Всім привіт)
Ольга: 08:23
Доброго дня. Чи може виконком міської ради без статусу юридичної особи надавати згоду на списання комунального майна.
Марина: 08:25
Ольга, ми хоч і юр.особа але згода це міська рада
Ірина: 08:31
Ольга, у нас виконавчий комітет надає згоду
керр: 08:32
Ольга, власник (орган управління) рада, якщо рада своїм актом не уповноважила виконком чи викорган на таке то й підстав не має...
Ірина: 08:34
Ольга, по ідеї має бути Порядок списання майна, де просписано хто відповідальний за надання згоди
керр: 08:36
Ірина, 100%)
EVGENIY: 08:36
Доброго ранку, всім гарного дня
Олена: 08:38
Доброго ранку!
Таня: 08:56
Доброго ранку! Продліть, будь ласка, мені підписку. Вже поповнила картку, не вистачало коштів. о/р 337532 Дякую.
EVGENIY: 08:56
Таня,
Світлана: 09:38
Доброго ранку, поділіться будьласка хто як нараховує відпускні працівникам на простої( з початку війни) посадовий оклад яких менше мзп. дякую
керр: 09:41
Світлана, не має чим ділитись, вимоги Порядку 100 якщо оклад менше МЗП тоді з МЗП)
ГАЛИНА: 09:42
Чи пропустять казначеї 100 передоплату в договорі бюджетній установі
EVGENIY: 09:51
ГАЛИНА, що у вашому питанні цифра сто означає?
Ольга1: 10:00
Доброго дня, працівник в кінці року пішов на лікарняний , зроблений перерахунок, різницю повертаємо в бюджет минулого року. В м/о добавити проводку6511 / 6312
Інна: 10:00
Галина, перечитайте постанову 117. І має бути дозвіл головного розпорядника.
EVGENIY: 10:02
Ольга1, не в бюджет минулого року, а кошти минулого року повертаєте в бюджет, не існує бюджету минулого року
Ольга1: 10:04
EVGENIY, не підскажите чи вірніпроводки 6511/6312 2313/6511 6312/2313 і повертаємо тільки по КЕКВ 2111 чи 2120 теж?
EVGENIY: 10:07
Ольга1, моя думка на всі ці повернення в бюджет це занадто розумні аудитори, я ніколи не повртав і ніхто мені слова не казав, зробив в нарахуваннях з мінусом по працівнику і все просто зарплата зменшилась на цю суму, навіщо цей брєд з поверненням в бюджет
EVGENIY: 10:10
Ольга1, 5512 6511 зробили перерахунок, 6312 5512 нарахували до повернення в бюджет, 6312 2313 повернули в бюджет. Це все сума на руки, податки нікуди повертати не треба як і ЄСВ
Інна: 10:11
В нас схожа сетуація, але людина вже звільненна. Ми кошти внесли на рахунок, а як бути з податками за минулий період. Аудиторам треба дати відповідь.
EVGENIY: 10:11
Інна, якщо звільнена то це інша справа
EVGENIY: 10:12
5512 6511 зробили перерахунок, 6312 5512 нарахували до повернення в бюджет, 2313 6511 надійшли кошти, 6312 2313 повернули в бюджет.
Ольга1: 10:13
EVGENIY, у нас була перевірка КРУ в тому році , і перша табличка яку дали це за 4 роки перехідні лікарняні і різниця на повернення. Суми не великі , приїдуть через 4 роки і будуть тикати
Марина: 10:13
EVGENIY, а чому ми не можемо редагувати або видалити те що написали?)))))))
EVGENIY: 10:13
Марина, ви не адміністратори )))
Люда: 10:14
Доброго дня всім. Підкажіть,будь ласка як оновити програму Pm(інструкція),будь ласка
EVGENIY: 10:14
Люда,
Люда: 10:17
Дякую,Євгеній .Встановили по інструкції,получилось. А як поновити lj yjdj] dthcs] & zre gfgre relb crjgs.dfnb&
EVGENIY: 10:17
Люда: 10:17
Яку папку куди скопіювати?
Інна: 10:18
Євген, ви пишите, що податки та ЄСВ нікуди повертати не потрібно. Але їх якось треба відобразити в обліку цього року?,
EVGENIY: 10:18
Люда, в нолвенні там папка НДІ із неї в папку НДІ, і є файл ПМ ЕХЕ його просто замінити в папці ПМ25
EVGENIY: 10:18
Інна, то я писав не про звільненого
Оля: 10:18
Доброго дня, підкажіть будь ласка при проведені інвентаризації було виявлено лишки, які треба зробити проводки щоб поставити на баланс
Люда: 10:19
Дякую,Євгеній. буду пробувати
Інна: 10:19
Аааа) а як бути зі звільненим?
