Архів чату за 14.03.2023 (110)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 07:39
Всім привіт)

Тетяна 08:10
Доброго ранку, підкажіть будь ласка, якщо співробітник був весь 2022 рік на 2/3 від окладу і пішов у лютому 2023 року на лікарняний, ми йому лікарняні рахуємо від 2/3 або від 6700?

Оксанка 08:15
Доброго ранку, підкажіть чи довго казна не проплачує електронні ключі?

!! 08:18
Тетяна: Розрахунок від фактичного заробітку.

керр 08:19
Тетяна, це не поважна причина щоб виключати, з такої виплати єсв сплачено

Олена 08:31
Доброго дня.Підкажіть будьласка,з якою категорією подавати в обєднаному звіті мобілізованих,яким не виплачується середній заробіток.Дякую.

школа 08:34
Оксанка, реєструвала 09.03, 13.03 вже проплатились. Ключі Україна, в призначені писала:"оплата інших послуг у сфері інформатизації (обробка даних, постачання КП)...

Світлана 08:41
школа, так, ми теж з таким формулюванням проплатили.

Natalia 08:43
Доброго дня. Підскажіть будь ласка , в школі списали автобус за рішенням сесії селищної ради ( зняли з обліку, провели експертизу що непридатний для експлуатації і т.д). Зараз хочемо передати цей автобус на ЗСУ (на завчастини). Чи можемо це зробити? Чи потрібний дозвіл селищної ради?Можливо хтось має такий досвід. Підскажіть.

фк 08:43
Добрий день.

фк 08:49
керр, хочу з вами порадитись, дуже складне питання. Праціник з 24.02.22. у теробороні, платили середню по 18.07.22. (включно), з 19.07.22 нарахувань нема. 13.03.23 наказ про виключення зі списку працівників на підставі св.про смерть(31.12.22 смерть). Як рахувати комп.за відп.

* 08:49
скажіть будласка при відробітку при звільненні 2 тижнів рахується субота та неділя

фк 08:51
керр, брати місяці з06.22. по 07.21р., так. Можливо в когось було подібне. Допоможіть.

керр 08:52
фк, беремо 12 міс виключаємо період коли за ним не зберігався заробіток після 18.07, з того заробітку і календ днів розраховуємо

фк 08:55
керр, я вибачаюсь, 12 місяців з листопада 22р. чи з червня 22р.

керр 09:00
фк, правило п.2 Порядку 100 не змінюється - за останні 12 календарних місяцівроботи, що передують місяцю виплати компенсації за невикористані відпустки. 12.21-11.22

EVGENIY 09:03
Доброго ранку, всім гарного дня :)

фк 09:07
керр, дякую вам за допомогу. Вибачаюсь, але ще одне, кому їх виплатити? Проживав з донькою (12років), розлучений, жінка взагалі окремо, де їх подіти ці кошти?

*-* 09:26
Структуру Плат.інструкції нову бачили?? "140 символів- Призначення платежу

EVGENIY 09:28
*-*, а де можна побачити?

*-* 09:30
EVGENIY, на головній в СДО https://sites.google.com/view/e-zvit-sdo-dksu/

EVGENIY 09:31
*-*, дякую

Іннуся 09:35
школа, а таке фомулювання є в постанові 590? Чи ви просто самі так написали

ФСН 09:38
Іннуся, є - інші послуги в сфері інформатизації.

Іннуся 09:43
ФСН, це є тільки за загальним фондом. А мені потрібний спеціальний

Валентина 09:51
*-*, ЦЕ ЖЕСТЬ!

EVGENIY 09:52
Валентина, а в чому жесть?

Валентина 09:54
EVGENIY, Особисто я нічого не поняла.

Валентина 09:55
Це буде просто знову оновлення,чи заповнення призначення ще буде інше?

EVGENIY 10:00
Валентина, це буде просто оновлення скоріш за все, може якісь поля ще додадуть, а призначення на скільки я зрозумів там їх три тепер ))) Якщо більше 140 то все інше в друге мабуть запишеться

Наталія 10:17
Оксанка, в останній редакції постанови 590 є: придбання захищених носіїв особистих ключів

*-* 10:20
Валентина, враження, що в ВЕРХАХ немає війни, що вони такі нововведення роблять

школа 10:21
При вході в СДО під ключем директора вибиває помилку:"не вдалося накласти підпис, оскільки TSP-сервери не доступні".Що це може бути?

123 10:24
Олена, я подавала з основною кодировкою (1 або 25). До цього, коли були виплати їм то 47

Настя 10:32
школа, спробуйте перезапустити Барс та перезавантажити комп

EVGENIY 10:40
*-*, це НБУ переходе на сучасніше ПЗ, з цим пов'язано і платіжна інстуркція і зміна ДБФ, не має нічого складного і такого що вас повинно лякати

школа 10:49
Настя, гарно дякую!Перезавантажила, поки без глюків)))

Тетяна 10:51
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, як можна підтвердити офіційний курс гривні до іноземної валюти? Чи є спосіб витягнути з НБУ довідку?

