Добрий ранок!
EVGENIY: 08:30
Доброго ранку, всім гарного дня
Алла: 08:33
Добрий ранок, підкажіть, передача запасів від головного розпорядника коштів до підвідомчої організації (орган управління -обласна рада) -це внутрівідомча передача?
EVGENIY: 08:34
Алла, да
Тетяна: 08:35
Добрий день. Підкажіть будь ласка як правильно замінити лічильник води що обліковується в складі приміщення. В переліку робіт з поточного та кап.ремонту немає таких робіт. Брати на баланс як окремий об'єкт, чи все ж проводити як ремонт?
EVGENIY: 08:40
Тетяна, є купа варіантів, хто вам його буде ставити?
Тетяна: 08:43
EVGENIY, ми купили лічильник по КЕКВ 2210 та оплатили послуги з демонтажу старого лічильника та установки нового по КЕКВ 2240. Послуги надав Водоканал. Хотіли б узяти лічильник на баланс, але як тоді бути з вартістю приміщення?
EVGENIY: 08:44
Тетяна, якщо він у вартості приміщення, тоді ви його ставите на запчастини і при встановелнні списуєте
Тетяна: 08:46
EVGENIY, дуже дякую, отже документально оформити заміну лічильника як поточний ремонт приміщення?
EVGENIY: 08:46
Тетяна, ось я відео писав нещодавно
EVGENIY: 08:46
Тетяна, звичайно ж поточний
Оксана: 08:47
хто працює з харчуванням і меню-вимогами, суми списання підраховані у меню мають відповідати сумам за даними бухгалтерії?
Тетяна: 08:47
EVGENIY, Спасибі!
Оксана: 08:47
меню складають вручну і рахують вручну, а ми коли розносимо часто виходить трохи інша сума через різні ціни
Оксана: 08:49
працівники які заповнюють меню сказали що вивіряти які ціни по якому залишку були не будуть
Тонічка: 09:11
Всім гарного і спокійного дня! В когось проходить третя черга платижів?
Людмила: 09:16
не проходять. Лютий висить
Оля: 09:21
Оксана, доброго дня. Ми самі ставимо суми, нам пишуть лише кількість.
Оксана: 09:28
Оля, а розносите щодня? Бо ми не встигаємо зразу
Галя: 09:33
СДО працює????
Оля: 09:40
Оксана, так. В нас комірник дуже вибагливий) Кожен день звіряє залишки по коморі з нами.
Юлія: 09:44
Галя, працює
Олена: 09:44
Добрий ранок, підкажіть як імпортувати в СДО платіжні доручення по лікарняниз за рахунок ПФУ?
ФСН: 09:47
Олена, вкладка Небюджетні - Зовнішні платежі
Олена: 09:49
ФСН,дякую
ГАЛИНА: 10:01
Капітальне будівництво іншого обєкта вартістю 700000грн. Чи потріьен тендер
Олена: 10:03
Добрий день підкажіть як зробити уточнюючий звіт не сумовий за перший квартал2024?
Світлана: 10:06
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, безоплатно отримані основні засоби від благодійника до внесеного капіталу (в пасиві 1-ДС) відносяться в первісній вартості, чи в залишковій (без врахування амортизації)?
EVGENIY: 10:07
Олена,
Олена: 10:07
EVGENIY, дякую
EVGENIY: 10:08
Світлана,
Марина: 10:08
Світлана, ну як оприбуткували, яка цифра є в головній книзі на внесеному капіталі ту і ставте в 1дс
EVGENIY: 10:09
Марина,
Іра: 10:12
залишки на рахунках доходів і витрат на кінець перших двох місяців кварталу мають бути?
Іра: 10:13
дивно для чого щомісяця розносити проводки в ГК, якщо закриття доходів-витрат і звітність квартальна
EVGENIY: 10:13
Іра, якщо у вас були доходи і витрати то будуть і залишки на них поки не закриєте на фінрезультат
Іра: 10:13
і м/о деякі можна було би вести не за місяць а за квартал (там де мало операцій)
Марина: 10:14
)
Іра: 10:14
EVGENIY, тобто потім ще і ті залишки витрат доходів треба з місяця на місяць переносити двічі ?
