Доброго ранку
Оксанка 08:21
Добрий ранок! Нехай буде тихо, тільки добрих новин)
Марина 08:43
Доброе утро! Да не очень тихое утро(
ЛюдКа 08:44
Всім привіт!!!Все буле Україна!!!!Мирного дня!!!
Аня культура 08:56
Добрий ранок, працівника переведено з 0,5 ставки електрика на 1,0 ставку сторожа. Як розрахувати середню заробітну плату під час простою.
Вероніка ФВ 09:00
Доброго ранку!
Наталя 09:05
Доброго ранку! Спокійного та мирного дня!
EVGENIY 09:05
Доброго ранку
Оксана 09:08
Доброго ранку! Хтось щось чув по оплаті платіжок на зп(аванс) ???
ЛюдКа 09:10
Оксана ми отримали 13.05, кажуть хто кинув до 15,00 у всих платежі пройшли.
Оксана 09:11
Ми віднесли платіжки зранку 13.05, досі не отримали аванс
Вова 09:11
а після 15,00 що не люди, в мене працює 100 людей у всіх сім"ї, як жити
Оксана 09:14
Вова, 300 людей((((
Бух 09:17
із матеріального резерву передаємо генератор, які проводки вписувати в акт? дебет 1014, а кредит? Підскажіть будь ласка....
Оксанка 09:22
В нас навіть на фінансування ще грошей немає, юридичні і фінансові вішаю сьогодні без платіжок...
Наталя 09:26
Оксана, строк 13, виплати не проходять
Марина 09:40
Доброго ранку, а які прогнози на оплату ЗП, що кажуть ваші казначеї? Запоріжжя нічого не кажуть...
Наталя 09:44
Марина, теж нічого, але я думаю, що дозволу не дають з причин відсутності грошей в казні (нажаль на то вина війни)
Марина 09:49
Наталя, зрозуміла, почекаємо, після 20 числа, може наповнять казну податками
**** 10:00
не розумію логіки.....навіть податки не проводять
Марина 10:14
****, це тільки в казначействі не проводять платежі, через банки проплати проводяться.
натли 10:21
вітаю.підтвердічь чи скасуйте.як я читала,заборони щодо надання допомоги на оздоровлення наразі немає?
і 10:30
натли, допомогу на оздоровлення можна виплачувати.
Сніжана 10:35
ЛюдКа, ми відправляли взагалі 11.05, але платежі досі не проведені. Теж розповідали про 15.00, але думаю причина в іншому. Місцеві бюджети і ті хто на субвенції з/п отримали. У нас державний, з 06.05 не один платіж не провівся. Сумська область
Тетяна Ярославівна 10:37
Наші працівники не розуміють такого як казначейство не проплачує. Особливо коли одним установа дали аванс, а іншим- ні. Штурмують кадри і бухгалтерію і хочуть скаржитися в держпраці
Тетяна Ярославівна 10:38
Відповідальність за затримку (якщо будуть скарги і дійде до держпраці) як так розумію, що буде на держ.казначействі ?
EVGENIY 10:40
Тетяна Ярославівна, на казначействі не буде відповідальності
Оксанка 10:42
Сніжана, в нас місцевий бюджет, але проплати в казні застрягли з 4 травня. Сумська обл.
Оксанка 10:42
Війна, і нічого тут дивного
натли 10:43
і.на 10,30 дякую.я також не де не знайшла заборони,але краще перепитати.
просто таня 10:44
EVGENIY, на 10,40 а на кому буде відповідальність?бух свою роботу виконав.
Наталя т-ц 10:47
відповідальність на війні. покарання ніхто нести не буде. це форс-мажор. держпраці може перевірити тільки ваше внутрішнє нарахування ,терміни і т.і. а сприяти процесу виплати-це не їх справа. це вже держава.тут нічого не поробиш
Юлія 10:47
я взагалі не розумію, чому розпорядникам дали аванс, а ми отримувачі (соц. служба) ще тиждень назад зареєстрували аванс, територіальна громада скинула гроші, а казна не проводить
Оксанка 10:49
Юлія, а що Ви не розумієте, кошти зараз ідуть на війну, а ми чекаємо
Людмила 10:50
Юлія, в одержувачів всі видатки ідуть по одному КЕКВ, так як нам пояснили - вони не бачать де ЗП, а де інші. У нас теж ні аванс, ні відпускні, ні розрахункові - нічого не проплатилось...
Юлія 10:51
Дякую, але ж ми тоже люди і ходимо на роботу
Людмила 10:52
Юлія, сама не згідна з цим, але що робити , не знаю ...
