Архів чату за 08.05.2026 Пт (64)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 155 разів
Подякували: 1422 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Олена :08:30
Доброго ранку! Здаємо документи в архів. Який строк зберігання єсв звіту? Який пункт переліку 578/5?

EVGENIY :08:42
Всім доброго ранку та гарного дня, окрім "експерта" Тараса Шари який бере мої розробки змінює пару слов і видає їх за свої, покидьок, а редакція семінара робе вигляд що це не так і видаляє мої коментарі з доказами що він нагло вкрав мою розробку

EVGENIY :08:45
Олена, 322 мабуть https://buhgalter.com.ua/dovidnik/strok ... iyalnosti/

Анна :09:36
Доброго ранку, чи потрібно внесок на підтримку працевлаштування осіб з інвалідністю розбивати по КПК в ОМС?

EVGENIY :09:39
Анна, ну якщо зарплату платите з різних то скоріш за все доцільно і внесок розбити, або чому у вас по різним КПК?

катерина :09:39
доброго ранку. якщо розрахунок лікарняного з мзп то брати 8647 навіть якщо працівник займає 0.5 ставки?

Світлана :09:51
EVGENIY, платформа "Бухгалтер 911" сама краща! Професійні та змістовні статті, консультації, поради. А те, що Ви, Євгеній, робите - дуже цінно, завжди вчасно! Ви для нас, як "швидка допомога". А на нечистих людей не витрачайте свою енергію та час.

Ж. :09:54
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, як подати звіт про працевлаштуванню інвалідів, бланк вже є?

ЦНСП :09:55
Доброго дня. Підтримую на всі 100! Те що робить EVGENIY для багатьох бухгалтерів - це дуже цінно і корисно.

EVGENIY :09:58
Ж., https://buhgalter.com.ua/news/zvitnist/ ... t-shchodo/

Оксанка :10:04
Анна, я вчора читала, що можна платити з одного КПК, в якому закладені кошти, як один податок за установу, а не розбивати по КПК, офіційних роз'яснень немає по цьому. В мене наприклад по одному кпк зовсім би не було цього внеску по кількості працівників, а по іншомму кпк якраз відповідна к-сть, то я платитиму по тому, на якому є кошти.

Ж. :10:04
EVGENIY, дякую!

ЦНСП :10:05
EVGENIY, таке питання, у Вас на сайті часто є розяснення Держпраці з певних питань. Яким чином можна отримати ці розяснення, звернутись до редакції чи до Держпраці?

Олена :10:14
EVGENIY, дякую. Сумніваюсь про трок зберігання: чи пункт 322 чи 687. У вас на сайті написано що 678, але це не те😟

EVGENIY :10:19
ЦНСП, до Держпраці треба звертатись, ми просто слідкуємо за їх роз'ясненнями іноді звертаємось але це на розсуд редакції

EVGENIY :10:20
Олена, та може і 687 це я просто сам пошукав в переліку і вам написав

EVGENIY :10:22
Анна, Оксанка, на рахунок КПК то з точки зору податкової або фонду інвалідів їм байдуже з якого ви КПК сплатите головне щоб заплатили, але тут питання в витрачанні бюджетних коштів і планування кошторису і тут буде дивитись аудит і ось що він скаже ще не відомо

EVGENIY :10:24
Оксанка, і ще, коли ви пишите про КПК і установу то звичайно якщо одна установа то не має значення з якого, але якщо в ОМС дитячий садок це одне КПК а будинок культури це інше і це дві різні установи то доцільно платити з різних КПК, тому треба з початку розібратися чому різні КПК про що я одразу запитав

Оксанка :10:34
EVGENIY, ну ось в мене відділ під 0160 тут 2 працівника, а в ЦНСП 11 кпк 3121 і ще є 3193 фахівець 1. По 3193 субвенція розрах. тільк на з/п. По 0160 я б не платила взагалі і не звітувала якби під моєю бухгалт.не було ЦНСП. Кошти заклала тільки під ЦНСП, бо по інших кпк коштів на це немає. Ось як тут поступити?

EVGENIY :10:39
Оксанка, для розрахунку внеску дивитись треба не на КПК а на установу в цілому, кпк це чисто суть бюджетного обліку а не кадрового, а внесок рахується саме по кадровому обліку, виж звіт ЄСВ не здаєте по кпк там об'єднуєте все в один звіт тут так само, а єсв платите хоч з десяти кпк це ПФУ не цікавить

Анна :10:59
Оксанка, EVGENIY, Дякую. Телефонувала на гарячю лінію ПФУ направили на ДПС як вони пояснили їм без різниці як надійдуть кошти, чи з розбивкою чи загальна сума, аби внесок був вірно порахований.

Оксанка :11:14
Анна, Дякую і вам за інформацію.

Квіточка :11:21
Колеги, отримую акт (електронний документооббіг). підписую КЕП керівника. ДКСУ вимагає підписувати і КЕП печаткою. На скільки це правомочно. Я так розумію, що КЕП печатка не обов"язкова

Аня :11:29
Квіточка, якась неправильна у вас ДКСУ. Що за нові правила у них? Аргументувати нехочуть де таке написано?

ЦНСП :11:38
Оксанка, а в цнсп у вас є фср чи соцробітники?

Оксанка :11:42
ЦНСП, так, є соцробітники і завідувач відділення .

Валерія :11:46
Доброго дня. У Д1 об'єднаного звіту (квітневому) коригую нарахування за січень з типом 03 (знімаю зайво нараховану суму ЗП та ЄСВ з неї) та за лютий з типом 02 (донараховую на ту ж суму, що зняла за січень). Підкажіть, будь ласка, чи передбачено в цьому випадку штраф?