EVGENIY: 10:20
Інна, податки повинні бути такі як в звіті ЄСВ от як ви там будете робити так і виходьте на ті цифри, чи будете ви по звільненому щоб робити з ЄСВ? Просто по не звільненому по лікраняним буде коригування і в обліку і в ЄСВ і все вийде
EVGENIY: 10:21
Оля,
Інна: 10:25
Нічого в ЄСВ звіті коригувати не буду. Ця виплата була в 2022р і була застосавана мах. ставка ЕСВ в межах 97500 (військові)
Олена: 10:34
Доброго дня. Підкажіть будь ласка на який рахунок віднести ролети, їх ціна 1900 грн. Дякую
EVGENIY: 10:37
Олена, 1113
Олена: 10:37
Дуже дякую
Софія: 11:02
Питання доплати педагогам 1300. Вчитель на ставку 18год. доплата 1300 перебувала на лікарняному 3дн. Розрахунок 1300/23*20=1130,43 різниця 169,57. Інший вчитель її заміняв 6год розрахунок 1300/18*6=433,33. Я так розумію має виходити однакова сума яку зняли і яку доплатили іншому вчителю. Я щось зовсім заплуталася, чи так і мають бути суми різні?
Ліля: 11:07
Куди показати в неприбутковому звіті отриманий і перехований залишок по спецфонду ?
школа_1: 11:09
Софія, якщо заміна тимчасова (не по тарифікації), то на таку заміну не нараховується доплата за несприятливі умови
Софія: 11:13
школа-1 Тобто на звичайну заміну уроків на період лікарняного цю доплату не нараховують?
Ольга: 11:33
В положенні про списання уповноважено виконком списувати майно до 10000,00грн. Чи це правомірно?
Ольга: 11:35
Виконком в нашій раді не є окремою юридичною.
Валя: 11:37
Ми соцзахист і здаємо баланси по державному і місцевому бюджетах. При подачі неприбуткового звіту чи потрібно додавати баланси, щоб подати комплект річної фінансової звітності?
школа_1: 11:41
Софія, так. Якщо заміна тривала до 2-х місяців, то не нараховують
Софія: 11:44
школа-1 Дякую
школа_1: 11:47
Софія, будь ласка)
Олена: 11:51
Валя, потрібно
керр: 11:51
Ольга, виконком є виконавчим і розпорядчим органом, який утворюється радою, і уповноважений вирішувати питання віднесених Законом і Радою, відсутність окремого статусу юр особи не робить такий орган нелегітимним
Оксана: 12:02
EVGENIY, чи можна якось з Є-звітності сформувати звіти щоб там була відмітка що вони приняті ? (подібно як у Медок є відмітка про прийняття звіту)
Олена: 12:03
Оксана, в єзвітності внизу кожної сторнки звіту є штрих код (чорний квадат), що означає про прийтяття звіту
Ірина: 12:03
Доброго дня. Підскажіть, роблю акт введення основних засобів. Номер документа продовжую з попереднього року? Чи кожного року новий номер? дякую
Олена: 12:04
Ірина, кожного року новий номер
Ірина: 12:04
Велике дякую
Юся: 12:20
СДО працює?
Ірина: 12:36
Добрий день! Працівниця вийшла з відки до 3-ох років 02.09.2024 . з 24.01.2025 відкрила лікарняний. Чи включати вересень в розрахунковий період?
Інна: 12:39
Оксана, і у сповіщеннях приходе прийнята звітна форма, можна роздрукувати
Іванна: 12:47
Добрий день.Підкажіть ,будь ласка,чи проводимо утримання за виконавчим листом з лікарняних?
керр: 12:48
Ірина, розрахунковий період 12 міс, з нього виключаються дні такої відпустки, і залишаться дні з 02.09....
Ліля: 13:14
У кого був отриманий чи перерахований залишок ? куди його показати в неприбутковому звіті ?
Надія: 13:33
керр:, Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, щорічна відпустка з 27.12.24 по 09.01.25 переривається лікарняним з 30.12.24 по 07.01.25. Відпустка продовжується після закінчення на 9 днів лікарняного, чи потрібно робити перерахунок середньої для оплати 9 днів продовження відпустки? заяву на продовження співробітник не писав Дякую!!!
керр: 13:43
Надія, у свій час Мінсоцполітики вказували що потрібно робити перерахунок середньої для оплати 9 днів продовження відпустки
ФСН: 13:43
Надія, без заяви працівника ви не можете продовжити відпустку. А розрахунковий період буде вже новим.
