Ну а поки що раджу почитати ось цю статтю
особое внимание уделите последней строке второй таблицы, там заключён ответ на ваш вопрос
,ivalki писав:З вище вказаного я зробила висновок, якщо в звіті з ЄСВ (табл.6) всі суми розподіляються помісячно, тому і в л/лист треба розподіляти помісячно
Я вам не давал ответ, а лишь процитировал письмо на которое дал ссылку! В письме речь идёт о суммах доначислений в случае ошибки, т.е. к примеру в мае вы заметили что в апреле не правильно посчитали к примеру надбавку и в мае за апрель доначисляете, так вот такая сумма будет относится к доходам мая в расчётах больничных!!ivalki писав:але з Вашою відповіддю це не збігається. Чи вірно я аналізую???
Что ж вы читаете Б но не читаете АInna9403 писав:Отже, до розрахункового періоду при обчисленні середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах включаються всі виплати, з яких сплачено страхові внески, в тому місяці, в якому їх було нараховано (з першого до першого числа).
Подробиці:
Ну, и как теперь будем считать? еще больше запутали
Постановление - расчет выплат исходя из средней зарплаты (отпуска, командировки, военсборы)sambazo писав:Да все верно, раньше не корректировали. Читала как раз постановлени №100 и засомневалась, решила уточнить. Спасибо!
Конечно эту статью можно использовать, как подсказку при расчете больничных. А чтобы вас она не смущала, вы можете опираться на приказ Минсоцполитики . Им утверждены примеры исчисления средней зарплаты, в том числе при оплате периода временной нетрудоспособности. А интересующий вас пример был приведен в п. 6 раздела ІІІ.Шишка Вікторія5 писав:консультують фахівці Міністерства соціальної політики стосовно лікарняних: якщо "на межі" перехідна відпустка та виправлення помилок. (Бюджетна бухгалтерія від 5 жовтня 2015 року №37) Отже, суми донарахованої чи сторнованої зарплати слід враховувати в тому місяці, в якому було здійснено таке донарахування (сторнування).Чи можна вважати дану статтю легітимною і опиратися на неї у розрахунках
Фактично це перерахунок, думаю в звіті з ЄСВ ви його віднесли до того місяця в якому його робили! Тому і при розрахунку лікарняних включається в той місяць в якому його робили!Ярослава01 писав:Євгеній за доплату по відпустках у зв"язку з підняттям зарплати я не знайшла, куда її відносити.
Ну тоді їх в січні рахувати якщо він припадає в розрахунковий період! Якщо не припадає то в розрахунку вони не приймають учаcть!Ярослава01 писав:Ні. Відпустку я віднесла до січня з кодом 10 у звіті ЄСВ.
Светлана1736 писав:Доброго ранку! Підскажіть будь ласка- при невиробничій травмі треба акт складати та пояснювальні від працівника брати? Лікарняний тільки за рахунок підприємства.
Я знов за рибу гроші, вибачте.Антон Янко писав:Krinevaelena, якщо через поважні причини усі календарні дні місяця повністю виключаються із розрахунку, тоді і будь-яка заробітна плата за цей місяць теж виключається. Якщо ж після виключення "поважних" днів (та їх оплати) залишається хоча б 1 календарний день у періоді, тоді включається вся зарплата, яка є базою для ЄСВ.
Повернутись до “Лікарняні та декретні”