Запитання про вiднесення на субрахунок
Добрий день! Хто знає куди віднести такі електротовари ( лампочка - 85 грн, клемники по 20 грн, датчики освітлення - 120 грн) на 1113 чи 1513? І чи можна їх зразу списати у зв'язку з встановленням та заміною
- Крот Юлія
- Місцевий

- Регіон: Харків
- Дякував (ла): 28 разів
- Подякували: 150 разів
- Контактна інформація:
Доброго дня! Згідно з Порядком застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженим наказом Мінфіну від 29.12.2015 р. № 1219, електротехнічні матеріали (кабель, лампи, патрони, ролики, шнур, провід, запобіжники, ізолятори тощо) слід обліковувати на субрахунках 1513 "Будівельні матеріали". Водночас електричні лампи цілком можна обліковувати і в складі МШП на субрахунку 1812.Б Ольга писав:Добрий день! Хто знає куди віднести такі електротовари ( лампочка - 85 грн, клемники по 20 грн, датчики освітлення - 120 грн) на 1113 чи 1513? І чи можна їх зразу списати у зв'язку з встановленням та заміною
Після встановлення (під'єднання) клем, датчиків, лампочок їх слід списати на фактичні витрати відповідного звітного піріоду на підставі Акта списання (типова форма № З-2).
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Регіон: Харьковская область
- Дякував (ла): 153 рази
- Подякували: 1411 разів
- Контактна інформація:
Ну якщо не має бібліотечних фондів, то раніше радили списувати на витрати!! А зараз з новим планом рахунків ще нічого про це не писали!! Віднесіть на 1812, видайте і ведіть кількісний облік! Щось роз'яснять знімете з обліку!rayrada писав:На який рахунок віднести книги для кабінету начальника - 3 шт. за 750,00 грн. ??? Дуже дякую за допомогу.
-
Анна весна
- Мешканець

- Регіон: Одесская область
- Дякував (ла): 16 разів
- Подякували: 8 разів
Добрый день! Скажите,пожалуйста,к какой подгруппе 1113сч отнести газонокосилку? Спасибо!
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
А где вы нашли подгруппы в 1113 счёте?Анна весна писав:Добрый день! Скажите,пожалуйста,к какой подгруппе 1113сч отнести газонокосилку? Спасибо!
-
Анна весна
- Мешканець

а что, нет? всегда,вроде,были.EVGENIY писав:А где вы нашли подгруппы в 1113 счёте?Анна весна писав:Добрый день! Скажите,пожалуйста,к какой подгруппе 1113сч отнести газонокосилку? Спасибо!
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
вони були в , а в тепер не має!Анна весна писав:а что, нет? всегда,вроде,были.EVGENIY писав:А где вы нашли подгруппы в 1113 счёте?Анна весна писав:Добрый день! Скажите,пожалуйста,к какой подгруппе 1113сч отнести газонокосилку? Спасибо!
-
Анна весна
- Мешканець

в журнале "бюджетная бухгалтерия" № 7 от 20,02,2017г стр 9 статья "классификация основных средств" там расписаны подгруппы,но 1113сч через черточку,т.е. перечисляется.наверное,надо отнести к хоз.инвентарю.EVGENIY писав:вони були в , а в тепер не має!Анна весна писав:а что, нет? всегда,вроде,были.EVGENIY писав:А где вы нашли подгруппы в 1113 счёте?Анна весна писав:Добрый день! Скажите,пожалуйста,к какой подгруппе 1113сч отнести газонокосилку? Спасибо!
-
Ol4ik.kis
- Мешканець

- Регіон: Луганская область
- Дякував (ла): 26 разів
- Подякували: 6 разів
скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
-
Марія Анатоліївна
- Мандрівник

- Регіон: Полтавская область
Крот Юлія, запитує Вас сільська рада! Допоможіть нам, будь ласка, у такому питанні!) Ми окремо придбали комплектуючі елементи для світильників на сонячних батареях (КЕКВ 2210). Окремо проплатили монтаж (КЕКВ 2240). Як поставити їх на облік, якщо вартість одного світильника приблизно 18 000 грн? На який рахунок?
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Меморіальний ордер № 17 застосовується для відображення операцій, що не фіксуються в меморіальних ордерах № 1 - 16, та для операцій, за якими не потрібно складати накопичувальні відомості та зведення.Ol4ik.kis писав:скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
-
Ol4ik.kis
- Мешканець

а если мне нужно вести учет вдоль и поперек? мне приходится по указанию глав буха выводить остатки Дт и Кт на начало и конец..(здесь должен был бы быть рыдающий смайлик)EVGENIY писав:Меморіальний ордер № 17 застосовується для відображення операцій, що не фіксуються в меморіальних ордерах , та для операцій, за якими не потрібно складати накопичувальні відомості та зведення.Ol4ik.kis писав:скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
главная книга віводит все остатки и на начало и на конец! МО 4 и МО 6 будет вам показівать все остатки по расчетам! Хотите остатки по налогам где то видеть? Вы это имеете ввиду?Ol4ik.kis писав:а если мне нужно вести учет вдоль и поперек? мне приходится по указанию глав буха выводить остатки Дт и Кт на начало и конец..(здесь должен был бы быть рыдающий смайлик)EVGENIY писав:Меморіальний ордер № 17 застосовується для відображення операцій, що не фіксуються в меморіальних ордерах , та для операцій, за якими не потрібно складати накопичувальні відомості та зведення.Ol4ik.kis писав:скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
-
Ol4ik.kis
- Мешканець

