Архів чату за 16.06.2026 Вт (58)

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
Відповісти
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 155 разів
Подякували: 1421 раз
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

EVGENIY :08:24
Доброго ранку, всім гарного дня

Аліна :08:26
Доброго ранку ,підкажіть який порядок щодо майна яке знищене? перенести в балансі на рахунки знищеного і звідти списувати? потім обліковувати на 075?

Аліна :08:26
на позабаланс

EVGENIY :08:27
Аліна, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... yadok-diy/

EVGENIY :08:28
Аліна, https://buhgalter.com.ua/articles/buhga ... i-spisati/

EVGENIY :08:28
ще є купа статей на сайті на цю тему, в пошуку пишете ЗНИЩЕНЕ

Наталія :08:59
Доброго ранку. допоможіть розібратися: 1.07.26. закінчується контракт у директора школи, у відпустку він їде з 22.06.26, чи маю я право дати йому відпускні та оздоровчі, а якщо з ним не буде подовжено контракту? то видати розрахункові? взагалі як тут бути. Дякую.

Оксанка :09:24
Наталія, хто йому підписує вище розпорядження чи наказ про відпустку, той відповідає, ви тільки виконавець. Якщо все дозволено, то ви маєте виплатити. Законодавство не забороняє платити мат.допомогу на оздоровлення перед звільненням, якщо працівник бере щорічну відпустку.

Людмила :09:36
Доброго ранку))) Підкажіть, будь ласка, хто з навчальних закладів, завідуючому відділенням надавати відпустку 42 дні?

керр :10:02
Людмила, якого закладу передвищої, вищої та післядипломної освіти?)

Тетяна :10:21
Підкажить як розрахувати лікарняний, працівник до лютого був сумісником. а в лютому перешов на потійне місце роботи. У червні захворів ( 5 днів за рахунок підприємства, 5 - пенсійний). Довідку за сумісництво не надав.

керр :10:22
Тетяна, перешов на потійне місце роботи, як це оформлено, через звільнення ?

Наталія :10:24
В тому і річь, що наказу немає. не дають, чекають, а діректор заяву написав і каже що ми повинні виплатити. не можу знайти де почитати.

Людмила :10:24
керр, фахової передвищоі

керр :10:26
Наталія, з урахуванням уже відміченого, не має наказу не має оплати...) але ж наказ має бути

Тетяна :10:28
керр, так, за сумісництвом звільнення, а потім прийняття

керр :10:29
Людмила, у розділі IV. Додатку до Порядку 346 мова про 42

керр :10:29
Тетяна, 26. Якщо застрахована особа перебувала у трудових відносинах менше 12 кален місяців за останнім основним місцем роботи, розрахунковий період визначається за фактично відпрацьовані календарні місяці (з першого до першого числа)

Олена :10:36
Вітаю, відомість до тцк по транспорту, хтось вже робив? де взяти бланк?

EVGENIY :10:40
Олена, https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/tex ... 33n214.doc

Людмила :10:40
керр, дякую

Наталія :10:41
відділ кадрів чекає: буде подовження -буде відпустка, а не буде - будуть розрахункові. Але ж він втрачає оздоровчі, і якщо не буде подовження - буде прийняття на посаду вчителя 01.07.26 то він не буде у відпусці взагалі?

керр :10:46
Наталія, трохи кадри не праві... щодо другого сценарію, є ж правило -"... у перший та наступні роки надається у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу." тільки оплата відпустки буде істотно меншою...)

РУСЛАНА :10:55
доброго дня!Підкажіть будь ласка, щоб виправити самостійно виявлену помилку , у Д1 поточного звіту по ЄСВ за травень( За січень 2026 року помилково сформувало донарахування ЄСВ до мін.зп,) проставляється рядок з кодом 2 і 3? чи тільки 3?

Оксанка :11:40
РУСЛАНА, тільки 3

Оксанка :11:42
РУСЛАНА, і вказуйте в рядку місяць -січень, коли було допущено помилку.

Юля :11:55
Чи утриувати виконавчий лист з оздоровичх ?

Normal :12:14
Підкажіть, працівниця ніде не працювала, витягнули з пенс фонду дані про труд. та страх. стаж там показує що загальний страховий стаж 3 роки ....його включати для розрахунку лікарняного?

