Доброго ранку, всім гарного дня
* :08:53
і Вам
Іра :09:22
Добрий ранок! Колеги, треба ваша думка. Обласна військова адміністрація передає пальне селищній військовій адмін., а потім селищна війс. адм. передає селищній раді. То селищна військова адм. ставить нат.надх. на доходи, а селищна рада приймає як внутрівідомча передача. Правильно думаю?
EVGENIY :09:30
Іра, на скільки я пам'ятаю то військові адміністрації це установи які фінансуються з державного бюджету, а селищна рада це місяцевий бюджет
EVGENIY :09:30
хоча можу помилятись але мені саме так здається
EVGENIY :09:31
тому саме для ради це буде натуральна форми а для всіх адміністрації це внутрівідомча передача а в останній так взагалі це вибуття (списання)
Ольгп :09:33
Доброго ранку. Постанову 1409 не прийняли на 2026 рік. Можна зарплату за січень нарахувати в лютому і звіт ЄСВ здати як за січень? І як провести аванс січневий?
Іра :09:39
EVGENIY, обласна і селищна військова адміністрація різні бюджети, а селищна військова адміністрація і селищна рада фінансується з одного місцевого бюджету
EVGENIY :09:45
Іра, ну виходить то ось там де буде перехід з бюджету в бюджет то там буде у одних списання а у інших натуральні надходження
Іра :09:53
EVGENIY, дякую за відповідь
Олена :09:55
В надавача соц.послуг працює практичний психолог. Його оклад підвищили на 2,5. Також він має право на підвищення окладу 40%. Це підвищення нараховувати на оклад по ЄТС чи на підвищений з урахуванням 2,5?
Тетяна :10:07
Доброгодня. Підкажіть будь ласка у якому додатку заяви розрахунок ПФУ відобразити лікарняний лист по вагітності і пологах з відміткою закордон?
Іринка :10:12
Добрий день. Підкажіть. В бюджетній установі на сьогоднійшній день є тільки легкові автомобілі. Водій має класність 1 (відкриті всі 4 категорії, великий стаж роботи). Чи можемо ми платити за класність?
EVGENIY :10:27
Олена, в останніх оновленнях є листи по цьому питанню і в стрічці новин є про це
Олена :10:35
Іринка, так встановити розпорядженням клас
Ксю :10:37
EVGENIY, Олена, теж хвилює це питання. А можна посилання, бо саме на це питання я нажаль роз'яснення не знайшла) Буду вдячна.
EVGENIY :10:38
Олена, Ксю,
Ксю :10:45
EVGENIY, Олена, дякую) Ми практичному психологу підвищили на 2.5. А тепер виникає питання він має право на підвищення окладу на 40% чи ні?
Олена :10:48
EVGENIY, підкажіть кредиторська заборгованість по зарплаті в гол.книзі відображається?
EVGENIY :10:49
Олена, ну звичайно ж
Олена :10:54
EVGENIY, з 5 М/о?
EVGENIY :10:56
Олена, в мо 5 не має кредиторки, там тільки нарахована зарплата
EVGENIY :10:59
Олена, коли ви поставити а гловну з 2 мо перерахування зарплати 6511 2313, а з 5 мо нараховану 8011 6511 то сальдо по 6511 і покаже вашу кредиторку або дебіторку, але тут треба урахувати що треба згортати по людям, і рахунок не просто так згортається, якщо Петрову переплатили 10 грн а Іванову недоплатили 10 грн, то це і дебіторка і кредиторка
Олена :10:59
EVGENIY, дякую за допомогу
Інна :11:26
Доброго дня. Колеги підкажіть, хто у 2025 або 2026 роках платив через Казну за марки та конверти по передплаті у Укрпошти. МОЖНА підказку,
EVGENIY :11:47
Інна, так питайте що підказати, може хтось платив в 2023 так само яка взагалі різниця, просто питання поставте
Інна :12:00
Питання як було прописано передплатау договорі по Постанові 1070
Інна :12:01
EVGENIY, Дя кую
Тетяна :12:09
Доброгодня. Підкажіть будь ласка у якому додатку заяви розрахунок ПФУ відобразити лікарняний лист по вагітності і пологах з відміткою закордон?
