Архів чату за 02.06.2020

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1395 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина:
07:47
Всем привет)))

АІ:
08:06

окси:
08:11

Саша2:
08:18
Всім міцного здоров'я і вдалого дня, а учора чат працював?

ОМС:
08:22
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!

ОМС:
08:23
Саша2, да працював

Оленка:
08:27
Доброго ранку!

Олена:
08:32
Доброго раночку усім і плідного дня! Що Оленко, зовсім "ГАРНО"?

Марина:
08:33
Олена, Оленка, ага))) прям с утра уже совсем хорошо)))))

ОЛІ4КА:
08:34
Доброго ранку,колеги.Наснаги на тиждень

Олена:
08:48
доброго ранку. підскажіть будь ласка. виділили кошти підвідомчій організації на озеленення, як їх повернути? яким рішенням?

оксана:
08:49
Доброе утро. Подскажите: маски работникам - додаткове благо? в 1-дф надо будет отображать?

Катерина:
08:50
Доброго ранку, підкажіть чи працює СДО?

Олена:
08:50
організація якій виділили кошти є одержувачем бюджетних коштів

ОМС:
08:52
Олена, (8/48) ви якось непонятно виклали питання. Хочете підказку, то точніше напишіть

Олена:
08:54
ми виконком, виділили кошти одержувачу бюджетних коштів на озеленення, тепер треба їх повернути

ОМС:
08:58
Олена, ви їм виділили по сесії (на паперах) чи профінансували?

Олена:
08:59
виділили по сесії

Н.П.:
09:00
Катерина, у нас теж СДО не працює.

3333:
09:07
Добрий день. Під час карантину купували маски та дез.засоби з НДС,Зараз аптека хоче повернути НДС ( прийняли Закон про відміну НДС на ці засоби) Як це все правильно оформити, підкажіть будь ласка

EVGENIY:
09:11
Доброго ранку :)

dio87:
09:11
3333, такаж ситуація.Повернули 9,98 грн за минулий місяць, але товар уже списаний.Як відобразити в м/о?

dio87:
09:13
В м/о №2 Дт2313-Кт6211 -9,98грн(повернуто кошти ) А далі як?

Марта:
09:25
Доброго ранку!! нам цього року не додали на заробітну плату коштів,з місцевого кидають на 1 місяць чи можу я усім працівникам виплатити оздоровчі ну і зарплату теж за цей місяць ?

Ольга:
09:28
Колеги працівника за основним місцем роботи не відпустили у відпустку на дітей (перенесли на липень), в мене за сумісництвом теж потрібно переносити заявою,?

3333:
09:30
EVGENIY, Будь ласка 09:07!

НАТА:
09:30
Доброго ранку! дуже потрібен зразок наказу на списання автомобіля

EVGENIY:
09:32
dio87, 3333, на форумі напишіть

oksana:
09:33
Доброго літнього ранечку всім!

oksana:
09:35
Марта, можете, раз виділили кошти, тільки щоб виплатити всім оздоровчі, треба щоб кожен працівник пішов у відпустку хоча б на день.

Анна:
09:38
Доброго ранку! Підскажіть чи стосується підвищення ОС до 20000 грн. в ОТГ і бюджетних установах

3333:
09:41
EVGENIY, А як там написати? Реєстуватися треба?

Тат_яна:
09:42
Анна, НІ

Тат_яна:
09:42
Доброго дня!

Марта:
09:43
oksana, ну звісно всі напишуть на кілька днів, просто перший раз з таким стикнулась,боюсь))

Анна:
09:45
Тат_яна дякую, а це десь можна прочитать, що не застосовується

Ксю:
09:49
Марта, а ви яка установа?

Наталия:
09:50
Добрый день, перерегистрировали авто, работник заплатил свои деньги + услуги банка. 1. Можно ли в авансовый отчет включить услуги банка (30 грн)

Наталия:
09:50
2. Надо ли на прозоро публиковать ав. отчет?

