Доброго ранку, всім гарного дня
Олена :09:12
доброго ранку, вдалого мирного дня
Олена :09:42
Доброго ранку.
бухгалтер :09:59
Доброго ранку! Підкажіть будь ласка, хто клав зп по довідкам,як ви робили нові юридичні з ЄДРПОУ? Бо, не встигаю слідкувати за новинами, а зараз треба і нам.Дякую
Олена :10:07
Добрий день.Підкажіть будь ласка чи правильно розраховую заробітну плату.Відпрацьовано 14 днів,9 працівник був у відрядженні.Середньоденна більша ніж денна.Є сума премії виплачена у жовтні (місяць у місяць).Разом зарплата за місяць буде(оклад,індексація- пропорційно 14 дням, 9 днів відрядження за середньоденною, і сума премії яка йде по наказу)?
EVGENIY :10:13
бухгалтер, на кожен платіж окреме ЮЗ, можна ВЗ і ПДФО одним набрати так як там єдрпоу один, все інше окремо на кожний платіж
Оксана :10:13
Добрий день! Можливо вже хтось відправляв пакет документів до ПФУ через портал ел. послуг на фінансування чорнобильської відпустки? Який термін розгляду звернення?
EVGENIY :10:16
Олена, виплати це виплати, а нарахування це нарахування, премія виплачена і премія нарахована це не одне й те саме, тому потребує багато уточнень ваше питання
школа_1 :10:16
Добрий ранок. Оксана, відправила 21жовтня через портал, поки в статусі "прийнято до розгляду".
школа_1 :10:18
Оксана, не дочитала) 21 відправила паспорт і інші документи на 26рік, а на відпустки вже другий раз відправляла 02 жовтня, 17жовтня вже були кошти на рахунку в Казні.
Олена :10:19
EVGENIY, по наказу "виплатити премію в сумі 5000,00 за жовтень " Платимо місяць у місяць
EVGENIY :10:22
Олена, ви ж у нас не питали як писати наказ, ви запитали як включити премыю а премію включать НАРАХОВАНУ а не виплачену, шо там у вас в наказах то окрема історія нам не відома, але питання важливо сформулювати правильно ви ж не у себе питаєте
EVGENIY :10:26
Ще у вас є положення про преміювання треба там подивитись що у вас написано, як включають премію, яка це премія і ще багато чого там може бути написано чого нам не відомо
Наталя :10:45
Доброго дня. Підкажіть, як тепер реєструвати дог. оренди. за 1 грн. 0,5 реєструвати на єдрпоу балансоутримувача і 0,50 на 37874947?
EVGENIY :10:47
Наталя, виходить що так
Олена :10:56
EVGENIY, в положенні про преміювання вказано,що премія нараховується щомісячно у грошовому виразі. Не нараховується за дні перебування працівника на лікарняному та у відпустці.Коли працівник у відпустці чи на лікарняному, то в наказі в нас вказується вже сума премії за "-" цих днів.Я так розумію я нараховую ту суму премії яка вказана в наказі?
Оксана :10:58
Школа_1: Дякую! Я відправила документи 20.10.25 і на сьогодні в статусі "Прийнято до розгляду". Не зрозуміло чи то вседобре і чи ні? Статус має змінитись?
Олена :10:59
Олена, у грошовому виразі за фактично відпрацьований час
школа_1 :11:10
Оксана, так, має змінитись на "виконано" і одразу формується автоматично заява на грошову допомогу, в мене вона досі "в опрацюванні", хоча вже двіччі отримувалі фінансування по чорнобильським відпусткам
Віка :11:14
При неприйнятті бюджету на наступний рік в ОМС видатки плануємо 1/12 минулого року. Чи виплачуються премії в розрахунку зарплат при бюджеті на 1/12?
Оксана :11:19
Школа_1: Дякую! А на 2026 рік ви відправляли паспорт та графік відпусток, чи ще інші документи? І де взагалі взнати що і коли потрібно відправити?
школа_1 :11:43
Оксана, не знаю де взнати. Я зробила так, як колись робила в УПСЗН, за 2місяці до початку року. Паспорт даних, графік відпусток, список працівників, де зазначено ПІБ, код, місце реєстрації, серія та номер посвідчення ЧАЕС, якщо таке є. І додатково ще підвантажила завірені копії посвідчень 1кат.ЧАЕС.
