Архів чату за 25.03.2025 вт (57)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY: 08:20
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена: 08:24
Доброго ранку!

Олена: 08:31
Доброго ранку, вдалого дня

Марина92: 08:52
Доброго дня. Підкажіть будь ласка, якщо йде у дитячу відпустку мама двох дітей й в одної з дитини визнали в минулому році інвалідність і цій дитині уже 15 років, відпустка надається 17 днів чи вже 10? й така відпустка буде надаватися поки цій дитині не буде 18 років?

керр: 08:55
Марина92, буде надаватися поки цій дитині не буде 18 років, якщо не набуде повної дієздатності раніше...

Людмила: 10:25
Добрий день. Колеги, допоможіть. Якщо людина прийнята з 2 числа місяця і це є перший робочий день місяця, то для розрахунку відпускних ми цей місяць включаєм без одного дня?

Світлана: 10:36
Людмила, так

керр: 10:40
Людмила, "...цей місяць враховується до розрахункового періоду як повний місяць"

Людмила: 10:41
керр, тобто включаємо всі 30 днів, хоч і прийнятий з 2?

Людмила: 10:41
Дякую

керр: 10:43
Людмила, так прописано)

Людмила: 10:46
керр, дякую Вам

Дар'я: 10:50
Вітання!Підскажіть відомість нарахування ліквід вартості довільна?

EVGENIY: 10:51
Дар'я, ні

EVGENIY: 10:52
Дар'я, ліквідаційну вартість мона встановити при введенні в експлуатацію, і якщо подивитись акт введення то побачите що там реально є це поле, і також є акт переоцінки і там є теж встановлення ліквідаційної вартості

Олена: 10:55
добрий день не можу в пфу знайти лікарняний листок, працівник пішов на лікарняне?Період хвороби вказувала не відображажє?

Люда: 11:07
Олена,провірте паспортні дані та код.працівника. В нас було ,то була помилка в одній букві в імені працівника

Галина: 11:07
Олена, Ви з працівником спробуйте з'ясувати. Бо у нас тут з однією "нелінивою" жіночкою були такі проблеми через те, що вона постійно прізвище змінювала. І щось там не так відправляв лікар (ще й лікарняний був дитячий), то врегулювали постійними дзвінками до лікаря і в пенсійний аж за пів року

Дар'я: 11:27
EVGENIY, дякую

Олена: 11:46
Люда, Галина, дякую вже з'ясувала.

Аня: 11:49
Олена, буває, що лікарі вносять дані пізніше, а деколи й після нагадування хворого, що треба внести :(((

Лариса: 12:02
Олена, може бути таке що відкрили лікарняний на іншу особу. В мене нещодавно в ПФУ був лікарняний на особу, яка фактично працювала і до лікаря не зверталась. Лікар з іншої області відкрив лікарняний ( у осіб були схожі прізвища та імена). От так.

Софія: 12:07
Вчора подавала заяву-розрахунок на виплату лікарняних в ПФУ і не зберегла щоб роздрукувати її. Чи можна сьогодні її якось роздрукувати? Бо я щось шукаю на сайті ПФУ і не можу знайти як роздрукувати.

Аня: 12:10
Софія, в розділі заяви-розрахунки натискаєте на перегляд, де значок око, вона відкривається і там внизу є слово завантажити.

Софія: 12:11
Аня, дякую, знайшла

Тетяна: 12:21
Добрий день. За приписом Водоканалу замінено лічильник класу В на лічильник класу С. Старий лічильник плануємо продати, оскільки він справний, ціна 300 грн. Чи потрібно дозвіл на продаж від розпорядника вищого рівня?

Алла: 13:38
Добрий день.Чи правомірно тарифікувати заступника директора з навчально-виховної роботи з посадовим окладом в 0,75 ставки на 12 год вчителя предметника.Дякую

Олена: 13:45
Нараховано лікарняні після звільнення, єсв не нараховано. У єсв звіті цю виплату показуємо у 1-ДФ, а у дод.1. не показуємо. Вірно?

Галина: 13:49
Алла, дивіться 91 пункт 102ї інструкції

EVGENIY: 14:01
Олена, та тут як раз треба нарахувати ЄСВ і показати

Оля: 14:29
EVGENIY, якщо платекжі провведені у вихідні дні, яку дату складання ставити на м/о 6 і м/о 2? може бути вихідним днем ?

