Архів чату за 26.03.2025 чт (171)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY: 08:25
Доброго ранку, всім гарного дня

Олена: 08:34
Доброго ранку!

Наталія: 08:57
Добрий ранок, підкажіть будь ласка, чи треба робити якийсь наказ по підприємству щодо введенн я змін в оплаті лікарняних з 4 квітня?

Іванна: 08:58
Добрий день.Підкажіть,будь ласка,була внутрівідомча передача автомобіля ,кошти за реєстрацію та номерні знаки списуємо на витрати чи збільшуємо балансову вартість автомобіля?

Марія: 09:17
Доброго ранку! Підскажіть будь ласка, працівник прийнятий на роботу 01.03.25р., його відправили у відрядження 12.03.25р. Як проводити розрахунок середньоденненої заробітної плати, з окладу чи це буде плановий заробіток?

керр: 09:18
Наталія, для чого таке, є ж норми закону, які роботодавець чи уповноважена ним особа має врахувати при прийнятті рішення)

керр: 09:19
Марія, з окладу не має розрах періоду...

Галина: 09:21
Доброго ранку.Допоможіть, у кого є особовий рахунок по заробітній платі в екселі?

EVGENIY: 09:23
Галина, такої форми не існує, тому у кожного вона своя

Наталія: 09:27
керр, я теж так думаю, але інспектор з кадрів принесла на ознайомлення наказ про зміну в оплаті лікарняних, тому вирішила перепитати в розумних людей ))

Олена: 09:32
Доброго ранку. Підскажіть, будь ласка, як табелювати і розрахувати зарплату працівнику (ОМС), який на 1 день був направлений на державне підприємство для участі у розслідуванні нещасного випадку? Я так розумію, що це не відрядження. Державне підприємство знаходиться в межах міста

керр: 09:42
Олена, це ж був робочий день, виконував свої обов'язки або окреме доручення роботодавця поза місцем розташування установи, у цій ж місцевості, щось не видно відхилень для іншого обліку і оплати)

Олена: 09:43
В табелі ставити як робочий день (Р) чи іншу позначку?

керр: 09:46
Олена, типова форма передбачає різні позначки, і щось крім "Р", за наведених умов для іншого не видно)

Олена: 09:50
Дякую. Просто я ще розглядала позначку "ІН" (інший невідпрацьований час). Тому і були сумніви щодо нарахування

керр: 09:57
Олена, це ж мова про відпрацьований час.... якщо з цього приводу дій працівника у зазначений день розпорядження не було не має підстав щось інше виводити

Олена: 10:02
Дякую

Наталя: 10:37
Доброго дня!Підкажіть будь ласка по якому КЕКВ проводить пожежну сигналізацію?2240 чі 3132

Марина: 10:38
Наталя, 3132 це ж кап ремонт?

Марина: 10:40
чи ви про ремонт говорите?

NOP: 10:42
Добрий ранок, колеги.В грудні виплачено працівнику премію за рік.при розрахунку компенсації за невикористану відпустку її включаємо???

EVGENIY: 10:43
Наталя, https://buhgalter.com.ua/articles/zasto ... k-ta-kekv/

Олена: 10:51
лікарняний став готовий до оплати після звільнення працівника, єсв не нараховуємо?

керр: 10:56
NOP, включаємо

керр: 10:57
Олена, є така позиція, що не має обов'язку бо вже не застрахована особа...

Інна: 11:00
Добрий день! Підкажіть, чи оплачувати перші п'ять днів лікарняного суміснику?

Тетяна: 11:01
Олена, маючи стоси переписок і з ПФУ, і з ДПС зцього приводу, скажу, що нараховуємо

керр: 11:01
Інна, скоро уже всі потрібно буде оплачувати, крім 5) ...ще 2023 р вказали, що ТАК)

Олена: 11:04
Тетяна, так всюди ж роз'яснення пишуть що не нараховувати єсв на лікарняні після звільнення

Марина: 11:06
Добрий день. Допоможіть, будь ласка. Викладач за місяць вичитав 30год. Заробітна плата менше мінімальної. Як дотягнути до мінімальної???

