Всем привет)))
ОМС-08:13
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!
Саша2-08:16
Всім міцного здоров'я,вдалої п'ятниці і гарних вихідних!
Светлана-08:17
Доброе утро всем. У всех подключается кискоВПН в казначейство?
Лена ЗОШ-08:31
Доброго ранку! Всім життєвої наснаги! у фін.зобов'язанні, якщо дата погашення не зазначена в договорі - ставимо поточну чи + 30 кд? Три роки зауважень не було, а тут казначей додивився
Таня-08:33
Доброго ранку!!!! Ура!!! Вихідні!!!
Марина-08:36
Таня, аж 3)))))))))))))))))))))))))
Тат_яна-08:45
Доброе утро!
Тат_яна-08:48
Лена ЗОШ, в фінансовому чи в юридичному? Термін дії договора ми в юридичному зазначаємо. У мене, якщо договір "долгоиграющий", сьавиться по 31.12 поточного року.
825-08:50
Лена ЗОШ, можна зробити доп.угоду, в якій прописати строки проплати
oksana-08:59
Доброго ранку всім!
Лена ЗОШ-08:59
У багатьох договорах не вказано до якого терміну ми маємо розрахуватися, і у фінансовому ставила поточну дату.
А-08:59
Всім привіт
oksana-09:00
Лена ЗОШ, у мене приймають до 31.12.20
А-09:01
Лена ЗОШ,у фін.зобов.дата погашен.якщо термін оплати не вказаний, ставиться дата поточного рах.або накладної
Лена ЗОШ-09:01
oksana, у фінансовому? На 30-й день після закінчення терміну обов'язкового платежу згідно з укладеними договорами або якщо дата платежу не визначена після отримання підтвердних документів за отримані товари, виконані роботи, надані послуги, виникає прострочена заборгованість
Натка-09:01
Підкажіть, ми орендуємо приміщеннґ в ТзОВ чи необхідно суму оренди відображати в звіті 1ДФ
Лена ЗОШ-09:10
А, дякую! Як би знать де це написано...
Наталя т-ц-09:11
дата погашення фінансового-останній день поточного місяця. т.б.мається на увазі,що кредиторки не буде
Лена ЗОШ-09:13
Наталя т-ц, дякую
44-09:15
Таня, Марина, ура, на носі квартальний
EVGENIY-09:15
Доброго ранку :) Всім гарного дня !!
EVGENIY-09:15
о да і з п'ятницею нас ))
Наталя т-ц-09:16
Ольга*-09:20
всім доброї п’ятниці!
Ольга*-09:21
допоможіть, якщо в заяві декілька видів відпусток чи можлива оплата першої доки є кошти, а потім за три дні до настання другої, наприклад разом із авансом?
Ольга*-09:22
Светлана, зайшла все працює
Ольга*-09:23
Лена ЗОШ, я завжди ставлю дату дату кінця місяця і на аванс і на зарплату і взагалі на всі платежі кінець місяця і теж зауважень ніяких покищо.
oksana-09:24
Лена ЗОШ, все одно погасити борг потрібно до завершення бюджетного періоду
Оксана-09:27
Доброго ранку! Підвищувати оклади держслужбовцям потрібно з 13 червня? До 12 включно ще були старі оклади? Постанова 441
EVGENIY-09:31
Оксана, постанова 441 до держслужбовців відношення не має!!
Наталі-09:39
Добрий день! Коллеги допоможіть, як відправляєте зі спец.фонду по СДО 50% оренди до бюджету?
Оксана-09:42
EVGENIY, посадовим особам місцевого самоврядування. Вибачте, неправильно написала. З якого числа підвищувати з 12 чи 13?
Наталі-09:43
З 12 червня 2020
Оксана-09:45
Наталі, дякую
ОМС-09:48
44, (9.15) за то після квартального відпустка намічається!!!!
Оксана-09:49
Доплати за ранг не змінилася у зв'язку з підвищенням посадових окладів ОМС?
