Архів чату за 16.09.2025 Вт (61)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 152 рази
Подякували: 1404 рази
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

ГАЛЯ :08:32
ЧИ працює СДО

EVGENIY :08:37
Доброго ранку всім гарного дня

Олександр :08:52
ГАЛЯ, доброго ранку! Черкаси - СДО працює.

Людмила :09:11
Доброго ранку всім.ГШарного дня! Підкажіть,будь ласка,вихователь в школі проходила атестацію в 2011 році.1 категорія.При тарифікації 2025 протарифікована за категорією спеціаліст. Вимагає протарифікувати її за 1 категорією. На якій підставі я можу це зробити. Хто повинен дати розпорядчий документ?

керр :09:31
Людмила, чому ж керівник проігнорував атестацію, мабуть, щось мало обґрунтувань...)

Лариса :09:46
Доброго ранку! Підскажіть за якою програмою та КЕКВ провести видатки" Організація та фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів за участю військовослужбовців та ветеранів війни, в тому числі з метою вшанування пам’яті загиблих (померлих) Захисників та Захисниць" ?

Людмила :09:46
керр. ЇЇ було включено в тарифікаційний список як вихователя. Звіривши атестаційні листи,виявили що атестація як вихователя була в 2011 році. Тому протарифікували її як спеціаліста.(Як вчитель вона проатестована на вищу категорію. І там все вірно).

Людмила :09:48
Час від чамсу вона працювала яек вихователь. Наприклад в 2023 протарифікована як спеціаліст. А зараз виставляє претензії

Бухгалтер :09:50
Добрий день!Підкажіть, може в когось була така ситуація, в кошторисі по поточному ремонту зазначено встановлення лічильника на воду, як поставити на облік такий лічильник?

Галина :09:50
Якщо в ЗДО така ситуація. Працівниця захворіла, пішла на лікарняне, і тільки зранку повідомила. Оперативно (в цей же ранок) призначаємо (приймаємо) на час її відсутності по тимчасовому сумісництву іншу працівницю. А як бути з повідомленням ДПІ про прийняття? Адже не встигається його подати до початку роботи?

керр :09:53
Галина, не встигли той не встигли "до моменту" допуску, головне що подали) ...

керр :09:56
Людмила, і все ж не зрозуміло чому ігнор... як таке співвідноситься з умовами п.14 Порядку 805, потрібно шукати обґрунтування з посиланням саме на Порядок, і за наявності підстав "заспокоїти" працівницю)

Галина :10:39
керр, а якщо та тимчасова заміна (внутрішнє сумісництво) буде всього кілька днів ? все рвіно треба подавати в ДПІ ?

Міла :10:54
Підкажіть, будь ласка, звільняється гол.бух у школі. Чи можна призначити в.о. гол.бух.на бухгалтера котрий працює на 1,5 ставки. І як правильно оплачувати ?

EVGENIY :10:56
всі дивляться вебінар

Людмила :11:07
Я не змогла зареєструватися на вебінар. немає посилання щоб зайти?

татка :11:08
доброго дня, яка вартість доступу до едектроного журналу буде у 2026р. плануємо видатки)

EVGENIY :11:15
татка, зверху на сайті є кнопки Зв'язатися з нами, або зателефонуйте або напишіть туди

татка :11:17
дякую

Людмила :11:26
дякую

Людмила :12:22
добрий день. при присвоєнні рангу посадовій особі місцевого самоврядування, сума при оплаті праці за ранг як змінюється?

Людмила :12:22
тобто, людина пропрацювала 2 роки, ранг міняється. оплата за ранг у неї була 200 грн а зараз скільки буде

керр :12:25
Людмила, черговий - 250

людмила :12:26
зрозуміла, дякую

Олена :12:58
Добрий день. Розрахунок кількості штатних одиниць (музичного керівника, інструктора з фізкультури, керівника гуртка,) на групу, режим якої становить 4 години на день, згідно наказу МОН №844 від 12.06.2025; нормативна база та пояснення щодо розрахунку. Дякую.

Ilgo :13:10
доброго дня. я новичок у бюджетній сфері діяльності, потрібна допомога. отримали товар бойлер, оприбуткували на рах. 1312/1. у вересні 2025 року встановлюють, які проводки? акт ввода в експлуатацію робимо? дякую.

