Доброго ранку, всім гарного дня
Наталя :08:42
Добрий день, підкажіть будь ласка вихователю-методисту в дитячому садочку який відсоток (10 чи 15% ) платиться п ідвищення за педагогічні та інші звання
EVGENIY :08:47
Наталя,
Олена :09:22
Наталя, за звання "Вихователь-методист" підвищення на 15%, а на посаді вихователь-методист може присвоюватись звання "Старший вихователь" - підвищення на 10%.
Наталя :09:23
Дякую
Юлія :09:45
Доброго дня. Підкажіть, чи потрібно затверджувати внутрішнім розпорядчим документом установи використання програми фіт-бюджет чи достатньо прописати це в обліковій політиці чи можливо взагалі нічого не потрібно робити. Дякую
EVGENIY :09:48
Юлія, можна нічого не робити, це ви щось нафантазували
Юлія :09:50
Дякую велике.
Наталія :11:03
Добрий день.Підкажіть будь ласка бюджетний і бухгалтерський облік автомобіля подарованого згідно договору дарування.Дякую.
EVGENIY :11:05
Наталія,
EVGENIY :11:06
Наталія,
EVGENIY :11:06
Наталія, цікаво що в вашому розумінні бюджетний облік? І чим він відрізняється в бухобліку?
Дар'я :11:20
Вітаю! Підскажіть будь ласка, працівники виготовили решітки на вікна із залишків що залишались на складі . Як оформити таку операцію? Збільшувати вартість будівлі чи як? А документально
EVGENIY :11:29
Дар'я, ну теоретично то так, запаси віднести на капінвестиції і збільшити вартість будівлі
Інна :12:15
Дар'я, ці решітки на вікнах до першої перевірки пожежників, які змусять Вас їх зняти. Тому, я б не збільшувала вартість будівлі
EVGENIY :12:16
Інна,
Ірина М :13:14
Доброго дня! Підскажітьвідповідь з такою ситуацією: Директор закладу ЗДО пішов у відпустку, а платежі проходять за її підпису, яка відповідальність особи, яка використовує її підпис та відповідальність керівника закладу яка дає згоду на використання її електронного підпису?
Дар'я :13:39
Інна, можливо, але там ставиться охоронна сигналізація і тому там необхідно встановити решітки.
Світлана :13:44
Ірина М, законодавство не містить прямої заборони на підписання документів під час відпустки чи лікарняного. Є рішення судів по цьому питанню. Але контролюючі органи дуже полюбляють такі ситуації.
Світлана :13:46
Ірина М, почитайте постанову ВСУ від 08.02.2024 № 640/9838/19.
керр :13:48
Світлана, судова практика стосується ситуацій коли підписує особа, яка у відпустці, а не коли інша особа використовує підпис, який переданий керівником для використання іншій особі...)
Світлана :13:54
керр, керівник може делегувати право підпису, а не передавати свій підпис.
керр :13:58
Світлана, якщо й електронний підпис можна делегувати тоді можна бути спокійним де там перебуває керівник під час своєї відпустки)
Тетяна Ярославівна :13:59
Ірина М, директор згідно статуту діє, і здається має право приймати рішення навіть будучи у відпустці чи у відрядженні
Тетяна Ярославівна :14:00
будучи у відпустці чи у відрядженні він не втрачає своїх статутних повноважень (в т ч. на підписування документів)
Галина :14:50
Хтось виписує Казну України ? Там є щось варте для читання ? Чи просто марна трата коштів ?
EVGENIY :15:02
Галина, просто марна трата грошей
Тома :15:15
підкажіть, чи потрібно показувати відшкодування моральної шкоди за рішенням суду в 4 ДФ?
керр: 16:00
Тома, "120" Дохід у вигляді немайнової (моральної) шкоди