Архів чату за 09.10.2024 ср (123)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина: 07:22
Всім привіт)

Порохобот: 08:14
ХелоУуу 😎

Порохобот: 08:17
Ну что, нищие, поработаем?

Анна: 09:04
Доброго ранку! В продовження теми Військового збору-що робити,якщо працівник увесь місяць на лікарняному і він вже тільки за рахунок Песнійного фонду?

EVGENIY: 09:12
Анна, в чому проблема? Військовий збір на даний момент 1,5 лікарняний у вас я так розумію ще не закритий, в чому проблема?

Анна: 09:20
EVGENIY:а якщо приймуть 5% з жовтня місяця, де я візьму ще 3,5%,щоб доплатити Вз?

EVGENIY: 09:27
Анна, так у вас ще не закритий лікарняний? Навіть якщо закритий і зараз виплатите і утримаєте 1,5 , потім із зарплати утримаєте 3,5 це не заборонено, податковій байдуже звідки прийшли податки

Анна: 09:30
Так у ньго зп не буде, тільки лік,ПФ

EVGENIY: 09:31
Анна, так значить він ще на лікарняному?

Анна: 09:33
Да

Анна: 09:33
у нього складна операція і він ще не вийде на роботу в цьому місяці

EVGENIY: 09:34
Анна, так в чому тоді проблема ви можете описати, якщо він ще на лікарняному то у вас не має коштів на рахунку про що тоді ми тут кажемо?

Марина: 09:38
Добрий день. За трудовим договором працівник прийнятий в бюджетну установу на роботою на 0,5 посадового окладу. У вересні 2024 року згідно табелю обліку робочого часу було відпрацьовано 80 годин. Заробітну плату необхідно нараховуєти пропорційно відпрацьованим годинам?

Анна: 09:40
EVGENIY:у мене вже є два лікарняних готових до сплати по ньому

EVGENIY: 09:40
Марина, посадовий оклад це не погодинна оплата праці

EVGENIY: 09:41
Анна, якщо платити будете сьогодні то утримуйте 1,5 % щоб утримувати 5 у вас не має підстав, з наступного лікарняного можете доутримати ці 3,5 за жовтень з цих лікарняних,

Анна: 09:53
EVGENIY, ну, я теж так подумала, але це ж стільки додаткової роботи! Але кому це цікаво! Дякую! Гарного дня!

EVGENIY: 09:56
Анна, якщо почитаєте новину сьогодні то тепер є імовірність що ВЗ піднімуть з 1 листопада

Тарас: 10:00
Багато пишуть зараз про зміни в погодженні від мінцифри. Смішно. Вони ж по факту нічого не погоджувати.

Тарас: 10:00
Та й як можна погоджувати те що вже відбулося (вже проведену закупівлю)? Погоджувати потрібно до укладення договору

Тетяна: 10:11
Доброго дня. Працівника переводять на нерівнозначну посаду з більшим окладом в межах установи. Чи треба компенсувати залишок невикористаної відпустки за попередні роки, чи працівник зможе її відгуляти на новій посаді? Дякую

керр: 10:14
Тетяна, Ви ж вказуєте що переводять, значить факту звільнення, з яким позав'язується "компенсування", не було і відповідно не має підстав ...

Світлана: 10:14
Добрий день, хтось подав звіт 1 ДФ за 3-й кв? В мене дод4 показує помилки( вимагає заповнити графи тим людям, що з 0,00 які за власний рахунок)

Тетяна: 10:16
Дякую, керр. Теж такої думки, але вирішила уточнити

EVGENIY: 10:20
Тарас, ну зміни лише в способі повідомлення була гугл форма стало через кабінет, суть не змінилась

Тарас: 10:26
EVGENIY, Ну так. Ні про яке погодження і мови бути не може. Просто інформування. І що воно дає ?

Лариса: 10:26
Тарас, мінцифри лінується моніторити закупівлі по кодах ДК на прозоро.

EVGENIY: 10:27
Тарас, ну якщо більше 500к то треба погодження, до 500к це просто повідомлення

Людмила: 10:34
10.10.2024 розраховується колега і потрібно виплатити компенсацію за 10 днів на дітей за 2023 рік. розрахунок відпустки брати за період січень - грудень 2023 чи жовтень 2023- вересень 2024???

натли: 10:52
Людмила, за 23р.

