Архів чату за 17.03.2025 пн (85)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Олена: 07:50
Добрий ранок!

Л.В.: 08:25
Добрий ранок ! У п'ятницю після обіду не змогла зайти в СДО. Думала, за вихідні роздуплиться. Аж ні- знову пише якусь маячню. Але наче не таку, як тут на сайті радять , як усунути. Назріває паніка...

Л.В.: 08:28
Ну ось переклала- "Помилка ІТТР 503. Служба недоступна" . Ну і що з цим робити ?

EVGENIY: 08:38
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена: 08:38
Доброго ранку, вдалого мирного дня

EVGENIY: 08:39
Л.В., це значить що сайт не працює, чекайте

Олена: 08:41
Допоможіть! Працівник звільнився 4 дні тому. Сьогодні стало до оплати ЛН. Оплату перших 5 днів треба сьогодні сплатити чи можна почекати до дня виплати зарплати 31.03.2025? ЄСВ не нараховуємо?

керр: 08:50
Олена, в такому випадку маєте виплатити після прийняття рішення про призначення допомоги, не потрібно очікувати до дня виплати зп...

Олена: 08:51
керр, дякую

Л.В.: 08:56
EVGENIY, дякую, почекаю. Але в сусідньоу кабінеті все працює. Як там може бути ?

EVGENIY: 08:57
Л.В., значить у вас щось з роутером або вашею мережею, перезавантажуйте і роутер і комп

Олена: 10:53
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, де почитати або порадьте, як прийняти ЗДО на облік генератор від виконавчого комітету міської ради, яка в свою чергу отримала його як гуманітарну допомогу?

EVGENIY: 11:02
Олена, 1. Треба знати ви їм підпорядковані чи ні, це внутрівідомчо чи ні. 2. Вони як поставили в себе на облік? 3. Вони провели довідки в натуралдьній формі?

Олена П.: 11:09
Добрий день. ДЛя нагородження учасників заходів установа придбаває грамоти. Чи потрібно показувати вручення цих грамот в 4ДФ (як продукція для відзначення та нагородження)?

Наталія: 11:11
Добрий день. колеги. Підкажіть будь ласка, якщо водію ОМС за наказом оформлено вихід у вихідний день, як правильно його оплати?

Марина: 11:12
Олена П., так

Олена: 11:14
EVGENIY, 1. Не підпорядковані. 2.Вони не поставили на облік. 3. Вони не провели довідки в нат.формі

EVGENIY: 11:19
Олена, Значить ви ставите на облік, робите довідки в натуральній формі і зміни до кшторису

EVGENIY: 11:20
Олена, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... yak-treba/

Олена: 11:20
EVGENIY, дякую щиросердечно

Олена П.: 11:28
Дякую. Саме щодо грамот стала сумніватися. ПО-перше, це просто папірець всім учасникам. ПО суті, ніякого доходу для отримувача грамота не надає (ні матеріальної цінності, ні фінансової вигоди). ПО -друге, отримувачі грамот - підлітки. В відомостях на отримання в розділі код дуже часто помиляються. показую в 4дф - податкова шле повідомл. про помилки

Олена П.: 11:33
Невже всі установи в 4ДФ вписують видачу дешевих грамот?

Аня: 11:47
Добрий день. Підкажіть у кого є інформація щодо мережі АВІАС. Що з скретч-картами робити,де заправлятись???

EVGENIY: 11:52
Олена П., з чого ви взяли що всі в 4дф показують грамоти? Вам же ніхто не відповів ))

Марина: 11:54
ну чому ж ніхто....

NOP: 11:58
Добрий день ,колеги.Підкажіть будь ласка,для видачі довідки ЗП для пенсійного фонду на перерахунок пенсії за минулі роки(1995-2000) потрібно брати ЗП відповідно до відомостей,чи корегувати на що нараховано внески

EVGENIY: 12:07
Марина, а да, не побачив ))

Анастасія: 12:21
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, працівниця 4 місяці тому вийшла на роботу з відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 6 років. Зараз працівниці відкрили лікарняний по догляду за дитиною. Суму допомоги за таким л/л рахувати від суми мінімальної заробітної плати?

школа: 12:22
Всім Доброго дня.

школа: 12:28
Допоможіть, будь ласка. Страховий випадок (за рахунок коштів ПФУ) з 21.12.24р по 09.01.25р. Заява-розрахунок подана до ПФУ у лютому, кошти надійшли та виплачені у березні. Як відобразити ситуацію у звіті з ЄСВ?