Тетяна: 11:07
Олена, я теж начитавшись про компенсацію яку виплачують після звільнення, так вважала, але як закидала листами і обласну ДПС і центральну, а потім ще і дозвонилася до ПФУ, то ролучила відповідь, шо треба

EVGENIY: 11:08
Олена, а де всюди? Мені здається тут важливо коли саме звільнили і коли саме почався лікарняний. Якщо лікарняний почався на наступний день після звільнення то це вже не ваш працівник, а якщо в день звільнення то ще ваш , і навіть якщо лікарняний за рахунок ПФУ то ЄСВ ви будете платити, на скільки я читав і зрозумів

EVGENIY: 11:08
Тетяна, по компенсації це теж не все так просто, треба суть дивитись, кожен випадок різний

Тетяна: 11:09
EVGENIY, я мала на увазі ту, шо вже після звільнення

EVGENIY: 11:09
Тетяна, я теж цю маю на увазі але випадки можуть бути різними

Інна: 11:09
керр, Дякую!

катерина: 11:10
добрий день, чи оплачуються погодинно години уроків проведені наперед учителем ( за день відрядження)

Наталя: 11:11
Доброго дня!Підкажіть будь ласка по якому КЕКВ проводить пожежну сигналізацію?2240 чі 3110

EVGENIY: 11:11
Тетяна, наприклад ви звільнили працівника 15 числа, а 20 помітили що не нарахували йому компенсацію у вас відомість ще не закрита ви нараховуєте її і нараховуєте ЄСВ на неї адже ще звіт не здали і місяць не закрили, і в звіті у вас все буде нормально. А якщо ви це помітили через три місяці то тут вже все не нараховуєте ЄСВ адже нікуди його всунути

EVGENIY: 11:12
Наталя, я вам дав посилання

Тетяна: 11:12
EVGENIY, просто в якийсь час як почалася писанина про компенсацію після звільнення, то вона тільки взірвала мізки бухгалтерам як тоді діяти у випадках, наприкалад, з лікарняними, бо це є виплата за невідпрацьований час

EVGENIY: 11:12
Наталя, https://buhgalter.com.ua/articles/zasto ... k-ta-kekv/

EVGENIY: 11:13
Тетяна, я ж і пишу кожен випадок треба дивитись окремо, тому що кожен пише однаково, але по суті ситуації різні

Олена: 11:19
EVGENIY, весь лікарняний лист припадає на період роботи працівника, через 2 дні після закриття лікарняного він звільнився. Через 7 днів був статус ЛН готово до оплати. Як бути з єсв?

Тетяна: 11:19
EVGENIY, звісно різні, але повторюсь, що збивають з пантелику оті розяснення, що на невідпрацьовані дні ЕСВ не нараховується

Тетяна: 11:20
після звільнення

EVGENIY: 11:35
Олена, звичайно ж нараховувати, не розумію чому у вас взагалі виникло таке питання

Алла: 11:48
підкажіть, будь ласка, передача запасів від головного розпорядника до підвідомчої організації (комунальний заклад-орган управління обласна рада) це внутрівідомча передача?

Оля: 11:55
СДО працює??

Ліна: 11:56
Оля, The service is unavailable.

Олена: 11:57
EVGENIY, телефонувала в податкову, мені сказали не нараховувати єсв на лікарняні звільненому працівнику. Тому і виникає запитання

Маша: 11:57
Ліна, кінець місяця знову((((

Марина: 11:59
Олена, нам пфу пояснював та і читала, що якщо виплата після звільнення то відсутні трудові відносини і як наслідок обов'язок роботодавця платити єсв

Аня: 12:06
Марина, Олена, А мені колись пояснювали, що це виплата за час, коли працівник ще перебував у трудових відносинах, тому нараховується. Тоді були великі затримки в фінансуванні (це ще від ФСС), і один працівник звільнився і через два місяці знов прийнявся, а лікарняні все ще були невиплачені.

EVGENIY: 12:08
Олена, ви питання формулюйте їм нормально, я впевнений що вони взагалі не зроузміли з вашого питання нічого, як і тут ви написали що звільненому, а з'ясувалось що його звільнили після того як лікарняний закритий, де ж він звільнений то?

EVGENIY: 12:09
Марина, не виплата на НАРАХУВАННЯ після звільнення, адже не на виплати ви нараховуєте, а на нарахування, а лікарняний був нарахований ДО ЗВІЛЬНЕННЯ а не після в цьому випадку

EVGENIY: 12:12
Як формулювали питання правильно то і отримували би відповіді правильні, а так ви пишете звільненому а насправді в момент нарахування лікарняних він не був звільнений, а ви як бухгалтер повинні нарахувати все що йому належить і лікарні так само

Юлія: 12:16
EVGENIY, добрий день. А я зараз саме штурмую всі інстанції, щоб вияснити чи нараховувати ЄСВ на компенсацію, нараховану після смерті... І відповіді мені чіткої так ніхто і не надав😉 Подала запит на податкову консультацію, а у відповідь мені прийшов ПДФ, який навіть не відкривається...

