Всім привіт)
Оксанка 08:15
Добрий ранок!) Мирного дня)
Tatiana 08:47
доброго ранку
Любов 08:57
Всім доброго)) Працівник відгуляв додаткову відпустку 6 днів за 2022 рік. Але з 08.09 переведений на 0,5 ставки, що позбавляє його права на цю відпустку. Я так розумію, мені потрібно тепер перерахувати відпустку і утримати зайво нараховані відпускні за додаткову відпустку?
керр 09:02
Любов, за що така додвідпустка? робочий рік за який вона надана збігається з календарним?
EVGENIY 09:14
Доброго ранку, всім гарного дня
Любов 09:15
керр, так, збігається це дод.відпустка за ненормований робочий
Інна 09:20
Добрий день! Бюджетна установа, заключили договір оренди на 5 років. Є рішення обл. ради про скасування орендної плати на час війни. З нулем юридичні зобов'язання не реєструються. Якщо я зараз договір не реєструю, то в наступному році він буде вважатись простроченим? Як правильно це зробити?
керр 09:24
Любов, "якщо працівник зайнятий у цих умовах не менше половини тривалості робочого дня", ситуація не однозначна тому що нормативно інших обмежень не передбачено, Рекомендації тільки рекомендують не надавати, лист Мінеконом від 06.08.2021 р. № 4712-06/40372-09, лист мінсоц від 22.07.2015 р. № 431/13/133-15
керр 09:25
Любов, по КЗпП відрахування за "не відгуляну" відпустку передбачено лише при звільненні
Любов 09:26
керр, дякую
Юлія 09:39
Доброго рану! потрібно реєструвати в казні додаткову угоду по Нафтогаз на зменшення 0,11 грн?
Тетяна 09:42
Доброго ранку. Підкажіть будь-ласка, де саме зазначено про заборону проведення капітального ремонту під час воєнного стану?
Tatiana 09:44
Юлія, так
Tatiana 09:45
Тетяна, А цей ремонт є в 590 Постанові?
Тетяна 09:45
Tatiana, ні
Тетяна 09:46
Tatiana, але 590 постанова не забороняє видатки, а лише визначає іх черговість
Юлія 10:32
Tatiana, а на майданчику також треба вносити додаткову угоду?
Наталя т-ц 10:34
підкажіть,чи проводить казна передплату видань?
Юлія 10:35
Обов'язково треба реєструвати цю додаткову угоду по нафтогазу?
Tatiana 10:35
Тетяна, Я не кажу заборону, а я про те: чи реально ваш капітальний ремонт оплатити.
Tatiana 10:36
Юлія, Ми реєтсруємо.
Вікторія 10:48
Доброго ранку, допоможіть,виявили, що працівницю(держслужба), котра у відпустці по догляду за дитиною, не показували у додатку 6 об"єднаної звітності, що робити?
Наталя 10:57
Добрий день, необхідно придбати поштові марки та конверти. Як треба в договорі написати щоб казна оплатила? Є вже отриманий типовий договір від пошти - так там Знаки поштової оплати
бух 11:01
Вікторія, • Якщо працівниця весь звітний місяць перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 (від 3 до 6 років) і їй у такому місяці не нараховувалися виплати, то в таблиці 6 рядки без сумових показників, але з кількістю днів у трудових відносинах на неї не заповнюємо
ЛюдКа 11:12
Всім привіт!!!!Мирного дня!!!!
Вікторія 11:13
бух,вибачаюся, її тоді мали показувати в додатку 2?
Вікторія 11:14
Наталя, до договору в них йде специфікація, там назву вказуєте - марки чи конверти
ЛюдКа 11:15
Інна, по затвердженні кошторису на початку року, реєструєте договір в термін 7 днів
Наталя 11:29
Вікторія, так спеціфікація є - там марки поштові. Але хочу так в договорі написати щоб казна оплатила... А ще в договорі 100% передоплата. А у Вас як було таке?
Інна 11:29
ЛюдКа: Дякую!
Інна 11:32
В лютому зареєстрована кредиторка за послуги кур'єра, яких немає в постанові на оплату. Хочу зняти реєстрацію юридичних і фінансових, працівник відмовився від оплати. Порадьте, яку причину працівнику можна написати в заяві.