44-09:52
ОМС, пощастило, а я була тільки 5 днів
люда-09:53
Працівниця звільняється після догляду за дитиною до 5-ти років, як розрахувати компенсацію за невикористані відпустки,якщо з/та за період складає в липні 2019 року 4349,62 грн.(частинка відпускних що припадає за липень)
Оксана-09:54
Оксана, ні
Оксана-09:55
Оксана, дякую, знайшла вже.
Оксана-09:56
44, а я взагалі за рік не була
Оксана-09:58
все компенсацією отримаю, бо піду за конкурсом на ОМС. Не відпускають у відпустку, квартальний здам і на другу посаду. За 2 роки третя посада. Не встигаю закріпляти матеріал
ОМС-10:01
Оксана,
Ольга*-10:03
EVGENIY, допоможіть, якщо в заяві декілька видів відпусток чи можлива оплата першої доки є кошти, а потім за три дні до настання другої, наприклад разом із авансом?
Олена-10:06
если переплатила єсв в апреле а в мае использовала переплату, бух. справку подлаживать в мем ордер 5 или 2?
EVGENIY-10:06
Ольга*, бухгалтер повинен керуватися наказами а не заявами, види відпусток не розибвають відпустку а входять в одну!! Або ж хай два наказа роблять на кожну
Уляна-10:07
друзі, підкажіть, чи ви можете роздрукувати якусь інформацію з цього сайту, бо мене не пускає, і не дає авторизуватись. Шкода, дуже хороший сайт
EVGENIY-10:07
Уляна, що не дає зареєструватися або авторизуватися?
EVGENIY-10:08
Уляна, я зараз авторизований і дає друкувати
Уляна-10:09
я зареєстрована, в іфактор пускає, а сюди ні, я і дзвонила і намагалась дотримуватись інструкції, чистила кеш, нічого не виходить
Уляна-10:09
EVGENIY, а як мені авторизуватись, підкажіть
EVGENIY-10:10
Уляна, якщо ви авторизовані на айфакторі то і тут ви авторизовані
Уляна-10:10
ні, друкувати не дає, лише з айфактору
Марія-10:11
Доброго дня! Підкажіть, що пишите в Юридичних зобов’язанях, там де інші сутєві умови, бо там де код, я так розумію, ідентифікатор коду закупівлі?
EVGENIY-10:13
Уляна, напишіть на support @id.factor.ua опишіть ситуацію, проблема тільки у вас я зараз у всіх колег спробував в різних браузерах все працює
EVGENIY-10:14
Марія, У графі "Дані бюджетного зобов'язання: інформація про закупівлі" проставляється ознака "00", якщо бюджетне зобов'язання взято розпорядником бюджетних коштів без застосування процедур закупівель / спрощених закупівель; проставляється унікальний ідентифікатор закупівлі, присвоєний електронною системою закупівель, якщо бюджетне зобов'язання взя
Уляна-10:16
EVGENIY, писала і наш комп"ютерщик все робив згідно інструкції і не получилось нічого, зараз зайшла на і фактор і пускає роздрукувати, а тут-ні, на жаль
Бух-10:16
Невеликі зміни в форму реєстра юридичних зобовязань- суто технічні (зміна назви рядка)? Для роботи в СДО вони нічого не іняють, так?
Ірина*****-10:17
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, чи буде штраф за подання уточнюючого 1-ДФ за минулі роки?І який саме? Дякую
Ольга*-10:18
EVGENIY, я і кадровик, якщо одна заява. то і один наказ і одна проплата? виходить так?
EVGENIY-10:18
Уляна, у вас зараз зверху справа ваш особовий рахунок написаний? Тобто ви залогінені? Пілся переходу з айфактора не треба авторизовуватись ви вже повинні бути авторизовані
EVGENIY-10:19
Ольга*, якщо в наказі відпустка не переривається то і виплата відпускних за всю треба робити!!
Ольга*-10:22
EVGENIY, дві відпустки, за стаж і основна в одній заяві.
