В. 16:39
Тат_яна, Ната, згодна. Ой, блін, отак розстроїлась під вечір через ті 70845 у липні місяці :)))))))

Тат_яна 16:44
Л.В., то прямо якесь "золоте копитце" із казки - де пройте, там БАБЛО з"являється...

Л.В. 16:49
Як тільки добре, що є цей сайт і цей чат і можна обговорити різне - і хороше і погане. Трохи поюгуєш, трохи посмієшся і дивись - і далі жить можна. А якби самому вариться у всьому цьому лайні, то справді сказиться можна. Дякую ВСІМ за те, що ви тут є - мої колеги... А тепер: пока-пока, пора додому, перчики маринувать :)

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”