Архів чату за 19.08.2024 пн (82)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY 09:16
Доброго ранку, всім гарного дня

Ірина ТР 09:25
УРА!!! Понеділок! Всім гарного трудового тижня!

Тетяна 09:34
Доброга ранку. Якщо у структуру п-ва введено посади з 01.01.2024. Який місяць буде "базовим" для розрахунку індексаці? Січень 2024 чи наступний - лютий 2024? Дякую.

EVGENIY 09:34
Тетяна, ви бюджетна установа?

Тетяна 09:35
EVGENIY, Комунальне некомерційне п-во, фінансуємось за рахунок с/ради.

EVGENIY 09:36
Тетяна, ось тут думки фахівця цікаві https://buhgalter.com.ua/articles/indek ... vrahuvati/

Тетяна 09:42
EVGENIY, Дякую.

Тетяна 09:43
Колеги, я вірно розумію: "базовий! для індексації буде січень 2024. Якщо прийняли людину у березні 2024 - базовий січень 2024. Якщо ввели нові посади із січня 2024 - базовий січень 2024. ?

EVGENIY 09:55
Тетяна, нам багато не відомо щоб вам відповісти, наприклад ми не знаємо коли у вас піднімали оклади

Тетяна 09:59
EVGENIY, піднімали оклади у січні 2024 р.

EVGENIY 10:01
Тетяна, значить базовий у вас січень і для тих кого прийняли в березні також

Маша 10:03
страхова компанія була ліквідована. Повернула нам кошти на спецрахунок за автоцівілку, які проплачені в 2023році. Як відобразити в бухобліку, чи відносити на доходи за Кт 7211?

EVGENIY 10:06
Маша, по перше спецрахунки бувають різні форми 4-1 4-2 4-3 4-4 це форми по спецрахунках і в кожній свої нюанси, ви платили їм з якого рахунку?

Маша 10:18
Евгеній, За формою 4-1

EVGENIY 10:30
Маша, саме логічно це отриманий залишок зробити, але не кожне казначейство в цьому розуміється і можливо буде спротив з їх сторони

EVGENIY 10:30
Маша, 2313 5512

Маша 10:43
EVGENIY, Дякую

Olga 10:44
Маша, в СДО є операція отриманий залишок. тільки казначейство повинно по звітності перевірити як пройшла операція.

Маша 10:49
Olga, Дякую

школа 10:59
Всім Доброго дня. Дії бухгалтера при отриманні безкоштовно благодійної допомоги від ЮНІСЕФ ?

Олена 11:03
Доброго дня потрібна допомога

Олена 11:04
підкажіть будьласка які конкретно документи потрібні для надання додаткової відпустки матері одиначкі.

Надія 11:09
школа, : проводили через казну по довідці в натуральній формі

Олена 11:09
У витягу з Д.р актів цивільного стану громадян вказано частину перше статті 135 сімейного кодексу України , а в свідоцтві вказано батька призвіще імя по батькові , і дитина як і мати на призвіщі батька. хоча написано що дитина повинна мати призвіще матері. то щож виходе...

EVGENIY 11:14
школа, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... yak-treba/

EVGENIY 11:15
Олена, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... yaka-maye/

EVGENIY 11:15
Олена, пошук по сайту видає купу статей по цій темі

Інна 11:34
Чи є в проводках рахунок 1

EVGENIY 11:34
Інна, це як? Можете по іншому задати питання?

EVGENIY 11:35
Інна, ось тут можете пошукати https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... brahubkiv/

Інна 11:35
Чи є в проводках рахунок 1311-капітальні інвестиції при безоплатному отриманні ОЗ? У типовій кореспонденції є, а в роз'ясненнях нема.

EVGENIY 11:36
Інна, читайте уважно проводки в типовій кореспонденції

Інна 11:38
EVGENIY, ось у мене і виникло питання. Там у типовій конеспонденції є рахунок 1311 та 5411, а у вас на сайті їх нема

EVGENIY 11:39
Інна, ще раз повторюю читайте УВАЖНО типову кореспонденцію, там не має таких проводок

EVGENIY 11:40
Інна, отримання ОЗ безкоштовне, і витрати на доставку або налагодження цих ОЗ за ваші кошти це не одне й те саме

Інна 11:40
EVGENIY, як розуміти рядок 1.10 типової кореспонденції?

Галина 11:41
Процент індексації на вересень буде такий самий як у серпні ? А у жовтні ?

Лілія 11:42
школа, дуже багато зайвої роботи (багато документів, а також довідки змін, довідка про натуральнку форму і т .п.)

Лілія 11:42
школа, краще би не давалинічого

керр 11:43
Галина, якщо за серпень індекс буде понад 103, що малоймовірно, то на жовтень індекс буде інший)

EVGENIY 11:43
Інна, я вам вище написав "отримання ОЗ безкоштовне, і витрати на доставку або налагодження цих ОЗ за ваші кошти це не одне й те саме"

EVGENIY 11:44
Галина, для кого ось це зроблено? https://i.imgur.com/ebKAMH8.jpeg

Марта 11:45
Олена, в свідоцтві пишуть прізвище і імя батька зі слів матері. І громадянство теж пишуть, в кого немає, то треба робити обмін. Підставою для відпустки може бути довідка видана цнапом, про то, що дитина знаходиться на утриманні матері

1212 11:45
у нас відбулись зміни у реєстраційній картці,тепер потрібно міняти абсолютно всі токени і т.д. чи є в нас якісь терміни в які ми маємо це зробити? і чи можна хоч цей місяць закрити зі старими підписами?