Уляна-10:23
EVGENIY, ні не написаний, я входила повторно кілька раз, і все одно не має особового, можливо причина в цьому
EVGENIY-10:24
Уляна, спробуйте натиснути зараз на цій сторінці КНТРЛ+Ф5 і авторизуйтеся
ЛюдКа-10:26
Всім привіт!!!!!!!!!!!!Гарного дня та позитиву!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!П'ЯТНИЦЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
EVGENIY-10:27
ЛюдКа,
Бух-10:33
ЛюдКа, а з середи "начне сначала"-звіти, форми (половина з яких реально нікому не потрібні)
Уляна-10:34
EVGENIY, в мене зліва вверху пише всі сайти, і там я вибираю і фактор і є особ рах, потім знов на всі сайти вибираю бух.сом.юа, то немає особового, то мені вийти з і фактору, а потім кнтр+ф5 чи ні?
ОМС-10:36
Бух, (10.33) і так все бухгалтерське життя....
Бух-10:37
ОМС, оцифровують, діджіталізують, а по закупівлях тільки одних якої макулатури. Для чого плани на папері робити? І рішення різні і т п ?
Аня-10:38
Подскажите, мы будем безоплатно передавать авто. Как оформить податкову накладну? Мы КНМП.
Марина-10:41
Скажите пожалуйста где написано про работу ЦНАПов с 10 утра??? прохлопала...
Люда-10:43
Доброго дня! Підкажіть будь-ласка, в який термін потрібно затвердити рішенням сесії штатний розпис, якщо Постанова про збільшення окладів в ОМС вступає в силу з 12.06.2020 р.
Марина-10:47
Люда, мы сессией это не делаем
ЛюдКа-10:49
Бух 10.33 Все циклічне, і життя, і відносини, а бухгалтерія це цикли постійні: місяць, квартал, рік.
EVGENIY-10:49
Уляна, напишіть на сапорт я вище давав, і з вами зв'яжуться саме програмісти наші
Уляна-10:50
EVGENIY, дякую
EVGENIY-10:50
Люда,
YYYY-11:03
Добрый день! Оприходуем ОС согласно накладной с копейками? Правильно же?
Оксана-11:08
Підкажіть, платити за пільги по зв'язку за населення Укртелекому під юридичні потрібен договір, а під фінансові акт звіряння? Ще шось потрібно?
Оксана-11:08
YYYY, так
EVGENIY-11:09
YYYY, да с копейками
ЛюдКа-11:13
марина, у нас просто рекомендації, всі працюють з 8,00. Це рішення приймає керівництво (робота з 10,00)
YYYY-11:13
Оксана, EVGENIY, спасибочки, а то меня новый опытный сотрудник с понтылыку сбивает))
EVGENIY-11:18
друзі, зараз на сайті рекламу на місяць можна вимкнути лише за 10 грн :) Підтримуйте сайт і робіть його кращим для себе!
ЛЮДА-11:18
Доброго дня, в липні буде звільнятися працівник, потрібно буде утримати зайво виплаччено відпустку. Потрібно брати новий розрах період 07.19-20.20, щоб утримати суму, чи брати за зі старого розрах коли був у відпуст
Марина-11:19
ЛЮДА, утримувати надо то что он получил...
Марина-11:20
ЛюдКа, а где єти рекомендации???? что официально почитать????
супербухгалтер-11:20
Друзі не забудьте зареєструватися на майстер-класс від "Бюджетної бухгалтерії" та "Оплати праці"
Бух-11:23
супербухгалтер, можна буде на майстер-класі встановити собі 25 тарифний роздяд і видати премію в розмірі 10 посадових за складність в роботі?
ЛЮДА-11:24
Марина, тобто брати старий розрахунок серед ден на ті дні, що треба утримати?
супербухгалтер-11:28
Бух, можливо все!)
Саша-11:28
Адміністративний збір за державну реєстрацію сплачений за КЕКВ 2240 - це інші витрати за обмінними операціями?
Марина-11:32
ЛЮДА, да
ЛЮДА-11:32
Марина, Дякую!!!!!
Людмила-11:36
Колеги, отримали кошти за металобрухт від утилізації оргтехніки. Який рахунок доходів?
Наталія-11:37
Людмила, 7211
Людмила-11:38
Наталія, дякую!
Тат_яна-11:38
Саша, а чого за 2240, а не 2800?