ніка :11:52
оксана ви подаєте в кабінеті пфу" зверненні "підскажіть будь -ласка
Галина :12:17
Добрий день. Допоможіть розібратись, як краще виправити - за 2 квартал у декларації з єдиного податку (юрособа) не врахувуали курсові різниці. Як виправити - через Уточнюючий розрахунок чи у декларації за 3 квартал, так як час здачі її теж підходить? І чи ненараховувати штраф так як діє військовий стан
EVGENIY :12:26
Галина, це сайт для бюджетних установ, у нас не має єдиного податку )) Є сайт бухгалтер 911 там теж є чат такий
Ольга1 :12:37
Доброго дня, сумісник захворів, перші 5 днів за рахунок роботодавця,вимагаємо довідку з основного місця роботи, нам її не дають кажуть що у ПФ вона непотрібна.Чи оплачувати лікарняне?
Наталія :13:07
Ольга1 Для подання заявки до ПФУ довідка не потрібна, але довідка буде потрібна коли це ж ПФУ прийде з перевіркою. Я надавала письмове звернення до працівника про надання довідки, він її не надав, я витребувала пояснення і склала протокол про відмову і відповідно про неоплату лікарняного.
Ольга1 :13:21
Наталія, у нас довідку вимагає ПФ до заявки, прикріплюємо і довідки за основним місцем роботи надавали але цей працівник не хоче принести. Дякую за пораду теж зробимо звернення
ніка :13:54
школа 1 підскажіть будь ласка в якій колонці ви подаєте до пфу звіти по чаєс в пенс.кабінеті.дякую..
НК :14:06
Доброго дня. У когось ще відхиляє платіжки на тих, хто від коду відмовився? По паспорту відхиляє((
школа_1 :14:12
ніка, на порталі ПФУ, зліва, внизу комунікації з ПФУ-звернення, заповнюєте вікно і підвантажуєте сканкопії реєстрів та розрахунку, відправити в ПФУ. І все. Щоб перевірити статус звернення, треба зайти в кабінеті, зліва перша послуга звернення, вибрати відповідну дату і пошук.
школа1 :14:19
щиро дякую,ятак і зробила але щось засумнівалася
oksi :14:45
працівник йшов у відпустку в серпні з двома матеріальними на оздор. і соц-побут. Накази всі липнем. Виплатила я все в серпні, перед початком відпустки. Той момент, що розрахунковий період для мат.доп. на соцпобут , мав бути липень 24-червень 25 я пропустила. Потрібно робити перерахунок? і чи буде порушення, що виплатила в сепрні, а не в липні?
Ірина :14:53
Як бути зі ставкою 8,41% для інвалідів. В 2025 таке як податківці натолягають, що витяг про інвалідність має бути з електронною печаткою МОЗ у пдф-форматі або оригінал з "живою" печаткою.Оригінал ніхто не віддасть. На електронну пошту (в нашому випадку) співробітнику нічого не пройшло. Т.я не має пошти, або невірно ввів лікар
EVGENIY :15:03
Ірина,
Валентина :15:08
Добрий день, підкажіть, будь ласка, як нарахувати індексацію якщо в цьому місяці було відрядження оплачене за звичайною зп 3 к.д.?
Валентина :15:08
не за середньою з/п.
керр :15:09
Валентина, так і нараховуйте на зп
Ірина :15:12
Не можу скинути фінансові зобов'язання ,вибиває таку помилку в СДО ORA-20000: Помилка імпортудокументаORA-20000: Незнайдено бюджетне зоб.№304 від 13/10/2025KPOL=118091,КЕКВ=2210,KVK=6,КПК=611021,КФК=0,FON=0,ЄДРПОУ=462401230ORA-06512: at"BARS.TIU_KAZ_Z", line 105ORA-04088: error duringexecution of trigger'BARS.TIU_KAZ_Z'
Ірина :15:13
договір зареєстрований, в казні не знають причину
Валентина :15:16
керр, тобто 133,23? Не потрібно 133,23/23*20
Оксана :15:23
Школа_1: Дякую!
