Архів чату за 15.02.2022

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

ОМС 08:08
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!))) Со Стретеньем Господним!!!!

Тат_яна 08:11
Доброе утро!

Т 08:18
Доброго ранку,усіх з святом

тата 08:33
Доброго ранку, підскажіть будь ласка. Звіт неприбуткових набрала в ФРИЗВІТЕ а додатки в же в електроному кабінеті набирати?

Світлана 08:45
тата, в моєї колеги була така проблемка, во Фризвіті не має форм, набирала вручну в електронному кабінеті.

тата 08:51
Світлана, дякую

EVGENIY 08:52
Доброго ранку, всім гарного дня )))

Оксі 08:55
тата, во фри звите нет только примиток до звитности

Оля 09:07
Доброго дня! Підскажіть будь ласка ,як реєструвати акт по газу , якщо він отриманий від 31.01.22 пройшло більше ніж 7 днів

ОМС 09:16
Оля, ставте дату (входящую) і реєструйте

Оля 09:19
Дякую

ОМС 09:20
EVGENIY, щось заплуталась. В кінці року платили підписку, висить на 2911. А ту що платили в цьому році і закриватимемо по актам постєпенно відносити на 2113 і закривати по мірі надання актів?

EVGENIY 09:22
ОМС, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ikovuyemo/

ОМС 09:32
EVGENIY, дякую. Мене смущає те, що і на 2911 і на 2113 буде дебеторка по періодичці

ОМС 09:32
EVGENIY, так?

EVGENIY 09:33
ОМС, я би вже в першому кварталі все прибирав з 2911, все що було на 31.12 на 2911

Анатолій 09:33
Доброго ранку. Підкажіть, будь ласка, хто знає. Якщо людина, яка перебувала у декретній відпусткі (до 3-х років) виявила бажання вийти на роботу раніше, як бути із працівником, яка займала цю посаду на період відсутності основного працівника. Дайте, будь ласка, посилання на законодавчу базу.

Анатолій 09:34
Це стосується посади вчителя.

ОМС 09:34
EVGENIY, у мене деякі надають акти зразу за рік, деякі помісячно, деякі поквартально(((( З 2911 куди я перенесу без актів? На ці ж 2113 знову???

ОМС 09:35
Анатолій, у неї при прийнятті повинно було указано, що на період відпустки. Із відпустки вийшли.....

EVGENIY 09:39
ОМС, ну робіть як в статті написано поступово з 2911 списуйте, хоча з цим не погоджуюсь

ОМС 09:40
EVGENIY, і на 2 субрахунках обліковувать дебеторку? Нічого, що так?

ФСН 09:40
Анатолій, ч. 3 ст. 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР

EVGENIY 09:44
ОМС, та хоч на трьох яка різниця ))

НАТАЛІ-Я 09:48
EVGENIY, Договора на відшкодування витрат (КЕКВ 2270)треба виставляти у ПРОЗОРРО?

EVGENIY 09:49
НАТАЛІ-Я, якщо ви відшкодовуєте то треба, якщо вам то не треба, на скільки я знаю

НАТАЛІ-Я 09:51
EVGENIY, Дякую!

Тат_яна 10:02
НАТАЛІ-Я, нам в прошлом году казна сказала, что такие договора не выставляют на ПРОЗОРРО (ни мы возмещаем, ни нам возмещают)

т. 10:05
НАТАЛІ-Я: у нас тоже договора не выставляются на ПРОЗОРРО по возмещению коммунальных услуг

EVGENIY 10:08
Тат_яна, а чем договор на возмещение отличается от остальных? Каса у вас проходит юридические финансовые почему его не выставлять?

ОМС 10:09
EVGENIY, дякую)

Тат_яна 10:13
EVGENIY, организация, которой мы возмещаем (точно такая бюджетная) не имеет право поставлять нам электрику, или воду, или вывозить мусор. У них свой КВЕД, своя деятельность. Поэтому код закупки по ДК, который мы указываем, к ним никакое отношение не имеет.

Тат_яна 10:14
(это моё обоснование, с экономической точки зрения, не казны)

Інна 10:15
Відшкодування не є закупівленю в розумінні Закону

EVGENIY 10:18
Інна, Тат_яна, ну ок, погоджуюсь :)

т. 10:18
1. Відшкодування витрат не є публічною закупівлею.