Катя:
09:51
Марта, якщо у кошторисі оздоровчі не передбачені, то не можете! тільки вносити зміни до кошторисних призначень та до розрахунку по ЗП

EVGENIY:
09:51
3333, ну да треба зареєструватися там не важко

Тат_яна:
09:55
Анна, , "податковий кодекс не регулює питання бухобліку в бюджетних установах" - це я цитую відповідь Євгена, вона повторюється майже кожний день

Марина:
09:57
dio87, не поняла проводки....

Тат_яна:
09:58
Наталия, а чому ви не платили по безналу, через договір, як положено? Хто саме захотів обійти ПРОЗОРРО? Як малі діти, чесне слово. Тепер і в самому крайньому випадку буде від казни облом...

EVGENIY:
Анна, так ось тут читайте https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... h-zasobiv/

EVGENIY:
Тат_яна,

Тетяна:
10:00
Є хтось з медицина? Розібралися з цим законом? https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/591-20

oksana:
10:00
Марта, ще гляньте по кол.договору і вашу постанову, по якій іде оплата праці - що там пише + зміни до розрахунку до кошторису

Тат_яна:
10:03
EVGENIY, прямо всі такі собі "послідовники-лєнінці" - типа "мы пойдем другим путём". НЕ ТРЕБА ДЕРЖАВУ ВВАЖАТЬ ДУРНІШОЮ ЗА СЕБЕ ! Прикро. А крайній бухгалтер завжди.

Тат_яна:
10:07
Тут під новиною про роботу працівників 60+ було висказано думку, що досить таким займать місця, йдіть уже... А в дівчинки тільки після вуза вистачить характеру цей авансовий викинуть із документів на оплату? І при цьому довести, що дядько-керівник був ой як не правий, дозволивши так зробити

Люба:
10:13
Доброго ранку. Є-звітність у когось працює?

Світлана:
10:13
Доброго дня! В.о. директора призначили директором, чи потрібно перебивати флешку(ключ) в казначействі на нову посаду? Чи можна підписувати нею і далі? В кого були такі випадки?

3333:
10:16
EVGENIY, Зареєструвалася на форумі, а далі що робити, як написати?

Таня:
10:17
доброе утро! подскажите пожалуйста нормативные документы по питанию для детей переселенцев

Світлана т-ц:
10:18
Доброго дня. Підкажіть, хто вже нараховував та виплачував надбавку по пост №375 від 29.04.20. Які виплати включаються в нарахування цієї надбавки (окл+висл+15%) та чи входить ця надбавка в м/ з.п чи виплачується поверх. І чи обов"язкова виплата 100% чи можно менше

Наталия:
10:22
Тат_яна, Ели зарегистрировались для получения талона в МРЕО, а там сказали срочно сейчас оплатите или по-новому регестрируйтесь, а записи на 2 недели вперед уже нет, пришлось заплатить наличной через банк. Договора готовит область, пока дойдут, пока деньги пройдут.

ОМС:
10:23
Люба, у нас працює. Харків

Наталія:
10:23
Добрий день! Підкажіть будь-ласка! Як нараховувати з/пл. водію легкового автомобіля, якщо відсутній бензин і машина не їздить? Поставили в гараж на декілька місяців.

Олена:
10:25
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, економіст працює за внутрішнім сумісництвом бухгалтером 1 категорії. Чи може він виконувати обов’язки тимчасово відсутнього головного бухгалтера (у відпустці) будучи сумісником? ( установа - розпорядник нижчого рівня).Дякую.

ЛюдКа:
10:29
Всім привіт!!!Гарного дня та позитиву!!!!!

ІННА:
10:32
Доброго дня! Чи можна закупляти маски і для студентів? Може хто десь зустрічав відповідь на моє питання поділіться, будь-ласка.

