Архів чату за 18.10.2022

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1398 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Гуля 08:09
Добрий ранок!

Катя 08:16
Добрий ранок!!!Чи можна давати премії до свята (соц працівника)

Любов 08:37
Катя, якщо фонд дозволяє, то чому ні? Ми плануємо дати

Оксанка 08:42
Доброго ранку) А в нас про премії при війні тільки мрії...

EVGENIY 08:47
Доброго ранку, гарного всім дня :)

Любов 08:49
Колеги, плануючи ЗП 2023 року закладаємо індексацію? І як її розрахувати?

ЛюдКа 08:50
Всім привіт!!!!Мирного дня!!!

EVGENIY 09:00
Любов, по перше в ЗУ про держбюджет призупиняються дію ЗУ про індексацію, по друге ніколи не існувало механізма офіційного планування індексації

Любов 09:07
EVGENIY, дякую

EVGENIY 09:09
Любов, призупиняють на 2023 рік забув вказати

EVGENIY 09:09
Любов, і це поки що проект тому це не точно

Марина 09:15
Всим привіт!

Марина 09:15
Жахливий ранок......

EVGENIY 09:19
Марина, та кожен такий :(

Інна 09:37
Добрий ранок, Є-дата в когось працює?

Марина 09:40
EVGENIY, світло дали, води немає....

ФСН 09:51
ВІТАННЯ ВСІМ!!!

Оксана 10:07
Підскажіть будь ласка таке питання: На підприємстві 10 жовтня оголошено простій підприємства з 8.00 по 12.00- 4 години, а з 13.00 по 17.00 підприємство працювало відпрацьовано 4 години. Тобто в 1 день у нас є і простій і зарплата. Як бути в наступному місяці при розрахунку відпустки. як врахувати цей день згідно порядку 100? Дякую.

віка 10:12
доброго дня. прошу допомоги в такому питанні: працівник сумісник прийнятий 01.09 захворів 27.09 зарплата виплачена 27.09 за весь місяць в повному обсязі. яку суму брати для розрахунку лікарняного?

EVGENIY 10:12
Оксана, ви бюджетна установа? Цікаво ви вигадали і простій і робота, чим це відрізняється від скороченого дня? У вас мені здається не простій

EVGENIY 10:13
віка, https://buhgalter.com.ua/articles/trudo ... karnyaniy/

EVGENIY 10:14
віка, зарплату треба перерахувати вірно і відняти дні після 27.09 і от вже від нормальної зарплати рахувати

віка 10:16
EVGENIY, дякую. так і зробила а зараз засумнівалася.

Л.В. 10:31
Доброго дня ! А у мене вперше : відпустка без збереження, а людина на МЗП. ЄСВ не дораховуємо до 1474 грн ?

Інна 10:33
Доброго дня , підкажіть як правильно відобразити мобілізованого в дод.1 ЄСВ з серпня місяця . Якщо я покажу 0,00грн за кодом 1 , 31день відпрацьовано , чи при перевірці пенсійним мені не прийде потім не сплата ЄСВ. чи як вони мені присилають листи що в такомуто місяці за працівниками не дотримано мінімальні гарантії.

Оксана 10:40
EVGENIY, ні не бюджетна. все одно як б ви враховували цей день?

EVGENIY 10:42
Оксана, це сайт для бюджетних установ, вам краще питати на сайті бухгалтер911

EVGENIY 10:44
Інна, в додатках Д1 за серпень і вересень формуємо по 1 рядку без зарплатних нарахувань, але з відображенням у графі 14 кількості днів перебування у трудових відносинах у кожному з місяців. При цьому в графі 08 (КЗО) зазначаємо «1».

EVGENIY 10:45
Інна, https://i.factor.ua/ukr/journals/ot/202 ... 22403.html з цієї статті

Інна 10:51
EVGENIY, Дякую , я просто переживаю чи будуть якісь наслідки.

Оксана 10:53
Добрий день! Підкажіть які проведення, благодійна допомога 760грн. послуги по ремонту музичного інструменту YAMAHA, ми інститут. Дякую

EVGENIY 10:58
Оксана, 2313 7511 надходження (по довідці в натформі), 6211 2313 видати теж по довідці, 8013 6211 отримано послуги

Оксана 11:18
EVGENIY, дякую

ФСН 11:36
Л.В., 10:31 Якщо є відпрацьовані дні, то ЄСВ дотягуємо до мінвнеску.

Марія 11:42
Чи можна надати відпустку працівнику за минулий рік 15 к.днів ,ящо за цей рік працівник використава 20 к.днів?

БОГДАНА 11:51
Марія, звичайно

БОГДАНА 11:57
Марія, Загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток за один робочий рік не може перевищувати 59 календарних днів, а на підземних гірничих роботах — 69 календарних днів (ч. 3 ст. 10 Закону про відпустки). Якщо надаєте щорічні відпустки за минулі роки, обмеження у 59 днів не діє.

ФСН 12:00
БОГДАНА, Марія, за минулий рік надається на розсуд керівника. Якщо критична інфраструктура, то зараз нема коли відпочивати.