Віка 11:58
Доброго дня, можливо в когось є Протоколи уповноваженої особи: про внесення змін до договору та про укладання договору без ЕСЗ (для зразку як оформлювати).Буду дуже вдячна за допомогу новачку)
Вікторія 12:03
Наталя, 100% попередня оплата згідно рахунку , пошта не дає оплатити за накладною, спец фонд, 3 02.09 ще казна не проплатила
О.В. 12:27
Добрий день, підскажить сума індексації входить в мінімальну з/п? або можна нараховувати зверх
Мальвіна 12:33
Доброго дня. Підкажіть , як оплатити пз соната, в п/д написали так : « оплата ліцензії ПЗ «Соната» згідно договору № 1110 від 23.08.2022р., без ПДВ» Казна не проплатила, повернула, сказали як в наказі 590. Підкажіть, що не так
Ася 12:37
Мальвіна, Опл.за посл.з адміністрування(обслуговув)програмного забезпечення
Tatiana 12:41
О.В.,
ФСН 12:41
О.В., індексація входить до МЗП
Оля 13:07
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, хтось купував згідно постанови 590 ноутбук чи компютер? Як це правильно прописати?
Полінка 13:20
Добрийдень
Полінка 13:21
Підкажіть , чи можна проводити придбання матеріалів для передачі в ЗСУ по КПК 8240?
Мальвіна 14:09
Ася, дякую
Галя 14:46
Чи буде індексація в жовтні після підвищення зарплати?
Наталя 14:48
Доброго дня!Потрібно ввести журнали по військовому обліку в комунальній установі?
EVGENIY 14:53
Наталя, я ж вам вчора давав посилання на статтю
EVGENIY 14:54
Галя, все буде залежати від рівня інфляції і сум індексації
Наталя 14:54
я не зрозуміла
Наталя 14:55
по поводу журналів
Галя 15:17
EVGENIY, дякую
777 15:19
Мальвіна, там вони ще хочуть без слова року чи букви р.
777 15:32
Наталя, минулого року придбали марки. То в договорі було прописано, що оплата упродовж 3-х банківських днів з моменту отриманння зпо. В договорі вони прописали дк 22410000-7 марки.
марія 15:41
EVGENIY: На початку року до кошторису даємо розрахунок до кожного КЕКВу. На протязі року виникають потреби придбати інші товари, ніж в розрахунку (КЕКВ 2210). Вносимо зміни до річного плану закупівель, що здійснюються без проведення процедур закупівель. Чи достатньо цього чи потрібно паралельно робити новий розрахунок до кошторису .
EVGENIY 15:46
марія, ця процедура у кодного по своєму, це вирішує головний розпорядник, ми накприклад вносили зміни до розрахунків до кошторису і потім робили зміни до кошторису на підставі розрахунків, форму розрахунків надає головний розпорядник
марія 15:56
EVGENIY: значить потрібно кожен раз при змінах в межах н-д КЕКВ 2210 робити розрахунки до кошторису.
* 16:00
марія, від нас ніяких розрахунків ніхто не вимагає. перший раз чую. це фін відділу вони здаються?
марія 16:04
EVGENIY:Так. Чи не буде КРУ трактувати це як нецільове використання коштів, оскільки розрахунок був поданий на певний перелік товарів, а придбані на протязі року інші.
MARINA 16:48
Доброго дня! Людина в простої чи потрібно з неї стягувати кошти по виконавчому провадженню? Дякую
EVGENIY 16:51
марія, *, відриваємо 226 порядок і читаємо "кошторис грунтується на розрахунках до кошторису економічно обгрунтованих" якось так, ось коли приходе КРУ вони подивляться ваші рохрахунки і подивляться що ви придбали
EVGENIY 16:51
марія, так було у мене з моїйм головним як у вас построєно з вашим то так у вас, але розрахунки потрібні
EVGENIY 16:53
MARINA, і наприклад в розрахунках було там за тепло і за воду, якщо ми робимо зміни до кошторису по цим кекв то робимо і зміни до розрахунків за тепло і за воду
марія 16:54
EVGENIY: Щиро дякую.