EVGENIY: 12:17
є виплати а є нарахування, нарахувати ви можете зараз, а вплатити потім, так от ЄСВ нараховується на нарахування, і залежить від того за який місяць ці нарахування зроблені не залежно від виплат

Юлія: 12:18
Хтось подавав запит на індивідуальну податкову консультацію? Мене цікавить сам процес. Вчора подала і протягом дня отримала в кабінеті платника у відповідь пустий ПДФ. Можливо я щось не так роблю, або ж не там завантажую..

Марина: 12:18
нарахуванню підлягає лікарняний зі статусом готовий до сплати... тож виходить нараховували його після звільнення.

EVGENIY: 12:19
я вище описав мені здається самий логічний приклад, якщо місяць не закритий і ви робите нарахування навіть після звільнення або смерті, то я вважаю і ЄСВ ви можете нарахувати, не претендую на істину але думаю це саме так

EVGENIY: 12:19
Марина, да після звільнення але ЗА ПЕРІОД коли працівник працював

Юлія: 12:20
Марина, допомога нараховується за той період коли він перебував в трудових відносинах, тому ЄСВ тут буде.

катерина: 12:21
добрий день, чи оплачуються погодинно години уроків проведені наперед учителем ( за день відрядження)

татка: 12:23
Юлія, то не відровідь то їхня реєстрація. чекайте

Тетяна: 12:25
Розкажу страшилку стосовно індивідуальної податкової консультації. ДПС, сама центральна, в першому листі написала, що ЕСВ на лікраняні, нараховані після смерті працівника, НЕ нараховуються. Пройшов десь місяць, і приходе нововий лист - ЕСВ нараховується. Причому без всяких скасувань попереднього листа. Такщо краще запастися перепискою.

Тетяна: 12:27
Але основні аргументи були такі, як зазначалося в попередніх дописах - працівник був на той момент у трудових відносинах, тому ЕСВ треба нараховувати

Марина: 12:31
Тетяна, ну як завжди))) брати період за який чи період коли нараховується))))

Олена: 12:33
Добрий день. СДО працює?

Катя: 12:35
не працює

лікарня: 12:35
Добрий день, як правильно оформити інвентаризацію якщо частина запасів знаходиться на окупованій території (або в зоні активних бойових дій) і туди немає доступу?

Тетяна: 12:42
Марина, в нашому випадку все було після - і наданий листок ТН, і саме нарахування. Крім писанини, я ще додзвонилася до ПФУ, до заст.департаменту, яка часто давала консультації з персоніфікації, то вона відразу відповіла, шо ЕСВ нараховується. А потім я ще і лист в І знайшла за її підписом. Такщо поки повідповідали податківці, я вже знала, що робить

Марина: 12:46
https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... podatkami/

Ольга: 12:52
Доброго дня, підкажіть, що з коефіцієнтами до зарплати для тих хто працює в зоні бойових дій? відміняють їх?

Оля: 12:54
СДО-502?

Марина: 12:54
Оля, так

Ніна: 12:55
Марина, Оля, сказали щоб готувати паперові реєстри і документи і нести

777: 13:00
Ольга, кого це стосується? яка нориативка? бо вперше бачу..

керр: 13:02
Ольга, коли і чим відмінили?

777: 13:02
Марина, Ви мабуть теж знаєте?)))

Ольга: 13:02
Не зрозуміло поки, є постанова якою непередбачені коефіцієнти

Марина: 13:03
777, що були виплати знаю, але ми слава богу ще не ті території) хоча все близько)

Марина: 13:04
он вже виє.........

777: 13:04
Марина, а ми вже й деокуповані, дякуючи вересневому контрнаступу)

Марина: 13:05
777, це єдине що зараз може порадувати))

Тетяна: 13:05
https://zakon.rada.gov.ua/go/v2136572-12

Марина: 13:06
777, вересень 2024року?