Іра: 10:15
не бачу логіки зовсім, зайва рбота тільки
EVGENIY: 10:15
Іра, ну да, в екселі все само переносе
Іра: 10:16
поки то все рознесу в ГК купу часу йде, вже би вручну собі на чорновиках давно звела цифри і баланс
EVGENIY: 10:32
Іра, пункт 3.6 відповідає на питання чому місяць
Іра: 10:39
положення аж з 1995 року . Та вже сто разів треба було міняти його і осучаснювати
Лілія: 10:43
EVGENIY, до речі, про цеПоложення. Прокоментуйте як на практиці бюджетникам застососувати вимоги абзацу 2 пункту 3.4 ? І що то за такий "внутрішній первинний документ (акт) "?
EVGENIY: 10:48
Лілія, а де на практиці у бюджетників таке може бути? Думаю це рідкість для бюджетників, це на виробництвах наприклад коли постійно отримують якісь матеріали і вам їх привезли без первинних документів але вам вкарй їх треба поставити на облік тому що процес йде ви робите акт а ставите на облік наприклад по ціні яка була в минулих актах, але потім
EVGENIY: 10:49
надходить первинний документ і ви простокорегуєте
EVGENIY: 10:49
це моє таке бачення, не претендую на істину і на якісь офіційні роз'яснення
Лілія: 10:50
EVGENIY, а як щодо актів по комунальних? яки приходять з запізненням (аж у наступному місяці) ?
Лілія: 10:52
Акт по електроенергії датований 31 березня, але отриманий після 10 квітня. В який період його показувати в обліку?
Ірина: 10:53
Доброго дня! Не можу зайти в чат підтримки Fit-бюджет, пише невірна ел.пошта
EVGENIY: 11:05
Ірина, скоріш за все в пошті багато піддоменів, там таке не подобається спробуйте іншу наприклад від гугла
EVGENIY: 11:05
Лілія, ми вже колись це обговорювали
Юлія: 11:10
Доброго дня. Плануємо підключитися до іншого колодязя водопостачання. Тобто це буде будівництво нового водогону. Чи можемо ми оплатити авторський нагляд, технагляд, ПКД та його експертизу з власних надходжень, а самі роботи за бюджетні кошти? І це ж будуть усі капітальні видатки? Усе разом має потягнути не більше 200 тис.
Ірина: 11:33
Підкажіть, чи включати в звіт з праці , суму за проведені корекційно-розвиткові заняття (Договір ЦПХ)?
Галя: 11:56
Чи є штрафи за подання уточнюючого звіту з ЄВС д1, д5?
Христина: 12:14
EVGENIY, вчора говорили про писання мшп і МО. Якщо не в тому МО списання показувати то буде штраф?
Галина: 12:25
Юлія, звісно можете. у нас так філармонія дах робила. Причому не доробила в минулому році за бюджетні кошти через погодні обставити, то в цьому році за власні дороблюють. При тому, що там взагалі реставрація пам'ятки
Ж.: 12:37
СДО працює?
Лариса: 13:13
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка мої дії. В грудні 2024 році с працівника, згідно виконавчого впровадженя, с заробітної плати були утримани кошти. В січні 2025 року частина коштів повернулась на рахунок підприємства і казна сказала повернути в бюджет. Я бути с працівников? Ми у нього утримали зайві кошти.
Наталія: 13:14
Ж., С уми не працює
EVGENIY: 13:32
Христина, ви можете пояснити що вам заважає списувати в правильному МО?
Світлана: 13:33
Ірина, так включають в рядок 1020.
EVGENIY: 13:33
Лариса, звичайно за логікою ці кошти треба повернути працівнику з якого утримано, але довести казначею це буде дуже важко, ситуація цікава
Лариса: 13:39
Так цікава, я вже 2 місяця шукаю на це відповідь. Казначеї консультувалися вище рівнем і нам ці кошти довелося повернути державі.
Юлія: 13:45
Лариса, У нас будівля теж пам’ятка архітектури. Дозволів треба кучу. Я б така б рада залишити усе так як є. але уже на тому водогоні, що входить в будівлю стався прорив, 123 куби прийшлось оплатити водоканалу.
EVGENIY: 13:49
Лариса, з точки зорю бюджетного обліку як би правильно, але з точки зору трудового законодавства ви тепер винні працівнику адже його кошти перерахували в бюджет а не за призначенням , і тут цікаво як тепер з цим бути, нарахувати йому ще раз, а що це взагалі було і чому повернулись?