я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?EVGENIY писав:главная книга віводит все остатки и на начало и на конец! МО 4 и МО 6 будет вам показівать все остатки по расчетам! Хотите остатки по налогам где то видеть? Вы это имеете ввиду?Ol4ik.kis писав:а если мне нужно вести учет вдоль и поперек? мне приходится по указанию глав буха выводить остатки Дт и Кт на начало и конец..(здесь должен был бы быть рыдающий смайлик)EVGENIY писав:Меморіальний ордер № 17 застосовується для відображення операцій, що не фіксуються в меморіальних ордерах , та для операцій, за якими не потрібно складати накопичувальні відомості та зведення.Ol4ik.kis писав:скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Ol4ik.kis писав:я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?EVGENIY писав:главная книга віводит все остатки и на начало и на конец! МО 4 и МО 6 будет вам показівать все остатки по расчетам! Хотите остатки по налогам где то видеть? Вы это имеете ввиду?Ol4ik.kis писав:а если мне нужно вести учет вдоль и поперек? мне приходится по указанию глав буха выводить остатки Дт и Кт на начало и конец..(здесь должен был бы быть рыдающий смайлик)EVGENIY писав:Меморіальний ордер № 17 застосовується для відображення операцій, що не фіксуються в меморіальних ордерах , та для операцій, за якими не потрібно складати накопичувальні відомості та зведення.Ol4ik.kis писав:скажите пожалуйста, а проводка по начислению налога на землю Дт 8411 Кт 6311?Крот Юлія писав:Тоді дивіться п. 5.8 Типової кореспонденції субрахунків. Порядок відображення цієї операції нічим не відрізняється від відображення перерахування до бюджету будь-яких інших податків та зборів (Дт 6311 Кт 2313Марія Анатоліївна писав:Так
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
Я вам написал про 4 МО, вы начисленую аренду показываете и в 14 и в 4 МО! В 4 будете видеть ваше сальдо! Я вам все это весь день сегодня писал!Ol4ik.kis писав: я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?
-
Ol4ik.kis
- Мешканець

Орендна плата:EVGENIY писав:Я вам написал про 4 МО, вы начисленую аренду показываете и в 14 и в 4 МО! В 4 будете видеть ваше сальдо! Я вам все это весь день сегодня писал!Ol4ik.kis писав: я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?
Дт 2117 - Кт 7411- МО 14
Дт 2313 - Кт 2117 – МО 3
про МО 4 ничего нет
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
тепер єOl4ik.kis писав:Орендна плата:EVGENIY писав:Я вам написал про 4 МО, вы начисленую аренду показываете и в 14 и в 4 МО! В 4 будете видеть ваше сальдо! Я вам все это весь день сегодня писал!Ol4ik.kis писав: я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?
Дт 2117 - Кт 7411- МО 14 та МО 4
Дт 2313 - Кт 2117 – МО 3 та МО 4
про МО 4 ничего нет
-
Ol4ik.kis
- Мешканець

спасибо, буду разбираться. ну а по земельному налогу. проводка начисления (арендаторам начисляем) Дт 8411 Кт 6311, и тоже сальдо на начало и конец в каких МО?EVGENIY писав:тепер єOl4ik.kis писав:Орендна плата:EVGENIY писав:Я вам написал про 4 МО, вы начисленую аренду показываете и в 14 и в 4 МО! В 4 будете видеть ваше сальдо! Я вам все это весь день сегодня писал!Ol4ik.kis писав: я начислила аренду мо 14, мне нужно чтобы в мо было сальдо на начало Дт и Кт, начислено, оплачено и сальдо на конец Дт и Кт. так мой глав бух привык.. по новому плану счетов это не реально.. так же и по земле и коммуналке. это же бред? я не могу слепить все в один МО?
Дт 2117 - Кт 7411- МО 14 та МО 4
Дт 2313 - Кт 2117 – МО 3 та МО 4
про МО 4 ничего нет
Куди віднести за новим планом рахунків лопата для прочищення снігу 175 грн, розетки по 40 грн?
-
olga_ursova
- Мандрівник

витрати по КЕКВ 2800 судовий збір відносити на 8411 чи 8511?
-
Анна весна
- Мешканець

Доброе утро! Помогите разобраться, куда отнести прожектора ЛЭД по цене 726грн, и кабель мультикор по 4800гр?
Здравствуйте! Подскажите,пожалуйста, на какой субсчет отнести оповещатели:
пожарный дымовой;
пожарный ручной;
светлозвуковой
?
пожарный дымовой;
пожарный ручной;
светлозвуковой
?
- EVGENIY
- Повелитель Галактики

- Контактна інформація:
медзаклад писав:Здравствуйте! Подскажите,пожалуйста, на какой субсчет отнести оповещатели:
пожарный дымовой;
пожарный ручной;
светлозвуковой
?
Спасибо за ссылку, но я все это уже читала.EVGENIY писав:медзаклад писав:Здравствуйте! Подскажите,пожалуйста, на какой субсчет отнести оповещатели:
пожарный дымовой;
пожарный ручной;
светлозвуковой
?
-
Анна весна
- Мешканець

кто-нибудь,откликнитесь.на 1113 или 1513?Анна весна писав:Доброе утро! Помогите разобраться, куда отнести прожектора ЛЭД по цене 726грн, и кабель мультикор по 4800гр?