Архів чату за 23.02.2023

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 07:49
Всім привіт))) Тихого дня!

Валентина 08:17
Всім привіт! Казначейство знову життя не дає.Чути про електронний документообіг з 27,02,?

EVGENIY 09:03
Доброго ранку, всім гарного!

EVGENIY 09:03
Валентина, про що мова? Розповідайте

Валентина 09:05
EVGENIY, Листування буде за електронним підписом через спеціальні якісь програми

EVGENIY 09:10
Валентина, а ви багато листуєтесь з казначейством?

123 09:14
Добрий ранок!сдо працює у всіх?

Інна 09:27
Валентина, це вам казначейство повідомило?

Катя 09:30
Доброго ранку. Чи можна в заявці в ПФУ змінювати стаховий стаж?

123 09:34
Катя, так, якщо зможете потім підтвердити

Люсія 09:46
Катя, так

Дмитро 09:53
підскажіть, робітник приніс вчора посвідчення інвалідності і виписку МСЕК з 11.04.2022року, ми за нього платили до вчора 22%, за який період можна подати уточнюючі звіти за 2022рік? Чи застосовувати 8,41% починаючи з вчора?

Людмила 09:59
колись було розяснення, з дня подачі працівником копії посвідчення

Галина 10:03
Доброго дня, а можна те розяснення побачити?

EVGENIY 10:13
Галина, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... n-zrobiti/

EVGENIY 10:13
Дмитро, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... n-zrobiti/

Mila 10:24
Доброго ранку! Підкажіть,будь ласка,на якому рахунку обліковувати гирі вінілові?

1234 10:39
Галина, мені в ПФУ усно рекомендували зареєструвати довідку через вхідну документацію і з дати такої реєстрації нараховувати 8,41

Ірина 10:40
Усім доброго дня! Підкажіть ціну 1 години корекційних занять (інклюзія)в 2023 року.Дякую

1234 10:41
Дмитро, мені в ПФУ усно рекомендували зареєструвати довідку через вхідну документацію і з дати такої реєстрації нараховувати 8,41

Ірина 10:42
Галина, кладете вхідний номер і дату днем отримання від працівника, і нараховуєте 8,41%. При перевірці аудитори побачивши вхідний номер - питання закривалось.

одеса 10:48
колеги,таке питання ОВА вимагає придбати та розмістити соціальну рекламу - постери,бігборди, як оплатити, зважаючи на 590 постанову?

Наташа 10:50
одеса, виготовлення та розміщення інформаційної продукції

Наташа 10:51
Валентина, такого нормативного документа немає. Це примхи вашого територіального управління

одеса 11:07
Наташа, справа в тому, що ФОП не надає послуги, а продає постери та бігборди і в нас на послуги не передбачено кошти а тільки на придбання

Л.В. 11:08
Доброго дня всім ! Вчора відправила заяву -розрахунок на ПФУ. Сьогодні ці кошти вже в казні. Відправила і платіжки. Значить, заявка-розрахунок прийнята. Але коли заходжу на Заяву-розрахунок і вибираю статус "прийнято", то видає "Дані не знайдено". Так само "Дані не знайдено" по всій решті моїх запитів- "в роботі", "не прийнято", "в опрацювання".

Л.В. 11:09
То я хочу запитати- хтось іще має таку саму проблему, чи це одна я така страдалиця ? :))) І що з цим робити ?

EVGENIY 11:11
Л.В., ви не одна, ми з вами ))) Скоріш за все щось доопрацьовують в ПФУ, пізніше спробуйте

Л.В. 11:13
І до речі, в моєму найближчому відділенні ПФУ сказали, щоб відправляла повідомлення про виплату в паперовому вигляді - листом, дали адресу головного управління ПФУ області. А про те, що я при цьому не маю зворотнього зв язку з областю щодо прийняття-неприйняття того повідомлення - про це ніхто нічого не каже. І взагалі- вони відмахуються...

