Доброго ранку, всім гарного дня
Олена: 08:35
Доброго ранку.
ЦНСП: 09:05
Доброго ранку
Аліса: 09:21
Доброго дня. Допоможіть розібратись, якщо відбувається передача ТМЦ від двох головних розпорядників яка кореспонденція рахунків?
EVGENIY: 09:25
Аліса, поясніть більш детально ви хто один із головних чи ви той хто отримує від двох? Чому від двох? Чому взагалі питаєте таке? У вас може бути лише один головний розпорядник
Інна: 09:26
Я не зрозуміла, прийнято у квітні працівника інваліда, хто завіряє копію довідки МСЕК він чи керівник?
Аліса: 09:30
EVGENIY: установа 1 (головний розпорядник) передає установі 2(теж головний розпорядник) відповідно сесії ТМЦ. Ми як установа 2 зробили проводки Д - 1515 К-6611. як операції за внутрівідомчою передачею. казна стверджує що це не внутрівідомча передача і треба робити через Кт 5512.
керр: 09:47
Інна, Завірення копії довідки здійснюється безпосередньо платниками
Інна: 09:49
керр, дякую
EVGENIY: 09:50
Аліса, це не внтурівідомча передачі і рахунок 6611 тут не використовують
Галина: 09:54
Аліса, в даному випадку погоджуюся з казначейством
Аліса: 09:56
Галина: я вже зрозуміла що погоджуватись треба, але в типовій кореспонденції відсутня така проводка
Аліса: 09:56
EVGENIY: Яка проводка відповідно типової кореспонденціі в даній ситуації?
EVGENIY: 09:57
Аліса, типова кореспонденція це лише ТИПОВА, там не вичерпний перелік проводок, є такі що там і не має
Аліса: 09:58
EVGENIY: отож хто як робе так і робе ....але ж так не повинно ж бути
EVGENIY: 09:58
Аліса, вам все вірно порадили це вибуття а не внутрівідомче переміщення
Аліса: 09:58
EVGENIY: я зрозуміла, але не згодна...))))
EVGENIY: 09:58
Аліса, чому так не повинно бути? Типова кореспонденція не має містити всі проводки навіщо тоді бухглатера потрібні?
EVGENIY: 09:59
Аліса, ви можете бути не згодні але 6611 тут точно ні до чого
Аліса: 09:59
Добре, дякую. краще погодитись, ніж доводити..
Галя: 09:59
EVGENIY, що ви такуе кажете? саме слово "типова" вже зобовязує все чітко і строго використосувати в роботі. Типові форми, типові реєстри...
EVGENIY: 10:00
Аліса, ви ніяким чином не зможете довести що тут потрібен рахунок 6611 адже ми вам тут всі вже сказали що це не внутрівідомча передача
Галя: 10:00
якщо немає проводок в Типовій кореспонденції то не можна самому їх вигадувати. А треба писати запит на МФУ про розяснення
EVGENIY: 10:01
Галя, не смішіть мене ))
Аліса: 10:01
Галя: Я теж про це....це документ, ведення бухгалтерської кореспонденції, бо так можна і все інше начудить як кому подобається чи неподобається
Галя: 10:01
Аліса, так. Типова -це не примірна.
EVGENIY: 10:02
Галя, і вона не є вичерпною, саме тому вона і типова, тому що описані типові операції
Галя: 10:02
а типові бланки і форми тоді як ? виходить що кожен моє які хоче сбі вигадати і вести ?
EVGENIY: 10:04
Галя,
Галя,
Галя: 10:04
це закордоном що хочуть те роблять в обліку. Немає навіть плану рахунків, тільки стандарти. У нас все чітко має бути, для чогось МФУ то все затверджує
продовжувати?
ОЛя: 10:04
СДО не працює?
EVGENIY: 10:05
Галя, я вам навів наші накази, це ж не я вигадав це в наказах так написано
Галя: 10:05
EVGENIY, а про проводки теж таке пище ? що хто як хоче так собі може робити?