т. 10:19
2. у річному плані видатки на відшкодування та компенсацію відоброжати не потрібно

Клава 10:19
EVGENIY, Добрий день, підкажіть, будь ласка, показник з графи Кошторису "повернення кредитів до бюджету" як відобразити у "Зведення показників спеціального фонду кошторису"? Чи там наводиться лише сума "Надходження-усього" з Кошторису, без повернення кредитів?

EVGENIY 10:21
Клава, а що це за кредит у вас і чому ви його повертаєте по спецфонду?

EVGENIY 10:22
Клава, в спецфонді не має повернення кредитів, думаю тому що їх не повертають звідти

Клава 10:23
Видатки СФ будуть за рахунок повернення до СФ наданого кредиту на погашення гарантійних зобов'язань

Клава 10:25
Кредит надавали з бюджету розвитку СФ

Клава 10:27
повернення кредитів код 4122

Карина 10:29
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як можна внести до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про складення Присяги посадової особи місцевого самоврядування?

EVGENIY 10:30
Клава, це інші кошти в графі НАДХОДЖЕННЯ там наводится сума можете поставити код доходів куди там в бюджет падає, а видатки можуть бути по любому кекв, в чому питання? Це звичайні ІНШІ КОШТИ як і будь які інші по 01 (раніше 07) коду коштів, в формі 4-3 до речі не має коду доходів тому проблем не має

Клава 10:34
Тобто, якщо в Кошторисі в НАДХОДЖЕННЯ усього вони не включаються та і в зЗведення НАДХОДЖЕННЯ-усього їх не потрібно ставити, а видатки на всю суму, чи без повернень кредитів (У Зведенні)?

Татьяна М 10:37
Доброго ранку всім!!! Работника отстронили от работы т.к. нет прививки с ноября 2021 года. Сейчас обратился за справкой о средней зарплате. Я так думаю что ее надо предоставить за последние два месяца.!!!??? Может были у кого такие случаи !!!??

Клава 10:38
EVGENIY, Проблема, як правильно заповнити Зведення

ОМС 10:43
Татьяна М, он у вас числится до сих пор?

Ксю 10:44
Добрий день! Підкажіть, якщо є фіксована індексація (це в ОМС) і в лютому знову появляється індексація. То правильно фіксована+нова індексація ?

EVGENIY 10:47
Клава, я так і не зрозумів, ви хочете повертати кредит який вам надали? Чи ви хочете витрачати кошти від повернення кредиту ?

Татьяна М 10:48
Да числится !!!! До этого в ноябре он уже брал справку о средней зарплате!!!

Татьяна М 10:50
ОМС какая то головная боль с этими людьми!!! И что указывать в справке что является штатным работником???!!

ОМС 10:56
Татьяна М, а что у него в табеле?

Клава 10:57
EVGENIY, витрачати кошти від повернення кредиту

San 10:57
Татьяна М, ну так он не уволен и состоит в трудовіх отношениях. Занимает штатную единицу. Значит штатный. А средний берите по 100й Постанове. Два предыдущих месяца с момента обращения, если февраль, тогда зп за 12-1 месяцы. Если зп в этих месяцах нету, сдвигайте период на 2 предыдущих: 10-11

ОМС 10:57
Татьяна М, может человеку нужно для субсидии, может еще для чего. Я считаю, что єти месяці не исключаются, месяці ставить и "прочерки"

San 10:58
если справка, берите 6 меяцев, там ставьте прочерки, гле отстранён и пропысывайте со *, типа Примитка. Я б так сделал

ОМС 10:59
Татьяна М, вот видите, уже мнения начинают расходится

ОМС 10:59
San, да, я тоже склонна к такому)))))

Клава 11:00
До бюджету міста надійдуть кошти від повернення кредиту, а нам за рахунок цих коштів нададуть видатки на кап.ремонт

EVGENIY 11:00
Клава, код доходів можна не ставити в інших надходженнях, це не принципово і для казначеїв! Чи в чому проблема?