Галина: 13:51
Юлія, у нас була така історія з іншим закладом. Добре хоч довели, що всі пода йшла в землю, то рахунок виставили за водопостачання без водовідведення
Лариса: 13:56
EVGENIY: Це був штраф, виконавча служба не повідомила нас про те, що вони утримали з іншого доходу цього працівника
EVGENIY: 14:03
Лариса, ну ось і виходить що ви гроші працівника які він заробив в нього забрали, а вже все утримали більше нічого не утримуєте? Як тепер поступу я навіть не знаю, це ж утримання
Лариса: 14:09
EVGENIY: Я все це дуже добре розумію, може мені звернутися за поясненням до МінІстерства Фінансів чи до когось іншого?
бух: 14:14
Додрого дня, підкажіть, будь ласка у додатку 4ДФ до податкового розрахунку суму стипендії, у тому числі ту що, перевищує встановлений гранічний розмір, яка буде ознака доходу
EVGENIY: 14:14
Лариса, да мубть треба звернутись і до МФУ і до ДКСУ і може навіть до Мінекономіки чи Мінсоцполітики не знаю хто там з них зараз уповноважений
керр: 14:15
Цікава ситуація, повернули "чуже" державі, а майнові права особи (боржника) залишились не поновлені)
школа: 14:27
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, якою постановою керуємося при заповненні призначення платежу у платіжній інструкції. Що записати для придбання канц. товарів?
EVGENIY: 14:41
школа, Наказ|Порядок, Мінфін, від 23.08.2012, № 938 "Про затвердження Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів"
EVGENIY: 14:43
школа, а ні все ж таки мабуть в НБУ треба шукати
EVGENIY: 14:44
школа, Платник заповнює реквізит "Призначення платежу" платіжної інструкції так, щоб надавати отримувачу коштів повну інформацію про платіж та документи, на підставі яких здійснюється платіжна операція. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства України.
EVGENIY: 14:45
школа, Постанова НБУ 29.07.2022 № 163
Олександра: 14:46
школа, при придбанні канцтоварів, керуємось постановою 590 Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану
Анна: 14:54
Добрий день! При зміні МВО, яка має бути форма передачі тмц? Просто актом внутрішнього переміщення ОЗ, накладною вимогою?
EVGENIY: 14:55
Олександра, а де в 590 постанові хоча б слово про призначення платежу?
EVGENIY: 14:55
Анна,
школа: 14:59
Олександра, ДЯКУЮ.
школа: 15:01
EVGENIY, Вибачаюсь, можливо було неправильно поставлене запитання. Малось на увазі САМЕ як прописати призначення для визначення (кодування) черговості оплати. Дякую.
бух: 15:03
Доб рого дня, підкажіть, будь ласка у додатку 4ДФ до податкового розрахунку суму стипендії, у тому числі ту що, перевищує встановлений гранічний розмір,відображать яку ознака доходу
Наталя: 15:05
Доброго дня! Підкажіть будь ласка,соц працівник йде у відпустку,на його місце приймають людину зі сторони не по договору,у штатному розписі одна штатна одиниця.Таке може бути?
EVGENIY: 15:07
бух,
Олександра: 15:10
школа, як раз по постанові 590 платиться в першу чергу . Призначення пишемо: КПК ваш; КЕКВ 2210;пп2п19П590 придбання канцтоварів;договір № від, накладна № від; в т.ч. ПДВ (або без ПДВ)
Наталя: 15:11
EVGENIY, це про стипендії
Наталя: 15:12
а в мене друге питання
EVGENIY: 15:13
Наталя, так це і не вам ))
Олена: 15:18
Добрий день! Підкажіть, буль ласка, сільська рада передала на відділ освіти (МНМА) з нарахованим зносом.Проводки дт.1113 кт 5111. 2) Дт 5512 Кт 1412?Які документи крім акт - приймання передачі має передати рада. Є присвоєнні інвентарні номери, чи можна їх залишити тіж самі? Чи потрібно робити акт введення в експлуатацію?