EVGENIY: 10:06
Галя, скільки мені разів сказати що типові тому що описують типові ситуації, якщо у вас ситуація не типова то вигадайте свою форму затверджуйте і користуйтеся на здоров'я
EVGENIY: 10:07
Галя, да і проводки не виключення, вони типові тому що описують типові ситуації, якщо ситуація не типова то ви можете робити іншу проводку
Галина: 10:07
Аліса, це той випадок що вони праві
Галя: 10:08
EVGENIY, але як знати що моя власна вигадана проводка (в нетиповій ситуації) буде правильна з точки зору обліку і МФУ ?
EVGENIY: 10:08
Галя, це ваша професія я вам нагадую, є принципи бухобліку і методи і ви повинні їх знати є закон який описує ви повинні дотриматись
Аліса: 10:09
Галина: Дякую, я вже зрозуміла, але моя думка, що кореспонденція рахунків повинна бути затверджена у всих одна, інакше буде хто в ліс хто по дрова
EVGENIY: 10:09
Галя, наприклад найдіть мені проводку ви оприбуткували ОЗ а потрібно було ІНМА, де в кореспонденції така проводка щоб перенести?
Галя: 10:09
а навіщо томі МФУ ті всі положення і існтрукції розробляє і затверджує? не думаю що все так просто
EVGENIY: 10:09
Аліса, так вона у всіх одна , просто ваша ситуація не типова і в кореспнденції її не має
EVGENIY: 10:10
Галя, ви читаєте що я пишу?
Галя: 10:10
тоді взагалі все відмінити, залишити один Закон про БО і всім дозволити як собі хочуть робити
Наталія: 10:11
Як показати у д.1 об'єднаної звітності премію донараховану у поточному місяці за попередній місяць?
NeProzorro: 10:12
Галя, чому ви так захищаєте всіляку бюрократію і буквоїдство ? Все рухається вперед, прогрес, цифровізація. Поскасовують все з часом і спростять
EVGENIY: 10:12
Наталія, ні як, всі перерахунки відносяться до місяця в якому вони зроблені а не за який
Оксана: 10:16
Допоможіть, будь-ласка: працівниця перебувала на лікарняному по догляду за дитиною і написала заяву на звільнення з останнього дня лікарняного. Як рахувати лікарний, якщо він буде готовий до оплати вже після звільнення.
Світлана: 10:17
Оксана,
Галя: 10:17
NeProzorro, я так навчена, багато років досвіду. Завжди тічко дотримуватися всіх інструкцій і постанов
Галя: 10:19
і поки не писало ніде або мені чітко згори не сказали, що так можна, не вигадувала сама і не робила
Маша: 10:23
СДО тільки в мене не працює?
Оксанка: 10:46
Маша, в мене працює
Наталя: 10:50
EVGENIY: 10:59
Наталя,
EVGENIY: 10:59
Наталя, але її не має і в пропозиціях від українських розробників
Олена: 11:16
доброго дня колегі, підскажіть будь ласка проводки, якщо центр зайнятості компенсував витрат на оплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану. дякую
Марина: 11:19
Аліса, якщо це у вас не внуривідомча то передача запасів між різними органами уповноваженими управляти майном хіба не на витрати?
Галина: 11:40
Олена, Так бюджетні ж установи не можуть таку компенсацію отримати
Олена: 11:42
Галина, ЦЗ виплатив таку компенсацію комунальній установі
EVGENIY: 11:42
Олена,
бідний бух: 11:46
Доброго дня. Чи потрібно вносити зміни у звязку із втратою наказу мінреінтеграції 309? При виплаті коефіцієнту 1,5
Людмила: 13:13
Добрий день, підкажіть будь ласка проводки при передачі автомобіля в бюджеті
керр: 13:14
Галина, за винятком надавачів соціальних послуг
керр: 13:15
бідний бух, потрібно, якщо зміни законодавства стосуються права, яке згадано і реалізується наказом роботодавця...
Ірина: 13:25
Вітаю! Прошу поради в такому питанні: отримали бичка для навчальних цілей від благодійника. Через два роки він перестав виконувати свої функції. Несемо тільки витрати. Чи можемо списатит та здати на м ясокомбінат? Послухаю всі варіанти. Дякую!
EVGENIY: 13:27
Людмила, передачі куди і кому? Це внутрівідомча передача чи ні?
