Добрый день! подскажите,пожалуйста,на какой счет отнести игрушки (куклы,машинки,конструкторы) для дет.сада, подаренные родителями? максим.цена 300грн за 1шт.
Анна весна писав:Добрый день! подскажите,пожалуйста,на какой счет отнести игрушки (куклы,машинки,конструкторы) для дет.сада, подаренные родителями? максим.цена 300грн за 1шт.
Доброго дня!
Найбільш доцільним для обліку таких матеріальних цінностей буде застосування субрахунку 1812 "Малоцінні та швидкозношувані предмети". Як варіант може бути і субрахунок 1518 "Інші виробничі запаси".
Анна весна писав:Добрый день! подскажите,пожалуйста,на какой счет отнести игрушки (куклы,машинки,конструкторы) для дет.сада, подаренные родителями? максим.цена 300грн за 1шт.
Доброго дня!
Найбільш доцільним для обліку таких матеріальних цінностей буде застосування субрахунку 1812 "Малоцінні та швидкозношувані предмети". Як варіант може бути і субрахунок 1518 "Інші виробничі запаси".
Я задаю багато питань на форумі та чомусь не ортримую відповідей ? ?!!! Невже немає спеціалістів, які ставили на облік прапори різної вартості. На якому субрахінку їх обліковувати??? Дуже буду вдячна за пораду.
rayrada писав:Я задаю багато питань на форумі та чомусь не ортримую відповідей ? ?!!! Невже немає спеціалістів, які ставили на облік прапори різної вартості. На якому субрахінку їх обліковувати??? Дуже буду вдячна за пораду.
а ви спробуйте в пошуку на форумі вписати "прапори"
Підкажіть, будь ласка. На який рахунок віднести флагшток вартістю більше 7 000 грн. Буде установлений біля входу до будівлі. Купуємо з кекв 3110. А далі?
Дякую.
Татьяна писав:Підкажіть, будь ласка. На який рахунок віднести флагшток вартістю більше 7 000 грн. Буде установлений біля входу до будівлі. Купуємо з кекв 3110. А далі?
Дякую.
Татьяна писав:Підкажіть, будь ласка. На який рахунок віднести флагшток вартістю більше 7 000 грн. Буде установлений біля входу до будівлі. Купуємо з кекв 3110. А далі?
Дякую.
Доброго дня! Хтось може підказати про флагшток?
Доброго дня!
З огляду на те, що вартість флагштока перевищує 6000 грн., а видатки на його придбання здійснено (заплановано) за КЕКВ 3110, такий об’єкт слід обліковувати у складі основних засобів. А на якому саме субрахунку вести його облік, залежить від виду флагштоку. Якщо він стаціонарний (установлюється поряд з будівлею, бетонується і т.д.) його доцільно розглядати як споруду і обліковувати на субрахунку 1013 "Будівлі, споруди та передавальні пристрої". Якщо ж це портативний флагшток (який можна за необхідності перенести в інше місце), його слід обліковувати на субрахунку 1018 "Інші основні засоби".
Востаннє редагувалось 26 жовтня 2017, 11:46 користувачем Крот Юлія, всього редагувалось 1 раз.
Дякую.
Доброго дня! Хтось може підказати про флагшток?
Доброго дня!
З огляду на те, що вартість флагштока перевищує 6000 грн., а видатки на його придбання здійснено (заплановано) за КЕКВ 3110, такий об’єкт слід обліковувати у складі основних засобів. А на якому саме субрахунку вести його облік, залежить від виду флагштоку. Якщо він стаціонарний (установлюється поряд з будівлею, бетонується і т.д.) його доцільно розглядати як споруду і обліковувати на субрахунку 1013 "Будівлі, споруди та передавальні пристрої". Якщо ж це портативний флагшток (який можна за необхідності перенести в інше місце), його слід обліковувати на субрахунку 1019 "Інші основні засоби".
Дякую за відповідь.
А якщо це стаціонарний флагшток біля арендованого приміщенні і оплата за КЕКВ 3132 в ході капремонту? То на рахунок 1013 чи 1018? ( я в плані рахунків на бачу 1019...)
Татьяна писав:Дякую за відповідь.
А якщо це стаціонарний флагшток біля арендованого приміщенні і оплата за КЕКВ 3132 в ході капремонту? То на рахунок 1013 чи 1018? ( я в плані рахунків на бачу 1019...)
Це вирішувати вже Вамо. Але якщо йдеться про орендовану будівлю, то доцільніше флагшток віднести на субрахунок 1018. В цьому контексті також буде корисним прочитати статтю "Заміна газової котельні в орендованому приміщенні: як обліковувати витрати" (див. "Бюджетна бухгалтерія", 2017, № 33).
