Lj,hbq hfyjr!
Олена: 08:19
Добрий ранок!
EVGENIY: 08:32
Доброго ранку, всім гарного дня
тамара: 08:51
доброго ранку в кого запрацювало СДО
Вікторія: 08:54
Доброго дня! Скільки матеріальних допомог повинно виплачуватися робітникам омс.
ГАЛИНА: 08:54
капітальний ремонт кабінету по КЕКВ3132
Світлана: 08:55
тамара, доброго ранку, Хмельницький працює СДО.
тамара: 08:57
дякую
Юлька: 09:09
скільки безкоштовних відповідей дає Розумчик?
EVGENIY: 09:13
Юлька, здається три в день
Наталі: 09:32
У працівника розмір окладу становить 3483 грн. як оплачувати простій із розрахунку 2/3 окладу (тарифної ставки). чи з мінімальеої 8000грн
Тамара: 09:36
Вікторія, дві-одна мат на оздоровл а друга -вирішен соціально -побуд питань
Тамара: 09:38
Наталі:-можно и так и так
Тамара: 09:39
Наталі-насколько позв ваш бюджет
Юлька: 09:46
EVGENIY, сьогодні вперше запитала, написав, щоб проплатила PRO-доступ.
Оксана: 09:47
Чи можна вносити якісь зміни в типові форми мемор.ордерів?
Оксана: 09:48
у нас у м/о 11 на такому типовому бланку не поміщається все вписати
Оксана: 09:49
бо постачальників більше ніж у бланку колонок (кологки 3-8)
Оксана: 09:50
якщо додамо додаткові колонки то їх стане більше ніж 14 (як це у бланку). Що робити?
керр: 09:52
Вікторія, передбачено одна
керр: 09:54
Наталі, 3483 грн. /3*2 )
EVGENIY: 09:57
Юлька, може щось змінилось, зараз запитаю у програмістів
Оксана: 09:58
Добрий день Управління комунального майна отримало гуманітарну допомогу від військової адміністрації, яка в свою чергу отримала її від донора. Чи повинно управління цю гуманітарку ставити на облік по спец.фонду і проводити через казну? І якими законодавчими Актами керуватися? Дякую.
EVGENIY: 10:01
Оксана, да колонку можна додати, можна навіть використати АВТ там не потрібно колонку додавати
Інна: 10:17
Добрий день. Хтось подавав вже в Медку за новою формою Повідомлення про прийняття працівника, бо щось не можу знайти? Дякую
EVGENIY: 10:18
Юлька, спробуйте в техпідтримку написати, щось у вас не так, все повинно працювати
EVGENIY: 10:19
Інна, тому що його ще не існує в природі, його ще не створили в податковій
Бухгалтер: 10:19
Добрий день! Підкажіть, який тарифний розряд у інструктора з трудової адаптаціїї терцентру? і чи є у них категоріі? Дякую
Таня: 10:19
EVGENIY, у фіт-бюджеті якось можна налаштувати списання запасів по ФІФО щоб тільки кількості вводити ? (і не вибирати джерело отримання запасів) ?
Інна: 10:21
EVGENIY, а як тоді прийняти працівника?
EVGENIY: 10:26
Таня, зараз списання там по ідентицікованій собівартості, меню вимозі можна обрати ФІфо при списанні продуктів харчування, в цьому році в планах стоїть втілення середньозваженої собівартості
EVGENIY: 10:26
Таня, і чому ви вирішили що якщо фіфо то не треба обирати нічого? )))
EVGENIY: 10:28
Інна, як прийняття працівника з цим пов'язано? Це лише звіт він нікого не приймає, стару форму нормально приймають
Таня: 10:28
EVGENIY, бо програма сама буде знати з якого залишку (першого) списувати і так далі
EVGENIY: 10:28
Таня, а що ви списуєте?