керр: 12:38
NOP, корегувати на що нараховано внески - це вже понад можливого) на той час такого законодавством не передбачалось

Марина: 12:40
NOP, в нас перевіряють саме на що нараховані внески

Галина: 12:44
Добрий день, колеги! Допоможіть будь ласка! Є плата послуга - копіювання документів. Штатного розпису по спеціальтному фонду немає, так як послуга не постійна немає потреби робити зміни до штатів. Затверджена калькуляція куди включено заробітну плату діловода ( 2 хв на здійснення послуги) як їй виплатити премію?

Людмила: 12:52
Л.В., вибачте, Ви зайшли в СДО?, бо внас така ж фігня. Зранку довбемся

Марина: 12:54
Аня, теж нічого не знаємо... процедура банкрутства.. а чи буде правонаступник, чи передадуть їх комусь незнаю.. талони лежать((((

Домініка: 12:55
школа, відображаєте у тому місяці у якому було здійснено нарахування страхового випадку

школа: 12:59
Домініка, ДЯКУЮ.

школа: 13:04
Домініка, а по ДЕКРЕТНИМ ? Тобто початок декретного у січні, виплати пройшли у лютому, то у звіті з ЄСВ показуємо помісячну розбивку із січня, чи з лютого?

Оксанка: 13:21
Добрий день. Підкажіть перенесеня залишку коштів та надходження зі старого рахунка на новий (КПКВК змінився) потрібно в одному меню в СДО робити: перерахований залишок?

EVGENIY: 13:26
Оксанка, надходження зазвичай перекидають з дохідного на дохідний, а перераховано залишок це з реєстраційного на реєстраційний

EVGENIY: 13:27
Оксанка, краще запитайте в казні там не все так просто як здається, щоб перекинути надходження потрібно що було на рахунку достатньо коштів

Оксанка: 13:44
EVGENIY, вже вони мені два тижні голову морочать і до кінця ніяк не доведу все. Від вас більше допомоги, ніж від казни. Дякую.

Оксанка: 13:46
EVGENIY, мене цікавить де саме в СДО така функція? Надходження також можна в "перерахованому залишку" у програмі занести. Те що з якого рахунка на який, це вже я вияснила.

EVGENIY: 13:49
Оксанка, ну де в СДО це зробити я не допоможу, але можу сказати що перерахування доходів і перерахування залишку це різні по суті операції, тому думаю там де перерахування залишку не можна набрати перерахування доходів

Оксанка: 13:52
EVGENIY, я Вам дуже вдячна.Буду ще завтра стукати у їхні двері) Шукатиму далі, дякую.

Аня: 13:54
Марина, Дякую.

EVGENIY: 13:55
школа, це звіт не про виплати, в ньому показують нарахування, а не виплату

EVGENIY: 13:57
школа, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... ti-z-yesv/

Наталія: 14:03
Доброго дня не можу здати звіт по ЄСВ за лютий пише документ не відповідає всім вимогам електронного документа.хто знає що робити як здати звіт

Лера: 14:03
Оксанка, як щось нове узнаєте - напишіть будь ласка. Така сама ситуація. Ми теж будемо завтра перераховувати і залишок, і доходи. Спробуємо через зовнішні платежі СЕП або через внутрішні платежі.

Галина: 14:04
Не проходе звіт ЄСВ.У податковому розрахунку в рядку 092 зазначено позначку"бюджетна установа" помилка.в підсистемі Реєстер страхувальників ДРСС відсутня позначка про наявність у страхувальника зазначеної ознаки,що иробити,куди звертатись?

EVGENIY: 14:07
Галина, в ДПС звертайтесь, і подивіться в документи які ви надавали держреєстратору, ви там вказали що ви бюджетна установа? Якщо ні тоді у держреєстратора питайте як виправити, якщо вказували то питайте в ДПС чому вони не поставили це в себе

Оксанка: 14:07
Лера, я піврайону обдзвонила, толку нуль. Казна теж не зовсім це знає чи не хоче допомагати. Одна головбух знає, але у відпустці, роблю все наосліп. Мені підказали, що у профілі потрібно в налаштуваннях додати ще більше можливостей для імпорту і я додала ще перерахований залишок і отриманий. Не знаю чи там робити чи у внутрішніх платежах...Добре.