ЛЛС 11:02
При реєстрації в електронній петиції пише "Неправильний формат електронної адреси". Можливо щось попереду потрібно писати

EVGENIY 11:02
Клава, повернення кредитів заповнює той хто повертає, а для вас це інші доходи спецфонди, вам повернення кредитів чипати не треба

EVGENIY 11:04
ЛЛС, там треба АВТОРИЗУВАТИСЬ обрати, потім оберіть БАНК АЙДІ і там уже наприклад через приват 24 заходьте

Клава 11:06
EVGENIY, Може на цифрах буде відніше. Видатки 3 000 000грн, в т.ч. за рахунок повернення кредиту 1 000 000 грн. В кошторисі НАДХОДЖЕННЯ -усього 2 000 000 грн, бо 1 млн. не включається (примітка**), видатки 3 000 000 млн. за КЕКВ 3132. Тут все зрозуміло. У зведенні, колонка 3, надходження теж 2 000 000 грн, а видатки 3 000 000 грн?

Татьяна М 11:08
ОМС, San !!! Спасибо!!!! Да не уволен!!! В табеле его конечно проставляют без часов!! Как это работник утверждает что ему нужно в суд!!! Так думаю пусть напишет заявление ! А среднюю наверно буду брать за октябрь и сентябрь !! Буду еще думать!!!!

ОМС 11:11
Татьяна М, ему ж наверное нужно тот факт, что ему не начислялась зарплата

San 11:11
Татьяна М, в суд, если не ошибаюсь, нужна среднедневная, мы по 100й давали, за два месяца

San 11:12
но это когда уволили незаконно, для подсчета компенсации за вымушений прогул. У Вас может быть другая ситуация

EVGENIY 11:13
Клава, повернення кредитів до вас відношення не має, у вас 3 млн в надходженнях ("інші надходження") і відповідно в усього

EVGENIY 11:17
Клава, або ж той 1млн в фінансуванні але точно не в поверненні кредитів

San 11:19
Татьяна М, скорей всего, он будет оспаривать отстранение и требовать такую же компенсацию за прогул. Если отстранили в 11 месяце, то верно, среднюю надо брать за 9-10 месяцы

Клава 11:22
EVGENIY, Дякую, нам фін управління сказало ставити в повернення кредитів

Татьяна М 11:26
San: Думая что будет оспаривать в суде!!! Сделаю справку за сентябрь и октябрь 2021года , и пропишу среднедневную обязательно!!! В приказе на отстранение указано отпуск без содержания до момента предоставления сертификата! Я вам благодарна за помощь!!! Так замечательно что чат есть!!!! А что с увольнением его что можно увольнять???!!

Татьяна М 11:28
Интересно какая версия в суде !!!!!!!????🤷‍♂️

Тат_яна 11:28
Татьяна М, может, пусть напишет заявление чтоб выдали справку о средней зарплаты и период укажет, за который нужна справка... Его же консультируют нехилые юристы...

Алена 11:29
Допоможість, медик проходить стажування чи потрібно доплаучвати на 13500?

Татьяна М 11:33
Тат-яна: Да пусть пишет заявление!!!1 Это однозначно!!! Думаю что кто консультирует!!!! А здесь все сами!!!!

EVGENIY 11:35
Всё войска отводят, кто снимал квартиру во Львове может возвращаться :) И на сайте возвращайтесь а то даже в чате заметно меньше сообщений в последние дни :)

Марина 11:36
EVGENIY, можно попросить ссылку на статью про больничные отстраненным от работы без вакцинации?

EVGENIY 11:37
Марина, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... id-roboti/

Марина 11:38
спасибо))))

ЦНСП 11:49
Поділіться, чи комусь Трендинг уже повернув надлишково перераховані кошти за грудень?

Таня 11:49
Татьяна М, у вас у наказі це відпусктка без збереження?? (як Ви показували в обєднаному звіті відстороненого?)

Тат_яна 11:50
EVGENIY, успокоили... А то в Мариуполе уже современная баба Параска появилась, на курсах по теробороне

НАТА 11:57
Підкажіть чи надаєте пояснення на попередження казни. До фінансових неприкріпили сканкопію

НАТА 11:58
Вже два рази написали пояснення, не приймають бо "некрасиво" написане

Марія 11:59
Хто може скинути протокол уповноваженої особи про оприлюднення звіту про укладений договір до 50 тис. грн.?

ЦНСП 12:03
які наслідки "попередження" від казни?

Татьяна М 12:07
Таня!!! да в приказе отпуск без сохранения в ЕСВ показывала без сохранения !!!

ОМС 12:12
ЦНСП, здається ніяких

Тат_яна 12:15
НАТА, 11.58 а что именно вы написали?