Наталя т-ц 11:13
одеса, казна візьме тільки на послуги з виготовлення по КЕКВ 2240, по 2210 не пройде

Анатолій 11:14
Ірина, Вартість 1 години корекційно -розвиткових занять = 118,03 грн. (2893*1,2*3,4%)

Л.В. 11:14
EVGENIY, дякую, заспокоїлась, чекатиму...

Наталія 11:32
Доброго дня!) Колеги, ви оплачуєте перші 5 днів лікарняного за сумісництвом?

Наталія 11:34
Наталія, ні. суміснику не оплачуємо.

Наталія 11:42
Я також поки що не ризикую. Але скрізь читаю, що оплата лікарняного за рахунок роботодавця, тобто перші 5 календарних днів, врегульовано постановою КМУ № 440. А в цій постанові не відбулося змін, залишилося за основним місцем роботи ТА за сумісництвом. І відповідно потрібно оплачувати за всіма місцями роботи.

Оксана 11:46
Підкажіть!!!!Оподаткування декретних здійснюється так само 18% ПДФО і 1.5 % військовий?

Катя 11:49
Оксана, не оподатковуються, що нараховано - те і потрібно виплатити

Наталя т-ц 11:53
за рахунок роботодавця-оплачується,там змін немає. а через фонд -не оплачується

Оксана 12:00
Катя, Я так розумію, що вся сума оплачується фондом, я маю подати тільки заяву-розрахунок після статусу лікарняного "готовий до сплати".Після отримання коштів від фонду перерахувати все людині,не утримуючи нічого і сплатити ЄСВ? Вибачте, що так перепитую. У мене ці декретні перший раз за 10 років роботи....

СтефаНа 12:14
Оксана, так

Катя 12:45
Оксана, Так, все правильно)

Надія 13:31
Доброго дня. Підкажіть будь ласка хто що знає, або посилання на роз'яснення стосовно нарахування лікарняного і включання нарахування за пільгою постраждалим на ЧАЕС. В мене на підприємстві є працівники, які ліквідовували наслідки ЧАЕС. Можливо дурне питання, але я жодного разу не зіштовхувалася з такими лікарняними. Дякую за розуміння

EVGENIY 13:39
Надія, ось тут щось про це э https://buhgalter.com.ua/news/trudovi-v ... karnyanih/

EVGENIY 13:40
Надія, переходите за посиланням тисните CNTRL+F і пишите чаес

Надія 13:40
EVGENIY, вже перейшла, щиро дякую за посилання)

Валентина 13:58
Наташа, Вони посилаються на вимоги пункту2 "типової інструкції з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві, електронного міжвідомчого обміну",затвердженої постановою КМУ від 17.05.2018 №55,

Валентина 14:00
Згідно листа потрібно за допомогою на вибір із декількох програм підписати ЕЦП, а потім їм відправити лист..

EVGENIY 14:03
Валентина, а які листи ви їм пишите? Окрім супровідного до звітності?

Валентина 14:04
EVGENIY, Справа в тім,що це супровідного до звітності мабуть і не буде касатися...він прикріплюється там....це почта інша

Ліля 14:09
Доброго мирного дня! Підкажіть будь ласка, як правильно списати акумулятор до буса., обліковується на рах. 1515

EVGENIY 14:15
Ліля, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ilizuyemo/

Ліля 14:30
EVGENIY, Якщо ми складемо відомість дефектів і акт на списання та зробимо акт оцінки і оприбуткуємо брухт на 1518 так буде правильно? Дякую

Марина 14:42
А не простіще вам буде відразу після списання звернутися то фірми яка розбирає та утилізує шкілдиві відходи, яка аам перерахує кошти за цей свінец.Бо інакше потрібно буде платити екологічний податок за розміщення на власній териорії небезпечних відходів, та й ще порушуєте пожежну безпеку, якщо будете накопичувати в установі такі відходи

EVGENIY 14:44
Ліля, тут ця стаття ширша і з проводками https://i.factor.ua/ukr/journals/bb/202 ... 14021.html і да Марина вам гарну пораду дає

Вова 14:45
Доброго дня, підкажіть, купили нове авто пежо експерт 2022року, в наказі 43 не можу знайти норми списання, що робити?