Валентина 12:19
З 1 жовтня підвищуємо посадові оклади працівників по ЄТС? Дякую.

ФСН 12:31
Валентина, ні.

Катя 12:37
Допоможіть, У мене працюють 4 кочегари 12 - 4 - 8 год. У кожного тоді виходить різна кількість годин за місяць... Тоді я оклад і всі виплати ділю: норму годин на фактичну кіл-ть годин яку вони відпрацювали, і в кожного буде різна з/ п?

Альбина 12:40
EVGENIY, підкажіть будь-ласка виплати громадянам по програмі Прихисток відображають у звіті 4-ДФ, і за яким кодом доходів.

керр 12:42
Катя, наймали без застережень до робочого часу на "ставку", а по факту "ставки" не буде) може все ж подумати про підсумований робочий час, робота відбувається по факту за графіками змінності

Катя 12:51
керр, дякую...вони у нас сезонні, і зажди так працювали..,Але я тільки починаю їх рахувати, і хочу це все зрозуміти... Табель складений по графікам змін... Що саме потрібно для підсумованого робочого часу? Якийсь наказ?

Аніта 12:55
Підкажіть будь ласка, чи дозволяється зараз передплата по капітальним видаткам закупка генератора та в якому розмірі?

керр 13:13
Катя, режим підсумованого має бути визначено наказом, і має бути графік змінності на увесь період опалювання, з розрахунку змін з враховуванням балансу робочого часу необхідного для обслуговування і баланс роб часу кожного працівника. почитайте наказ Мінпраці від 19.04.2006 № 138, або просто "підтягувати" години

цнсп 13:19
Інна, ми поставили код 47 кількість днів у трудових відносинах по кількості календ.днів відпов.місяця а заробіток 0,00. По коду видно що працівник мобілізований

Іріна 13:31
Добрий день, допоможіть розібратися! Працівник подав іск до суду щодо невиплати йому премії. Аргументи в суді директора, що не було підстав виплачувати премію не пройшли. Суд присудив виплатити премію, тому що була економія фонду оплати праці. Хіба можна безпідставно виплачувати премію тільки тому, що є економія ФОП?.

керр 13:44
Іріна, наявність економії не є самостійною підставою, за наявності якої має здійснюватись така виплата, як правило, умови такої виплати передбачають інші критерії щоб її здійснювати...

Іріна 13:47
керр, я в шоці від такого рішення суду!!!

ФСН 13:56
Іріна, читайте ваші - колективни й договір та положення про преміювання

Іріна 13:57
ФСН, я сама писала це Положення! І колективний договір. І я не знаю за що платити премію???!!!

Іріна 13:58
ФСН, факт наявності економії ФОП не є підставою для виплати премії.

ФСН 14:04
Іріна, МИ не бачимо Вашого Положення та колдоговору. Які між цими документами суперечності, ми теж не знаємо. ПЕРЕЧИТУЙТЕ ті пункти і п.п., на які звертає увагу/на які посилався суд/ у своєму рішенні.

керр 14:05
Іріна, взагалі суд не може перебирати на себе функцію призначення та нарахування премії замість органу, на якого покладені такі повноваження...

Іріна 14:06
керр, вот і я так думаю. Керівник установи вірішує кому, за що і скільки давати премію.

Іріна 14:07
керр, такі в нас "суди"...

123 14:40
подала звіт ЄСВ. Прийнятий. Але попередження про спецстаж. Вирішила одразу виправити. Подавати ще раз звітний з виправленнями чи звітний новий?

олена 14:56
Як можна провести оплату по 590 постанові за виготовлення технічної документації Будинок культури

Вікторія 15:23
Іріна, а можете дати номер рішення? щоб переглянути доводити суду

Мальвіна 15:41
Підкажіть, як бути, у вересні працівник був у відпустці і за жовтень йому нараховано 1005 грн, як бути з пдфо?

EVGENIY 15:45
Мальвіна, в якому смислі як бути?

Вікторія 15:49
Мальвіна, якщо це стосується податкової соціальної пільги, то вам потрібно всю суму місяця брати до розрахунку. Відпускні + зарплата, а потім уже порівнювати

Вікторія 15:50
Мальвіна, і то тільки якщо у вас є його заява на ПСП

Мальвіна 16:04
Вікторія, дякую

Мальвіна 16:07
Вікторія, скажіть, а якщо у працівника дітей не має, то псп на нього не поширюється?

Вікторія 16:22
Мальвіна, псп у розмірі 1240,5 грн. надається будь-якій працюючій особі, якщо її дохід не перевищує 3470 грн. Якщо є діти, то там вже іде мова про підвищену ПСП, залежно від пільги

Вікторія 16:26
Але я для себе вибрала таку позицію, є заява - є пільга, немає заяви - немає пільги.

Мальвіна 16:34
Вікторія, велике дякую, тепер все ясно)

EVGENIY 17:13
Вікторія, для держслужбовців заява не потрібна, для всіх інших потрібна!

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”