ГАННА 10:51
Доброго дня, підкажіть будь ласка придбання сім карти це буде КЕКВ 2210???

Новенька 10:53
Доброго всім дня! Скажіть, треба робити додатковий звіт в пенс.фонд, для більш достовірного нарахування лікарняних? Дякую за допомогу))))

EVGENIY 10:54
Тетяна, а інформація на сайті НБУ чим вас не влаштовує, навіщо вам довідка? І навіщо вам підтвердження?

Лариса 11:05
Доброго ранку. Звертаюсь до працівників фінансового органу. Підскажіть, у реєстрі фінансових зобов. код відомої класифікації зазначено як у Наказі 793- орган з питань фінансів? Чи назва Вашого фінансового органу,

Марина 11:11
Лариса, реєстр фінансових зобов'язань для всіх один і якщо строка називається код відомчої то саме код відомчої клас. ставиться. Ми наприклад виконавчий комітет ставимо 02-виконавчий комітет........

Марина 11:12
і далі як в наказі

Гість 11:36
Тетяна, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0103500-23#Text

Гість 11:37
на сайті ВР публікують про офіційний курс гривні

Оляля 11:40
Новенька, подавайте, бо будуть розходження в сумі з пенсійним і не зможете відправити заявку-розрахунок

Новенька 12:00
Оляля, дякую)))

Лариса 12:04
Марина: Дякую Вам за відповідь. Я все це розумію, але на жаль казна повертає ф.з и просить надати назву КВК :фін.управлінняхххх ради

Марина 12:31
Лариса, деколи дивуюсь вимогам казни.... давайте нічого не вигадувать а просто заповнювати графи так як вони називаються... а ви вручну заповнюєте?

бух 12:33
підкажіть будь ласка хто займається харчуванням сиріт у профтехах,або в інших навч.закладах.як ви визначаєте суму компенсації за харчування?

бух 12:35
є 305 постанова,але там про компенсацію написано ну дуууже коротко.раніше пам'ятаю в канікулярні та святкові дні виплачували більше грошей на 10%,а зараз цього немає?

Каховка 12:37
Добрий день. Підкажіть будь ласка, якщо співробітник помер, але звязатися з родичами немає можливості і свідоцтва про смерть немає, є тільки копія судмедекспертизи, висновок лікаря. Як бути в такій ситуації?

Інна 12:52
Потрібна допомога в розрахунку вартості соціальної послуги. Потрібно визначити загальну вартість послуги соціальна профілактика. Її у нас надає 5 працівників. Всі працівники працюють не на ставку.1) як визначити вартість 1 людино години?

Ірина М 12:58
чи має право органи ОМС отримувати благодійку у натуральній формі?

Марина 13:00
Ірина М, так

Надія 13:23
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, чи чули якусь інформацію про фінансування з ПФУ на поховання? 3 місяці як людини немає, а допомогу ніяк не виплатимо

Олена 13:25
Доброго дня підкажіть як нарахувати відпускні якщо рік прстій, оплата 6700

Надія 13:47
Питання, при тимчасовій непрацездатності внаслідок травми на виробництві раніше було 5 днів підприємство, а далі ФСС. Підкажіть, з якого періоду стало, що перші 17 днів підприємство плате, а далі Фонд?

фк 13:52
Надія, а де ви знайшли 17.

Світлана 13:53
Добрий день! Прибдали генератор і бензин, чи потрібно подавати звіт 4-мтп в статистику про запаси палива?

Олена 13:54
EVGENIY, Добрий день вчора я питала про розрахунок відпусних якщо збережені оклад та всі надбавки (крім премії)то цей період включається, але працівник наполягає що цей період виключається, так як це менше середньої ЗП,допоможіть розібратись є якась нормативка?адже в порядкі 100 не має слів не меншне середньї, а в листі р. N 351-06/48200-07

EVGENIY 13:54
Ірина М, https://i.imgur.com/XIKaUNC.png

Надія 13:55
фк, читаю новини про лікарняні 2023 і вибило не одну статтю, де розписано що Фонд з 18 дня плате допомогу по тимчасовій непрацездатності, в звязку з травмою на виробництві. В мене минулого року був випадок, то в ФСС сказали з 6-го. Тому й запитую, це зміни з 2023 чи раніше?

EVGENIY 14:00
Надія, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... 2023-roku/

Надія 14:02
EVGENIY, дякую за інформацію

Ірина М 14:08
Марина, а виконком може її приймати по 0150?

Марина 14:10
Ірина М, так може

керр 14:15
Олена, є така позиція Мінекономіки, беріть 6700 і рахуйте, можливо буде працівнику більше)

Марина 14:17
Доброго дня. Підкажіть будь ласка ,чи може бюджетна установа оплачувати послуги адвоката для представлення її інтересів в суді?

Олена 14:18
керр, Так навпаки працівнику буде більше якщо врахувати період коли зберігались оклад і надбавки, як првильно? оце питання

Олена 14:20
керр, відпустка в березні 23 період лютий 23-берез22.до червня простій оклад і всі надбавки(ОМС) з липня 6700

Ірина М 14:21
дякую!