ЛюдКа:
10:35
ІННА, так всі на дистанційному

ІННА:
10:40
ЛюдКа, це для груп що будуть здавать державні екзамени

belka:
10:48
добрий день всім. Підкажіть додсоціальна відпустка на дітей входить до мин зП чи ні?

oksana:
10:55
belka, ніякі відпускні не входять

belka:
10:57
oksana, дякую за відповідь, а де це можна прочитати?

керр:
10:59
belka, ст.3/1 ЗУ Про оплату праці

belka:
11:02
керр, хочь убийте, не бачу нічого про відпускні в цій статті.

Катрин:
11:04
belka там про це і не написано. от посилання, почитайтеhttps://buhgalter.com.ua/articles/trudovi-vidnosini/viplati-pri-rozrahunku-doplati-do-mzp-vklyuchayemo-pravilno/

Катрин:
11:04
відпускні - це виплата за невідпрацьований час. тому не влючаються в МЗП.

oksana:
11:05
belka, в Бюдж.бухг. була стаття "Нова добре забута стара доплата до МЗП"

belka:
11:08
Катрин, oksana, дякую всім за відповіді. У мене просто раніше не було таких ситуацій

vala:
11:08
Доброго дня, підскажить будь ласка, якщо закупляють медичні маски та термометри то проводити по КЕКВ 2210?

Інесса:
11:10
vala, ми по 2210 закупляли

oksana:
11:15
vala, якщо установа не має медкабінету чи медпункту - то по 2210

Тат_яна:
11:24
Наталия, (10.22) забыли добавить: "пока отразим в ПРОЗОРРО" Это бюджет. А все "этапы большого пути" движения средств и прелести финансирования я наблюдаю до фига времени.

Л.В.:
11:38
Доброго дня всім ! А давайте ще раз про карантинні доплати для ФСР ( для тих, хто в танку- я саме у відпустці, а це прибігла, бо треба щось розрахувать для листа-прохання щодо дофінансування на цю потребу) Так як рахувать ? Оклад+ 15 % + стаж. А доплата до МЗП ?

Тат_яна:
11:43
Л.В., привіт із сусіднього танку! а хто виявив бажання вас дофінансувать?

Л.В.:
11:47
Тат_яна, Начальство сказало, що будемо просить із райбюджету ( бо нас ще ОТГ дофінансовує і сільради). Хтозна, чи дадуть, ну в лоб не вдарять. Але ж написать треба щось більш-менш правдиве, бо у РФУ теж люди розумні сидять, щоб не сміялись із нас.

Тат_яна:
11:49
Л.В., та нехай сміються хоч і до енурезу з діареєю! Я показала все, причому в складових: загальна сума, в тому числі схемні оклади, 15%. стаж, до мзп. Якщо дадуть - буду розкручувать по факту.

Олена:
11:57
у кого був такий випадок. в РМ вводишь рахунок видатки, зберігаешь,а коли набираешь документ рахунка не видно

Лєна:
11:59
Олена, так таке і в нас було з приводу мережі. Ви вносите UA рахунки? І до якої версії у вас оновлено РМ?

Л.В.:
12:09
Тат_яна, велике дякую ! Ото і я так зроблю, як Ви.

EVGENIY:
12:17
3333, створіть тему в нужном розділі або напишіть в існуючий темі!! Не переживайте якщо щось не так я виправлю!

ОМС:
12:19
Тат_яна, (10/07) на жаль, керівництву зараз підходить другий варіант (і молодші, і не лізуть "куди не треба")

Ірина:
12:25
Чиє в когось посадова інструкція для відповідальної особи з закупівель.

Л.В.:
12:34
Тат_яна, але забула ще один нюанс- за скільки місяців платимо ? Травень-липень, чи з 12 березня ?

