Всім доброго ранку.
Наталія. :08:35
В когось СДО працює?
Оксана :08:36
Наталія., так
EVGENIY :08:37
Доброго ранку, всім гарного дня
Марина :08:39
Наталія., так. Вже витягнула виписки.
Наталія. :08:55
Дякую. мабуть в мене інет глюканув
Марина :09:38
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, для статусу впо треба переїхати тільки з території де ведуться бойові дії?
EVGENIY :09:54
Марина,
оля :10:01
Добрий день!!У мене не підписує в СДО печаткою,в когось ще так?
ІРИНА :10:07
Добрий день. Теж саме((
оля, :10:23
Ирина,що там у вас підписує печатка?
ІРИНА :10:24
юридичні
Оксана :10:34
Доброго дня. Допоможіть, будь ласка, бухгалтером в квітні 2025 року у звіт ЄСВ в додатку 1 було помилково дораховано суму з типом нарахування 13. Як виправити цю помилку. Дякую
оля :10:39
Ірина,підписало юридичні чи ні?
ІРИНА :10:44
ні
Олена :11:24
Прочитала статтю про електронний формат листування з податковою. Чи вже хтось відправляв заяву про надходження документів в електронній формі? Про які документи йде мова?
EVGENIY :11:27
Олена, це не про звітність, значить ви просто не листуєтесь з ДПС, і воно вам не треба, як би листувалися то зрозуміли би про що мова )))
Олена :11:41
EVGENIY, зрозуміла, дякую
Ірина :12:32
Доброго дня! Підкажіть, у грудні неправильно утримали військовий збір. Доплатили у січні. Звонить податкова, зробіть уточнюючий за грудень 0,1... штраф 1020...Чи обовязково робити уточнююий?
катерина :12:42
добрий день, якщо працівник бере щорічну основну відпустку за 2023, 2024 рік то один наказ чи різні?
Дарія :13:03
Добрий день, Працівниці нарахували і виплатили відпускні в червні 2025 року 56 кал. днів за частину червня, липень і частину серпня. З 1 серпня 2025 року їй не продовжили групу інвалідності, Чи потрібно перераховувати нарахування ЄСВ за частину відпускних, які були виплачені в червні місяця.
бухгалтер :13:42
добрий день! підкажіть, будь-ласка, у розрахунковому періоді для оплати відряджень є відрядження розраховані по денному заробітку. ці дні і суму ми враховуємо при розрахунку середьої ?
Аня :13:43
катерина, один
Аня :13:43
там прописуєте за які періоди буде відпустка
Аня :13:44
Ірина, звичайно робіть
Вікторія :13:45
Доьрого дня. Залучаємо працівників до роботи у вихідні дні, чи потрібно працівника писати заяву в якій формі вони хочуть (грошовій чи вихідний день) отримати за вихід у вихідний день?
EVGENIY :13:53
Вікторія,
Оксана :14:22
Допоможіть, будь ласочка, на запитання в 10:34. Не знаю як виправити помилку. Дякую
EVGENIY :14:37
Оксана,
Надія :14:38
Чи враховуються премії у розрахунок лікарняного
EVGENIY :14:38
Надія, да
Оксана :14:48
EVGENIY, дякую
Тамара :14:49
Добрий день! Підскажіть, будь ласка, коли вводити протигази в експлуатацію? Відразу, коли отримали по накладній? Дякую.
EVGENIY :14:55
Тамара,
EVGENIY :14:55
Тамара, а скільки вони коштують?
Віка :15:02
підкажіть будь ласка чи можно з освітньої субвенціїї оплачувати години педагогічного патронажу та українознавчого компоненту
Тамара :15:24
2000 грн. я їх обліков. повинна на 1113. Мені їх на 1312 обліковавать ( вони лежать в кімнаті відвед для протигазів), а коли вони будуть необхідні, тоді і вводить в експлуатацію? Чи зразу ввести в експлуатацію та віднести на 1113 рах?
EVGENIY :15:37
Тамара, я вважаю що треба вводити в експлуатацію ставити на 1113 і нараховувати амортизацію 50% і хай так і висять в обліку, здається так і в статті радять що я дав вище
Тамара :15:51
Велике Вам дякую.
Оксана :16:01
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи правильно я зрозуміла: зміни до Постанови 1266 щодо розрахунку лікарняних стосуються всіх працівників?
EVGENIY :16:09
Оксана,
EVGENIY :16:10
Оксана, конкретніше які зміни конкретно ви маєте на увазі
Оксана :16:12
щодо порівняння середньоденної зарплати з обмежувальною
EVGENIY :16:14
Оксана, ніяких змін щодо порівняння якогось не вносили, тому і треба уточнювати питання, тепер питання де ви бачили про такі зміни щось?
Оксана :16:15
В тій статті, що ви мені скинули
EVGENIY :16:18
Оксана, де там про якесь порівняння? Я не бачу такого
EVGENIY :16:21
Оксана, там же чітко два пунтка в статті перший стосується всіх а другий резидентів дія сіті, ви резидент дія сіті?
Оксана :16:23
Пункт Страхувальник - резидент Дія Сіті
Оксана :16:24
EVGENIY, так, я це і мала на увазі
EVGENIY :16:24
Оксана, ну так це вам відповідь, це стосується лише ДІЯ СІТІ
Оксана :16:25
EVGENIY, дякую
Світлана:
16:59 Добрий день, підскажіть чи базовий місяць індексації стає серпень 2025 року в такій ситуації: в серпні 2025 року в установі створили новий відділ працівника з одного відділу звільнили а на другий день прийняли вже на новостворений відділ начальником цього відділу. Чи потрібно рахувати індексацію в серпні місяці?
EVGENIY:17:05
Світлана, законодавчого підвищення окладів не було в серпні, отже базовим залишається січень 2025 і на новій посаді теж січень базовий