натли: 11:10
керр,підкажіть,ви все знаєте.бо не згодна з кадровиком.водій прийнятий 2 вересня(бюджетна установа)в грудні набуде право на 8 д.відпустки.чи можна до цих днів надати йому мат.допомогу на оздоровлення?вона каже,що ні,бо він не використає частину меншу ніж 14 днів

Світлана: 11:11
Добрий день підкажіть по скореченню держслужбовець як вираховувати середню для вихідної допомоги

Катя: 11:14
натли, мат.допомогу можна якщо відпустка не менше 14 днів

натли: 11:18
Катя,де це прописано на законному рівні?дайте посилання.

4321: 11:25
натли, а ми не даємо поки не відпрацює 6 місяців

Катя: 11:27
натли, Вибачаюсь, це одна з частин не може бути меншої чим 14 днів, а мат.допомогу можна платити з будь-якою частиною відпустки

натли: 11:30
4321,а чому?підства яка?він же візьме лише за відпрацьваний час дні відпустки.

натли: 11:31
Катя, на 11,27.дякую.

EVGENIY: 11:32
Катя, ви на сайті для бюджетних установ даєте посилання на сайт мало того що наших конкурентів так ще і роз'яснення для комерційних установ, ДФС не має повноважень роз'яснювати бюджетникам про матеріалку

Світлана: 11:36
EVGENIY, Добрий день підкажіть з приводу скорочення держслужбовця як нарахувати середнб для вихідної

Людмила: 11:36
Колеги, в наказі на звільнення вписувати загальну кількість днів не використаної відпустки чи розбивати по періодах?

4321: 11:36
натли, не знаю, так вирішили вищестоящі органи

Світлана: 11:36
Людмила,

EVGENIY: 11:45
Людмила, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... -periodiv/

EVGENIY: 11:46
Світлана, https://buhgalter.com.ua/news/kadrova-s ... zvilnenni/

керр: 11:47
натли, взагалі то водіям надання такої мат допомоги законодавство не пов'язує з наданням відпустки, хіба що таке прописують у своїх документах в тому числі умову про 14 днів...

натли: 12:00
керр.згідно нашого галузевого наказу керівник може надавати працівнику матдоп.на оздоровлення один раз на рік,але ж її треба привязати до чогось

111: 12:06
Право працівника на щорічні відпустки повної тривалості у перший рік роботи настає після закінчення 6 місяців безперервної роботи на даному підприємстві,відповідно і мат.допомога виплачується через 6 місяців роботи.

EVGENIY: 12:12
наприклад в моїй установі в положенні про преміювання та надання матеріальних допомог було прописано, що матеріалка платиться якщо відпрацював тільки 3 місяці то 25%, пів року то 50% 9 місяців 75% і тільки коли рік і більше то 100%

EVGENIY: 12:14
на мою думку так і справедливо і не дає можливості зловживати

натли: 12:17
111 подивіться лист мінсоцполітики 409/13/116-15.людина може взяти відпустку за фактично відпрацьований час і і оздоровчі можуть бути виплачені.це вже вичитала.

натли: 12:20
EVGENIY, а чим зловживати.півтора роки не було водія,бо зарплата супер,6300 на руки,а ось стане ще краще 6080.зприйшов каміказе.ось хочу хоть якось йгого підтримати до кінця року,а там щось будемо йому планувати стимулюванням,бо і цей утіче

EVGENIY: 12:21
натли, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... vidpustki/ у нас є стаття по цьому листу

EVGENIY: 12:22
натли, зловживати тим що тільки влаштувався на роботу пропрацював тиждень і бере один день відпустки з матеріалкою і звільняється

EVGENIY: 12:23
натли, так ось нього стимул через рік отримати до відпустки матеріалку 100%

Дар'я: 12:24
Вітання!Чи є закон.акт, який регулює строк дії довіреності на видачу товару? Виписували строком дії 10 днів, чи можна ставити довільний термін ?

натли: 12:25
EVGENIY, на 12,22 то з такою зп він і так на волосині.тому і пишу саме за грудень коли вже 8 днів у нього буде. фактичних.

EVGENIY: 12:26
натли, я просто підтримав бесіду, якщо у вас не має так як у нас було, то платіть матеріалку навіть до одного дня відпустки, я просто поділився власним досвідом, а вирішувати вам )))

натли: 12:28
EVGENIY, дякую.

we: 12:56
Дар'я, таких нормативних документів немає. Форма і термін дії довіреності визначаються самостійно.

