Luda_66 писав:Добрий день! Підкажіть, будь-ласка, який Кекв застосувати при оприбуткуванні ох. сигналізації, якщо роботи на її установку проводили по КЕКВ 2240 (вартість робіт і матеріалів склала 44000грн)?
Ви відносити ці витрати на КАПІНВЕСТИЦІЇ а не оприбутковуєте ОЗ
Це роботи з побудови, створення і впровадження за окремим договором, тому і КЕКВ 2240. Але ми вирішили поставити ох. Систему на облік, але з Кекв застопорились До речі, якось у мене получилось, що я написала вам, а оказалось, що пішло як скарга - я і не зрозуміла, як так вийшло - як це можна відмінити?
Luda_66 писав:Добрий день! Підкажіть, будь-ласка, який Кекв застосувати при оприбуткуванні ох. сигналізації, якщо роботи на її установку проводили по КЕКВ 2240 (вартість робіт і матеріалів склала 44000грн)?
Ви відносити ці витрати на КАПІНВЕСТИЦІЇ а не оприбутковуєте ОЗ
Це роботи з побудови, створення і впровадження за окремим договором, тому і КЕКВ 2240. Але ми вирішили поставити ох. Систему на облік, але з Кекв застопорились До речі, якось у мене получилось, що я написала вам, а оказалось, що пішло як скарга - я і не зрозуміла, як так вийшло - як це можна відмінити?
Анна весна писав:Доброе утро! Хочу уточнить,нужно ли такие МНМА, как урны,скамейки и т.п.,которые закупаются для благоустройства села в достаточно большом кол-ве, держать на балансе сельского или городского советов? Ведь,если их повредят или даже украдут,как быть в таком случае? Может нужно актом установки их списывать?
Доброго дня .Купили автомобіль по спец. фонду. Прошу допомоги по бухгалтерських проводках і чи показувати ПДВ чи можна непоказувати . Авто 300000 грн. ПДВ в т.ч.50000,00. також по яких меморіальних які проводки розписувати.
ЗЗЗ писав:Доброго дня .Купили автомобіль по спец. фонду. Прошу допомоги по бухгалтерських проводках і чи показувати ПДВ чи можна непоказувати . Авто 300000 грн. ПДВ в т.ч.50000,00. також по яких меморіальних які проводки розписувати.
ЗЗЗ писав:Доброго дня .Купили автомобіль по спец. фонду. Прошу допомоги по бухгалтерських проводках і чи показувати ПДВ чи можна непоказувати . Авто 300000 грн. ПДВ в т.ч.50000,00. також по яких меморіальних які проводки розписувати.
проводки з 2 меморіально ми проводимо в 3 мемор. а проводка 7111-5411 вилучення доходу не потрібна
7111 5411 є і в типовій кореспонденції і вона потрібна! Тільки якщо ці доходи були вже закриті на фінрезультат! Тоді 5512 5411 інкаше ви 5411 не закриєте!
проводки з 2 меморіально ми проводимо в 3 мемор. а проводка 7111-5411 вилучення доходу не потрібна
7111 5411 є і в типовій кореспонденції і вона потрібна! Тільки якщо ці доходи були вже закриті на фінрезультат! Тоді 5512 5411 інкаше ви 5411 не закриєте!
в мене на рахунку 5411 немає залишку і на 7111 теж закрито по нулям кошти на рахунку 2313
в мене на рахунку 5411 немає залишку і на 7111 теж закрито по нулям кошти на рахунку 2313
після введення в експлуатацію у вас буде залишок на 5411
незрозуміла якщо я проводжу
2323-5411 а потім 5411-5111
то 5411 закриється стоп не те пишу
незрозуміла якщо я проводжу
2323-5411 а потім 5411-5111
то 5411 закриється стоп не те пишу
я заплуталась кошти на рахкнку 2313
оплата 6211-2313
витрати на придбання 1311-6211
зарах осн. зас. 1015-1311
і проводка 5411-5111
EVGENIY писав:якщо ви маєте кошти по спецфонду на придбання машини отже ви надали послуг на велику суму і в них було ПДВ чи буде/, от воно вам і закриє ваш кредит!