Галина :12:12
Тетяна, він точно не випадково з цією поміткою? бо закордонний лікарняний має бути й виписаний закордонним закладом (з офіційним перекладом). М просто тільки намучились з цією відміткою. Людині комісією виписували паперовий лікарняний, бо не могли в базі її зняти
марія :12:21
Добрий день підлкажіть будь ласка при селищній раді створено КП "Центр соціальних служб" в особі одного директора (штатний розпис),чи потрібно підвищувати посадовий оклад директору згідно постанови ,тарифний розряд директора центру 14.Дякую
натли :12:29
якоі постанови?
марія :12:31
постанова №1750 від 26.12.2025р
Олена :12:41
марія, якщо ваша установа внесена у реєстрнадавачів соціальних послуг, то треба підвищувати.
марія :12:46
У виписці написано "Надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання"
Олена :12:54
марія, це не у виписці повинно бути написано, а видана довідка з реєстру надавачів соц.послуг. Для цього треба подати заяву про внесення до реєстру в цнап
марія :13:14
Олена ,гарно дякую.
Оксанка :13:17
Підвищення окладів на 15% та на 20% соціальним робітникам рахувати вже з підвищеного окладу на 2,5?
Оксанка :13:20
і все ж, що робити з цими окладами? Якщо я виплачу по підвищених - це "з'їсть" 2-х місячний фонд з/п... Хто що взагалі робить у соц.сфері? Тобто коштів фактично є тільки на півроку. Коли додадуть чи не додадуть нестачу взагалі невідомо.
User :13:22
Інна, купували за типовим договором Укрпошти, нічого не змінювали
Наталя т-ц :13:25
Оксанка, так,з підвищеного
Оксанка :13:26
Наталя т-ц, дякую
Наталя т-ц :13:26
Оксанка, перекидайте з останніх місяців на початок року,а потім буде видно,повинні ж кошти знайти
Наталія :13:27
Доброго дня. Не можу подати заяву-розрахунок в ПФ. У вас сайт працює колеги?
Оксанка :13:28
Наталя т-ц, дякую
Наталя т-ц :13:28
я тут чула,що хтось і кредиторку по зарплаті собі зробив,бо коштів не вистачало. але ж це взагалі ппц
Оксанка :13:31
Наталя т-ц, та кредиторка мене зовсім не влаштовує, враховуючи що я в омс з посад.окладом 7500, веду 2 установи і нараховувати такі оклади людям в яких набагато менше відповідальності та ще й потім від повідати за кредиторку та невиплату зарплат.
Оксанка :13:35
і що цікаво, то керівники бачать проблему тільки у невиконанні постанови 1750, а не в кредиторській заборгованості та штрафах, якщо буде затримка в виплаті з/п. розуміють цю ситуацію тільки головбухи. Що краще пізніше доплатити з наявного фонду, аніж залізти в заборгованість.
Оксанка :13:36
Наталя т-ц, я вже й чула, що скорочення проводять
Інна :13:41
User, Дякую. Але в нас вже так не вийде.
Наталя т-ц :13:48
марія,
Оксанка :13:54
Наталя т-ц, а що робити з тарифом на платні соц.послуги, перераховувати з врахуванням 2,5 теж? це ж які кошти треба буде платити пенсіонерам...
Марія :14:00
А так створили комунальну установу в особі директора і все на цьому ,ніякі фактичні послуги не надаються ,а забула ще опалювачі сезонні 3 одиниці (на період опалювального сезону)
Альона :14:03
Добрий день колеги! Є-звітність працює у вас?
М. :14:04
Є-звітність не працює.
цнсп :14:27
Олена, на підставі якого документа даєте психологу 40%?
цнсп :14:31
Наталя т-ц, щоб перекидати треба мати чим балансувати
Оксанка :14:38
цнсп, погоджуюсь.