44-11:44
Людмила, 25010400
Ярослава-12:40
Людонькии, на зпл деньги дали? Нам не дали, местный бюджет. Харьков.
Veta-12:48
Доброня дня!
Veta-12:51
Допоможіть, перший раз проводимо списання ОЗ, зробили Акт інв, що пропонується до списання; відомості, що пропонується, техніко-економічне та акти тех стану нам надали, які я маю дати проставити, що за чим? Акти на списання від 29.05.20 ДЯКУЮ
Veta-12:52
Акт інв, що пропонується до списання в інвентаризацію включається, а все інше зараз проводимо, так розумію?
!-12:57
Ярослава, культура?
EVGENIY-13:41
Veta,
Ярослава-13:41
да :(
Тат_яна-13:51
Соцстрах профінансував заявки від 18 травня. УРА! УРА! УРА!!!
Вера-13:52
/Доброго дня. Підскажіть, якщо бухгалтер працює в програмі "парус" чи іншій. Ведення зарплатної книги є обовязковим? Чи можна зарплатні відомості роздруковувати і підшивати?
oksana-13:58
Марина, п.№500 від 19.06.20.
oksana-13:59
Саша, 11:28. Слід оплачувати з кекв 2800 - необмінні операції
oksana-14:01
Марина, п.500 від 17.06.20.
Марина-14:05
oksana, спасибо)))))
EVGENIY-14:05
Вера, зарплатна книга??
Марина-14:06
шо це??????
Лінк-14:12
Я нараховую зп у книзі :-)
EVGENIY-14:13
Лінк, де ви її взяли?
ОМС-14:13
Вера, (13.52), а навіщо ж тоді платити за програму, щоб і вручну ще вести? Ні, якщо це 5 працівників, то можна. А якщо 350????Лишнє це, не треба
Лінк-14:14
В друкарні
ОМС-14:15
Тат_яна, (13.51) як мало треба бухгалтеру для ПОВНОГО щастя
ОМС-14:16
Ярослава, мы тоже Харьков, и....тоже не дали...
EVGENIY-14:18
Лінк, а ким затверджена форма книги???
ОМС-14:20
EVGENIY, ну була така форма, затверждена Держстатом, може вона і дійсна...Але непонятка: навіщо її вести, коли зарплата в програмі????
ОМС-14:22
№ П-50 «Розрахункова ... заробітної плати», затверджені наказом Мінстату від 22.05.96 р.
EVGENIY-14:23
ОМС, про цю я знаю, але це ж не КНИГА
Ярослава-14:24
ОМС: печально :( зовсім
ОМС-14:25
EVGENIY, вони сшивались у книги (так продавались або здавались в перепльот), сама такі вела, знаю. Але було це в 80-ті роки попереднього століття
Лінк-14:25
Це і зараз є
EVGENIY-14:25
ОМС, у 80-і я ходив в дитячий садок :))))
Наталя т-ц-14:27
Прогресс на лицо))))))))) шагаем,шагаем, а все в той же ж..пе
ОМС-14:28
EVGENIY, ну да. Ви у нас ще молодий мужчина. А декого з колег мабуть ще й на світі не було
ОМС-14:28
Наталя т-ц, бо ми з неї практично й не вилазимо
oksana-14:30
ОМС, оце гарно підмітили
EVGENIY-14:31
Вера-14:32
Підскажіть, як бути, колега пішла в декрет мені надали її обовязки, одним з яких є ведення книги нарахувань заробітної плати, 80 працівників. На питання навіщо її вести , коли є ПЗ, бухгалтер сказав, покажи де сказано,що не вести... Така ситуація.
EVGENIY-14:33
Фонд соцстраху написав що профінансував лікарняні по 25 червня, всім кошти наійшли?
Лінк-14:33
Ой ладно які нам програми у мене на роботі мої однолітки 30+ років до мене прибігають з питаннями чому цифровий блок на клавіатурі не працює(NumLok виключили а включити неміють)
EVGENIY-14:34
Вера, так ні де не написано щоб вести зошит, так давайте зошит вести :)
EVGENIY-14:34
Лінк, а ви ще добийте їх і запитайте чи знають вони що робе кнопка Scroll Lock ))
EVGENIY-14:35
Вера, про всяк випадок можна друкувати!! Якщо вже зробили то чому так важко роздрукувати?