ФСН: 14:35
Оля, так.

Оля: 14:41
ФСН, тобто можна м/о складати датою вихідного дня ? (якщо останній день місяця припадає на вихідний)

Марина: 14:42
як бути, якщо основне місце роботи знаходиться на окупованій території і не реально взяти ні довідку про з/п ні відмову про нарахування та виплат лікарняних

EVGENIY: 14:43
Оля, а чому не можна вихідний ставити? Це бухоблік в який день пройшло тоді і показують в бухобліку хоч вихідний хоч святковий

Сергій: 14:45
Крім того однією з засад бухоблліку є своєчастність відображення в обліку, тому тим паче проводите платіжку у тому місяці в якому вона проведена установою

Оля: 14:48
EVGENIY, та щоб перевірки потім не скзазали чому у вихідний день працюєте і реєстри робите ?

Ольга: 14:48
Шановні колеги і коліжанки! Підкажіть якусь гарну статтю про оплату праці сторожів у бюджетних установах, з прикладами різних ситуацій, які виникають в процесі роботи, напр. оплату понаднормових, заміну у разі хвороби чи відпустки. Методрекомендації читала, але не все ясно, а хочу розібратися.

Оля: 14:48
бо чула зо по закупівлях так буває, хтось щось оприлюднив у вихідний, і вже придиралися що то дуже порушення

Юлія: 14:52
Добрий день. Виникла така ситуація: 16.03.2025 помер працівник на лікарняному. Свідоцтво про смерть видано 20.03.2025, тоді ж зроблений наказ про припинення труд.відносин з 16.03 в зв’язку з смертю. Після смерті нарахований лікарняний, з/п за березень та комп. за невик. відпустку. Як здійснити нарахування ЄСВ в даному випадку?

EVGENIY: 14:53
Ольга, https://i.factor.ua/ukr/journals/nibu/2 ... 12688.html

EVGENIY: 14:55
Ольга, https://buhgalter.com.ua/articles/kadro ... onnikiv-i/

Валентина: 14:59
Доброго дня! Колеги, допоможіть з проводками: в цьому році оплатили послуги електрика коштами спецфонду минулого року (пл,посл).

ФСН: 15:08
Юлія, https://buhgalter.com.ua/articles/podat ... ahovuvati/

EVGENIY: 15:08
Валентина, 6211 2313 яка різниця які кошти проводки однакові )))

Валентина: 15:11
Цікавить чи потрібно коригувати фінансовий результат минулого року?

Дар'я: 15:14
Підскажіть, чим відрізняється приймання передача мат цінностей при зміні мво від внутрішнього переміщення мат цінностей? чи можна просто передати один одному мат цінності? при тому що обидвоє є мво по наказу

Юлія: 15:14
ФСН, цю статтю бачила, але також натикалась на свіжі індивідуальні податкові консультації, де вказано, що на компенсацію після смерті ЄСВ не нараховується... Я замовила ІПК, буду чекати відповідь, але можливо тут люди з погляду практики ще щось порадять. У мережі багато статей на цю тему, але деякі з них суперечать одна одній...

EVGENIY: 15:18
Валентина, а він то тут до чого? )) Не вигадуйте собі проблем )) 8113 6211 нарахували , оплатили 6211 2313 до чого тут фінансовий результат? Потім 8113 закриєте на 5511 ось вам і фінрезультат

Ольга: 15:20
EVGENIY, щиро дякую!!!

ФСН: 15:23
Юлія, робила так по трьом працівникам - 2021, 2022,2023 роках. Ніхто нічого не повертав і претензій не було.

Марина: 15:27
Юлія, я теж читала що після звільнення не нараховується, хоч що виплачується

Валентина: 15:29
EVGENIY, дякую!

Юлія:17:28
Доброго дня. Підкажіть будь ласка казначейство відмовляється проводити оплату телевізора по КЕКВ 2210 вартісю менше 20 тис. хоче що б це було КЕКВ 3110. Чи правильне це?

EVGENIY:18:11
Юлія, не правомірно, вони помиляються

EVGENIY:18:11
Юлія, https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ta-obliku/

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”