Архів чату за 05.10.2021

Тут зберігається архів спілкування в чаті на порталі
EVGENIY
Повелитель Галактики
Повелитель Галактики
Регіон: Харьковская область
Дякував (ла): 150 разів
Подякували: 1396 разів
Контактна інформація:

Повідомлення EVGENIY »

Марина 08:04
Всем привет)))

Т 08:05
Доброе утро

Наталка! 08:05
Доброе утро)

Тат_яна 08:13
Доброе утро!

Таня 08:30
Доброго ранку!

ОМС 08:31
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!)))))))

Євген 08:38
Доброго ранку. Підскажіть буть ласка повернулася на рахунок не використана субвенція на придбання житла дітям сиротам потрібно вернути в бюджет.Чи потрібно коригувати рах.5512.

Людмила 08:43
Доброго ранку!

Тоня 08:45
Доброго ранку. Чи хтось вже відправляв об'єднану звітність за товою формою? Поділіться враженнями

Катерина 08:46
Доброго ранку! На який рахунок віднести Металевий пістолет для поливу Premium, KEPXEP за 700 грн

Катерина 08:46
Допоможіть, будь ласка

EVGENIY 08:50
Доброго ранку! Всім гарного дня )

Євген 08:53
EVGENIY.Допоможіть будь ласка 8.38

Катерина 08:53
EVGENIY,

EVGENIY 08:53
Євген, ви яка установа? Фінвідділ чи упсзн?

Євген 08:54
Селищна рада

EVGENIY 08:54
Катерина, що це таке і для чого? У вас системи поливу чи що? Може це запчастина?

Олексій 08:56
Я бы отнес на 1812. Вартість малоцінних та швидкозношуваних предметів, що передані в експлуатацію, виключається зі складу активів (списується з балансу) з подальшою організацією оперативного кількісного обліку таких предметів (крім канцелярського приладдя) за місцями експлуатації і відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання.

EVGENIY 08:56
Євген, а як вони вам повернулись, кому ви їх давали? Ви повинні були житло купляти, або купили або ні , що це за повернення?

Дуся 09:00
Доброе утро! Ситуация: больной пришёл на приём к врачу. Был открыт больничный лист. При следующем посещении врача и продлении больничного листа, первый лист электронный закрыт и готов к оплате. И так несколько раз за период болезни. Что нам сделать, чтобы мы видели не несколько листов, а хотя бы два?

Євген 09:02
Кошти дитині сироті були перераховані на рахунок у банкале дитина не встигла їх використати загинула банк кошти повернув нам на зад.

EVGENIY 09:02
Євген, тобто це було не в цьому бюджетному році?

EVGENIY 09:04
Євген, думаю у вас такі самі будуть https://buhgalter.com.ua/dovidnik/prikl ... -byudzhet/

Марина 09:08
EVGENIY, подскажите пожалуйста что и где почитать по поводу трансфертов. Но не проводки, а кто может перечислять субвенции, как они должны проходить... Сложилась ситуация, есть виконавчий орган, юр особа - отдел образования. Но субвенцию на спивфинансування ноутбуков учителям на обласной департамент образования обязали перечислять виконком.

Марина 09:09
Фин управление мотивирует это тем что трансферты может перечислять только орган влады...

Олена 09:14
Добрий ранок, знову по 100 постанову з вчорашнього чату EVGENIY 16:21 Тетяна, ну так от діліть ту премія на 12 і ставте 1/12 в грудень і в листопад якщо з 1 числа, це якщо виходить що розрахунковий період з листопада, ми повинні ділити не на 12 а на кількість відпрацьованих днів, так яку кількість днів брати працівникам прийнятим в листопаді по но

Вика 09:14
Дуся, ничего. Это такая система теперь.

Ж. 09:14
Чи є терміни для виплати матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань?

Олена 09:14
по нормі робочого часу за 2020 рік?