Надія: 13:44
керр, Щиро дякую!
Надія: 13:45
ФСН, Щиро дякую!!!
керр: 13:47
ФСН, ВС склав правову позицію, що продовження відбувається за законом, а перенесення за заявою...
ФСН: 14:00
керр, дякую, буду знати. За судами стежити ніколи.
Юлія: 14:39
Добрий день, підкажіть будь ласка, як оплачувати години вакантної посади? Мені дають як заміну. Дякую
керр: 14:54
Юлія, про кого мова педагог?заміна – це проведення уроків вчителем замість відсутнього з поважних причин іншого... вакансія це не "тимчасова відсутність іншого..." п.73 не для вакансії
ФСН: 15:03
Листи щастя від Нафтогаз Трейдинг вже хтось отримував? Знову нам з додатковими угодами возитися? Хто що думає
Ірина: 15:18
Добрий день, яку постанову вписувати в платіжні доручення на виплату доплати пед працівникам?
EVGENIY: 15:40
Ірина, а навіщо ще і постанову писати?
Таня: 15:41
чи нараховувати єсв на лікарняний, який готовий до сплати після звільнення працівника?
EVGENIY: 15:41
Таня, ви ж в звіті ЄСВ покажете і нарахування ЄСВ то треба і сплатити
Марина: 15:43
Таня, EVGENIY, щось мені пам'ятаєтся була в нас перевірка і сказали після звільнення працівник вже не в трудових відносинах... щось таке було...
Ірина: 15:44
EVGENIY, Казначейство так вимагає
керр: 15:47
Марина, було таке, ще з часів "паперових", якщо рішення про оплату після звільнення то й ЄСВ не потрібне... хоча бувають випадки що важко з таким погодитись)
EVGENIY: 15:50
Марина, да після звільнення, це коли ви звільнили а через пару місяців помітили що щось не нарахували тоді це і в звіт ЄСВ не потрапить і єсв не нарховується а цього працівника треба показати в звіті ЄСВ і там же і покажете нарахування ЄСВ на його лікарняний і як ви тоді не слпатите якщо в звіті показали?
EVGENIY: 15:52
Таня, тут коли його звільнили коли був відкритий лікарняний чи вже після звільнення відкрили, тоді він взагалі до вас відношення не має! Тому я і кажу якщо в звіт ЄСВ потрапить то платіть якщо ні не платіть
керр: 15:54
Таня, теорія не змінилась)
Люсія: 15:56
Добрий день! Підкажіть будь ласка утримання боргу по виконавчому листу проводити утримання з лікарняних за рахунок підприємства і за рахунок ФСС?
Юлічка: 16:17
Люсія, Страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок у банку або на окремий рахунок в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, страхувальник може використовувати винятково для надання матеріального забезпечення і соціальних послуг застрахованим особам і сплати з них податків. з коштів ПФУ - не маєте права.
Люсія: 16:19
Юлічка, а перші 5 днів?
Юлічка: 16:28
Люсія, на мою думку - з них можна. Але це на мою думку. Тому краще ще походіть по "інтернетах", може схожі ситуації знайдете...
Люсія: 16:29
Юлічка, отож є тільки думки, а конкретно не можкмо знайти,Щиро дякую за допомогу
ОЗ: 16:33
Добрий день товариство. як ви ставите на облік ОЗ які не відображені в інвентаризації (принесли звідкись меблі і стоять, без документів, бо інша установа яка передала списала і замість того щоб викидувати дали нам. Меблі нормальні) Що з ними робити?
Юлічка: 16:36
ОЗ, оу, в мене така ж ситуація - тільки списувала не якась установа, а наша, але так як сидіти нема
Оксана: 16:36
Доброго дня! Допомога за яким КЕКВ проводити видатки на придбання пального для генератора. Казна відмовила по 2275 мотивуючи тим що якщо установа запланувала та придбавала ПММ за КЕКВ 2210 предмети, матеріали та ін., то і для генератора такі видатки треба здійснювати за цим КЕКВ.
Юлічка: 16:38
ОЗ, немає на чому, то сидять на списаних, хоча в мене і око сіпається від цього.. Думала може оформити як "особисті речі", але перемальовані інвентарні номера на тих стулах мене поки стримують....
EVGENIY: 16:39
Люсія, Юлічка,
Тетяна: 16:39
Колеги , як вийти з ситуації з оплатою праці фахівця з супроводу ветеранів, субвенції немає
EVGENIY: 16:40
ОЗ, Юлічка, це надходження в натуральній формі так само як гранти та дарунки і оформлюють так само