Всім привіт)
Олена: 08:11
Добрий ранок!
EVGENIY: 08:28
Доброго ранку, всім гарного дня
Ольга@: 08:29
Добрий день. Допоможіть,будь ласка, закупівля до 50 тис.-це визначається в межах одного КЕКВа,чи в межах одного постачальника?Щось я заплуталась
Інна: 08:34
Ольга@, в межак коду закупівлі
Ольга@: 08:35
Інна, Дякую
Лара: 08:49
Доброго дня. Підскажіть, будь ласка, як бути із заробітною платою інваліда, довідка МСЕК діє до 31.01.25. Який відсоток з 01.02.25 на ЄСВ тепер застосовувати, 8,41 чи 22? Працівник ніяких документів більше не надав, але стверджує що до липня йому інвалідність продовжили автоматично. Незрозуміло де брати це підтвердження, чи нараховувати 22 відсотки
Вікторія: 09:16
Лара,
Іванна: 09:39
Добрий день.Підкажіть ,будь ласка,згідно Постанови №143 від 11.02.2025р. внесено зміни щодо відпустки керівника,ректора .Що означає викладацька робота обсягом не менше як 1/3 відповідної річноїнорми
керр: 09:49
Іванна, крім основної роботи за посадою, здійснює викладацьку роботу без зайняття посади, якщо не менше 1/3 норми знач тривалість відпустки інша...
Лара: 09:52
Вікторія: Дякую. читала, але в працівника немає зараз з документів нічого, то ставка ЄСВ 22%. як я зрозуміла
керр: 09:54
Лара, правильно, не має підтвердження, знач 22
Лара: 09:59
керр: дякую
Іванна: 10:02
Керр,мається на увазі ректор установи післядипломної освіти .За посадою він не має навантаження ,як тоді з кількістю днів відпустки?
Галина: 10:14
Іванна, за посадою ректора (директора) немає пед.навантаження. але Він же може вигладати "за посадою" викладача.
Іванна: 10:17
Галина але тоді це сумісництво .а яка тоді тривалість відпустки ректора який не має сумісництва?
керр: 10:26
Іванна, так там ж вказано яка кількість в такому випадку 28... це ж було і раніше
Іванна: 10:39
Керр,тоді щоб було у ректора 56 днів обов'язково мати сумісництво як викладач?Якщо так, то яка кількість годин /ставки?
Домініка,: 10:57
Добрий день! Підкажіть, будь ласка, педагогічний працівник відмовляється від проходження чергової атестації на підтвердження категорії, мотивуючи тим, що заклад буде закритий у поточному році. Чи понижувати категорію? Які дії?
керр: 11:23
Іванна, за роботою по сумісництву, яка не виконується "одночасно" буде "своя" тривалість відпустки...
Іванна: 11:28
Керр я так розумію щоб мати ректору 56 днів відпустки потрібно мати сумісництво викладача 0,33 ставки?Дякую.
керр: 11:30
Домініка,, якщо атестаційна комісія встановить зниження працівником рівня професійної діяльності, і прийме відповідне рішення...
керр: 11:39
Іванна, так обсяг педроботи 0,33 ставки... колись було правило п.20 Інструкції 90 про право на відпустку, там чітко визначалось або 150 год педроботи з погодинною оплатою або сумісництво до 0,5, а цей Порядок про сумісництво не згадує
Ольга: 11:55
Добрий день.Підкажіть по питанню.За рахунок яких коштів сплачується ПДП медичними закладами?Чи коштами місцевого бюджету чи коштами від надходжень за платні поаслуги?
Ольга: 11:55
за ПДВ
новенька: 12:05
Доброго дня. Коли виникає право на підвищення розміру надбавки за ранг? Прийнятий 23.02.2023 успішно відпрацював в ОМС два роки
Добрий ранок!: 12:05
Колеги підкажіть, як правильно визначитися з КЕКВ при закупівлі принтера вартістю 9 тис. грн., для мене як інші необоротні підходить під КЕКВ 3110, казна опирається на нашу облікову де прописано вартісний критерій основного засобу 20 тис. грн.
EVGENIY: 12:09
Добрий ранок!, 2210
EVGENIY: 12:11
Добрий ранок!,
Ганна: 12:20
Добрий день.Підкажіть будь-ласка службовця переведено на посадову особу з 01.01.2025 року. У службовця була надбавка за вислугу років 20 %. При переведенні на посадову особу скасували надбавку за вислугу років у зв'язку з переведенням на на посадову особу. Чи правомірно ЦЕ?
Іванна: 12:22
Керр,дякую за відповідь.
Домініка,: 12:30
керр, дякую
керр: 13:03
Ганна, не може бути переведення в такому випадку... з дня набуття статусу посадової особи стаж для надбавки обраховується за іншими підставами, зараховують стаж роботи на посаді посадової особи ОМС та на інших посадах, робота на яких зараховується до стажу ДС...