Галина 11:46
EVGENIY, супер! Тобто для проценту на вересень враховано індекс за липень. А вже для жовтня треба буде чекати на індекс за серпень? Ніяк не можу ту логіку зрозуміти

Оксана 11:48
Кабінет Міністрів України підтримав законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» щодо заборони використання програмних продуктів та доступу до електронних інформаційних ресурсів».

Олена 11:49
добрий день підкажіть оплата простю по середньому за останні 12 місяців?

EVGENIY 11:50
Галина, да щоб порахувати на жовтень потрібен індекс серпня який буде відомий 10 вересня, логіка дуже проста

керр 11:52
Олена, 2 міс

EVGENIY 11:54
Оксана, це поки що проєкт, і там до нього дуже багато питань , думаю буде купа змін в раді

Іра 11:56
Постачальник надав рахунок та акт за липень по електроенергії. По договору для реєстрації всієї суми акту не вистачає коштів. Як бути з боргом?

Іра 11:57
Укладати на суму боргу прямий договір ? (щоб змогти реєструвати і оплатити)

EVGENIY 12:12
Іра, не вистачає коштів чи кошторисних призначеннь?

Дар'я 12:18
Підскажіть будь ласка, інформаціні таблички на двері з назвою відділу вартість приблизно 200 грн доцільно на 1812 відносити чи 1113?

EVGENIY 12:20
Дар'я, 1812 я би навіть не сумнівався

Інна 12:22
Добрий день! Підкажіть будь-ласка, положення про бух. службу начальник просто затверджує, чи має бути наказ?

Іванна 12:39
Добрий день, СДО працює у вас?

Інна 13:17
Інна, наказом затверджує

Інна 13:30
Дякую!

Іра 13:39
EVGENIY, договір було укладено в межах кошторисних призначень.

Іра 13:39
не вистачає (для реєстрації всієї суми акту) коштів по договору. Якщо будуть нові призначення то як бути з тим боргом ?

Іра 13:41
Кажуть що збільшувати суму вже укладеного договору на електроенергію не можна

Дар'я 13:43
EVGENIY, дякую, просто нещодавно вийшла з декрету. списувати актом на списання, на підставі якого документа? Чи можна просто(без документа) вказати у підставі для списання перелічені відділи на двері яких було встановлено таблички?

NeProzorro 13:44
Іра, напевно у вашій ситуації той борг зможете оплатити тільки за рішенням суду

NeProzorro 13:47
Іра, а ваш постачальник не контролює використання суми до договору?

Іра 13:49
NeProzorro, не контролюють ні обсягів ні суму. Вони кажуть, що орієнтуються на дату дії договору. Поки він дійсний- постачають

Надія 13:52
Іра, треба було вам підкогегувати показники лічильників які подавали вкінці місяця, щоб більш-менш без боргу вийшла сума споживанняза місяць

Маша 13:56
СДО працює чи ні??

наталі 14:14
добрий день. приймаємо працівника на посаду керівник гуртка. чи правильно встановити йому 10 т.р? він останній раз атестований у 2015 році по посаді вихователь

EVGENIY 14:15
Дар'я, ну можна списати як канцелярію а можна вести кількісний облік, я вважаю що можна списати як канцелярію звичайним актом списання запасів він тут є на сайті

керр 14:22
наталі, де приймають в культуру чи освіту... освіту може бути і 10 або 11 чи 12 ... враховуються освітній рівень, профкомпетентність, пед досвід...)

Маша 14:58
Добрий день. Підскажіть де можна почитати про облік поповнення сатутного капіталу комунальному підприємству через управління ЖКГ. Чи повинна ця сума обліковуватися на балансі управління, якщо ми кошти перерахували комунальному підприємству?

EVGENIY 14:59
Маша, https://buhgalter.com.ua/news/buhgalter ... pitalu-kp/

Надя 15:08
Добрий день. Підскажіть якщо співробітник працює і при цьому отримує стипендію аспіранта індексацію нараховувати і на зарплату. а також і на стипендію водночас

Дар'я 15:11
EVGENIY, дуже дякую Вам

керр 15:23
Надя,насамперед індексується стипендія, в межах ПМ... на зп може бути якщо стипендія менше ПМ

Надя 15:23
Дякую

наталі 16:03
керр, приймають в освіту. стаж роботи вихователем 6 років.

Лілі-я 16:14
Чи чутно щось про проплати третьої черги?

Маша 16:15
EVGENIY, Дякую.Але не відкривається, пише помилка

EVGENIY 16:19
Маша, там була помилка і ця стаття була в новинах, я переніс її в статті, завтра зранку вона буде на сайті зверху я її оформив

Маша 16:23
Добрий день.Помер працівник в кінці липня.Свідоцтво принесли тільки сьогодні.Нарахували компенсацію за невикористану відпустку.ПИТАННЯ :чи можна за зайві дні які заплатили в прошлому місяці зняти з компенсації?

Маша 16:24
EVGENIY, Дякую. Ви наш рятівник.

EVGENIY 16:32
Маша, да можна тільки ви ж пишите заплатили вже

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”