Наталія: 12:56
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, казна не провела платіж на аванс на відрядження, тобто на 01.10 висять зареєстровані, але не проплачені фінансові бюджетні зобов'язання, які дорівнюють залишку на рахунку. Я так розумію, що Дт заборгованість у установи не виникла. Але де мені тепер відобразити Кт заборгованість через непроведений платіж?

Світлана: 12:58
EVGENIY, Дякую а ми беремо для розрахунку середньої два міці чи рік

Тетяна: 13:10
Добрий день, напишіть, хто який код ДК 021:2015 застосовує для ключів КЕП

Марина: 13:24
EVGENIY, згідно табелю обліку робочого часу у вересні 2024 року було відпрацьовано 10 робочих днів (80 годин) замість обов’язкових для 0,5 посадового окладу 21/2 = 10,5 дні (84 години). Питання полягає в тому, як правильно нарахувати заробітну плату за вересень 2024 року людині, яка працює на 0,5 окладу?

Тетяна: 13:30
Тетяна, ви купуєте токени чи договір на послуги надання ЕП? це різні ДК. ставьте правильно запитання, щоб швидше отримати відповідь

керр: 13:40
Марина, якщо у працівника неділя, понеділок вихідні дні тоді 80 год це фактичний час на 0,5 ставки, буде усе на половину)

керр: 13:43
Світлана, так, "для розрахунку середньої два міці" ... запитували ж про вихідну, а не про матеріальну допомогу це ж різні виплати)

Тетяна: 13:52
Тетяна, якби це були токени, то я б так і написала, а якщо це вже ключ КЕП, то це вже послуги ЦСК

EVGENIY: 14:05
Наталія, це не кредиторська заборгованість, це просто фінансові у вас висять, форма 7д,м останній стовпчик і все

Тетяна: 14:07
Тетяна, ми такий писали код ДК -72310000-1 Послуги з обробки даних

Людмила: 14:14
Колеги,чи потрібно в наказі на звільнення вписувати невикористані щорічні та на дітей відпустки набуті до 31.12.2023 року ?

керр: 14:19
Людмила, чого ж не прописати) нехай бухг бачить, і не буде уточнювати, це ж має істотне значення

натли: 14:25
Людмила, А ЧОГО НІ????дивне питання.

EVGENIY: 14:26
натли, у нас на сайты э те саме

натли: 14:27
EVGENIY, це колись хтось і виклав тут,так допомагає.

EVGENIY: 14:27
натли, https://buhgalter.com.ua/dovidnik/kspov ... k-0212015/

Tanja: 14:31
Якщо є Програма інформатизації - тоді звітуємо в Мінцифри (омс)?

школа_1: 14:32
Добрий день. Тетяна, а Ви звітували про таку закупівлю в МІНЦИФРИ?

Наталія: 14:34
EVGENIY, так, але казна наполягає, що кредиторка має бути тотожня останньому стовпчику, вимагають ставити в кредиторку також

Тетяна: 14:40
Тетяна, ми теж такий код застосовували, але я побачила, що і код 48730000-4 використовується, тому і задала питання, бо в світлі подій з Мінцифрою це має принципове значення

Олена: 14:52
Доброго дня. Допоможіть будь-ласка. Хто отримував Претензію від постачальника, що згідно договору не оплачена сума за товар (платіжки лежать в казні, третя черга, кредиторка зареєстрована). Яку відповідь ви давали?

Ірина: 14:56
Чи є десь тут на сайті рубрика зі зразками заповнення меморіальних ордерів та бухгалтерських реєстрів, журналу-головної ?

Ірина: 14:56
Новачок в обліку. Цікаво було б подивитися як що правильно заповнювати

EVGENIY: 14:59
Ірина, візьміть демодоступ до ФІТ Бюджет і дивіться скільки душа забажає

Лариса: 15:10
EVGENIY, і ще потрібні зразки заповнення карток аналітичного обліку

EVGENIY: 15:11
Наталія, а якщо попередня оплата це теж вона так наполягає? Здається були роз'яснення від дксу треба пошукати

EVGENIY: 15:12
Лариса, яких саме? Вже у ФІТ Бюджеті ми додали здається всі

EVGENIY: 15:13
здається і на форумі є тема я там викладав зразки МО тих які просили

Наталія: 15:16
EVGENIY, так

Христина: 15:17
Чи були відповіді на питання по ситуації коли придбано запаси (тільки по документах) і зареєстровано, фактично їх немає і не дають фінансування (є кредиторська заборгованість). Як бути?