ОМС-14:36
Вера, (14.32) І ви просто дублюєте одне і те ж? А смисл?
Вера-14:36
EVGENIY, це звісно весело, але бухгалтер людина комуністичного виховання, стоїть на своєму, каже що ці книги 50 років зберігаються. А директор не вмішується. не
ОМС-14:37
EVGENIY,(14.33) вот это ДА!!! За то теперь непрфинансирована зарплата....
Вера-14:37
ОМС, так іде дублювання. Жах, хоч звільеяйся
EVGENIY-14:38
Вера, 75 років, а не 50 :)
ОМС-14:39
Ммммм....да....А вона не задавала собі питання як же всі інші без цього обходяться? І теж зберігають(до речі не 50, а 75 років)
Вера-14:39
EVGENIY, може 75 , не цікавилася, в шоці відтого, що в інформаційну епоху змушують вести цю книгу. Хоч звільняйся, як довести,що її ведення не актуальне
EVGENIY-14:39
Вера, тобто ви друкуєте зарпалтні відомості і ще якусь книгу?? А чим вони відрізняються?? Щось я нічого не зрозумів!! Ми вирішили що відомості ви підшиваєте у книгу
ОМС-14:40
Вера, навіщо тоді платити за програму? Хай все поверне в ручний режим
Вера-14:41
EVGENIY, ні є книга, яка заповнюється вручну, як мені показали. дані з зарплатної відомості в неї переносяться
Лінк-14:41
Ручний режим сила
EVGENIY-14:41
ОМС, так проблема не в програмі а втому що дуркувати треба одну й ту саму інформацію
Наталя т-ц-14:42
комуністичного))))))))))))я не можу)))))) мабуть вона ще й під копірку пише))))
EVGENIY-14:42
навіть не друкувати а ручками заповнювати, це жесть
Лінк-14:42
Наталя т-ц, і копірка у нас є у касира
ОМС-14:42
Вера, не образьтесь....але запущено у вас....ой як запущено...
EVGENIY-14:43
Вера, якщо ви друкуєте з програми то нічого від руки писати вже не треба!!
EVGENIY-14:43
Лінк, а друкарська машинка? ;)
Наталя т-ц-14:43
да,це звичайно смішно в 21 столітті, але ми вам співчуваємо. Оскільки керівник безперспективний-мучаються всі
Вера-14:43
ОМС, ну не в мене, а у бухгалтера))
ОМС-14:44
Лінк, а що за підприємство у вас, що все "допотопне"
ОМС-14:44
Вера, ну да, я маю на увазі в вашій бухгалтерії...
Лінк-14:45
EVGENIY, ні друкарської машинки немає.
Лінк-14:45
ОМС, тер центр
Вера-14:45
дівчина ,що в декрет пішла,ніколи не казала, що тут так запущено все. Тому я думала, що фахівці мені порадять ,як відповисти, а точніше на який документ послатися, що ведення не є обовязковим.
ОМС-14:47
Вера, радуйтесь, що ви така не одна...тут ще й Лінк з такої бухгалтерії...Да, вам не позаздриш. І так у бухгалтера роботи, а ще й дублювати те, що вже порахував комп.
Лінк-14:47
ОМС, я хоч не дублюю сам рахую
EVGENIY-14:47
Вера, факт в тому що не має документа який би заставляв вас вести ту книгу!!
Лінк-14:48
EVGENIY, в тому і біда що нема дукумента ні того що заставить ні того що заборонить
ОМС-14:48
Вера, а скільки років вашому головбуху? Може хай перейде на місце головспеца, а її місце хтось "посоврємєнніший" займе?