ЦНСП :11:47
Оксанка, на соцробітників є атестація..... і чи платите їм 15%

Галинка :11:49
Доброго дня! Зробили заяву на додаткову чорнобильску відпустку через сайт ПФУ 23.04.2026 року.Статус"виконано" .Коли приходять кошти на рахунок? В кого була така ситуація?

ЦНСП :11:50
Оксанка, справа в тому, що не розумію чи виключати ці посади з обл.складу для розрахунку нормативу

Вікторія :11:50
Доброго дня всім! Граничний термін подачі звітності по нормативу інвалідності до 10 травня бланка звіту немає, я так розумію подавати теж нічого?

Оксанка :11:52
ЦНСП, плачу 15%, а з розрахунку внеска виключаю. А на якій підставі виключати ці посади?

Оксанка :11:53
ЦНСП, і раніше ж при подачі звіту ще до воєнного стану ці посади входили в виконання нормативу. Що зараз змінилось?

ЦНСП :11:57
Оксанка, є Перелік 490, і там є додаток "Перелік штатних одиниць, що відносяться до робіт ....з важкими...шкідливими.., та не включаються до середньооблікової кількості .....під час розрахунку нормативу

Ілля :12:06
Добрий день. Допоможіт новачку розібратися. Працівник їде з дітьми на фестиваль за кордон. У нас немає відрядження. Ми платимо середньомічну . Питання. Чи потрібно врахувати вихідні дні? Субота у нього робоча.Дякую

медколедж :13:07
Галинка, нам прийшли десь через два тижні

Віка :13:22
Ілля, складно поставили питання. Що значить немає відрядження? Ви не запланували кошти по КЕКВ 2250? Але ж це для співробітн відрядження. А діточкам учасникам певно відшкод має бути за Програмою? Відповідно якщо у працівн відрядж то щодо вихідних читайте наказ МФУ 59 та можливо щодо таких нюансів у вас є Положення про відрядж. Або орієнт на наказ

Квіточка :13:54
Колеги , підгружаю в сдо акт за підписом (КЕП) керівника. Казна вимагає і КЕП печатки. Я к у вас з цим?

ЦНСП :13:55
Квіточка, у нас завжди просили печатку, або питати б/п

Квіточка :13:58
І в електронному документооббігу?

ФСН :14:00
Квіточка, так. Ми підписуємо і КЕП керівника і КЕП печатки.

Оксанка :14:18
ЦНСП, почитала я постанову 490, там зазначені професії з шкідливими умовами, а в дужках написано 3 клас. почитала за 3 клас, але в переліку немає соц.сфери. Тому мабуть вони входять в розрахунок кількості на внесок. Як вважаєте?

Оксанка :14:21
ЦНСП, і ось ще почитала, входять соцробітники до 3 класу...тобто тоді взагалі їх не включати...і не здавати звіт і не платити внесок?

ЦНСП :14:29
Квіточка, так

ЦНСП :14:36
Оксанка, я так розумію, що їх треба виключити ......але у мене штатна облікова полюбе більша за 25

ЦНСП :14:44
Оксанка, і де ви читали про соцробітників, можливо там є й інші

Оксанка :14:55
ЦНСП, вичитала що потрібно дивитись в атестації який клас шкідливості в соц.робітників...може бути і 3 і 1 і 2...ой, це темний ліс))

керр :15:08
Оксанка, якщо є висновки атестації з визначенням класу, тоді не такий ліс темний)

А :15:10
Підкажіть, будь ласка, який рівень коду КАТОТТГ ставити в об'єднаній звітності в рядку 032?

Оксанка :15:17
керр, буду в керівника питати про це, бо раніше я не вникала в це питання ) Дякую.

Галя :15:19
Добрий день. Питання щодо нормативу по інвалідності. При розрахунку середньоміс. ЗП, нараховану заробітну плату брати загальний розмір (не обмежену максимальною базою нарахування ЄСВ)?

ЦНСП :15:22
Оксанка, у атестації... написано про це, просто я не розумію, якщо пише 3 кл.шкідливості то це можна застосовувати? Мене збила з пантелику Постанова про шкідливі умови де є Список 1, Список 2, там зовсім не те пише

Оксана :15:30
Квіточка, КЕП керівника і КЕП печатки. Акти отримуємо через медок.

керр :15:34
ЦНСП, Списки тут нідочого, бо професія може бути у Списку 2, а за результатами атестації право на таку пільгу не підтверджено, значення має наявність таких умов і клас за результатами атестації

Наталія :15:34
Добрий день, колеги! Поділіться досвідом будь ласка: якщо заплановано поточний ремонт до 1 млн.грн., чи можливо виготовити проєктну документацію за бюджетні кошти?

Оксана :15:38
Вітаю. Поділіться, будь ласка, досвідом чи повинен бухгалтер просити в кадровика накази?

EVGENIY :15:46
Оксана, які саме накази? Тут все залежить від організації документообігу в установі, ну наприклад наказ на премію як її нарахує бухгалтер якщо він не бачив наказ?

Оксана :15:51
EVGENIY, накази на відпустку, премії, доплати тощо

Оксана :15:52
EVGENIY, знаю, що людина пішла у відпустку на 2 тижні, але наказ в бухгалтерію не віддали для нарахування відпускних

Лена ЗОШ :15:56
Оксана, в наказі має бути ознайомлення, бухгалтер підписує і ставить дату.

керр :15:56
Оксана, так це ж не просити, а нагадати)

Оксана :15:57
керр, нагадувала неодноразово, але все одно наказів немає

керр :15:58
Оксана, сповістити письмово беспосереднього керівника, щоб не бути крайньою)

Оксана :16:00
керр, дякую. Але керівник теж з "мухами"

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”