ЦНСП: 13:37
Підскажіть, де прочитати що можна вважати підвищенням кваліфікації працівників надавачів соціальних послуг
Ірина: 14:36
Добрий день. Підскажіть, будь ласка які проводки на списання стипендії депонованої строк давності якої минув
EVGENIY: 14:38
Ірина, пункт 6.6
Галя: 14:44
Доброго дня .Підкажіть ,будь-ласка ,чи правильно буде проводити корегування фінансового результату минулих років та збільшення власного капіталу на суму ОЗ виготовлених власними силами з матеріалів придбаних у минулому році,
EVGENIY: 14:47
Галя, пункт 6.9
Лілія: 14:49
Добрий день! Підкажіть будь ласка, як оплатити інший день відпочинку за рахунок повернення з відрядження у вихідний день?
EVGENIY: 14:50
Лілія,
Галина: 14:52
Я к бути з навчальною, методичною і дитячою літературою в ЗДО ? На якому рахунку обліковувати таку літературу ? І чи обовязково ЗДО дотримуватися цих всіх правил для бібліотек ?
Галина: 14:53
І чи обовязково ЗДО дотримуватися тих всіх правил які передбаченідля бібліотек ?
EVGENIY: 15:07
Галина, читайте коентарі до статті
Наталя: 15:07
EVGENIY, повертаюся до вчорашньої розмови про придбання необоротних. Тобто необоротні не варто без фінансування, поки немає коштів на рахунку придбавати?
Наталя: 15:08
Спершу мають бути кошти (цільове фінансування на 5411) ?
EVGENIY: 15:08
Наталя, не варто вводити в експлуатацію, поки не оплатили, але це не заборона, можете вводити якщо треба
EVGENIY: 15:08
Наталя, ви ж казали що у вас кошти на рахунку просто не проплатили значить у вас і 5411 є
Наталя: 15:09
EVGENIY, а де можна почитати про повернення товару в разі неоплати ? Ви мене змусили задуматися. Третя черга, а якщо і справді не пройде оплата ?
EVGENIY: 15:09
Наталя, не думайте про це ))
Наталя: 15:10
EVGENIY, у нас вже введено все і користуємося. А тепер буду переживати чи треба було спішити?
EVGENIY: 15:10
Наталя, якщо вже все зроблено то не переживайте, потім вже щось придумаємо якщо треба буде повертати
Наталя: 15:10
EVGENIY, добре, дякую вам.
Леся: 15:12
Наталя, у нас ще з 2023 року не профінановано кекв 2210 , висить не проплачена кредиторка і по основних і по малоцінці, і по запасах. Товар не дають поки не буде оплати.
Леся: 15:14
на папері є, а по факту нема. І що поробиш якщо таке погане фінансуання ?
EVGENIY: 15:26
Леся, маємо те що маємо
Леся: 15:43
EVGENIY, обідно, що дають кошторисні призначення по 2210, але не фінансують. Якби хоч не давали призначень ,то знав би що немає і нічого б не придбавав.
Світлана: 15:46
Леся, а Ви з якої області?
****: 16:12
ОМС. Працівниця переводом в омс працює по строковому договору на час лікарняного по вагітності та пологах. 1 травня основна працівниця йде у декретну відпустку на 3 р.. Яким чином оформити працівника, щоб набув статутс посадової особи
керр: 16:25
****, конкурсу не має, знач приймаємо на службу на строк на період відсутності працівника та на період ВС до конкурсу...
****: 16:31
працівниця переведена до нас на рівнозначну посаду, чи взагалі потрібен конкурс? Чи оформити наказом
Оксана: 16:43
Добрий день, підкажіть де та строка у головній книзі на закриття рахунків ???? ну ніяк не можу зрозуміти ((((
EVGENIY: 16:46
Оксана, це ви про ексель?
EVGENIY: 16:48
Оксана, ось вона
Оксана: 16:52
є , дякую.
Оксана: 16:52
але чомусь післч закриття рахунків фінансовий результат не змінився. що я роблю не так?
EVGENIY: 17:00
Оксана, тому що 5511 і 5512 це пасивні раухник і в них залишок може бути лише в кредиті, а у вас він в дебеті, поставте те саме з мінусом в кредит і буде вам щастя