Тат_яна:
12:45
Л.В., ну я і тут "відзначилась": для розрахунку потреби надаємо щомісячну виплату зп за посадами та в розрізі складових. І чогось я так впевнена, що нам навіть відповідь вищестояща не дасть, не те, що гроші

1:
12:48
у нас як завжди бухгалтер має всім пояснити і відписатись. залишилось тільки зрозуміло постанови писати

*****:
12:49

Тат_яна:
12:53
1, я тільки хотіла про це написать, про те, що я аж ніяк цю постанову не зрозуміла. Що значить "можуть отримати" та "до 100% заробітної плати" Я не єкстрасенс, вгадувать не вмію. Та мабуть і автори цього циркуляру не зрозуміли, що в них получилось

Тат_яна:
12:55
ОМС, і закон для них один: "Голова сказав"

Л.В.:
12:58
Тат_яна, Ну що ж : "Сделай, что должен и будь что будет". Дякую Вам за спілкування. Та й піду далі у відпустку...

Оксана:
13:18
Тат_яна, це точно))) а всі інші організації повинні ОМС обслуговувати))) це не мої слова...

Ніна:
13:23
Доброго дня! Оплата за роботу в святкові дні при розрахунку середньої зарплати включать? У кого є таке, поділіться! У Постанові 100 я не знайшла ні у виплатах,що включаються, ні у випадках не врахування.

Оксана:
13:25
Ніна, включати, оскільки святкові дні є обов'язковою виплатою і входять до складу зарплати.

Оксана:
13:26
Ніна, святкові дні включаються при нарахуванні лікарняних, але виключаються при нарахуванні відпускних.

Оксана:
13:27
Ніна, а оплату за святкові дні включати у розрахунок.

123:
13:28
Оксана, так включати чи не включати для оплати відпустки

Ніна:
13:31
У працівника за графікомробота у святковий день. А підстава, ніде не можу знайти.

123:
13:33
Ніна, підстава для чого?

Ніна:
13:34
Для врахування оплати в святкові дні при розрахунку відпускних

ГВ:
13:37
Доброго дня, на який рахунок оприбуткувати маски і дез.засоби, 1812?

123:
Ніна, враховуються п.3

EVGENIY:
Ніна, включаються: основна заробітна плата; доплати і надбавкиПодробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... oyi-plati/

EVGENIY:
13:38
Ніна, так це здається так і називається ДОПЛАТА за роботу у святковий день

EVGENIY:
ГВ, да

ГВ:
EVGENIY, дякую

Ніна:
13:39
ДЯКУЮ!

EVGENIY:
13:39
Ніна, тим більше якщо це згіжно графік то це звичайний заробіток тобто основна зарплата, не бачу причин не включати

Катрін:
13:48
Працівник був у простою , оплата проводилася по середній з/п. Чи враховується з/п та кількість днів за період простою в розрахунок щорічної відпустки. Як правильно робити?

керр:
13:51
Катрін, враховується

Катрін:
13:57
керр, Дякую

Освіта))):
14:05
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка. В 2019 році здано гроші за макулатуру (2313-7211). В цьому році придбали книги для поповнення бібліот.фонду. Чи правильні я зробилапроведення 1 - 5512-5400; 2 - 6211-2313; 3 - 1312-6211; 4 - 1112-1312; 8014-1412 ???? Дякую

EVGENIY:
14:10
Освіта))), перша 5512 5411, і не зробили п'яту 5411 5111

Освіта))):
14:19
EVGENIY, дякую! так, забула про п'яту

Анна:
14:36
Подскажите, преподаватель работает физкультуры работает дополнительно на пол ставки руководитель кружка. как ему правильно начислить и расчитать отпуск. возможно где почитать в законе. (начислить 24 дня отпуска или 42)

Галина 2:
14:43
Ніна! Св"яткові дні оплачуються в подвійному розмірі, хоч і по графіку. На середню з/п беремо.

Галина 2:
14:44
Анна гурток при школі

Олексій:
15:02
Доброго дня, порадьте будь ласка, після пожежі відпала потреба у частині трудового колективу, оскільки вони фізично не зможуть виконувати свої обов'язки, керівництво бажає зберігти їм робочі місця але ми не знаємо точно як це зробити.