***** 14:46
Валентина, в них внутрішня програма АСКОД стоїть.....про листування нічого не чув.....хоча це було б зручно

***** 14:47
але кривааа

Ліля 14:47
EVGENIY, Марина, дякую, щоб розвіяти сумніви краще запитати

Марина 14:48
Вова, звертатися до інституту, вони розроблять норми списання конкретно під ваще авто та умови експлуатації. Там в 43 наказі має бути написано куда, читайте більш детально.

Вова 14:49
Марина, але ж можна і самому встановити?

Марина 14:55
Вова, так звичайно можите, 43 наказ це не забороняє вам і навідь пропонує методику, але ж не забувайте що в комісію необхідно залучити фахівців які можуть ше робити по освіті та роду діяльності, (а не бухгалтери та техніки), як по мені то краще замовити норми в інституті. І коли прийде КРУ вам спокійніше буде. Бо бензин точно перевіряти будуть.

Вова 14:57
марина: дякую

Олена 15:22
Вова, а як Ви під постанову 590 прописали?

Олена 15:22
Вова, придбання автомобіля

Жозель 15:25
Олена, Запчастинами, а тоді зібрали

Надія 15:28
Підкажіть, працівник з інвалідністю, відпрацював повний місяць, але брав 3 години за власний рахунок. Згідно з цим зарплата нарахована за фактично відпрацьований час і 8,41 сплачена з цієї суми. Сьогодні витягла з ПФУ дані про страховий стаж і за цей місяць працівнику зарахували не 30 днів, а 29. Це так і повинно бути?

Тетяна 15:34
Доброго дня. Підскажіть будь-ласка по такому питанню. У працівниці 4 березня закінчується відпустка для догляду за дитиною до 3 років, а з 5 березня вона хоче взяти відпустку без збереження з/пл на 90 днів. На іі місці працює людина. Чи може ця людина і далі працювати без змін, чи потрібно іі якось переоформити?

керр 15:38
Тетяна, може, за умови що буде наказ на "продовження" труд договору на період відпустки без збереження, і доцільно відібрати заяву на "продовження" і щоб така умова теж передбачалась... відносини і далі будуть строковими

Тетяна 15:39
керр, заяву від людини, що на декретному місці?

керр 15:40
Тетяна, звісно, "відпускниця" просить зовсім інше )

EVGENIY 15:41
Жозель,

керр 15:42
Надія, з такими так, мін внеску не було, не має страхового стажу

Надія 15:43
керр, дякую за відповідь.

Тетяна 15:44
керр, дякую

Катерина 15:53
Добрий день. Стикнулась з проблемою - працівнику держорган видав наказ на щорічеу відпустку. Одночасно цей самий працівник працює вчителем у школі по сумісництву. Згідно Постанови КМУ №285 від 23.04.1993 р. він би мав написати заяву на відпустку без збереження заробітної плати (так, як вчитель не може йти у відпустку під час навчального процесу).

Катерина 15:53
Але ця Постанова втратила чинність 22.11.2023 р

Катерина 15:55
Питання: чи може працівник вчителювати відпоівдно до ЗУ "Про відпустки", де вказано, що сумісник може брати відпустку в інший час?

Люсія 16:11
Добрий день! Пыдкажыть будь ласка чи може бюджтетна органызыцыя брати в оренду генератор ы в договоры вказувати орендну плату 0, тобто безкоштовно?

наталі 16:26
Люсія, краще складіть договір користування

Вікторія 16:38
наталі, підкажіть, а що це за договір вористування? вперше чую

керр 16:45
Катерина, може, він і не зобов'язаний повідомляти про те що сталось за основним місцем роботи, якщо тільки така умова не ставилась при прийняті на роботу... за бажанням сумісника зобов'язані надати ч.7 ст.10 ЗУ "Про відпустки

наталі 17:52
Вікторія, аналогічний до договору оренди, але в ньому прописуєте про безоплатне користування майном

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”