777: 13:07
2022 ))) Харківщина

богдан: 13:11
доброго дня в когось СДО працює

ЦНСП: 13:12
богдан, уже ні

Ніна: 13:18
богдан, не буде працювати. Кажуть збирати паперове все і нести

Марина: 13:20
777, а я думаю що я прогавила)))))))

Олена: 13:23
у всіх така проблема с сдо 502 – веб-сервер отримав недійсну відповідь, виконуючи роль шлюзу або проксі-сервера. Виникла проблема зі сторінкою, яку ви шукаєте, і її неможливо відобразити. Коли веб-сервер (виконуючи роль шлюзу або проксі-сервера) зв’язався з вищестоящим сервером вмісту, він отримав недійсну відповідь від сервера вмісту.

Ольга: 13:24
так у всіх таке

Олена: 13:24
Я заплуталася. Приведу конкретний приклад: працівник був на лікарняному з 01.03 по 14.03. Звільнився 18.03., ЛН став готовим до сплати 24.03. Нарахування і виплата лікарняних 26.03. Що з ЄСВ?

Людмила: 13:28
Чи працює в кого СДО?

Аня: 13:29
Олена, а як у вас нарахування і виплата в один день? Вам в один день і ПФУ гроші дав і казна все провела?

Аня: 13:29
Людмила, почитайте чат, ні в кого не працює

Олена: 13:30
Аня, сьогодні нарахуємо, а завтра виплатимо, хоча сьогодні Фонд профінансував

Аня: 13:32
Олена, так якщо фонд профінансував то у вас вже було нараховано, просто вражає як усе швидко

оксана: 13:37
сдо вже працює

123: 13:42
оксана, дякую !

Ірина: 13:43
Ольга, ви маєте на увазі прстанову 391 від 25.04.2023 про коефіцієнти? Згідно переліків, які затверджені уже нечинною прстановою

EVGENIY: 13:47
Олена, мою думку ви знаєте, вам треба нарахувати ЄСВ і в звіті з ЄСВ ви лікарняний покажете, вище дали посилання але там працівник звільнився коли був на лікарняному, а у вас він був в трудових відносинах з вами

Ольга: 13:48
Ірина, так

777: 13:48
Ірина, боже яке "щастя" ще привалило... то це ж по ідеї ще з 20 березня вже не мали доплачувати?

Ірина: 13:52
Мабуть забули внести зміни в 391, або незабули (((

Олена: 13:53
EVGENIY, дякую😍

777: 13:54
і шо тепер робити

EVGENIY: 14:00
Ольга, Ірина, про що мова? Я щось пропустив? Шо за коефіцієнти? Що трапилось?

777: 14:03
EVGENIY, в постанові 391 посилається на перелік... який втратив чинність 20.03., постанова чинна

EVGENIY: 14:06
777, ооо зрозумів, дякую, ну думаю це просто неузгодженість, потім внесуть зміни

Руслана: 14:17
Доброго дня. Підкажіть будь ласка,чи входить до стажу період перебування в відпустці по догляду за дитиною до 3-х,до 6-ти років для виплати надбавки за вислугу років ?

керр: 14:37
Руслана, зараховуються

Ірина: 14:51
EVGENIY, але ж як нараховувати з/п....."дехто" вимагає міняти штатки :)

EVGENIY: 14:58
Ірина, чому вимагають? Сама постанова 331 чинна

ЛЮБА: 15:11
https://buhgalter.com.ua/articles/kadro ... zvilnenni/

Валентина: 15:13
EVGENIY, може ви мали ввиду 391?

EVGENIY: 15:13
ЛЮБА, там вище писали, на жаль такі листи ДПІ часто суперечать один одному

EVGENIY: 15:13
Валентина, да її мав на увазі

*: 15:14
Чи хтось знає, що з 3 чергою проплати

Валентина: 15:19
EVGENIY, 391 ссилається на перелік,який затверджений одним міністерством якого вже немає і який втратив чинність з 20 березня 2025...ОТ ЩО РОБИТИ? Від нас теж трують штатки без застосування коефіцієнта

Леся: 15:22
доброго дня! чи можна платити премію держслужбовцю коли є догана? дякую

ЛЮБА: 15:24
EVGENIY, в мене така сама ситуація з лікарняним, то виходить що потрібно нараховувати ЄСВ? Тому що я брала до уваги роз'яснення на посилання що відправила вище і там пише що НЕ потрібно проводити нарахування ЄСВ.

EVGENIY: 15:35
ЛЮБА, це лише моя особиста думка, я можу помилятись, але за логікою мені здається що треба і звіт ЄСВ таке дозволяє в ньому відобразити без проблем

Таня: 15:44
отримали від благодійників туалетний папір на малу суму і в цьому ж місяці його використали (списали). Треба конче за ті копійки робити натуральну форму ?