Анна: 15:20
EVGENIY, я вчитувалась, але про зміну МВО, дослівно не вказано, а для форми акт внут.перем.ОЗ - фізичний рух не відбувався. Чи я не права? Будь ласка, підскажіть, аби потім у випадку якихсь проблем не можна було оскаржити цей документ.
EVGENIY: 15:30
Анна, ви в питанні написали ТМЦ але в обліку ми ставимо ОЗ ІНМА НА або ЗАПАСИ або МШП і все це ТМЦ тому що ви мали на увазі теж можна тільки здогадуватись
Галина: 15:32
Наталя, звісно не може. Це ж не вакантна посада. Вона зайнята.
EVGENIY: 15:32
Анна, акт внутрішнього переміщення чудово підходе для передачі ОЗ між МВО там навіть так і написано
Анна: 15:38
EVGENIY, так узагальнила все майно, тобто вірно все робила раніше. Акт приймання передачі ОЗ для ОЗ та інма, та для Запасів - Накладну(вимогу). Дяка!
Олена: 15:43
EVGENIY, добрий день ,по фіт бюджету якийсь збій? не можу написати на тех підтримку
EVGENIY: 15:50
Олена, у нас збоїв не має, то віджет зворотнього зв'язку від сторонніх розробників, в них бувають збої, спробуйте оновити сторінку, більше ніхто ще не писав
Лариса:16:43
EVGENIY, рац.пропозиція по фіт-бюджету
EVGENIY:16:45
Лариса, budgetglavred@gmail.com ось сюди можна писати всі рацпропозиції мені і не тільки по фіт бюджету ))
Лариса:16:45
доопрацюйте групове нарахування платних послуг (батьківської плати) щоб суму самому не вносити по кожній дитині, а тільки дні відвідування. А перед тим внести вартість за день. І щоб програма сама рахувала суму
Лариса:16:49
і перевірте вірність формування на друк відомостей по продуктах і менгю вимоги, бо якщо різні ціни то невірно суму і ціну показує. Тільки кількість добре
EVGENIY:16:50
Лариса, Заходите в списки по нарахууванню і там є кнопка МНОЖИННЕ ДОДАВАННЯ це саме те про що ви написали, там вкажите вартість і кількість і додасте особові купою
Лариса:16:50
EVGENIY, спробую, напевно не помітила.
Лариса:16:51
EVGENIY, і ще підскажіть чи будуть у вас доопрацювання і налаштування в програмі для змін по оплаті праці педагогів в ЗДО (після останніх змін)
EVGENIY:16:51
Лариса, про продукти напишіть дівчатам в техпідтрику вони поставлять програмістам задачу якщо щось не так
EVGENIY:16:52
Лариса, про які саме зміни мова? В інструкцію 102 ніяких змін не було, 1300 таку набавку можна створити самостійно
EVGENIY:16:52
Лариса, у нас є вайбер все це ви могли би там написати а не тут в загальному чаті
Лариса:16:53
EVGENIY, там різні нюнаси по годинах робочих і годинах педнавантаження. Є якісь незрозумулу розяснення МОНу.
EVGENIY:16:53
Лариса, і для шкіл є окремий чат в вайбері
Лариса:16:53
EVGENIY, а для ЗДО теж є чат ?
EVGENIY:16:54
Лариса, чат для шкіл вам підійде , там все що з педнавантаженням
EVGENIY:16:55
Лариса, і у колег там можете запитати, посилання на нього я нещодавно писав в загалному чаті вайбера
Лариса:16:57
EVGENIY, дякую. Останнє питання тут в чаті. Чи програма фіт-бюджет автоматично сама вираховує всі суми по педагогах згідно розяснень МОНу по даних табелів ? чи треба вручну рахувати і вносити готові суми?
Ivan:16:59
Добрий день. Спірне питання з колегою стосовно компенсації відпустки. Працівник звільняється 31.03. Чив розрахунок потрібно включати березень місяць?
EVGENIY:16:59
Лариса, не знаю про які суми мова, але програма все рахує згідно табелів і налаштувань відповідних видів нарахувань і утримань
Аня:17:08
Ivan, в розрахунок входить 12 місяців які передують місяцю настання події. тобто березень 25 року не включається, включається березень 24 року.
Аня:17:09
Ivan, ну і якщо є старі невикористані відпустки до 23 року, то там окремиц розрахунок.
Ivan:17:10
дякую