EVGENIY :15:26
Ірина, а що в цьому не зрозумілого? "Незнайдено бюджетне зоб.№304" не має вашого ЮЗ з таким номером, або в ЮЗ набрали щось одне а в ФЗ зовсім інше
EVGENIY :15:27
Ірина, можливо ви ЮЗ набирали не на той код ЄДРПОУ
Марина92 :15:29
Ірина, Ви мабуть в ЄДРПО у фінансових загубили одну цифру
Віка :15:34
НК, відмова від коду -проводила по номеру паспорта (не паперового) то все пройшло
Ірина :15:35
Марина92, EVGENIY, дякую за відповідь
керр :15:39
Валентина, за такі дні нарахована заробітна плата, яка є об'єктом індексації, на відмінно від СЗП
Валентина :15:53
керр, дякую
******* :15:59
Доброго дня! Мені потрібно договір який зареєстрований на загальний фонд перекинути на спеціальний. Мені потрібно зробити мінус на ЗФ і + на СФ ?
EVGENIY :16:00
*******, да, це два реєстри
Тетяна :16:00
*******, при умові що на спецфонді є кошторис по цьому КЕКВ, наше казначейство дозволяє в примітках пишемо "перенос із ЗФ на СФ"
******* :16:01
у Фіндокументах потрібно зробити мінус ЮР , мінус ФІН і мінус платіжку?
Тетяна :16:04
*******, ні Ви переносите юридичні / (
Леся :16:04
*******, платіжка не мінусується,пишеться лист в казну про відкликання платіжки (якщо ви вже її кинули по ЗФ),а от ЮЗ та ФЗ потрібно з мінусом з ЗФ
Тетяна :16:05
*******, ні Ви ж переносите договір, а це юридичні, тому - чи + в реєстрі юридичних
******* :16:05
Леся, дякую) лист є. Лише думав що саме давати на мінус
цнсп :16:06
Добрий день. Потрібна порада: працівника буде прийнято на роботу з 27.10.2025, термін виплати з/п за жовтень 27 числа, чи включати працівника до відомості за жовтень, якщо ні, чи можна буде у листопаді у звіті з ЄСВ показати дохід за жовтень?
Леся :16:06
цнсп, звичайно що можна у листопаді у звіті показати,що то зп за жовтень
EVGENIY :16:10
цнсп, ви повинні виплатити зарплату за листопад людині як і всім, строки у вас дивні, але за три дні листопда ви повинні нарахувати як і всім, по суті ви всім авансом платите за три дні листпопада а цій людині чомусь не платите, вона має таке ж право як і інші
EVGENIY :16:11
цнсп, за жовтень мав на увазі
цнсп :16:13
EVGENIY, так, маєте рацію, строки дивні (12,27), але як є, я повинна дотримуватись їх
EVGENIY :16:14
цнсп, там навіть п'ять днів виходить а не три, тобто всім працівникам ви за жовтень платите хоча вони ще його не допрацювали а от саме новачку чомусь не платите як всім,
цнсп :16:14
EVGENIY, просто в новачка перший робочий день
Леся :16:15
EVGENIY, 27 виходить що уже йде виплата,а от нарахування йде швидше,табель здають швидше,і на той час працівника не було в установі
EVGENIY :16:15
цнсп, якщо не хочете платити то саме по цьому працівнику зробіть платежі 31 числа, але нарахувати в звіті ЄСВ ви зобов'язані
EVGENIY :16:16
Леся, ну от до 31 числа є час на уточнюючий табель саме по цьому працівнику і нарахувати йому
Леся :16:17
EVGENIY, уточнюючий табель може бути і в листопаді,тут є два варіанти
EVGENIY :16:18
Леся, нарахування іде за місяць як би ви не крутили ви нараховуєте за місяць, всім авансом адже 27 ви не знаєте що буде з працівниками до кінця місяця, але саме по цьому працівнику не хочете авансом, ну це будь яка перевірка побачить
EVGENIY :16:19
Леся, так от ви звіт ЄСВ будете здавати за жвтень і вам вже буде відомо що людина працює з 27 жовтня оте в звіті повинні показати навіть якщо нарахування за жовтень зробили в листопаді
Леся :16:20
EVGENIY, я не буду з Вами сперечатись, так як тут є різні варіанти,і в кожного по різному це робиться
Леся :16:23
нас наприклад,фінвідділ фінансує один раз(маю на увазі в кінці місяця),наприклад умовно кажу потрібно їм подати нараховану зп до 24 числа і все, вже ніхто ніяких дорахунків не робить
EVGENIY :16:23
Леся, суть питання була все ж таки про звіт ЄСВ ))
EVGENIY :16:25
Леся, так з точки зору звіту ЄСв це не має значення коли вас фінансують і як це відбувається, згідно трудового законодавства ви повинні людині заплатити в трок, і в звіті ЄСВ показати , ви ж покажете що прийняли на роботу 27 жовтня, а в зарплаті покажете нуль?!