Юлия,добрый день! очень интересует меня такой вопрос и как можно срочно.Как быть со светильниками ЛЭД, стоимостью 650грн за шт. На какой счет отнести? и нужно ли их вообще учитывать дальше или установили и списали? и такая же ситуация ,если куплены светильники для уличного освещения.
Анна весна писав:Юлия,добрый день! очень интересует меня такой вопрос и как можно срочно.Как быть со светильниками ЛЭД, стоимостью 650грн за шт. На какой счет отнести? и нужно ли их вообще учитывать дальше или установили и списали? и такая же ситуация ,если куплены светильники для уличного освещения.
Доброго дня!
LED-світильників бувають дуже різні. Які конкретно у Вас, я не знаю... і їх вартість мало про що говорить. Якщо це точкові світильники, які вмонтовуються у стелю, тоді їх доцільно розглядати як будівельні матеріали для ремонту приміщення. Після придбання такі світильники оприбутковуємо на субрахунок 1513, а після фактичного використання списуємо на витрати звітного періоду.
Якщо ж це накладні світильники, які теоретично можна зняти, перенести і використовувати в іншому місці без порушення цілісності інших конструкцій (стелі, стіни тощо), тоді їх краще обліковувати як окремі об’єкти у складі необоротних активів (на субрахунку 1113).
Доброго дня. Придбана зг. накладної тумба з умивальником - 1 шт і встановлена в лабораторії. Як обліковувати: на 1113 і присвоїти інвентарний номер чи 1513 і актом установки на витрати відразу?
Сидоренко Ольга8 писав:EVGENIY, Підкажіть будь-ласка, на якому рахунку обліковувати джгут медичний? та на якому рахунку обліковувати ліктьовий диспенсер?
Дмаю джгут підпадає для 1512, що таке ліктьовий диспенсер я не знаю тому важко сказати! Якщо не дорогий то і його сюди можна віднести! На субрахунках 1512 (1522) "Медикаменти та перев'язувальні засоби" ведеться облік медикаментів, компонентів, бактерицидних препаратів, дезінфекційних засобів, сироватки, вакцини, крові, плівки для рентгенівських знімків, матеріалів для проведення аналізів та перев'язувальних засобів, дрібного медичного інвентарю (термометри, ланцети, пінцети, голки) тощо. На цих субрахунках також ведеться облік допоміжних та аптекарських матеріалів у закладах охорони здоров'я, які мають свої аптеки.
Сидоренко Ольга8 писав:EVGENIY, Підкажіть будь-ласка, на якому рахунку обліковувати джгут медичний? та на якому рахунку обліковувати ліктьовий диспенсер?
Дмаю джгут підпадає для 1512, що таке ліктьовий диспенсер я не знаю тому важко сказати! Якщо не дорогий то і його сюди можна віднести! На субрахунках 1512 (1522) "Медикаменти та перев'язувальні засоби" ведеться облік медикаментів, компонентів, бактерицидних препаратів, дезінфекційних засобів, сироватки, вакцини, крові, плівки для рентгенівських знімків, матеріалів для проведення аналізів та перев'язувальних засобів, дрібного медичного інвентарю (термометри, ланцети, пінцети, голки) тощо. На цих субрахунках також ведеться облік допоміжних та аптекарських матеріалів у закладах охорони здоров'я, які мають свої аптеки.
EVGENIY, Ще одне питання: В ході перевірки нам сказали що потрібно з рахунку 1812 перенести деякі предмети на необоротні активи, але не сказали як правильно це зробити. Підкажіть будь-ласка які будуть проведення?
Сидоренко Ольга8 писав:EVGENIY, Ще одне питання: В ході перевірки нам сказали що потрібно з рахунку 1812 перенести деякі предмети на необоротні активи, але не сказали як правильно це зробити. Підкажіть будь-ласка які будуть проведення?
Дт 1113 Кр 1812 - 100%
Дт 8014 Кр 1412 - 50%
Дт 5512 Кр 5111 - 100%
Сидоренко Ольга8 писав:EVGENIY, Ще одне питання: В ході перевірки нам сказали що потрібно з рахунку 1812 перенести деякі предмети на необоротні активи, але не сказали як правильно це зробити. Підкажіть будь-ласка які будуть проведення?
Дт 1113 Кр 1812 - 100%
Дт 8014 Кр 1412 - 50%
Дт 5512 Кр 5111 - 100%