Галина :12:23
Наталія, якщо контракт до 01.07, то може брати відпустку з 22.06 по 2026 рік з матеріалкою. Не знаю чк там у вас, у нас підписують новий контракт. Тобто звільняють і приймають на роботу заново. Отже йому інші дні відпустки мають віддати компенсацією. Тим більше у вас же відомо що відбувається. Ви відбувався новий конкурс на посаду, що там сесія.

Галина :12:24
Наталія, у нас колись директора сесією затвердити 1,5 роки не могли. весь цей час він був в.о.

керр :12:35
Normal, Ви ж бачите хто джерело доходу і за який період. 3 2016 період виплати при народженні зараховують, якщо соцзах сплатив внесок...

Normal :12:43
керр, не бачу хто джерело доходу , з пфу витягував вже там нічого

Normal :12:44
стаж з 2020 року тіки

Normal :12:45
01.01.2016 період догляду за дитиною враховується до стажу, якщо жінка офіційно перебувала на обліку в органах соцзахисту як така, що отримує відповідну державну допомогу (кошти надходили на її рахунок).

Normal :12:45
напевно це

РУСЛАНА :12:51
Оксанка, дякую,я так пробувала,але я коли завантажую в кабінеті платників податку мені вибиває помилку

Ната :13:07
Добрий день. Підкажіть. Треба розрахувати працівника при звільненні, він за кордоном. Картки не має. Є родич, який має генеральну довіреність. Але казначейство не дозволяє виплатити зарплату на його реквізити. Що робити в такому вирадку? Тільки депонувати? Чи є ще вихід?

ЦНСП :13:11
Ната, чи може родич, який має генеральну довіреність, отримати з/п працівника порадбтесь з юристом, а казна не бачить ПІБ працівників, у плат.інстр.ви пишете: "заробітна плата .... для зарахування на рахунки працівників"

ЦНСП :13:13
Ната, все таки вважаю що може, але у довіреності повинен бути прописаний конкретно такий пункт

керр :13:15
Normal, напевно

Людмила :13:15
EVGENIY, добрий день! Завантажила форми інвентаризації з сайту. Хотіла зняти захист з листа, щоб відредагувати, але просить пароль. Що робити?

EVGENIY :13:31
Людмила, а що там коригувати? там максимально все зроблено щоб не коригувати нічого

EVGENIY :13:32
Людмила, ось мій емейл можете написати що там коригувати і навщо budgetglavred@gmail.com

EVGENIY :13:52
останній раз коли в мене просили пароль то був замаскований Тарас з сайту семінар ком який потім трошки переробив мій файл і видав його за свій, експерт блін

Галина :13:54
Що змінила Держспецзв’язку в забороненому ПЗ ?

Галина :13:55
Щось конкретно відомо про УБС (Парус) "українська бухгалтерська система " ?

EVGENIY :13:55
Галина, додала антивіруси

EVGENIY :13:55
Галина, конкретно відомо що це Парус ))) цього достатньо

Галина :13:59
EVGENIY, а чому Держспецзв’язку мовчить щод о неї

EVGENIY :14:00
Галина, я ж не знаю, ще розбираються мабуть

EVGENIY :14:01
Галина, 1с теж вже давно не УА Бюджет і до сих пір не додали КБС та і цього вже не має здається, перефарбовуються раніше ніж їх додають

Ната :14:13
ЦНСП, казна каже, що ім заборонено платити на ІВАN фіз особи.

Оксанка :15:00
РУСЛАНА, подайте уточнюючий за січень з ознакою 3, спробуйте ще так.

ЦНСП :16:00
Ната, ви перераховуєте кошти на ІВАN банку, а не фізособи, просто код Єдрпоу не банку (8 цифр, і ІПН 10 цифр), або на банк загальна сума, а далі список

Оксана :16:18
Доброго дня! Допоможіть розібратись чи правомірно Казначейству після перевірки призначення платежу в СДО і побачивши помилку в тексті відхіляти платіжку тількі після наданого листа с указанням технічної помилки розпорядником коштів?

EVGENIY :16:39
Оксана, це спірне питання, але із досвіду кажу ви нічого не докажете

Олена :16:41
Оксана, якщо казначей вимагає, то складно буде сказати, що він не правий

Наталія :17:05
дякую

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”