Христина: 15:17
коли профінансують невідомо.

Лілія: 15:18
Як краще зформулювати заяву про згоду працівника на коригування заробітної плати: «прошу здійснити перерахунок» чи «не заперечую на перерахунок»? Коригуємо заробітну плату в зв’язку із тим, що у вересні не вірно протабельовано, помилка НЕ лічильна. Працівник згідний на перерахунок.

Ірина: 15:19
EVGENIY, то безкоштовно цей доступ ?

Марина: 15:19
сальдо за субрахунком 5511 має дорівнювати р.2390 ф-ми 2ДС. а в мене рве на суму поточного зносу нарахованого при внутривідомчій безоплатній передачі... що прогавила?

Лілія: 15:24
Марина, в р. 2130 "Інші доходи від необмінних операцій" стоїть сума зносу?

Марина: 15:26
Лілія, зараз перевірю... щось в доходи не додала

EVGENIY: 15:26
Ірина, демодоступ безкоштовний це демонстраційна копія програми на умовній базі

EVGENIY: 15:28
Марина, щось перемудрили навіщо знос нараховувати при передачі?

Марина: 15:29
Лілія, там тільки знос на благодійні МНМА

Марина: 15:29
EVGENIY, за поточний період, а той хто приймає з наступного місяця

Svitlana: 15:30
Доброго дня , підскажіть .помилково зарееструвала податкову накладну 30.09.24 ,а треба було 28.09.24 .Звіт ще не здала ,які мої дії?

Іванна: 15:33
Добри день.Підкажіть в якому рядку балансу показати переплату ЄСВ?

Олена: 15:34
Допоможіть будь-ласка з відповіддю на претензію. Хто отримував Претензію від постачальника, що згідно договору не оплачена сума за товар (платіжки лежать в казні, третя черга, кредиторка зареєстрована). Яку відповідь ви давали?

EVGENIY: 15:40
Олена, пишіть так як є, всі документи передані в казначейства і чекають на проплати причини затримання казначейство не розголошує, скоріш за все в бюджеті не має коштів, кошти проплатять як тільки вони будуть

EVGENIY: 15:42
Іванна, 1120 або 1150

Марина: 15:45
хто що порадить на питання 15.19?

EVGENIY: 15:52
Марина, а що порадити якщо ми не знаємо що ви там в бухобліку робили

Марина: 15:54
EVGENIY, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... ravila-ta/

Наталія: 15:56
EVGENIY, добрий день, підкажіть які проводки повинні бути, якщо отримувач платних послуг заплатив за послугу не на той рахунок.?

EVGENIY: 15:57
Наталія, не на той дохідний рахунок але впали вони вам на реєстраційний на той який треба? І вам просто треба з дохідного на дохідний перекинути?

Наталія: 16:00
EVGENIY, ні, і дохідний не той. і на реєстраційний впали не той що треба. Будемо їх повертати платнику, але вже в 4 кварталі.

EVGENIY: 16:07
Наталія, тоді 2313 2117

EVGENIY: 16:08
Марина, да якась є неувязочка вже під вечір важко зрозуімти але явно щось з витратами не те, мабуть їх треба передавти ну по інма я не згоден що треба раухвати 50%

Наталія: 16:14
EVGENIY, дуже дякую

Лілія: 16:19
Марина, внутрівідомча передача не впливає на доходи чи витрати. Тому буде вам рвати показники

Лілія: 16:21
Марина, ви отримували чи комусь від себе передавали?

Ірина: 16:29
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, бюджетна установа орендує державне приміщення за 1 грн в рік

Ірина: 16:31
Договір на 5 років. При реєстрації в казначейсті терміном закінчення (строк дії договору) я маю ставити цей бюджетний рік чи 2029 ?Дякую за відповідь

EVGENIY: 16:32
Ірина, ось тут шукайте відповідь https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... obovyazan/

Ірина: 16:32
Дякую за відповідь!

EVGENIY: 16:33
За довгостроковими бюджетними зобов'язаннями, строк дії яких перевищує один бюджетний період (довгострокові договори, більше одного року), суми в Реєстрі проставляються в межах планових показників поточного бюджетного періоду на підставі даних календарного плану до довгострокового договору.

EVGENIY: 16:33
я вже знайшов за вас )))

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”