Олена 09:15
Ж., наявність економії фонду

керр 09:16
Ж., нормативно таке не визначено, як правило, у найближчу дату виплати зп після прийняття рішення про таку виплату

EVGENIY 09:17
Олена, ви не вірно питаєте, чому ви не кажете що цих працівників звільнили і прийн яли, ви хочете знати відповідь але питання задаєте не до кінця

EVGENIY 09:18
Марина, Бюджетний кодекс

Олена 09:18
керр, ні тільки при наявності економії, в аванс у вас фонд ЗП не відомий місячний

Євген 09:19
EVGENIY:Дякую.

керр 09:19
Олена, задавали питання про терміни виплати,, а не про право на таку виплату

Олена 09:19
EVGENIY, ні у мене вони вновь прийняті, це інші ОТГ( ТЕТЯНА) писали звільнили-прийняті

EVGENIY 09:20
Олена, нічого не поняв, там була премія за рік, а у вас яка?

Олена 09:20
керр, термін друга половина ЗП не АВАНСі не найближча дата

Ж. 09:21
Олена, а де таке прописано?

керр 09:22
Олена, у аванс виплачувати по Вашому не можна)

Олена 09:22
EVGENIY, премія за рік в грудні 2020р, я задавала питання як враховувати працівникам прийнятим в листопаді?

керр 09:23
Ж., не має такого прописаного, хто як може із своєї ситуації)

Яна 09:23
Доброго дня. Фініки у когоє обслуговування місцевого боргу КПК 3718600? у 2-Дс як відобразити?

Олена 09:24
Ж., Виплата матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань для посадових осіб та службовців ОМС передбачена п.п. 3 п. 2 постанови № 268.

EVGENIY 09:25
Олена, так ви ж їм премію тим хто прийнятий в листопаді їм же не за рік премію дали а с дня прийняття до 31.12 тобто вона вже пропорційно врахована, от як ви рахували так і враховуйте при нарахуванні відпускних

EVGENIY 09:26
Олена, керр, звичайно ж можна і в аванс, якщо треба можете виплатити і взагалі в міжрозхрахунковий період, все залежить від наказа! Просто бухам зручніше в аванс або зарплату

Марина 09:27
EVGENIY, та общие фразы там

Ж. 09:28
керр, Олена, EVGENIY, дякую!

Олена 09:29
EVGENIY,премія за підсумками року

EVGENIY 09:30
Марина, може є постанови кабміна які регулюють більш детально ніж бюджетний кодекс! Я на пам'ять їх не знаю

EVGENIY 09:30
Олена, ну от хіба ви премію за підсумками року дали однакаові людині яка рік працювала і людині яка в листопаді прийнята?

Олена 09:34
EVGENIY, да

Олена 09:35
EVGENIY, однакову

EVGENIY 09:35
Олена,

EVGENIY 09:36
Олена, і ви вважаєте що це правильно?

Олена 09:37
EVGENIY, розпорядження керівника , так як враховувати ?

EVGENIY 09:37
Олена, мені це не відомо як враховувати те що ви самі вигадали

EVGENIY 09:38
Олена, я все життя вважав зо премія за підсумками року платиться пропорційно вкладу людини а не однаково! Це ж не 8 березня

Тат_яна 09:38
EVGENIY, угораю второй день с этой темы. Нужно же понимать, кого увольняли-выбирали-принимали (голова, секретарь...)

Олена 09:44
EVGENIY, якщо пропоційно вкладу , назва не змінюється -за підсумками року,

Катерина 09:46
EVGENIY, щодо металевого пістолета і віднесення на рахунок. EVGENIY, то із серії: коли наш завгосп, який не шукає легких шляхів і сам майструє подовжувач з краном така ж історія, там ще й шланг придбали і доточили то до КЬОРХЕРА я так розумію то 1515 чи 1513? як же я люблю свою роботу

EVGENIY 09:46
Олена, ну так за підсумками року, а людина в цьому році тільки два місяця відпрацювала то який вклад вона зробила за рік? Хтось весь рік пахав а той хто два місяці відпрацював премію таку саму отримує, прийміть мене на роботу на один день 31 грудня а 1 січня звільніть і дайте мені премію таку саму як тим що рік працювали

