Всім привіт)
Олена: 07:56
Добрий ранок!
Людмила: 08:17
Добрий ранок. В когось проходять платежі 3 черги?
Марина: 08:27
Людмила, поки ні
EVGENIY: 09:18
Доброго ранку. всім гарного дня
Юлія: 09:37
як обліковувати комплект методичних матеріалів із використання систем автоматизації бізнесу для освітнього процесу
EVGENIY: 09:53
Юлія,
Валентина: 10:03
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка,чи в когось була така проблема:в сдо скачує виписки без кінця,але не зберігає.
Олена: 10:08
А СДО працює зараз?
Таня: 10:09
Олена, працює
Оля: 10:39
Людмила, з кінця липня - ні
Катерина: 10:50
Доброго дня, кинула платіжку за телефон вчора 29.09. в 13,26, казна каже що їм вона зачислилась в 15,34- і все вона іде в оплату на завтра. Завтра уже буде заборгованість, хтось зтикався з таким? який вихід- зняти зобовязання і платіжку ?
EVGENIY: 10:52
Катерина, заборгованість це не злочин, це нормально, якщо вона не прострочена
Катерина: 10:52
ні вона не прострочена
EVGENIY: 10:54
Катерина, ну буде кредиторка нічого в цьому поганого не має, це ж не зарплата
Катерина: 10:56
дякую, треба заспокоїтись, працювати з казною це ще той квест
Ірина С: 11:02
доброго дня) працівник був на лікарняному у вересні, але листок готовий до сплати буде у жовтні. як нараховувати військ.збір?
Олег: 11:06
в СДО шось висять документи і не відправляються
Віка: 11:10
Олег, вже з годину юридичні висять встатусі Отриманий казначейством.
Олег: 11:12
Віка, таке сама
EVGENIY: 11:17
Ірина С, ви реально це питаєте????? просто очі поверніть на новини
Ірина С: 11:22
EVGENIY, там пише - Встигніть опрацювати його та нарахувати лікарняні у вересні. Тоді військовий збір також буде треба буде утримати за ставкою 1,5 %. І вже не буде так важливо, що виплата лікарняних фактично припаде на жовтень-2024. а я не встигаю у вересні. лікарняний готовий буде в жовтні.
Світлана: 11:27
Ірина С, да, але там же написано, що лікарняні, які будуть нараховані в жовтні, ставка ВЗ 5%.
Світлана: 11:29
Ірина С, "встигніть опрацювати" це для тих лікарняних, в яких вже є статус "Готовий до оплати", є працівники, які тягнуть з нарахуваннями лікарняних.
Ірина С: 11:30
Світлана, о, дякую!
Ірина: 11:44
А якщо первинний лікарняний готов до сплати, продовження ще ні, зробити заявку 30.09 на пенсіййний, виплачувати в жовтні, то все одно 5% військового утримувати?
Інна: 12:43
Чи можна виплатити матер.допомогу на оздоровлення у розмірі пос.окладу до відпустки 10 днів при звільненні, якщо основна неподільна частина 14 днів не використанана?
керр: 12:56
Інна, законодавством обмежень у виплаті мат допомоги при наданні будь - якої частини щ відпустки не передбачено, обмеження "про 14 днів" прописують у "своїх" документах
Аня: 13:01
Ірина, а яку заявку ви збираєтеся робити? Первинний ви оплачуєте самі, без участі ПФУ, а на продовження якщо ще нема статусу готовий, то заявка не сформується.
Анастасія: 13:03
Доброго дня, підкажіть Чи можна виплатити матер.допомогу на оздоровлення у розмірі пос.окладу, якщо на попередьному місціероботи в цьому році було вже її виплачено? Дякую
цнсп: 13:07
Анастасія, спочатку треба вияснити в якому розмірі по вашій нормативці є мат.доп.на оздоровлення, а в загалі - ні
керр: 13:07
Анастасія, є таке "не писане" правило - не виплачують... хоча у нас прописано обмеження лише відносно мат доп на соц побут для ДС яких переведено з одного в інший орган
Аня: 13:10
Анастасія, якщо без переведення, а нове місце роботи, то чому ні?
Анастасія: 13:11
в розмірі посадового окладу прописано. На попередньому місці роботи було звільнено
Ірина: 13:12
Аня, по лікарняному, що готов до сплати за рахунок фонду
керр: 13:13
Анастасія, яка категорія працівника ДС, ОМС, службовець...?
Анастасія: 13:14
керр, працівник бюджетної сфери
Аня: 13:14
та яка різниця? у людини нове місце роботи, без переведення. Я розумію що можна матеріальну допомогу
цнсп: 13:16
Аня, є різні випадки, матеріальна допомога планується за посадою 1 раз, можливо там вже був працівник раніше який її отримав, у нас сьогодні не 1 січня....