Вера-14:49
ОМС, 75, і вона звідси не піде)) звязки хороші
Лінк-14:49
ОМС, молодий голов бух тоже не факт що буде современнім
ОМС-14:49
Лінк, ну да, а потім звіряєте чи зійшлось? Ми також так пару місяців робили, коли переходили на ПЗ
Лінк-14:50
Компютерна грамотність дуже низька принаймині в моєму колективі
Вера-14:50
я в шоці, бачу скоріш я звілбнюся, чим щось змінеться9
EVGENIY-14:51
Лінк, якісь документи по зарплаті бути повинні але ж не копії написані від руки, тобто виходить є друковані відомості і є ще від руки!! Це брєд!! Зробіть цифровий архів запишіть на диск на флшеку ще кудись навіщо від руки писати!
ОМС-14:51
Лінк, згодна. Я також уже великовозрастна, але до такого (вибачте) маразма не додумалась би.
Наталя т-ц-14:51
Лінк, у нас в терцентрі з усьго штату 200 осіб компьютер знає лише 3-4 )))))))))
Тат_яна-14:52
ОМС,
ОМС-14:53
Вера, ви здаєте в архів свої документи (в частности зарплату)?
Вера-14:53
EVGENIY, бухгалтер сказав надай документ, де пише, що її бути не має чи не обовязково. тоді не будеш вести
Вера-14:53
ОМС, вищому керівництву передають на зберігання ці книги
ОМС-14:54
Тат_яна,
EVGENIY-14:54
Вера, так хай надасть документи де написано що вони повинні вестись!
ОМС-14:55
EVGENIY, ця тьотка (75 років!!!!) уже працювала бухгалтером, коли не то що вас, а і вашої мами ще на світі не було
ОМС-14:56
Вера, даже не знаю, що вам порадить.....Терпіння....
Наталя т-ц-14:58
є наказ Держстату 489, де затверджені форми первинного обліку для заробітної плати. там ніякої кники немає
Вера-14:58
Наталя т-ц, дякую, вивчу цей документ
Тат_яна-15:00
EVGENIY, (14.33) що таке забористе курять у ФСС? Я, правда, крайню дату не знаю, проте здається, що на місцевий рівень ті кошти дійдуть 30 червня. Впродовж сьогоднішнього операційного дня в казну впали мої за 18 травня кошти. І крім мене ніхто не похвастав!
Наталя т-ц-15:03
нам вчора профінансували за 19 травня
Тат_яна-15:07
Наталя т-ц, ну а далі буде... заборгованість у балансі...
Veta-15:08
22 травня профінансовано
ОМС-15:10
Тат_яна, тут без бутилки не розберешся
EVGENIY-15:11
Загалом на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, допомог по вагітності та пологах і на поховання сьогодні Фонд направив 1,122 млрд гривень, профінансовано заяви-розрахунки з 23 травня по 25 червня включно.
сельбух-15:12
Вера:Розрахунково-платіжні відомості (особові рахунки) працівників, аспірантів, студентів -так вони прописані в Переліку №578, 75 років.Тому можна роздрукувати відомості ,прошити і зберігати . В нас є такі документи починаючи з 1950 року. Дуже цікавий матеріал. А електронні відомості за 75 років можуть і не зберегтись
Оксана-15:17
Скажіть чи можна давати додаткову соціальну відпустку одинокій матері якщо її дитині в цьому році виповнюється 19 років?
ОМС-15:22
сельбух, не можна, а я б сказала ТРЕБА так зробить
Наталя т-ц-15:26
Оксана, відпустка ж надається до 18 років. тобто в попередньому році їй виповнилось 18,отже в цьому вже дод.відпустки немає
Оксана-15:27
Наталя т-ц, добре дякую, вона хоче за попередній рік уже вияснила
Оксана-15:31
Чи потрібно виплачувати компенсацію по п.5 ст.36 КЗпПУ якщо в наказі не написано виплатити компенсацію?
ОМС-15:33
Ярослава, нам ДАЛИМ!!!!
ОМС-15:34
Ой, ДАЛИ !!!!
EVGENIY-15:41
ОМС-15:55
Юля-16:02
подскажите,пожалуйста! Если в начале года сделали проектно-кошторисну документацию и експертизуи по ней сделали ремонт.А теперь делаем точно такой же ремонт снова.Можно ли снова не делать ПКД и проводить експертизу?