Олена: 13:10
Ганна, скасовується, це правомірно
Добрий ранок!: 13:16
EVGENIY, дяную за відповідь, а чи не можна ще якесь нормативне обгрунтування, бо знайшла розяснення казни де пояснюють що КЕКВ залежить від економічної суті та відображ в бух обліку а не від вартісної ознаки
EVGENIY: 13:28
Добрий ранок!,
EVGENIY: 13:37
Добрий ранок!, я вам дав посилання на тему у ФБ і там мій коментар з цього приводу
Людмила: 13:38
Добрий день! На рах. обліку 1024 з 2004 року рахується прилад охоронної сигналізації вартістю 1671 грн. Є договір на придбання активного та пасивного обладнання для охоронної сигналізації та договір на виконання монжажних робіт
Людмила: 13:41
По договору придбання КЕКВ 2210, по монтажних роботах 2240. Загальна вартість складає 90000 грн. Наші господарники хочуть, щоб я поставила на облік Оз "Охоронна сигналізація". Кошторису по 3110 не було. Як вийти з ситуації.
EVGENIY: 13:47
Людмила, Первісна вартість об'єкта основних засобів може формуватися як за рахунок капітальних витрат, так і за рахунок поточних витрат
EVGENIY: 13:47
Людмила,
EVGENIY: 13:48
Людмила, де написано що якщо у вас є ОЗ то його вартість повинна дорівнювати касовим видаткам по 3110?
бідний бух: 13:52
доброго дня. Скажіть будь-ласка чи можна один протокол заповнити на декілька ЗО? Де в НПА це подивитися (принципово) і чи потрібен журнал реєстрації протоколів уповоноваженого зі соцстраху?
бідний бух: 13:53
заздалегідь дякую
Іра: 13:53
якщо зі складу запаси і мшп видають кілька разів на місяць по внутрішніх накладних, ми у бухгалтерії можемо вкінці місяця все одни актом списати?
Людмила: 13:53
я не про те) у нас є старий прилад, який не працює. Кошторис на побудову нового об"єкта є по КЕКВ 2210 та 2240. На охоронна сигналізація потрібна окремо в обліку, а просто списати 90000 на ремонт прилада - рука не піднімається
Іра: 13:53
і зробити одну проводку останнім днем місяця ?
EVGENIY: 14:05
Іра, це треба описати в вашій обліковій політиці і робити так як ви там опишете
EVGENIY: 14:05
Іра, ось чудова стаття із нашої групи у ФБ
Людмила: 14:08
Євгеній, я розумію, що первісна вартість ОЗ формується як за рахунок капітальних та і за рахунок поточних витрат. Але в нас не було капітальних. Сума активного обладнання (КЕКВ 2210) складає 70000 грн., а монтаж 18000. Чи правомірно мені поставити на облік такий об"єкт?
Надія: 14:12
підкажіть застосування постанови КМУ від 21.03.2022 року №345 на прикладі Особа сплатила за проживання за добу 2500 грн., у т.ч ПДВ 175грн.(7%). За якою схемою потрібно проводити відшкодування ПДВ: 1 вар: відшкод.1926,грн., у т ч.1800грн. + ПДВ 126 грн. 2вар:відшкод 1975 грн у тч. 1800+ПДВ 175 грн.
EVGENIY: 14:13
Людмила, у вас об'єкт це "Охорона сигналізація", а все ще ви описали це запаси і послуги які увійдуть в первісну вартість об'єкта
EVGENIY: 14:14
Людмила, і да логічно що ви просто скриваєте капітальні видатки, це повинно було бути капбудівництво , але ви все перемутили
Людмила: 14:19
Мене поставили перед фактом. А тепер потрібно поставити на облік. Чи можу я старий прилад списати, а новий ОЗ ввести в експлуатацію? Чи можливо краще списати на витрати як поточний ремонт?
EVGENIY: 14:23
Людмила, вам треба визначитись з об'єктами обліку, прилад приладом але чи будете ви ставити на облік сигналізацію як окремий об'єкт вам ось цим треба визначитись, а прилад у вас і так вже наобліку стоїть
Людмила: 14:25
та треба поставити на облік сигналізацію, але чи не буде питань у перевірки(
*: 15:01
Скажіть буд ласка на який рахунок ставити залізний гараж?
Світлана: 15:04
Чи працює в когось СДО?
*: 15:05
Залізний гараж я маю на увазі на облік
Світлана: 15:11
почитайте методрекомендації
Ірина: 16:01
Доброго дня. Що у Вас з СДО? Бо в мене не хоче взагалі заходити. Дякую.
Світлана: 16:08
Вже зайшла,перезавантажила комп