Анастасія: 13:16
Аня, як писали вище є таке "неписане правило" що не можна, але нормативними документами ніде не підкріплено. Тому шукаю інформацію у колег
цнсп: 13:17
Анастасія, я б попросила довідку з попереднього місця роботи
керр: 13:19
цнсп, взагалі то закон забороняє вимагати документи та відомості від працівника не передбачені законодавством, а сама по собі наявність такої довідки не дає не є підставою для відмови, якщо таке не передбачено НПА)
Ірина: 13:20
Якщо зарплата вже нарахована, але лікарняний з'явився, його нараховувати якнайшвидше?
керр: 13:21
Анастасія, те що мова про бюджетника на бюджетному форумі це зрозуміло) якщо оплата по ЄТС то не має підстав особливо перейматись)
керр: 13:21
Ірина, закон передбачає строки, для чого встановлені строки розгляду прийняття рішення перебігати)
Оксана: 13:25
Якщо страховий випадок закінчився у вересні, нарахування у вересні, якщо готов до сплати. Але якщо до виплати зарплати у відомості лікарняного не було включено, то він вже йде в жовтень, як я розумію
Анастасія: 13:33
керр, так по ЄТС. Дякую
Оксана: 13:58
цікава ситуація. Які проводки робити якщо платіжка на виплату зарплати на банк пішла, але сама виплата не відбулася в тому самому місяці?
Оксана: 13:59
деб 6511 кред 2313 ? а невиплачену на картки як показати?
EVGENIY: 14:05
Оксана, а чому банк не виплатив? Точно платіжка пішла? У вас якщо кошти з рахунку списалися буде одна проводка 6511 2313, далі то не ваш бухоблік ви не контролюєте рахунок в банку і дії банку
Оксана: 14:07
EVGENIY, забули відомі сть скинути вчасно
Оксана: 14:08
але ж фактично отримали працівники кошти на свої рахунки вже в наступному місяці. У відомості штамп з датою
EVGENIY: 14:14
Оксана, між вами і працівником банк, ви не можете вести бухоблік банку в себе, ваш бухоблік закінчуються на перерахуванні в банк
Аня: 14:29
EVGENIY, банк без відомості не спрацює
EVGENIY: 14:30
Аня, і шо?
EVGENIY: 14:31
Аня, якщо він без відомості не працює то це означає що ви повинні провести в бухобліку перерахування з рахунку в банку на картки? Те до чого ви не маєте відношення?
Людмила: 14:34
Як обліковувати майно, вилучене слідчими як речовий доказ? Протокол вилучення є.
Аня: 14:35
EVGENIY, я просто уточнюю. Якщо кошти на кінець місяця залишились на рахунку в банку, чи треба десь показувати в обліку? Колись таке було, але дуже давно...
EVGENIY: 14:37
Аня, вам не може бути відомо про залишок коштів на рахунку в банку ( з погляду бухобліку), це рахунок не ваш а банка
Інна: 14:44
EVGENIY: добрий день, будь-ласка, допоможіть в такому питанні , після останнього оновлення (2024.4) програми РМ у мене виникла така проблема, коли в довіднику призначень коригую призначення платежу, наприклад- міняю в призначенні по з/п місяць - зберігаю, і весь текст пропадає. Весь пакет призначень по з/п пропав ,пусто. Що це може бути?
EVGENIY: 14:45
Інна, я вже тут писав багато разів користуйтеся ФІТ Бюджет там такого не буває і є в кого спитати і до кого звернутись, і до речі робота з призначенням в ФІТ Бюджеті на багато краще зроблена
EVGENIY: 14:46
Інна, я все пишу не тому що рекламую а тому що от у вас проблема і я навіть не можу уявити чому виона виникає, мені треба поставити мережу собі і спробувати у себе як воно працює і тоді шукати причину
Інна: 14:50
Дякую, можливо це не тільки в мене така проблема.
EVGENIY: 14:52
Інна, поки що про це тільки ви писали тому може це проблема у вас, а може ніхто не коригує призначення тому і не бачить проблеми
Галинап: 14:56
Інна, РМ - це ж казначейська програмка. Чому Ви в їх програмістів не питаєте?
Інна: 15:00
Галинап: тому що не має в кого питати.
Галина: 15:03
Інна, як це? в казні немає програмістів? Ми, до речі вже в РМці не працюємо 3 роки. Перевели всіх на "логіку"
Аня: 15:03
EVGENIY, мені відомо про залишок коштів. У мене є відомість списання коштів з датою і виписка з рахунку коли кошти прийшли і коли списалися. Бухгалтерам ніяка інформація не буває зайвою.
123: 15:04
Добрий день. У фрі звіті роблю уточнюючий Додаток 6 - спецстаж. коли формую, то ще підтягує додаток 4. Подавати його також тільки пустий?