Таня: 10:28
продукти
EVGENIY: 10:29
Таня, ну от у меню вимозі там є ФІФО і програма сама обере за цим методом
Таня: 10:29
але не через меню, а загальну кулькість за місяць через акт списання
Таня: 10:29
EVGENIY, меню складають тільки паперове- шкода часу його дублювати в програмі
EVGENIY: 10:29
Таня, там же у нас вже є довідник страв і все вже красиво повинно працювати
Таня: 10:30
EVGENIY, не хочу влізати в кухню і комору. Вони на папері складають собі, їм так зручно
Таня: 10:30
моє діло списати
EVGENIY: 10:32
Таня, не думаю що у вас великі проблеми із за того що там не має фіфо, там легко і самому обрати, але я подивлюсь що там можна зробити
Таня: 10:33
підкажу як би було зручно: обираєш спочатку потрбні продукти- потім по кожному вносиш тільки кількість. а програма сама по фіфо вже розраховує ціну і суму
керр: 10:33
Бухгалтер, без категорії 6, ІІ-7, І-8
Таня: 10:34
EVGENIY, обирати не складно, але можна вибрати не по порядку (як треба для фіфо) і тоді буде вже не фіфо :)))
EVGENIY: 10:35
Таня, та кому воно те фіфо потрібне ))) Думаю як втілено середньозважену то вам буде легше по ній списувати
Таня: 10:36
менюі і страви, норми - це добре. Але хіба би заставила свою дієтсестру і кухню там набирати все
Бухгалтер: 10:37
керр, дякую
Таня: 10:40
EVGENIY, для ручного обліку фіфо найзручніше якщо багато запасів різних списується. Бо ще гратися з розрахунком середньозв.ціни то морока зайва
EVGENIY: 10:40
Таня, так програма сама буде рахувати
Таня: 10:41
EVGENIY, ну так. в програмі то гарно. Казала про ручний облік- в екселі чи на напері
EVGENIY: 10:41
Таня, так зараз в програмі списується по ідентифікованій собівартості, і тут фіфо непотрібне, тобто вам не обов'язково списувати по черзі
Таня: 10:42
але питання: а як тоді мають кухня і комора рахувати ціни і суми дляменю ?
якщо буде середньозважена. Вони не захочуть то рахувати
EVGENIY: 10:42
Таня, ну тут вже питання не до мене )) А авторам нашого бухобліку треба задавати
Чи просто нехай не заповнюють колонки де ціна і сума?
Таня: 10:43
А потім на основі даних з програми вже дозаповнять
Іра: 10:45
Таня, у нас ніколи суми не сходилися з меню і списанням в обліку по програмі.
Іра: 10:45
ми навіть на дані меню уваги не звертаємо- тільки кількості звідти беремо
АНАСТАСІЯ: 10:48
Доброго дня! Як правильно звітуватися по вчителях, особливо цікавить яку категорію ставити в додатку 1 об'єднаного звіту?
Іра: 10:48
і сумніваюся, що комора і кухня захочуть ще (якщо ціни міняються) в меню ділити по цінах продукти
Олена:: 11:07
Коли у людини попереду простой то як нараховать компенсацию в звязку с короч
Олена:: 11:09
допомож будь ласка кто в знає
керр: 11:11
Олена:, конкретніше?
Олена:: 11:30
керр:-4 місяца людина була на простої.це грудень 2024 и січень лютий и березень на простоі а31 березня людину скорочуют.Як нарах допомогу в звязку с корочен?
керр: 11:32
Олена:, з посадового окладу але не менше як з розміру мінзарплати
керр: 11:34
Олена:, хоча якщо 02.25-01.25, тоді беремо період, 11.24-12.24, якщо і там не було заробітку тоді за вище наведеним правилом
Марія: 12:05
EVGENIY, чи можна було би домовитися про якусь знижку на програму Фіт Бюджет? У мене така ситуація: заклад не має змоги оплатити, але я б за власний кошт (як фізична особа) придбала і коритсувалася
Марія: 12:17
договір уклала би як приватна особа і оплатила з картки
EVGENIY: 12:17
Марія, Зателефонуйте (066) 870-10-10
Марія: 12:18
згідна поки-що всю премію витрачати на програму щоб було зручніше працювати. Аз часом може нам виділять кошти і для закладу
EVGENIY: 12:25
Марія,
789: 12:37
Підскажіть лікарняний по вагіт та пологах відкритий 27.01, подаю у дод 5 у звіті єсв за 02.25 видає помилку. як його виправити?
Світлана: 13:01
789, подавайте уточнюючий за січень додаток 5 і вказуйте початок відпустки по вагітності та пологах
4321: 15:10
Подали повідомлення про прийняття на роботу вчасно, але помилково указали, що за сумісництвом...подати зараз нову, правильну, чи як бути?
Лариса: 15:36
Чи треба зараз вести картку аналітичного обліку фактичних видатків ?
EVGENIY: 15:39
Лариса, ні
Лариса: 15:40
EVGENIY, а де це чітко прописано ?
Лариса: 15:41
в чинній редакції наказу №604 той бланк по фактичних видатках є
EVGENIY: 15:45
Лариса, а де ви бачили фактичні видатки? В якій звітності? Або де вони у вас бухобліку?
Лариса: 15:46
EVGENIY, але у тому наказі вона є.