НАТА 12:25
до юридичних прикріпили не ту сканкопію договора. казна відхилила, прислали попередження що невірно прикріпили сканкопію. ми надали пояснення на попередження і нам сказали, що пояснення некрасиво написане тобто не розписано пояснення. ми вже два рази надаємопояснення , кажуть що не так. Скажіть чи хто надає такі пояснення до казни.

мар 12:41
Добрый! Может кто знает может ли главбух замещать директора, который болеет? (Порядок закриття та відкриття рахунків уже нашла)

Марина 12:43
НАТА, такого маразма унас нет слава богу....

Марина 12:43
НАТА, а зачем пояснення если уже выписали попередження?

Марина 12:44
ЦНСП, никаких

Марина 12:45
EVGENIY, а где почитать про функции и повноваження казны????? про бюджетни правопорушення? когда и в каких случаях они выписываются7 и как этот процесс проходит???

ОМС 12:45
мар, какое ДОВЕРИЕ!!!

Марина 12:45
мар, оно вам надо???)))))))))

НАТА 12:48
Спасибо за поддержку

мар 12:58
Вот и ищу отмаску)) Где то недавно читала-не могу теперь найти( Отложилось в памяти что постанова 59(((

1 13:09
Доброго дня)) Підкажіть будь ласка, мишку можно віднести до МШП 1812

Наталя т-ц 13:10
надо почитать Регламент работы органов казначейства

олена 13:11
хто знає, обєднана звітнісь залишилась квартальною?

ФСН 13:12
олена, поки що так

олена 13:12
ФСН, Дякую

Тат_яна 13:14
НАТА, Марина, если накосячила при отправке юров или финов, пишу письмо отозвать или вернуть и в чём накосячила. Вот потому и спрашивала ЧТО ИМЕННО В ТЕКСТЕ ПОЯСНЕННЯ. Может, там просто недостаточно аргументировано было

Наталья К 13:16
Добрый день, СДО у всех висит? или только я такая счастливая

Інесса 13:16
Висит)

Наталья К 13:17
Інесса, спасибо, опять засада.

Наталка 13:17
НАТА, у нас весь час не так написано. А як потрідно не підказують... Думайте самі...

Евгения 13:32
СДО работает . Черноморск

Ірина 13:41
EVGENIY, Доброго дня Євгеній! як Ви вважаєте чи правомірно надано попередження казначейством, за не в повномо обсязі відскановану копію договору? дякую за відповідь

Карина 13:42
Доброго дня! Скажіть, будь ласка, як можна внести до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про складення Присяги посадової особи місцевого самоврядування?

Марина 13:47
Ірина, и вам?????

ОМС 13:47
Карина, а навіщо це туди вносити?

Марина 13:48
Ірина, не пойму за что попередження ?????? Не принимай обязательство, отбей и все......

ОМС 13:49
Марина, (13.47) пороблено(((((

Марина 13:54
В законодательстве про некачественные сканкопии вообще речи не идет...

Марина 13:55
на какой конкретно п и пп ссылаются в попередженни????

Марина 13:55
мне уже просто интересно......

Тат_яна 13:58
Марина, 13.54 не некачественная, а не в полном объёме!!! Наверное, что то вроде непредоставления информации, попытки что-то скрыть ну типа к этому сто пудов прицепиться можно!!!

Тат_яна 14:03
И вообще, как говорили раньше проверяющим их начальники: если вы ничего не нашли, значит вы не проверяли. Придраться можно и к столбу электролинии, увы. Может, команда сверху поступила. Может, нас ещё и штрафовать надумают за нарушение бюджетного законодательства...

Танюшка 14:16
Доброго дня. А анкету головного бухгалтера хтось вже подавав? Чи є зміни?

Ірина 14:17
Договір був двосторонній, сканер зробили односторонній ссилаються на наказ 309 абзац 2 " відсутність документів", сканована копія надана не в повному обсязі, бред якісь

EVGENIY 14:41
Про порушення бюджетного законодавства можно почитати Бюджетний кодекс статті 116-123 і далі теж , але майже скрізь є І ІНШІ порушення і от в інші вам могут записати що ви наприклад не там степлером скріпили платіжку! Про юридичні читайте в порядку обліку зобов'заннь

EVGENIY 14:41
ось тут про юридичні зобов'язання https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... obovyazan/

EVGENIY 14:42
і тут теж є ІНШІ порушення

Марина 14:45
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0156840-15#Textот

Марина 14:46
ой не получилось))))))

Марина 14:46
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0156840-15#top

Марина 14:47
ну и ладно))))))))

Марина 14:48
ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИНАКАЗ04.06.2015 № 156Про внесення змін до наказу Державної казначейської служби України від 29.12.2012 № 394Відповідно до Бюджетного кодексу України, Положення про Державну казначейську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2015 № 215, это про бюджетни порушення

EVGENIY 14:51
2.2.10. інші випадки порушення бюджетного законодавства учасником бюджетного процесу.