Світлана :13:13
Ilgo, тоді Вам сюди https://buhgalter.com.ua/dovidnik/bloki ... h-zasobiv/

4321 :13:29
якщо звільнився у серпні, а у вересні зробили перерахунок і донарахували за серпень ЄСВ нараховується?

Тетяна :13:42
Проконсультуйте, будь ласка.Працівник в 2022 році виїжджав за кордон і оформляла відпустку без збереження на 89 календарних днів а в вересні 2025 року знов виїзджає за кордон чи можна знов надати відпустку без збереження і на який термін

EVGENIY :13:48
4321, а звіт подали за серпень?

EVGENIY :13:49
4321, я особисто переконаний що якщо звіт не подали ти повинні в звіті показати так як правильно з урахуванням перерахунку навіть якщо ви його зробили в вересні, але зі мною не всі погодяться

4321 :14:02
вже подали...це ситуація з перерахунку всім, не за нашою виною

EVGENIY :14:17
4321, пишуть в роз'ясненнях що після звільнення не нараховують, але я переконаний що це неадекватні роз'яснення, випадки різні і всіх під одно не можна

Світлана :14:26
4321, подайте звітний новий, включіть цього працівника.

Анна :14:35
Добрий день. Підкажіть така ситуація, можливо у когось так було. Після списання мнма рядок 1420 балансу не дорівнює рядку 2390 звіту про фінансові результати, на суму списання у звіті 2дс дефіцит збільшився.

EVGENIY :14:38
Анна, а з якого перепугу вони повинні дорівнюватись? Баланс це баланс а 2дс це 2дс це дві різні форми і ніяк не пов'язані

EVGENIY :14:42
Резюмуємо: відповідності між показниками фінансового результату на кінець року, відображеного у ряд. 1420 «Фінансовий результат» (гр. 4 ф. № 1-дс), та сумою дефіциту/профіциту, зазначеною у ряд. 2390 «Профіцит/дефіцит за звітний період» ф. № 2-дс, бути не може

EVGENIY :14:43
Анна, от скажіть чесно ну звідки ви це берете???

керр :14:43
Тетяна, можна, читайте ст.26 ЗУ "Про відпустки", обмежується тривалістю ВС

EVGENIY :14:43
Анна, https://buhgalter.com.ua/articles/zvitn ... iti-f-2-ds

Анна :15:07
EVGENIY, Дякую за роз'яснення! Беру з результату діяльності попередноього головного бухгалтера, а я новачок, тільки вчусь.

EVGENIY :15:08
Анна, ну те що ви на правильному сайті вже добре ))

4321 :15:23
EVGENIY, ШІ відповів що нараховується ЄСВ, т.я. перерахунок за відпрацьований час...

EVGENIY :15:32
4321, о я не один такий )))

4321 :15:42
EVGENIY, 😊

Лана :15:49
Добрий день! Хтось може підказати, які робити проводки при відшкодуванні центром зайнятості витрат на придбання основних засобів для облаштування робочого місця інвалідів згідно Постанови №893 від 22.08,23р.?

EVGENIY :15:51
Лана, треба писати листа в МФУ

EVGENIY :15:55
Лана, мені здається що такі ОЗ треба вважати безкоштовно отриманими, і по обліку виходячи з цього теж проводити, але як правильно мені на даний час теж не відомо, було б цікаво почитати роздуми в мінфіні на цю тему

Лана :15:56
EVGENIY, дякую за відповідь.

EVGENIY :15:57
Лана, може ще і довідку в натуральній формі треба робити

Лана :16:02
EVGENIY, ми з казначейством теж так думаємо...

EVGENIY :16:10
Лана, о , вам пощастило з казначейством

Олена :16:15
Як отримати сертифікат після сьогоднішнього вебінару?

EVGENIY :16:17
Олена, 😦

EVGENIY :16:17
Олена, на скільки мені відомо сертифікат дають коли пройдете КУРС навчання, а не послухаєте вебінар )))

Олена :16:19
https://buhgalter.com.ua/news/other/zap ... o-shvidko/

Олена :16:19
Тут прочитала що кожний учасник отримає сертифікат про навчання. Може щось не зрозуміла

EVGENIY :16:19
Олена,academy@factor.ua туди напишіть

EVGENIY :16:20
Олена, мабуть вишлють на пошту пізніше

Олена :16:20
EVGENIY, дякую

EVGENIY :16:20
Олена, це може я недочитав

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”