Тетяна Ярославівна 10:53
Людмила, Оксанка, Юлія, Наталя т-ц, просто таня, Все зрозуміло, що затримки через війну. Але ж можна якось по- європейськи зробити нашим чиновникам такій ситуації- подати офіційне розяснення чи лист або розпорядження. А то просто слова
Тетяна Ярославівна 10:53
А працівники питають по сто разів на день кол и буде і чому досі нема
Людмила 10:54
Тетяна Ярославівна, повністю з вами згідна, хоча б якось нас попередити, ми все розуміємо, що війна... будемо чекати...
Марина 10:55
Людмила, да, КЕКВ 2610 не является защищенной статьей...
Оксанка 10:55
Тетяна Ярославівна, так, офіційних заяв нуль, тому що хочуть тримати марку, наче все нормально, все виплачується, але насправді зовсім інакша картинка вимальовується.
Ірина 10:55
EVGENIY, ТЕРМІНОВО зробіть пояснювальну статтю на сайті про ці затримки
Людмила 10:56
Марина, так, але як нам бути??? По цьому КЕКВ проплачується і ЗП!!! Як вони цього не розуміють??? Чи тільки роблять вигляд...
EVGENIY 10:57
Ірина, а що не зрозумілого с затримками?
Людмила 10:57
Ірина, підтримую вашу пропозицію .Вся Україна "на ушах"!!!! Зробіть людям офіційне пояснення !!!! Щоб бухгалтери не були винні в цьому!!!
Оксанка 10:58
А є якісь офіційні заяви від КМУ чи мінфіна, чи президента? Цікаво...
Людмила 10:59
Казначейство ж напевно ЗП аванс отримало, і ЗП отримає!!! А ми можемо й так перебитись, чи що???
Людмила 11:00
Оксанка, оце ж і просим офіційну заяву!!!!
EVGENIY 11:00
Людмила, не факт, вони в такій же черзі як і всі інші
Віра 11:00
ЛюдКа, Миколаїв. місцевий бюджет. 13.05. о 8.30 відправлені п/д на аванс. досі "очікує виконання".
Ірина 11:00
Але ж можна хоча би в соц. мережах дати якусь інформацію чому так.
EVGENIY 11:01
та яка офіційна заява? І так зрозуміло план надходженні не виконується, в країні війна і військовий стан в першу чергу платяться видатки на оборону, всі інші стоять в черзі
Ірина 11:01
Маю на увазі Мінфін, Держазначейство і інші інстанції .
Ірина 11:02
Могли б , наприклад, як соц страх- повідомляти про стан проплат щотижнево
Ірина 11:02
По регіонах
Svetl 11:03
Ірина, Ви мене, звичайно, вибачте, але цей "крик душі" їм і потрібно направляти (Мінфін, Держазначейство і інші інстанції )
Людмила 11:03
Ірина, дуже гарна пропозиція! І ми могли б хоч якось орієнтуватися!!!
Юлія 11:03
EVGENIY, вони розпорядники коштів, і отримали аванс
Оксанка 11:03
Ірина, я думаю, це неможливо) Але офіційні роз'яснення хотілося б побачити. То ж соцстрах уже свою інфографіку сам надає, у казначейства таких інфографік ніколи не було...)
Ірина 11:04
Svetl, все ок. Якщо забагато пишу- перепрошую.
Людмила 11:04
Оксанка, то хай зроблять! Таких проблем і не було!!!
Людмила 11:05
"Крик душі" на тел.044 281 49 16 - казначейства не можливо "вилити" , не дозвонишся...
Svetl 11:08
Ірина, я не про те писала, що Ви забагато пишете, а про те що тут НІХТО не зможе надати відповідь на ці запитання
EVGENIY 11:09
Ірина, ну тут згоден так, інформувати могли б, щоб люди не у бухгалтерів питали а десь дивились офііційно про термін затримки
Svetl 11:09
Людмила, А що дзвонити казначейству -їм дали кошти -вони провели платежі, а не дали то що вони можуть зробити
Юлія 11:09
на нас дали кошти, але отримувачам їх не рповели
Людмила 11:10
Юлія, у нас така ж ситуація... ОТГ профінансувала, кошти на рахунку, кожний день замовляємо, це якийсь жах...