Валентина: 15:47
EVGENIY, на питання 15.19 яка ваша думка?

EVGENIY: 15:51
Валентина, звичайна неузгодженість думаю її скоро виправлять, я би нічого не змінював

Валентина: 15:54
EVGENIY, у мене теж така думкая як у бухгалтера

керр: 15:58
Леся, можна, якщо є підстава

Наталія: 16:00
Доброго дня хто як рахує зарплату вихователям у ДЗО,берете 6 годин на ставку чи 5 годин?

керр: 16:01
Наталія, а про які години мова? педнавантаження чи все ж про робочий час)

Наталія: 16:03
Так про педнавантаження

керр: 16:06
Наталія, для зп має бути робочий час, як ст.26 Закону пише) а для організації навчального процесу - педнавантаження

Наталія: 16:09
Мене цікавить скільки вихователь повинен відпрацювати годин на ставку у березні 105 чи 126 годин?

Леся: 16:10
керр, є наказ і в положені про преміювання не зазначено що не можна

Наталія: 16:12
Добрий день, коллеги! Підкажіть будь ласка, якщо треба повернути кошти які нам помилково перерахували в цьому році, ми перераховуємо з доходного чи розрахункового рахунку?

EVGENIY: 16:14
Наталія, якщо вам їх на дохідний кидали то і ви з дохідного повертаєте

керр: 16:14
Леся, можна, це ж заохочення не застосовуються, а премія на ДС не є заохоченням)

Наталія: 16:16
EVGENIY, дякую

Леся: 16:16
керр, дякую

керр: 16:20
Наталія, у березні при 30 годин п'ятиденки на ставку тривалість робочого часу буде 126 год ...

Христина: 16:27
чи треба робити наказ на введення в експлуатацію необоротних активів ? чи досить тільки скласти акт введення ?

Христина: 16:28
і списання МШП треба тільки в МО №10 вести чи можна в МО №13 ?

Людмила: 16:33
Щось відомо по платежам 3 черги?

Галина: 16:44
Людмила, нам вже й фінансування не дають. При потребі коледжу дати міліон на зарпліту, фінуправління дали половину, і сказали, що більше нічого не буде. А ще зарплата театрам.

Христина: 16:45
акт введення в експлуатацію МНМА можна робити за формою як акт по ОЗ ? (тільки підправити в назві і показниках)

EVGENIY: 16:55
Христина, читайте уважно https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ubyektami/

EVGENIY: 16:56
Христина, не вигадуйте і не до домуйте, не треба ніяких назв виправляти

EVGENIY: 16:57
Христина, і ось це читайте https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... oblikovih/

Христина:17:15
EVGENIY, то для необоротних залишати на бланку акту текст "основних засобів" ?

Христина:17:16
наказ на введення обовязково робити чи досить акту ?

EVGENIY:17:16
Христина, да

Христина:17:16
якщо МШП списання буде в МО №13 то нічого?

EVGENIY:17:17
Христина, да це про бланк, а про наказ ви десь читали що він потрібен

EVGENIY:17:17
Христина, ви читали посилання що я дав?

Христина:17:17
EVGENIY, там дуже багато тексту, ще не встигла :)

EVGENIY:17:18
Христина, я перевірчий приходжу до вас і запитую чому в інструкції по МО написано що МШП списують в 10, а ви списуєте в 13?

Христина:17:18
EVGENIY, ну алеж МШП це запаси

EVGENIY:17:18
Христина, там тексту навпаки дуже мало, могли би і більше написати тому що питаннь багато а тексту мало

Христина:17:19
ОЗ і МНМА вони тулять докупи (бланк один на введення), а МШП чомусь відділяють від запасів. Не розумію я ці інструкції зовсім

EVGENIY:17:20
Христина, якщо ви вважаєте що у вас вистачить знань і терпіння довести що можна списувати МШП в МО 13 тому що це запаси, то списуйте в 13, хоча мені це не зрозуміло, невже так важко це робити в 10?

Христина:17:20
та ні, просто запитала.

NeProzorro:17:21
Христина, спробуйте собі уявити розмір шкоди для бюджету від того що ви не в тому ордері покажете списання мшп. Та це катастрофа просто буде

EVGENIY:17:21
Акт це документ первинний, а Меморіальний ордер це не первинний документ це як звіт в якому показують операції відповідні, відчуваєте різницю?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”