керр:
15:06
Олексій, простій 2/3 або за вл рахунок до 22.06

Ліля:
15:09
На Zakupki.prom.ua в звіті про договір пункт "Вказати ціну за одиницю" можна не заповнювати? (Договір на суму менше 50 тис.)

Олексій:
15:13
керр, до кінця карантину це зрозуміло, але ми намагаємось розібратись як діяти після карантину, найочевидніше та водночас найнегативніше рішення - скорочення.

*****:
15:17
Звіт про укладений договір більше немає? тепер закупівля без використання електронної системи. до 50 тис.?!

просто таня:
15:18
добрій день.кто то может посоветовать коды ДК -запчастини для бензопили та запчастини для бензокосы

Тетяна:
15:20
Доброго дня! Підкажіть будь ласка , керівник чергує у святковий день і у табелі стоїть 8годин повний робочий день. Як нараховувати заробітну плату? платити усі складаючи заробітної плати в т.ч. надбавки і премії, як в звичайний робочий день.

777:
15:20
другу годину звіт не викинуло на прозорро., майданчик говорить що івсе норм. В когось так було?

Олексій:
15:21
*****, так

777:
15:22
а в Дозоро видно...

Анна:
15:23
мы сами лицей и кружок при лице

Олексій:
15:24
просто таня, 16800000-3 - Частини для сільськогосподарської та лісогосподарської техніки скоріш за все

Галина 2:
15:29
Анна. Гурток фізкульт. тоді розрахов.як учителю, це є сумісництво

Анна:
15:31
спасибо

777:
15:33
списання канцтоварів - це мо 10? І ще подорожні листи з чеками в якому мо8 чи мо13? дуже вдячна за допомогу!!!

просто таня:
15:34
Олексій, спасибо з ответ.у меня так и стоит(1681 и 1682) в плане но думаю переспрошу,а то с єтими штрафами

А:
15:36
Доброго дня,мабуть було оновлення програми ДЗО,учора ще був у переліку процедур Звіт про укладений договір,сьогодні лише використан.без електронної системи

*****:
15:36
https://infobox.prozorro.org/updates/za ... akupivel-1

*****:
15:37
Найшов від 27.05.20

просто таня:
15:47
*****, в держзакупывлях онлайн атоматично в плане звит поменялся на Закупівля без використання електронної системи ,это капец конечно.полгода в силу вступал закон и снова что меняют и меняют.

*****:
15:51
просто таня, хоть би повідомили нормально...а то прийшлось самому шукати

просто таня:
15:51
*****,спасибо за инфу.

*****:
15:53
просто таня,

Олексій:
15:55
просто таня, у меня поменялось в момент когда публиковал договор на несколько предметов закупки - напугали меня этим

просто таня:
16:00
Олексій, верю.

Олексій:
16:07
Какой максимально допустимый срок простоя?\

Мотя:
16:11
Олексій, читай КЗоТ

Ліля:
16:27
просто таня, Олексій, хіба код товару не має містити 4 цифри?

Олексій:
16:30
Ліля, а хіба 0 не цифра?)

Ліля:
16:30
Олексій, та цифра :))) але з цими різними дурнуватими довідниками і кодифікаторами повна плутанина

Ліля:
16:32
https://infobox.prozorro.org/articles/p ... -zakupivli

Ліля:
16:37
https://infobox.prozorro.org/articles/3 ... ogo-tovaru

Оксана:
16:37
Скажіть, будь ласка , у нас переплата по ЄСВ за попередні роки на велику суму, чи можемо ми не платити в цьому році єдиний на цю суму?

просто таня:
16:40
Ліля, на 16,27 так они у меня и мистять 4 ціфрі 1681 і 1682

А:
16:40
Оксана вам потрібно звірку з ПФ та з ними вирішувати питання

Оксана:
16:41
А, дякую

Ліля:
16:41
просто таня, ну тогда все ОК