EVGENIY 14:52
Марина, нужно из чата копировать ссылку так по ней не перейти из за решетки, кстати на сайте отключили ту фигню когда ПОДРОБИЦІ копировалось и теперь все статьи можна копировать в ворд красиво

EVGENIY 14:59
Марина, дякую додав на сайт в розділ законодавство зараз можна побачити в свіжих оноленнях

Марина 14:59
EVGENIY, спасибо!

Елена 15:01
Добрій день, подскажите пожалуйста, нужен ли акт ввода на 1112 счет?

галина бух 15:06
чи оплачується лікарняний з1.02-11.02,якщо особа хворіла ковідом,але невакцинована

Олександр 15:07
Доброго дня ,підскажіть будь ласка в акті на списання ОЗ та ІНМА можна списувати кілька об'єктів різних за характеристиками та сумою

EVGENIY 15:13
Олександр, по перше такого акта не існує, є акт на списання ОЗ і є акт на списання групи ОЗ https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... ubyektami/

EVGENIY 15:13
Елена, да

EVGENIY 15:14
Олександр, якщо мова саме про ОЗ то один об'єкт один акт!

Олександр 15:17
дякую за допомогу

Мішаня 15:20
Доброго дня. Чи є тут бухгалтери з ЦПРПП? Потрібно проконсультуватись щодо надання платних послуг

Татьяна М 15:22
Безоплатно получены учебники на сумму 1604,57 грн, Нужно ли изменять стоимость ,округлить до 1600,00 грн, сделав при этом акт об изменении стоимости????... справку в казну обязательно в натур. форме!!

Елена 15:24
EVGENIY, спасибо. Можно 1 акт ввода на несколько книг. Или 1 книга - 1 акт?

ната 15:25
у нас перестали платити незахіщені статті, а у вас?

ТетянаК 15:27
І у нас)

Олександр 15:35
Підскажіть Акті списання ІНМА

Карина 15:36
ОМС, стосовно питання в 14:42. Згідно частини 4 ст. 11 ЗУ Про службу в ОМС відомості про Присягу вносяться до реєстру. В мене виникло питання, оскількі про Присягу новоприйнятих посадових осіб ми робимо лише запис в трудову книжку і більше ніде не показуємо цього факту. А зараз дочиталася цю статтю

Ірина 15:36
EVGENIY, тоді виходить що не там степлером скріпили платіжку - бюджетне правопорушення?

Олександр 15:38
списується декілька суб'єктів

Марина 15:45
Ірина, ага, только какое отношение это имеет к бюджетному законодательству...

Теятна 15:48
Теж цікавить питання чи кому повернули переплату за газ Нафтогаз -Трейдинг?

Марія 15:53
ната, і у нас

ВОМС 15:55
Теятна, не повертають і не будуть. Так кажуть

Теятна 16:03
У нас проблеми в казні з оплатою за січень поки не повернуть кошти не пропустять наступний платіж. А що ваша казна?

ВОМС 16:05
Теятна, нас теж сьогодні попередили офіційно, вже вдруге. Нафтогаз пропонує ще почекати якихось рішень. Що буде далі - сам Бог знає

Марина 16:08
интересно казна себе бюджетне правопорушення выписала что приняли такой договор с нафтогазом, который никак не соответствует бюджетному законодательству? а теперь права качают перед нами... перед нафтогазом поумничайте....

ВОМС 16:11
Виходить, що казна "сама собі начальник" на місцях. Працюють за одним законодавством, а рішення приймають на "свій розсуд" хто як придумає

Теятна 16:13
Все як завжди "загонять в рамки" вибачте на слові.До кінця не продумають як воно все буде. Бухгалтер потім голову ламає та несе відповідальність,,,,,

ВОМС 16:14
Та воно мабуть завжди так було і буде. Всі шукають меншого або "Дурнішого"

ОМС 16:17
Карина, ви маєте доступ до цього реєстру?

ОМС 16:17
ТетянаК, ната, ви ДБ чи МБ?

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”