EVGENIY 09:48
Катерина, та ставте на 1812 і списуйте та ведіть кількісний облік по таким штукам

Катерина 09:49
ви не вперше пишете про кількісний облік, але ніколи його не вела

EVGENIY 09:51
Катерина, та шо там його вести, робите обігову відомість і в неї записуєте просто без сум

Катерина 09:54
EVGENIY, о Боги, аби ви знали скільки в нас того всього. Як же я люблю свою роботу

EVGENIY 09:54
Катерина, ось я в демобазі ФІТ-Бюджета тільки що зробив http://joxi.ru/n2Ygp5NT7R0War

Катерина 09:54
EVGENIY, Дякую!

Катерина 09:56
EVGENIY, навіть, якщо ми не списуємо флешки, для прикладу, а переміщаємо їх на людей - все-одно ведемо цей кількісний облік?

Катерина 09:58
флешки по 1812 по 260 грн

EVGENIY 09:58
Катерина, так, в цій же оборотці у однієї людини вибуває а інший прибуває просто кількість тільки

Катерина 10:04
EVGENIY, Дякую вам!

Тетяна 10:20
Добрий день. Нараховано допомогу на поховання працівника. Підкажіть будь ласка в об'єднаній податковій звітності у додатку 4д кого вказувати: померлого працівника чи родичів працівника яким буде виплачено цю допомогу.

123 10:22
Тетяна, не може покійник бути одержувачем такого доходу

EVGENIY 10:23
Тетяна, в пошуку на сайті напишіть допомога на поховання, статей багато

Ж. 10:31
звіт про забргованість ФССу зараз подається?

Ольга 10:33
доброго дня, якщо залишок по рахунку 5511 по дебету 4616, то це дефіцит чи профіцит?

Олена 10:40
Дуся, по л/л все правильно: у цьому і сенс - оплата в режимі поточного часу. Нащо вам два? лікарняних бачити. Берете по черзі готових до оплати, якщо бачите що другий дозволяє "потримати 10 днів - можете почекати і подати заявку образу на 2 л/л . Ми просто робимо "по мере поступления" тоді не заплутаєшся і нікого не забудеш.

EVGENIY 10:42
Ольга, дефіцит, тобто буде з мінусом

Марія 10:43
Суму лікарняних ФССУ, які ще не профінансовані фондом показувати в квартальній звітності?

Ольга 10:44
EVGENIY, дуже дякую!!!!!

Ольга 10:44
Працівник сумісник написав заяву про переведення його з одної посади на іншу. Як правильно буде його відпрацьований період по першій посаді залишається

Олена 10:44
Підкажіть проводки по списанню запасів придбаних у минулому році: Дт 8013 Кт 1512 чи Дт 5512 Кт 1512

Бух 10:44
Ж., ні

EVGENIY 10:44
Олена, 8013 1512

Олена 10:45
EVGENIY, дякую

EVGENIY 10:45
Марія, http://bit.ly/2RQRrYO

Лена ЗОШ 10:48
Всім доброго дня! Чи прийшли комусь електронні лікарняні по працівникам, що відмовились від ІНН ?

Бух 10:57
Так, прийшли

Вікторія 11:05
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, на який термін можна брати відпустку, щоб забрати матеріальну допомогу?

Елена 11:14
Вікторія, можно и на 1 день, но главное условие, что бы основная часть отпуска должна быть не меньше 14 дней

Лена ЗОШ 11:18
Бух, а працівник відображений в форматі БКМА123123? В мого працівника мед. висновок не формується. Мабуть лікарі щось не так вносять. Дякую.

*** 11:21
у когось сдо адекватно працює???

Вікторія 11:24
Елена, дякую ;)

Таня 11:39
Привіт,колеги.Хочу створити звітну обєднану звітність у Медку,не підтягує співробітників у таблицях.У когось таке було?