просто таня: 14:18
Марина, на 12,54 ви якісь дії пробили?листи,позови тощо.у нас не сам авіс,а дочка

Аня: 14:22
Колеги,якщо в когось буде інформація як діяти з "АВІАС", діліться будь ласка.👍

Марина: 14:29
просто таня, МВО по мат резерву збиралась в ОДА писати та в антімонопольний

Світлана: 14:35
Галина, у нас була так ж ситуація. Звернулись в податкову, вони сказали, які документи принести, написали листа з проханням поставити відмітку. Зробили влни швидко.

NOP: 14:37
керр,видали довідку за 1995-2000р згідно нарахованого в розрах відом.ПФУ наполягає виключить всі нарахування разового характеру на які не нараховувались внески.При такому підході треба бухгалтеру перелопатить .перерахувать всі роки і помилки попереднього працівника?

Оксанка: 14:47
Лера, а касові у вас були по загальному фонду? Як ви зробили перенесення касових зі старого рахунку на новий? Через відновлення касових в PM платіжками вручну (просто випечатаними)?

EVGENIY: 14:49
Оксанка, а вам сказали і касові переносити? Взагалі то це казна сама повинна зробити , може на підставі вашого листа або ще якось, але ви самі платіжками таке не зможете

Олена: 14:52
Чи можна з коштів місцевого бюджету виділити кошти ЦПМСД на виплату зарплати працівникам?

просто таня: 14:54
Марина,на 14,29.я послала на електронну адресу*дочки*звернення і поштою відправила .відповідей 0,00

Марина: 14:54
просто таня, що за фірма? може і унас є дочка...

просто таня: 14:55
інтекс-інвест і армерія ойл

Марина: 14:55
ох ніфіга собі))))))))))))))))))

просто таня: 14:57
їх тьма тих дочок.я вже які хоч назви бачила.і що головне,що до останнього в закупівлях брали участь,хоча з квітня авіас банкрот.

Марина: 14:59
просто таня, може нам щось ОДА відповість....

Марина: 14:59
можливостей то у них більше....

Інна: 14:59
Олена, можна, якщо у Вас прийнята місцева Програма підтримки і там є такий захід

Оксанка: 14:59
EVGENIY, мені сказали лист і ще й платіжки набрати просто вручну розпечатати, мабуть щоб їм краще було заносити все.

Домініка: 15:03
школа, з січня, коли відкрито лікарняний

Людмила: 15:16
Доброго дня. Підкажіть,будь ласка, як нарахувати компенсацію за невикористану відпустку без звільнення за період 2019-2020 роки . Який період брати для розрахунку?

просто таня: 15:16
Людмила, 2023р.

EVGENIY: 15:17
Людмила, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... -periodiv/

просто таня: 15:17
Обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки, на які працівник набув право до 31 грудня 2023 р., проводиться виходячи з виплат, нарахованих у 2023 році.

Танюша: 15:20
EVGENIY,доброго дня, підкажіть, будь ласка, потрібна відомість нарахування відпускних. Премія за підсумками роботи за місяць виплачується місяць у місяць.

Лера: 15:22
Оксанка, у нас взагалі в цьому році не було ніяких видатків. Тільки залишок і доходи.

Оксанка: 15:23
Лера, зрозуміло, тоді вам трішки простіше.

Людмила: 15:24
EVGENIY,просто таня, дякую величезне

EVGENIY: 15:39
Танюша, https://buhgalter.com.ua/blanks/rozumni-blanki-v-exsel/ ось аж дві відомості, в одній якщо стати на премію за місяць зверху можна обрати яка вона за попередній чи за поточний

натли: 15:56
підкажіть,може хтось мав справу.чи можна списати стільці,яким вже більше 20 років без здачі їх на вторсировину?там нема що здавати,стояли у підвалі.незнаю як це описати в акті.

Лілі-я: 16:06
Добрий день, чи повинен працівник подавати до авансового звіту на відрядження чек, що підтверджує оплату за готель?

фк: 16:14
натли, списували, в акті писали що не придатні до використання, але потім проплачували комунальному господ.за вивіз сміття (договір,накладна,рах.) і докладали ці докум.до докум.на списання.

EVGENIY: 16:19
Лілі-я, пункт 14 https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ini-ta-za/

натли: 16:34
фк,щиро дякую.

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”