Тетяна: 15:48
а я от не розумію чому не можна зробити щоб ці аналітичні картки (асигнувань, зобовязань і касових видатків) не формувалися в СДО за даними ДКСУ ? там є всі дані. Для чого ще установа має якісь картки вести ?
EVGENIY: 15:49
Лариса, хіба в наказі написано що ви зобов'язані вести? Наказ це лише ПОРЯДОК а не вимога
Лариса: 15:49
EVGENIY, а можна не вести? і інші картки теж ?
EVGENIY: 15:52
Лариса,
EVGENIY: 15:52
Лариса, про інші я нічого не казав
EVGENIY: 15:56
Лариса, касові видатки це теж цікава тема і її треба вести адже ви їх показуєте в звіті 2м.д і 4д,м , і це теж цікава тема
EVGENIY: 15:56
адже касові видатки в бухобліку теж не існує і їх ви можете тільки вести в цих картках
Галина: 16:08
EVGENIY, а в 2 дс хіба не фактичні видатки проставляються?
Лариса: 16:11
EVGENIY, дякую за розяснення. Але якби ж то чітко МінФін сказав- не треба і крапка
EVGENIY: 16:11
Галина, ні, там ВИТРАТИ це зовсім різні речі
Лариса: 16:12
згідна з Тетяною вище. Для чого всяке різне самостійно вести якщо в Казначействі є ці всі дані ?
EVGENIY: 16:13
Лариса, як можна вести те чого не існує? Показники фактичних видатків тепер не має, якщо і будете вести куди ви їх будете показувати? І де?
Лариса: 16:13
я про касові говорю. І про асигнування та взятізобовязання
EVGENIY: 16:15
Лариса, Тетяна, да їх треба вести, щоб ваші картки співпадали з даними дксу і тут як раз питаннь не має, якщо наприклад щось пройшло не за тим кекв ваші дані не зійдуться і будете шукати помилку, а якщо не вести то помилку не побачите
Тетяна: 16:18
та хіба Казна щось не по тому КЕКВ пропустить ? :))))))
EVGENIY: 16:19
Тетяна, всяке буває
Лілія: 16:19
EVGENIY, Чудова нова рубрика "Наші консультації" !
EVGENIY: 16:20
Лілія, да це сьогодні додали, і вона у відкритому доступі, я її буду наповнювати
EVGENIY: 16:20
Лілія, там і коментувати можна
Тетяна: 16:20
вважаю що оці різномантіні картки і тому подібне - це пережитки минулого століття коли на рахівницях рахували
Лілія: 16:21
EVGENIY, а задавати питання?
EVGENIY: 16:22
Тетяна, все так і мені вони теж не подобаються але я розумію навіщо вони вигадані, хоча і недолуго вигадані і багато питань
EVGENIY: 16:22
Лілія, ну от же сьогодні в чаті годину тому запитали
Тетяна: 16:23
Могла би Казна десь у виписці по СДО ще додати окрему інформацію : про взяті зобовязання, про асигнування і т п
EVGENIY: 16:24
Лілія, по задумці це будуть питання із чату або із фейсбука , подивимось як піде
EVGENIY: 16:25
Лілія, а і питання ж задають розумчику самі цікаві питання і відповіді я буду додавати в консультації
Тетяна: 16:27
якщо не вести ці картки і потім просто штраф заплатити і далі їх не вести що буде ?
EVGENIY: 16:31
Тетяна, не знаю може навіть і штрафу не буде, раніше просто КРУ писало не ведуть картки тра ля ля і все, здається ніякого штрафу за це не було, все залежить від аудитора
NeProzorro: 16:33
та скасують їх з часом. І забудуть про них і не згадають. Дивіться як з протоколами по закупівлях.
NeProzorro: 16:34
складали купу паперових, друкували то все, збирали, а зараз впроваджують електронні
Галина:17:02
EVGENIY, Прикладом фактичних видатків можуть бути операції нарахування заробітної плати працівникам, списання витрачених медикаментів та продуктів харчування, списання витрат на відрядження за поданим авансовим звітом, нарахування внесків до спеціальних фондів на соціальні заходи тощо.
Галина:17:03
EVGENIY, і вони проставляються в 2 дс і дуже добре вести картку фактичних видатків, це спрощує складання звітності
Галина:17:03
всі гарних вихідних
EVGENIY:18:04
Галина, а навіщо ви їх ведете в розрізі КЕКВ якщо все це що ви описали тепер на рахунках бухобліку і ніяких кекв там не потрібно щоб заповнити 2дс
EVGENIY:18:11
Галина, все що ви описали це не спрощує а ускладнює вам роботу )))