Наталія 11:40
Доброго дня, підскажіть будь ласка, в минулому році згідно рішення сесії було передано будівлю на баланс, помилково згідно акту вона не була поставлена на баланс це виявили зараз, які необхідно зробити проводки?Чи робити як зазвичай просто , а у звіті за рік потім показати. ДТ 10 КТ51

Ірина 11:51
***, не адекватно)

Танюшка 11:57
петиція: Кримінальна відповідальність за примусову вакцинацію https://petition.president.gov.ua/petition/121610

СтефаНа 12:15
Танюшка, я б ще ввела кримінальну відповідальність за зараження ковідом від невакцинованої особи, особливо коли це сталося на роботі

таня 12:19
Допоможіть. Не можу зайти в СДО. В когось є така проблема. Завантажила Барс новий

ФСН 12:23
таня, заходьте через Мазіллу або Оперу. Хром оновлений - конфлікт. Новини від 29.09.21.

Денис 12:23
СтефаНа, а якщо заразила вакцінована особа?

Марина 12:50
СтефаНа, а вы что не в курсе что вакцина не спасает от заражения а только вырабатфывает антитела))))))

Марина 12:51
Танюшка, ага читали вчера...

Таня 12:51
Марія, в Балансі р.1140 і 1560. В Додатке 20 в р.012 в ст.5 і ст.6

ЛюдКа 12:58
Всім привіт!!!!Гарного дня та позитиву!!!!!

Ната 13:08
Добрий день! звільнений директор профтеосвіти який код класифікатора?

Тетяна 13:09
EVGENIY,якщо можна , то будь ласка на прикладі: керівник прийнятий на посаду 15 листопада 2020 року, у грудні нарахована премія за підсумками роботи за 2020 рік у сумі 8000 грн, щомісячна заробітна плата з січня по серпень 2021 року 10000 грн, з 1 серпня 2021р. пішов у чергову відпустку. Як розрахувати середню з/пл. згідно 100 Постанови?

Олена 13:13
Тетяна, от і я цим питанням ціавлюсь другий день, конкретно ніхто не знає, я ділю на норму 2020р 251 день ,а ви?

Олена 13:14
Тетяна, ситуація один в один тільки сума 1000

тата 13:17
Олена, Таня я цім цікавлюсь вже майже рік, ні хто не дає відповідь і приклади с премією річною нарахованою у січні.

тата 13:20
EVGENIY, така сітуація з нарахуванням премії річної вновь прийнятим працівникам буває,коли треба викорастити залишки по зп. От і рахуємо премію то оклад усім то ділимо не враховуючі відпрацьовані дні.

EVGENIY 13:21
Олена, тата, ті хто писав інструкцію 100 про те що ви так робите мабуть і не здогадувались

тата 13:22
Раніш в 100 було гарно ,премія за рік в року за який нараховують не бралась до розрахунку,а тепер сиди і думай як гадає кру. Перерахуєш -витрата бюджетних коштів, не дорахуєш -?

тата 13:24
EVGENIY, а мені цікаво хто із бюджетніків на початку року за прошедший бюджетний період премії нараховує? Вони не думали? Коли іноді 1/12 кошториса в січні,а може і влютому?

тата 13:26
EVGENIY, вибачте за імоції

ЯСЯ 13:35
девочки совсем запуталась форма заявки для больничніх ФСС не поменялась?

Олена 13:35
ЯСЯ, нет

Олена 13:36
тата, а ви як таку премію включаєте?

Олена 13:37
тата, по старому порядку з12.12 було все зрозуміло з такою премією, а зараз халепа

Натали 14:01
Підкажіть за яким КЕКВ планувати створення перегородки у приміщенні на 50,0тис грн, чи потрібно її оприбутковувати?

тата 14:17
Олена,я ще в роздумах. Чекаю може ще роз'яснять по нашій ситуації. Квартальних в мене нема,а ось ця річна . Треба крушників питати.

Вітка 14:23
Олена, Тата. Коли виплачували таку велику премію, то не побоялись виплатити, а тепер чомусь боїтесь розподілити по місяцям відповідно відпрацьованим робочим дням в 2020 року.

