Архів чату за 14.07.2025 Пн (38)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1400 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:28
Доброго ранку, всім гарного дня

Люсія :09:19
Добрий ранок!

Наталія :10:13
Добрий день. колеги! Отримали судовий наказ про стягнення боргу. Підкажіть будь ласка які далі дії бухгалтера? Реквізитів для сплати в наказі не вказані.

Олена :10:24
Добрий день. Підкажість будь-ласка, при визначенні чисельності штатних одиниць, якщо виходить не ціле число, як проводити округлення? Наприклад, пом.вихователя на 5 груп з 9,5 год.роботи закладу на день =1,1875 ст. Залишити чи округляти?

EVGENIY :10:25
Олена, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... o-pravilno

Анна :10:27
Добрий день! Бюджетна установа виграла суд по закупівлі бензину в ANP якими проводками відобразити в бух.обліку?

Олена :10:28
EVGENIY, дякую. Проте намагаюсь порахувати штатний розпис на 01 вересня 2025 року згідно нових типових штатних нормативів

EVGENIY :10:28
Анна, що саме відобразити звідки ми знаємо що там в рішенні суду і за що ви там судились

EVGENIY :10:29
Олена, а вибачаюсь я не про те подумав, думав ви статзвіт рахуєте

Анна :10:31
За те,що й всі-гроші перерахували,талони отримали, а бензину на заправках немає, Суд зобов"язава постачальника повернути кошти за бензин. Кошти ще не повернули, але я так розумію, що треба ж цю заборгованість відобразити?

EVGENIY :10:32
Анна, ну так у вас зараз талони в обліку, от поверніть їх і буде у вас заборгованість яку вам повернуть

Анна :10:35
Дякую

Галина :10:47
Олена, в штатних розписах завжди йде з 2 чифрами після коми

Олена :10:58
Галина, дякую. Це обумовлено якимось нормативним документом?

Галина :11:14
Олена, ніколи такого документа не бачила. Але в усіх звітах на департамент фінансів, мінфін (в тому числі в логіці) штатна чисельність з 2 знаками.

Олена :11:16
Галина, дякую за роз'яснення/

Валера :11:17
Доброго дня якщо договор не через прозоро його потрібно через сайт мінцифр публікувати?

Вікторія :11:22
Доброго дня! Якщо працівник прийняти по строковому договору на рік (нештатний) з окладом 8000 грн. чи індексується його заробітна плата?

керр :11:26
Вікторія, за трудовим договором, а судячи що мова йде про працівника і встановлений оклад, що буває у трудових відносинах) - так ...

Вікторія :11:29
керр, в трудовому договорі прописано тільки оклад і премія.

керр :11:36
Вікторія, є ж ще вимога закону, і обов'язок роботодавця дотримуватись його...)

мирослава :12:17
Добрий день. Чи може територіальний центр соціального обслуговування передати Виконавчому комітету автомобіль, куплений за пенсійні кошти?

натли :12:26
Анна,у вас сам авіас чи дочка?

Настя :13:05
доброго дня , підскажіть будь ласка , якщо продукти харчування в бюджетній установі( лікарні) куплені за бюджетні кошти втратили термін придатності і було рішення віддати іх підопитним щурам , які знаходяться в цій же лікарні , як буде правильніше зробити проводку ?

Галина :13:14
Настя, ви вирішили щурів піддослідних отруїти? чи це у вас такі досліди?

Анна :13:25
натли, дочка

EVGENIY :13:52
Настя, проводка буде одна 8013 1511, хоч з'їли хоч скормили хоч списали

Світлана :13:57
Добрий день! Отримали від соц. захисту компенсацію за спожиті комунальні послуги за ВПО на благодійний рахунок за період січень-квітень 25р., а тепер незнаємо що з ними робити, адже платили з бюджетного рахунку

Олена :14:16
Доброго дня, працівниця перервала відпустку по догляду за дитиною до трьох років, 01.07.25, коли буде перший робочий день, 02.07?

Галина :14:27
Світлана, так тепер будете платити із спеціального. В чому проблема?

Lesya :14:35
Доброго дня! Підкажіть чи довго потрібно чекати на кошти на лікарняні з ПФУ?

керр :14:36
Олена, вона ж повідомляла про день дострокового припинення такої відпустки, якщо це 01.07.25, знач в цей день уже мала б бути на роботі...

Ната 1 :14:48
Lesya, на наступний день у нас уже приходять, а буває, що зранку відправляємо заявку і ввечері кошти вже є

Світлана :15:02
Галина, гроші прийшли на рахунок за дорученням як компенсація за ті місяці, за ті ми вже розрахувалися, Питання ще ось в чому, чи потрібно нам робити зміни до кошторису, чи це повинно пройти як відшкодування витрат?

Лілі-я :16:27
Світлана, я робила довідку змін до кошторису за спецфондом на суму цієї компенсації (я посадила на 2273), тепер буду укладати договір та платити по ньому

EVGENIY :16:28
Лілі-я, Окремий договір тут не обов'язковий, можна внести зміни в юридичні зобов'язання по існуючому договору, зняти з загального фонду і додати до спецфонду

Лілі-я :16:29
Добрий день, є вхідна податкова накладна з нульовим ПДВ, чи потрібно її показувати в декларації з ПДВ?

Лілі-я :16:30
EVGENIY, згідна з Вами, однак в мене був укладений договір на суму кошторисних призначень з місцевого бюджету, мені їх не вистачить до кінця року, тож я уклала на суму компенсації

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”