Доброго ранку, всім гарного дня
школа_1: 08:38
Доброго ранку. Якщо перше лікарняне паперове і написано продовжує хворіти, а друге відкрили електронне...як побачити, що друге лікарняне-це продовження першого?
Олена: 08:44
школа_1, номер випадку однаковий
школа_1: 08:49
Олена, я розумію, але в паперовому немає випадку, чи є?
Валерія: 09:04
Доброго ранку! СДО не працює?
Оля: 09:23
Валерія, та ще працює
*: 09:26
Добрий ранок! Колеги, який механізм повернення субвенцій в кінці року через СДО
Ірина: 10:15
EVGENIY, добрий ранок. Підкажіть як правильно треба зробити
Ірина: 10:16
по власних надходженнях: затвердж.на рік 180 тис. залишок на рахунку на початок був 40 тис. надійшло протягом року 100 тис. Касові видатки за рік 160 тис. Які зніми і на які суми вносити до кошторису по спецфонду ??????
Інна: 10:22
Добрий день, колеги! Відпустка з 1 грудня. нарахована і виплачена в листопаді. тут все зрозуміло, робимо перерахунок військ.збору, а матеріална допомога на оздоровлення до цієї відпустки, яка теж нарахована і виплачена в листопаді, теж потрібно доутримувати військовий збір?
EVGENIY: 10:26
Ірина, а залишок ви планували ? Тому що математика у вас не йде надійшло 100 і залишок 40 а касові 160, звідки 20 взялось?
Ірина: 10:26
EVGENIY, що ви мате на увазі чи планували залишок?
EVGENIY: 10:27
Інна, ні, матеріалка відноситься до листопада
EVGENIY: 10:27
Ірина, код фінансування 602100 по ньому планується використання залишку в кошторисі
Ірина: 10:29
EVGENIY, ні, нічого такого не робили. То як тепер нам зміни внести ? Що і куди міняти?
EVGENIY: 10:31
Ірина, як ви витратили більше ніж у вас найдішло?
EVGENIY: 10:31
залишок 40 + 100 надійшло це 140 а як можна провести касу на 160??
Ірина: 10:32
EVGENIY, невірно написала. Касові 120 тис
EVGENIY: 10:33
Ірина, скільки у вас залишок тепер на рахунку?
Ірина: 10:34
приблизно 20 тис. Можн щн буде більше бо надходження ще будуть
EVGENIY: 10:37
Ірина, вам треба було запланувати залишок, а зараз зменшити план по надходженнях
Ірина: 10:38
EVGENIY, з залишком нічого не робили. То що тепер робити?
Інна: 10:38
Добрий день, то який відсоток військового збору застосовувати, якщо донараховано заробітну плату та заміну за листопад 2024, бо з нових роз'яснень ще більше виникає сумнівів?
Марина: 10:38
Інна, 1,5
Марина: 10:39
Інна, в нових роз'ясненнях, як я зрозуміла, думка ДПС стосовно з/пл, відпускних, лікарняних залишилась незмінна. 5 за попередні періоди стосуєтся інших видів доходу.
EVGENIY: 10:44
Ірина, запануйте залишок і зменшите доходи по факту у вас так і є ви витратили залишок і ваші доходи менше ніж планували
Ірина: 10:58
EVGENIY, а надходження можуть бути більші наж заплановані? Бо ще будуть до кінця року але прогнозувати їх важко
EVGENIY: 10:59
Ірина, да можуть, але здається не більше 10% якщо більше то треба зміни внести, почитайте порядок складання кошторисів
EVGENIY: 11:04
Ірина, 49 пункт там про це все написано
Ірина: 11:16
EVGENIY, а де пише про 10% ?
EVGENIY: 11:19
Ірина, да я теж не знайшов але чомусь така цифра в голові є )))
Лариса: 11:29
EVGENIY, Ірина, . ц мип їхнім плануванням по власних надходженнях повна дурня. У нас ДНЗ, звідки ми знаємо скільки ще батьки оплатять до кінця року ? Як планувати?
Лариса: 11:30
Чи маємо сказати батькам щоб не платили бо нам кошторис не буде сходитися ?