ЛюдКа 14:27
Вітка, я б зробила так само, премію поділили на норму робочих днів 2020 року і в 2021 помісяно множила на відпрацьовані дні 2021 року. Переконайте мене в зворотньом, може я і не права, а вони, що придумали????

ЛюдКа 14:28
маю на увазі законотворці??????????

тата 14:31
Вітка,та в том то і річ, що вона не велика. У розмірі окладу

тата 14:32
і не прив'язана до відпрацьованих днів

Вітка 14:35
ЛюдКа. В Порядкові № 100 йдеться не про норму робочих днів, а про відпрацьовані робочі дні в періоді за який вона (премія) нарахована.

ЛюдКа 14:35
Я все розумію, але я зробила б так........

Ксю 14:36
Отримала в вересні по внутрівід. оз і інма. Присвоюю свої інвентарні номери, заводжу інвент. картки. В грудні рахую амортизацію за жовтень, листопад, грудень. Чи вірно роблю підкажіть?!!

Вітка 14:41
Тата, якщо невелика, то які можуть бути питання. Суму премії за підсумками роботи за певний період ділимо на кількість відпрацьованих робочих днів періоду, за який вони нараховані, та множенням на кількість відпрацьованих робочих днів відповідного місяця, що припадає на розрахунковий період.

EVGENIY 14:42
Ксю, так вам повинні були передати с картками і номерами! Або ж вам передали капінвестиції

Дарина 14:56
Доброго дня.підкажіть будь ласка,працівник прийнятий 17.11.2020.З 18.10. йде у відпустку.До розрахунку беремо 12.2020-09.2021?

Ольга* 14:56
Дарина, так

ЛюдКа 15:01
Підкажіть, чи потрібно покладати обов'язки про висвітлення в прозорро намірів про оренду приміщення? УО є але тільки на закупівлі...

Дарина 15:07
Ольга*, дякую.А якщо 15.10 вихідний, відпрацьовуємо 23.10,як ці дні врахувати при розрахунку відпускних?Як вірно прописати в наказі?

EVGENIY 15:08
Дарина, https://buhgalter.com.ua/articles/kadro ... idpusknik/

Марина 15:09
все ступор... если я получаю финансирование по КПКВК 0219150 это ж 7011 ??? не 7512 ?

Марина 15:10
Перечислять я буду другому бюджету

EVGENIY 15:12
Марина, перші дві проводки це ваші https://buhgalter.com.ua/dovidnik/prikl ... istsevomu/

EVGENIY 15:13
Марина, http://joxi.ru/v293blMHROLB0r

Марина 15:15
спасибо

Марина 15:18
EVGENIY, а как их проводит тот кто получил?

Марина 15:19
у них что ли 7011 ????вторые две проводки?

EVGENIY 15:19
Марина, они их получают в доход бюджета такое не проводится по бухучету установи

Марина 15:19
а и тогда они просто получают финансирование из своего бюджета?

EVGENIY 15:20
Марина, а дальше смотря кому они их будут віделять

EVGENIY 15:20
Марина, да они просто себя или когото профинансуируют и от єтого будут зависеть проводки

ЛюдКа 15:22
Марина 15,01 ПЛІЗЗЗЗ

Дарина 15:24
EVGENIY, величезне дякую

Наталя т-ц 15:35
ЛюдКа, оренда приміщення не підпадає під дію Закону 922

Ксю 15:42
EVGENIY, а потрібно складати акт введення в експлуатацію по внутрівід.отриманню?

EVGENIY 15:42
Ксю, якщо вам передали капінвестиції то потрібно

Ксю 15:43
EVGENIY, ніде не вказано, що це кап.інвестиції. Просто в рішенні сесії передати майно.(1016,1113)Або я щось не розумію

EVGENIY 15:47
Ксю, якщо майно вам передавали то у них інвентарні номери і вам з майном передають інвентарні картки

Ксю, а також всі документи і знос так само

людмила 15:47
скажіть будьласка, за новим дсту 4163:2020 в меморіальних ордерах теж пишемо підпис по новому??