EVGENIY: 15:05
Галина, Логіка це програма для планування бюджетів не плутайте, в логіці не має платіжок і ЮЗ і фз
EVGENIY: 15:06
Галина, В КАЗНІ НЕ МАЄ ПРОГРАМІСТІВ, там є системні адміністратори і вони є не в кожній казні і вони ніяким боком не мають відношення до програми ПМ
Галина: 15:22
EVGENIY, як це немає? там є цілий розділ, який називається "юридичні, фінансові зобов'язання та платіжні інструкції"
EVGENIY: 15:24
Галина, подивіться назву вашої програми і ній є розділ ЛОГІКА а не навпаки, логіка це планування бюджетів все інше до логіки не має відношення, давайте повангую і назву що у вас програма ІПК Місцеві бюджеті, в якій реалізовано ЛОГІКУ
Mila: 15:26
Інна, я теж щойно спробувала внести зміни у призначенні платежу - теж зникло усе.
EVGENIY: 15:26
Галина, і якщо подивітесь ще раз уважно то побачите що ЛОГІКА там окремий пункт, а ЮЗ ФЗ зовсім в іншому пункті набирають
EVGENIY: 15:27
за призначення відповідає в папці НДІ файл Otrim.dbf , можете його повернути із резервної копії програми тоді призначення повернуться
Інна: 15:27
Mila: я тепер не одна.
Галина: 15:28
EVGENIY, ну звісно АІС "місцеві бюджети", але всі називають програму просто "логіка". Пункту там такого немає.
EVGENIY: 15:30
Інна, файл називається BNP.DBF в ньому призначення платжів
Галина: 15:30
EVGENIY, і, до речі, не знаю ким там оформлені працівники, які нам допомагали в казні з РМ, але займались цим саме вони Навіть в їх інструкції з встановлення завжди була приписка "дзвонити за телефоном..."
EVGENIY: 15:31
Галина, ця програма це не логіка, тому я вам і сказав не плутайте з логікою, логіка вже сотий раз кажу це планування бюджетів, просто зроблена в цій програмі теж мутно зроблено адже нікому параметри окрім цих розробників цієї програми не відомі ми може б теж зробили б
EVGENIY: 15:33
Галина, це ініціатива особиста вашого УДКСУ а може ви в ГУ ДКСУ обслуговуєтесь так там багато фахівців, а в районах зовсім інша картина
Галина: 15:33
EVGENIY, ось знайшла приписку з інструкції за 2018 рік: "відділу прикладного програмного забезпечення та програмно-технічних комплексів управління інформаційних технологій та захисту інформації". То це хіба не програмісти?
EVGENIY: 15:34
Галина, такий відділ є лише в ГУДКСУ не всі там обслуговуються, ви про себе кажете ніби все повинно бути як у вас якщо ви в ГУ ДКСУ обслуговуєтесь то ви значить ніколи не були в районах
Галина: 15:35
EVGENIY, так, але ж з району можна подзвонити для консультації в ГУ ДКСУ? Чи десь прописано заборону?
EVGENIY: 15:36
Галина, ви ще і оптиміст, точно ніколи не були в районі )))
EVGENIY: 15:37
Галина, ще не здивуюсь якщо ви працюєте в якійсь крутій установі якій ніколи не відмовляють по типу ОДА
EVGENIY: 15:37
у звичайних смертних все не так райдужно як вам здається )))
EVGENIY: 15:41
На рахунок признчаення платежу я бачу що розробник переробив файл і там тепер три поля для призначення тому думаю призначення треба заносити заново
EVGENIY: 15:42
скоріш за все кількість символів тепер інша і коли ви зберігаєте своє призначення вона у вас більше ніж треба , це теорія моя
Інна: 15:48
EVGENIY: Дякую
Бухгалтер!: 15:56
Добрий день! Підкасжіть, будь ласка, працівник пішла на лікарняний з 30.09, буде коригування заробітної плати у жовтні. а як бути з військовим збором?
Наталя: 16:03
підкажіть, у школі було 0,5 ставки заступника директора по виховній роботі, в цьому році збільшились класи згідно пост 1205 добавлено ще 0,5 ст., всього 1 ставка у однієї людини, чи потрібно наказ керівника школи, чи достатньо тарифікації
EVGENIY: 16:07
Бухгалтер!,
Валентина: 16:14
EVGENIY, я вірно зрозуміла,що якщо відпустка нарахована за жовтень у вересні то приміняємо 1,5% і нічого в жовтні не перераховуємо
Світлана: 16:15
Інна, оновила фіндокументи, зайшла в довідники призначень, міняла текст, все зберіглось, нічого не пропало,
Марта: 16:15
Наталя, ми робимо наказ, і до кожної тарифікації нові накази на надбавки, доплати і т.д. По факту працівник має бути ознайомлений зі зміною в роботі
EVGENIY: 16:17
Світлана, справа в тому що цей довідник був оновлений не в цьому оновлені а раніше, якщо у вас програма в цьому році ставилась з нуля то у вас і довідник цей новий, а якщо ви оновлювали стару програму за 2023 то му скоріш за все буде такий глюк, теж моя теорія
EVGENIY: 16:18
Валентина, да
Валентина: 16:19
EVGENIY, дякую
наталі: 16:19
Наталя, потрібен наказ про зміни в штатному розписі з 0,5 ставки на 1. і наказ про переведення працівника на повний робочий час, тобто на ставку
Віка: 16:28
В когось проходять платежі 3 черги?