Віктор: 11:31
Вітаю. Може хтось знає: який норм.-прав. документ дає визначення що таке "внутрішньовідомче (внутрішнє) переміщення майна"?
Тая: 11:56
Лариса, немає такого про 10%.якщо надходження менші ніж план то тоді потрібно відкоригувати(зменшити план),а якщо надходження більші то просто ви молодці і нічого не потрібно робити
EVGENIY: 12:10
Віктор, це від головного розпорядника коштів своїм розпорядникам нижчого рівня або навпаки
Оксана: 12:25
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, якщо рахуємо компенсацію за невикористану відпустку за 2022 рік, то розрахунковий період буде січень 23 - грудень 2023?
LM: 12:26
Оксана, так
LM: 12:27
питання стосовно ставки військового збору 1,5 чи 5, якщо сторную зпл у грудні за листопад
Віктор: 12:37
EVGENIY, Дякую, а якщо держ. підприємство (одержувач) передає бюдж. установі (розпорядник) в межах одного Розпорядника вищого рівня?
Тетяна: 12:44
Віктор, вже 2 день чат розбирається хто кому Рабіновіч в вашій складній схемі))
Тетяна: 12:47
Спробуйте через визначенняв стандарті 123, розділ ІV, п.1, там є маленька заціпка.
Віктор: 12:54
Тетяна, дякую підказку. Я і сам схиляюсь до внутрішньовідомчої передачі, спираючись на лист від 23.11.2023 р. № 15-12-12/21967 Казначейства: "...У разі отримання майна в межах органу, уповноваженого управляти об’єктами державної (комунальної) власності, такі операції відображаються як операції з внутрішнього переміщення..."
Віктор: 12:57
Тетяна, Єдине зауважу, що на мій погляд, краще розбирати такі питання ніж читати "У кого працює СДО?" Від таких питань СДО краще працювати не стане. Ще раз дякую.
Тетяна: 12:59
Віктор, так, якщо вже занюруватися в сенс проводок, які там пропонуються, то непотрібно задвоювати доходи та видатки, бо вони вже у когось були, тому і придумали оці внутрішньовідомчі розрахунки.
Тетяна: 13:01
Віктор, я просто пожартувала)) але мені самій просто цікаво, якби я зробила в такому випадку сама, тому і згадала за 123стандарт
бухгалтер: 13:02
Допоможіть будь ласка визначити базовий місяць індексації. Установа створена у липні місяці, відповідно затверджений штатний розпис у липні (оклади за ЄТС). Базовий місяць буде липень?
керр: 13:05
бухгалтер, січень
Віктор: 13:05
Тетяна, Дуже дякую за спілкування.
Тетяна: 13:06
Віктор, гарного дня)
Олена: 13:21
Оборотна відомість складається тільки на запаси чи ОЗ та позабаланс (відповідальне зберігання) також?
EVGENIY: 14:11
Віктор, якщо одержувач передає розпоряднику то це не відноситься до внутрівідомчій передачі, це дарунок виходить
EVGENIY: 14:12
Віктор, да Віктор нормальні питання, розумію якщо тільки почали процювати то треба розбиратися, тому краще запитати все вірно
EVGENIY: 14:14
Віктор, якщо іншими словами то той хто робе зведений звіт БАЛАНС по всім підвідомчим то рух такий в балансі не видно о це внутрівідомчий рух, а одержувача в балансі зведеному не має тому це не внутрівідомчий рух
EVGENIY: 14:15
Олена, офіційно є по запасах, але по ОЗ теж можна робити
123: 14:42
Добрий день. Як показати у фрізвіті тимчасову непрацездатність посадової особи ОМС, що має інвалідність. Код 36?
Олена: 14:50
EVGENIY, дякуую
Іра: 14:55
123, я ставила 36
123: 14:56
Іра, дякую за відповідь
Михайло: 15:00
EVGENIY Доброго дня підскажіть фіт бюджет підійде для військової частини? Цікавить питання грошового забеспечення
EVGENIY: 15:15
Михайло, да, ми зараз як раз закінчили втілення для військових, там залишилось бойові додати, зараз їх можна просто вручну але всі інші вже працюють