Ксю, Основні засоби передаються разом з первинними документами (чи їх копіями), або обліковими регістрами (чи їх копіями), або іншими документами, в яких зазначено вартість придбання (створення) основних засобів.Подробиці: https://buhgalter.com.ua/zakonodavstvo/ ... datsiyi-z-

EVGENIY 15:48
людмила, ні не пишемо, поки не внесуть в них зміни завтра буде на сайті лист МФУ

людмила 15:49
а в накладних, актах, тощо??

EVGENIY 15:50
людмила, https://buhgalter.com.ua/articles/pervi ... ovovveden/

людмила 15:51
так ось читаю це роз яснення і бачу що це актів і накладних не стосується виходить..

EVGENIY 15:53
людмила, все вірно тому що вони не організаційно-розпорядчі )))

людмила 15:54
дякую

ГАННА 15:55
EVGENIY, доброго дня, спалено службовий автомобіль,йде слідство, як бути з амортизацією,не нараховуєсься??

EVGENIY 16:02
ГАННА, думаю що вже ні, фактично він вважається що вибув, ви його і списати мабуть повинні були, тут треба почитати порядок вибуття

ГАННА 16:19
EVGENIY, не можу списати поки йдуть слідчі дії, дякую

Надя 16:27
ГАННА, Ви списуєте автомобіль з обліку основного та не нараховуєте амортизацію, ставите його на позабаланс на час дії слідства

Марія 16:28
В установі є заступник директора. В додатку 5 обєданому звіт треба вибрати класифікатор професій.але там не має такої посади заступник директора.Як правильно поступити?

сергій 16:31
доброго вечора питання, зайшов на свйт ПФУ зявився лікарняний на пра=цівника який звільнений ще з 16.08.2021 як бути в даній ситуації підскеажіть будь-ласка

сергій 16:32
а лікарняний відкритий з 24.09 по 30.09.2021

Ольга 16:35
Спортивні школи як Ви правильно рахуєте за відрідження на збори резервістів тренерам брали робочі дні чи години?

Тат_яна 16:39
сергій, звіт об"єднаний за 3-й кв. ще не подавався, так? Податкова ще не баче звільнення, от вам "обратка"... А ще стверджують, що подавати таблицю відомості про звільнення тільки в звітному, в уточнюючому - не потрібно

Марина 16:44
Тат_яна, ну да... трудовые не оцифрованы

сергій 16:48
Тат_яна, звіт поданий 4 числа та прийнятий

сергій 16:48
4 жовтня

Тат_яна 16:48
Марина, короче, корабль диджитализации наткнулся на рифы реальности, а проще - гладко было на бумаге...

Тат_яна 16:51
сергій, ну и? Хоть бы чрез месяц его УВИДЕЛИ... Помните, как налоговая давала справки о доходах? Через месяц ПОСЛЕ ОКОНЧАНИЯ ОТЧЁТНОГО ПЕРИОДА. Получается через месяц после 9-го... ноября...

Тат_яна 16:53
Вот что бывает, когда реформы идут только от теоретиков. Сова - на глобус, и никуда, никуда нам не деться от этого...

Тат_яна 16:55
Всем ПОКА!

EVGENIY 16:56

Марина 16:57
Народ вы печаете мемориалки если они пустые???

ОМС 16:58
Марина, зачем? Нет, конечно

EVGENIY 16:58
Марина, конечно нет

ОМС 16:58
Марина, если есть остатки, а движения небыло, то да

Марина 16:59
Ураааааа))))))

ОМС 16:59
Марина,

Марина 16:59
ОМС, все домой???

EVGENIY 17:00
Марина,я нет еще )

Марина 17:00
и я)))))

EVGENIY 17:00
работаем

Марина 17:00
ага....

Тат_яна 17:01
Марина,16.59 а чё, на дискотеку?

EVGENIY 17:02

Люси: 17:33 Ксю, Ви все робите правильно. На отримані ОЗ потрібні нові номери та картки

Відповісти

Повернутись до “Архів чату buhgalter.com.ua”