EVGENIY :16:26
тому в вашому конкретно випадку мона нарахувати в листопаді за жовтень але ви покажете це в звіті ЄСВ за жовтень навіть якщо нарахування зробили в листопаді
Надія :16:27
Добрий день. Дизельне пальне для роботи генератора , як благодійну допомогу по натур оплаті проведено по КЕКВ 2210, чи буде це помилкою, адже закуплять ЗП для генератора потрібно по 2275.Дякую
Надія :16:28
мала на увазі диз паливо закуповується по КЕКВ 2275
EVGENIY :16:31
Надія, а чому не зробили по 2275, знаєте ж що правильно по 2275
EVGENIY :16:32
Надія, спросіть у казначея здається можна перенести на інший кекв, може зробити з мінусом по 2210 і плюсом 2275
Леся :16:32
EVGENIY, все ж таки я покажу цю зп у єсв за листопад,тільки вкажу що це 10 місяць,роблю так завжди
Ольга :16:33
Доброго дня, працівник останній раз виходив на роботу у грудні 2024 рокуб січень -жовтень 2025 року перебував за власний рахунок, у листопаді перебувала на лікарняному, з якої зарплати розраховувати лікарняний.
Олена :16:35
Доброго дня, Чи потрібно робити акт введення в експлуатацію на пепедані оз від вищестоящої організації? Дякую
EVGENIY :16:35
Леся, так це буде те саме чому одразу тоді не показати в жовтні ))))
Леся :16:35
Ольга, у нас ще жовтень,а Ви кажете що людина вже на лікарняному у листопаді,не зрозуміле питання
Леся :16:36
EVGENIY, а тому що на другий місяць я можу забути,і ще раз подати цю людину,так простіше
Ольга :16:37
Помилилася. в жовтні на лікаряному. а січень-вересень без збереження.
Леся :16:37
Ольга, у жовтні вийшла на роботу і зразу пішла на лікарняний?
цнсп :16:38
Ольга, якщо працівник у відпустці без збереження то ТН не оплачується, спочатку зробіть наказ що відпустка припиня.
цнсп :16:38
EVGENIY, дякую
Ольга :16:38
На роботу не виходила, з 1 жовтня на лікарняному.
Леся :16:39
Ольга, то не оплачуєте,вона не є в трудових відносинах з вами,так як немає наказу про вихід на роботу
Ольга :16:40
Наказ без збереження був по 30 вересня.
Оксанка :16:41
Ольга, нараховуєте і оплачуєте лікарняний, Ви ж людину не звільняли, вона у вас працює.
керр :16:42
Ольга, якщо непрацездатність не припадає на період такої відпустки тоді оплачувати, з роз період 12 міс за виключенням днів поважних причин...
Олена :16:42
Підскажіть, будь ласка 16.35
цнсп :16:43
Ольга, тоді берете 12 місяців назад, там у вас буде жовтень-грудень 2024 року
цнсп :16:45
Олена, так, на безоплатно отримані також потрібно, це документ, що підтверджує зарахування об'єкта до складу основних засобів, на основі якого розпочинається його амортизація.
Олена :16:47
цнсп, дякую
Надія :16:53
Дочитались пініше,спочатку зробили кошторис
EVGENIY :16:55
Надія, все можна виправити якщо є бажання