Олена 14:24
керр, так в листі написано середній заробіток,(і приписка інформаційно рекомендаційний характер) а в постанові100 немає нічого про середній, як бути?

Марина 14:44
Як благодійку приймаємо об'єкт який буде зараховано до складу МНМА. КЕКВ 3110 чи 2210?

Віктор 14:55
Підкажіть куди і як подавати та чи потрібно повідомлення про виплату лікарняних ?

***** 14:56
Дивлюся про зміни структури платіжної інструкції.....відкрив...вроді те саме що було...а я щось не розумію....і назва файлу ок і все решту

Марина... 14:58
Олена, Если работник весь год находился на простое: (оклад (не меньше минимальной, пропорционально нагрузке)) *12 мес./364 кал.дня=среднедневной

керр 14:59
Олена, звісно, що така не обов'язкова виплата - премія не може однозначно вказувати що зп зберігалась частково, адже є 101 причина за яких вона не виплачується, інші ж складові передбачені трудовим договором були збережені, але позиція така

EVGENIY 15:08
*****, та ні, там є нові поля

EVGENIY 15:08
Марина, 2210

Юрій 15:09
*****, там достатньо змін, особливо в частині сплаті податків та зборів після 01.06.2023

Марина 15:10
EVGENIY, дякую!

EVGENIY 15:11
Юрій, до речі мабуть у зв'язку з цими змінами то по податках буде один рахунок адже код доходів бюджету буде вказуватись і файлі то відпадає необхідність купи рахунків по податкам

Оляля 15:13
Віктор, можна в паперовому варіанті віднести в будь-яке відділення ПФ. Або як скан-копію через портал ПФ розділ Звернення.

Аня 15:20
в кабінеті пенсійного фонду на всіх працівників пише Особа не перебуває у трудов.відносинах із страхувальником у трудових відносинах. Що робити? Не можу сформувати заявку на виплату лікарняних

***** 15:20
EVGENIY, тобто до кінця місяця ще будуть чекати змін?

Наталія 15:21
Добрий день. Як виставити рахунок на відшкодування електроенергії Київстар, якщо загальний лічильник на декілька установ

фк 15:27
Наталія, пропорційно зайнятий площі

EVGENIY 15:28
*****, це я про майбутнє, казав а не до кінця місяця ))

фк 15:28
Наталія, а краще окремі лічильники.

Оляля 15:36
Аня, можливо працівник прийнятий у січні-лютому 23?

Юрій 15:41
EVGENIY, не думаю, що це зміни під один рахунок для сплати податків. Майже всю інформацію в нові "податкові" поля можна витягнути з аналітики і діючих рахунків (код класифікації доходів, територію).

EVGENIY 15:43
Юрій, я не кажу що змін під це, я кажу що в майбутньому мабуть і так зроблять, це зміни тому що НБУ переходе на новий механізм

віка 16:11
порадьте будь ласка формулювання в документах на оплату миючих засобі по 590 постанові. ПО СПЕЦФОНДУ

Наталія 16:17
Прошу виключити мене з вашої підписки, тому що я її не робила. Моя адреса:[email скрыт] Звернення про це повторне.

EVGENIY 16:18
Наталія, в кожному листі і не тільки від нас в самому кінці листа є кнопка ВІДПИСАТИСЬ,, натисність і не буде більше листів

EVGENIY 16:19
Наталія, хоч сто раз звертайтеся поки не почнете читати і кнопку самі не натисните ніхто вас не виключе адже це все автоматизовано, і так скрізь

Іннуся 16:20
віка, там є придбання миючих та дезінфікуючих засобів. виберіть миючих

Світлана 16:32
Підскажіть будь ласка з приводу МД на оздоровлення до відпустки педагога. Працівниця внутрішньопереміщена особа , по основному місцю роботи оголошений простій. У нас працює за сумісництвом на повну занятість. Знаю, що МД на оздоровлення педагогам тільки по основному місцю, але в даній ситуаціїї основного якби і немає... Чи можна виплатити МД?

EVGENIY 16:36
Світлана, якщо по справедливості то можна заплатити але не кожен перевіряючий по справедливості перевіряє :(

керр 16:36
Світлана, є ж наказ про прийняття по сумісництву, допоки не змінено місце роботи на основне, це сумісництво

Анна 16:39
Доброго дня! . Підкажіть будь ласка,якщо установа обліковує земельну ділянку за нормативною грошовою оцінкою,цього року проведена індексація вартості ділянки для розрахунку земельного податку. Чи потрібно змінювати вартість такої ділянки в бух.обліку.

Світлана 16:41
EVGENIY, да, згідна.

Світлана 16:42
EVGENIY, думала, може є "лазєйка", яку я пропустила.

EVGENIY 16:53
Анна, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... nku-zemli/

Марія 16:56
На якому рахунку вести облік по розробці генерального плану населеного пункту

Анна 17:06
EVGENIY, Дякую. З статті випливає,що не змінюємо!!!

EVGENIY 17:27
Марія, мені здається це послуга а послуги не ведуть на рахунках )) Або відносять на капінвестиції але я не бачу у вас там об'єкта капінвестицій щоб на нього віднести

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”