ми ПДВ нараховуємо по рахунку 6312 і проплачуємо його закриваючи цей рахунок то тепер я покажу що на рах.6312 є кредит по ПДВ
EVGENIY писав:якщо ви маєте кошти по спецфонду на придбання машини отже ви надали послуг на велику суму і в них було ПДВ чи буде/, от воно вам і закриє ваш кредит!
ми ПДВ нараховуємо по рахунку 6312 і проплачуємо його закриваючи цей рахунок то тепер я покажу що на рах.6312 є кредит по ПДВ
5. Первісна вартість об'єкта основних засобів у разі придбання за плату складається з таких витрат: суми, що сплачують постачальникам активів та підрядникам за виконання будівельно-монтажних робіт (без непрямих податків); реєстраційні збори, державне мито та аналогічні платежі, що здійснюються у зв'язку з придбанням (отриманням) прав на об'єкт основних засобів; суми ввізного мита; суми непрямих податків у зв'язку з придбанням (створенням) основних засобів (якщо вони не відшкодовуються суб'єктові державного сектору); витрати зі страхування ризиків доставки основних засобів; витрати на транспортування, установку, монтаж, налагодження основних засобів; інші витрати, безпосередньо пов'язані з доведенням основних засобів до стану, у якому вони придатні для використання із запланованою метою.
Добрий день! Дуже-дуже потрібна допомога, якщо хто має час, допоможіть, будь ласка. У нас є дитячий майданчик на балансі первинна вартість якого 9364,10 грн залишкова 9286,07 грн. Списуємо, після демонтажу, елементи загальною вартістю 5862,20 залишкова вартість 5813,35. На місці старих елементів встановили нові, загальною вартістю 77596,56 грн. Як це все провести в бухгалтерському обліку, щоб було все вірно. Щиро дякую.
Згідно рішення сесії с/ради прийнято на баланс дорогу в натуральній формі вартістю 470000,00 грн. Підкажіть, будь-ласка, якими проводками оформити її прийняття??? Дуже велике прохання в допомозі!
nataliya28 писав:Згідно рішення сесії с/ради прийнято на баланс дорогу в натуральній формі вартістю 470000,00 грн. Підкажіть, будь-ласка, якими проводками оформити її прийняття??? Дуже велике прохання в допомозі!
Lubocka писав:в типовій кореспонденції пункт 1,18 яким документом відображати? 7011 - 5411
при Платіжному доручені
чи при оприбуткуванні по накладній?
ні до платіжного доручення ні до накладної це відношення не має!
Це окрема операція, робити її можна в момент коли ви щось відносите на капінвестиції тобто зробили операцію отримання по накалдній або ж акт послуг (якщо послуги відносите на капінвестиції), то одразу робите окремо операцію по зменшенню доходів, зазвичай це буде просто строка в 17 ордері без документів або ж треба вигадати документ :)
EVGENIY писав:............ зазвичай це буде просто строка в 17 ордері без документів або ж треба вигадати документ :)
100%! первичные документы вобще ни к чему составлять! а то что в ст. 9 закона о бухучете говорится, что Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, то все глупости.
и еще позвольте узнать: вигадати док - це як?) на салфетке написать проводку и считать, что документ-вигадка прекрасен?
раз уж вы консультируете, то потрудитесь хоть нормативку читать. вам же верят тут все, а вы подставляете
EVGENIY писав:............ зазвичай це буде просто строка в 17 ордері без документів або ж треба вигадати документ :)
100%! первичные документы вобще ни к чему составлять! а то что в ст. 9 закона о бухучете говорится, что Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, то все глупости.
и еще позвольте узнать: вигадати док - це як?) на салфетке написать проводку и считать, что документ-вигадка прекрасен?
раз уж вы консультируете, то потрудитесь хоть нормативку читать. вам же верят тут все, а вы подставляете
Я тут нікого не консультую ви мене з кимось плутаєте!! Це форум тут люди спілкуються!! Якщо ви знаєте відповідь то надайте її!