Лілія 11:11
Ми -розпорядники (обласний бюджет), платіжні доручення на аванс по СДО скинули 16.05 (КЕКВ 2111, 2120) і не проплачують
Юлія 11:11
тільки як людям пояснити, і за що жити, і так зарплати мінімальні
Бух. 11:13
Добрий день, підскажіть, будь ласка, для розрахунку відпускнихтравень -31 день, чи без 1 травня-30 днів
проста таня 11:13
Юлія, а що ви можете пояснити,ви свою роботу виконали.так само і казна підпорядковується і виконує те що їм дозволено чи недозволено,їх вини тут також немає.можливо якась петиція допоможе.
Оксанка 11:14
Юлія, так і пояснюйте, що війна, що ви що могли зробили
Оксанка 11:14
Юлія, я так і говорю працівникам, сама ж така сама як і вони
Тетяна Ярославівна 11:16
Працівники не розуміють затримок тому, що в березні і травні їх не було. Кажуть: як так? Якби зразу були затримки і якісь відтермінування то може зараз би вже звикли і спокійно чекали
Тетяна Ярославівна 11:17
Вірніше- в березні, в квітні і вкінці лютого.
EVGENIY 11:18
Бух., 31
Бух. 11:19
EVGENIY, Спасибо!!!
проста таня 11:20
Тетяна Ярославівна,ви зробили все від вас залежне,а хто не розуміє хай телефонують на гарячі лінії усіх відомств.
Бух. 11:23
EVGENIY, а у квітні, теж не виключаємо з розрахунку Великдень, рахуємо всі 30 днів за квітень?
Яна 11:25
Здравствуйте. Подскажите пожалуйста оплачиваются ли больничные листы при простое и бесплатном отпуске.
ната 11:26
Яна, при простої оплачуються, при відпустці без збереження зарплати не оплачуються
Оксана 11:28
Яна, При простої не оплачується. Були сумніви, написали лист на ФСС. Воно відповіли -НІ!!!
Яна 11:31
Оксана, на какой закон ФСС ссылается?
EVGENIY 11:34
Бух.,
Марина 11:38
платіжки відправили ще 12.05,КЕКВ 2111 і 2120,оплати не має
Оксана 11:39
Яна, ст.25 Закону 1105. Наголошують що це не зп за трудову діяльнісь.
EVGENIY 11:46
поставьте вподобайку нашій сторінці , будь ласка
ната 11:48
Оксана, якщо простій не з вини працівника, то оплачується
проста таня 12:03
Оксана, Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування Стаття 25. Умови надання і тривалість виплати допомоги по вагітності та полога
ната 12:04
крім того стаття 23 чітко вказує підставиколи лікарняний не оплачується
GalinaS 12:22
В 2000 годы тоже были задержки, хотя войны не было.Этого следовало ожидать (война)
Вікторія 12:23
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, при розрахунку відпускних виключаємо дні простою і зарплату за ці дні?
Валя 12:29
Вікторія, не включаються ні сума, ні дні.
проста таня 12:35
ната, і там немає простою.
ната 12:42
проста таня, так так
Оксана 12:46
проста таня, Вибачаюсь, ст.22
Оксана 12:50
ната, У нас були сумніви з приводу нарахування лікарняних під час простою. Вирішили звернутись до соцстраху, вказали причину простою. відпрвідь було не нараховувати. цим і керу\мось(((
Оленка 12:52
Підскажіть будь ласка, якщо працівник ОМС добирає відпустку за минулий період чи може він отримати мат допомогу на оздоровлення до ції частини відпустки якщо вже в минулому році мат доп. брав? Чи потрібно буде надавати до наступної відпустки?
Танюша 12:56
Оленка, ми практикуємо так. Минулорічна без мат допомоги. Якщо цьогорічна то надаємо. Тоді і путанини не буде, і не буде заборгованостей.
марі 12:59
Оксана, це така позиція працівників Фонду, у Мінекономіки і Держпраці, судовою практикою визначено інше
новачок 13:00
чи можна посеред року перейти на обслуговування СДО ? І що для цього потрібно?Ми в казну носимо документи нарочно.
Ольга 13:00
Добрий день! Підкажіть хтось оплачував доставку підручників після початку війни? Бо це не проходить по постанові №590. В мене кредиторка.
новачок 13:03
Оксана, я вибачаюсь,а в звіті з ЄСВ додаток 1 як показувати простій,щоб соцстрах бачив ці суми які нараховані за простій?
Юлія 13:04
Оленка, а якщо він цьогорішньою не зможе скористуватися, а піде лише в невикорстану? То ви оставите його зовсім без матеріалки?
Юлія 13:07
Оленка, в жодних законодавчих актах не бачила заборон щодо такої виплати... і не написано до якої з основних відпусток "прикріплювати" таку виплату...
валя 13:08
може хтось підкаже,директор наполягає ,щоб бухгалтер пройшов курси підвищення кваліфікації онлайн безкоштовно,чи є такі і як зареєструватися?
Оленка 13:08
Танюша, у нас ситуація не типова у працівника залишилось 16 кд відпусткиза минулий період, але йому дозволяють взяти лише 10, але він хоче з виплатою мат доп. доки є така можливість
Оленка 13:11
Юлія, ото ж і я такого не зустрічала. А керівництво вирішило що треба так. Незнаю чим керуватися?
проста таня 13:12
Оксана,якщо почитати 22 и 23 статті то виникає питання,в 22 немає простою і в 23 також немає простою.
проста таня 13:14
новачок, звісно ж можна.зверніться в казну вам дадуть перелік доків ,які потрібно.і також обов"язково потрібно мати токени.
керр 13:15
проста таня, все вірно, "...статтею 23 Закону визначено вичерпний перелік підстав, при яких матеріальна допомога не призначається, і період простою підприємства не належить до такого переліку підстав". Фонд своє роз'яснення "витягнув" з нічого)
проста таня 13:16
Юлія, 2. Надання допомоги на оздоровлення один раз на рік — означає саме один раз на календарний рік. І не має значення, чи відпустка надається в поточному календарному році за минулий рік чи в поточному за поточний рік — «оздоровчі» прив’язують до поточного календарного року. І це виключає отримання такої допомоги двічі на рік.
проста таня 13:16
Юлія,
проста таня 13:19
керр, так.тим паче людина отримує дохід під час простою.
проста таня 13:19
Оленка, подивіться статтю.
GalinaS 13:36
проста таня, точно
Женя 13:49
ну що є якісь новини з казни по поводу зп ?
Людмила 13:50
Женя, тиша.... Нічого не платиться і на копійку...
Лариса 13:52
Лариса 13:52
Лариса 13:53
Хороші статті про платежі та казначейство
Олена 13:58
Хто є матеріально-відповідальною особою за активи на позабалансі?
Наталя 14:08
Олена, це визначає керівник
Олена 14:09
Наталя, чи може бути бухгалтер МВО?
Наталія 14:23
Добрий день, шановні колеги! Підкажіть, будь ласка, чи отримував хтось після 24 лютого журнал Бюджетна Бухгалтерія (друковану версію)?Чи у зв'язку із війною вони і не друкувались?
Світлана 14:26
Наталія, не було друкованих версій.
Ірина 14:28
Добрий день! Індексація в 2022 році входить до МЗП чи ні?
Оксанка 14:28
Ірина, так
Ірина 14:28
Оксанка, дякую
EVGENIY 14:31
Наталія, всім підписникам доступна електронна версія журналу
EVGENIY 14:32
Наталія, Бюджетна бухгалтерія розташована в Харкові в тому числі Друкарня Фактор-друк, в тому числі і я))
EVGENIY 14:35
і до речі всім підписникам ми відриваємо ПРО доступ тобто доступ до всіх без винятку журналів
Оксанка 14:39
EVGENIY, дякуємо!!!
Наталя 14:49
Олена, все залежить від того, що на забалансовому рахунку
Оксанка 14:53
Хто завтра у вишиванці йде на роботу?
Наталя 15:01
Оксанка, мабудь всі, якщо мають...
Юлія 15:03
я щороку одягаю в цей день
Наталія 15:06
EVGENIY, я питаю не для того, щоб Вам докорити, а щоб дізнатись чи то поштар не доніс (що буває регулярно), чи їх наспрвді немає. Дякую вам за роботу!
EVGENIY 15:06
Наталія,
Юрій 15:28
Доброго дня. КП перейшло з платника ПДВ на спрощену систему оподаткування (єдиний податок 2%). Питання - даному КП виставляти акти за послуги по тарифу БЕЗ ПДВ (тариф затверджений рішенням сесії з ПДВ)?
ЦНСП 16:18
Оленка, матеріальну допомогу на оздоровлення можна виплачувати навіть до одного дня відпустки, головне - ОДИН РАЗ У РОЦІ
Марина 16:21
ЦНСП, правильно
748 16:26
Підскажіть проводки для відображеня допомоги на поховання за рах ФСС
АнДрій 16:36
ЦНСП, Матер допомога на оздоровлення надається до частини відпустки тривалістю НЕ МЕНШЕ 14 днів.
Марина 16:45
АнДрій, нет, к любой
Світлана 16:55
Марина, да, вірно, до будь-якої частини відпустки.