Доброго раночку і смачної кавусі )) У Кропивницькому нарешті перший сніг
Оксана 08:24
В Чернігові також зима в перший день зими
Катерина 08:27
Добрий д ень!
Тат_яна 08:38
Доброе утро!
EVGENIY 08:38
Доброго ранку ) Ось і зима прийшла
Квіточка 08:40
Тат_яна 08:42
EVGENIY, ну, пришла...
Тат_яна 08:43
Привет вам, простуда и сопли! Ура уменьшению суток! Да здравствуют громкие вопли Заваленных в снег институток!...
ЛюдКа 08:43
Всім привіт!!!!Гарного дня та позитиву!!!
ЛюдКа 08:44
Черкаська сніжок.......
тата 08:46
Хермонська,як не дивно, з ранку прокинулась зі сніжною крупою
тата 08:47
Вибачте, Херсонська
ОМС 08:48
ВСЕМ ДОБРОЕ УТРО!!!))))
ОМС 08:49
У нас зима только по календарю)
Любов 09:48
Колеги, на електронку прийшло посилання на петицію про встановлення бухгалтерам надбавки за вислугу років. З 26.11 маємо 286 підписів... Ось так ми себе любимо
ВІК 09:51
Любов, як підтримати петицію? Мені не получається. Пише помилка
Анна 09:52
Любов, киньте сюди посилання
* 09:58
Колеги,СДО у всіх працює?
EVGENIY 09:59
Любов, гіблоє дєло
EVGENIY 10:01
то не петиція то реклама
EVGENIY 10:01
можете сюди не кидати посилання
* 10:03
Любов,то нічо не дасть,напевно одні ж і ті самі підтримують петицію кожен раз,чи то стільки бухгалтерів нема,щоб набрати певну кількість голосів,чи то у решту і без того велика зарплата
Любов 10:12
EVGENIY, не буду :)
Любов 10:13
ВІК, я просто зареєструвалася і з'явилася кнопка підписати
Анна 10:14
*, не чула раніше про петицію
Любов 10:15
EVGENIY, мабуть що гіблоє... бо його вже не один рік підіймають, а нічого не змінюється
Тат_яна 10:19
Любов, после подписания подобной петиции (прошлые попытки) проверяла счётчик подпией - не меняется. Пыталась ещё раз подписать, получала сообщение, что голос уже использовала... Вобщем,точно - гиблое дело. Прямо кот в мешке...
я 10:24
Я запитувала чи можно 2111 заплатити із спецрахунку а 2120 із ЗФ ДБ (не використані кошти залишаються).У казні думки розійшлися...одні кажуь можно, другі ні...а відповідати хто буде???
я 10:25
Чи була у кого така ситуація?
ВІК 10:28
Любов, підписала! І мої дівчата теж!
Любов 10:29
я, точно можна сказати тільки хто відповідати буде - Ви (( Вам не можуть зробити перерозподіл між КЕКВ якщо є невикористані кошти. В місцевому бюджеті нам так облять. За ДБ не скажу
Любов 10:29
ВІК,
я 10:39
задіяні інші структурні підрозділи...жаба давить - не дають!
Ася 10:42
Доброго всім дня! Підкажіть будь ласка по інветаризації потрібно заповнювати і друкувати всі бланки і акти з нулями, якщо, поки що не має кап.інвест, і каси з касиром і бланків
Тат_яна 10:46
я, обычно наоборот, недостаточно на 2120 (больничные там, до мин.ЕСВ...) Откуда у вас мог такой перекос получиться... Я бы не трогала спецсчет, там тоже всё сложно, нужно смотреть по доходам и куда их можно использовать, даже в бюджетні запити придётся смотреть
Світлана 10:48
В минулому році була така ситуація в РДА .Так платили.
к 11:11
я, добрий день, яка ви установа?
к 11:13
я, вас фінансують по повній кекв чи по скороченій.
777 11:24
Знайшла помилку.. В звіті 2 дс показувала витрати на придбання марок. Хоча їх там не мало бути. А мали бути тільки ті, що фактично використані. Казна не побачила цієї помилки. Ця прмилка 1 дс не зачепила. Може порадите як виправити?
Леся 11:24
Добрий день. На сайті Президента знову зареєстрована петиція про встановлення бухгалтерам надбавки за вислугу років. Голосуйте, розповсюджуйте..
EVGENIY 11:29
Леся, читайте чат з початку
юля 11:29
підкажіть будь ласка чи вірно я зрозуміла що мінімалка зросла а посадові оклади лишились на рівні січня??
EVGENIY 11:31
І до речі Президент не встановлює надбавки працівникам бюджетної сфери, це робе кабмін, на сайті кабміну так само можна створити петицію! Навіщо звертатися до того хто не вирішує такі питання!
EVGENIY 11:32
юля, посадові оклади за ЄТС теж зросли
св 11:32
юля, ні, також підвищилися,
св 11:33
А вірно я зрозуміла, що індексації в грудні не буде у бюджетників за ЄТС?
Анна 11:35
777, не розумію, чому ця помилка не зачепила 1 дс. Фактично використані марки списуються на 8013, в кінці кварталу витрати з 8013 списуються на 5511 фінансовий результат. А фінансовий результат має бути однаковим в 2 дс і 1 дс
Оксанка 11:35
св, не буде, оклади ж підвищилися
EVGENIY 11:36
Анна, не має він бути однаковим
777 11:36
Анна, він не буде однаковим
777 11:41
З Фін результатом все добре. Чи можна в річній 2 дс заповнити правильно. А тоді розписати в пояснювальній цю помилку. Чи це має бути якось по іншому.
Наталка! 11:41
Доброго дня! Підскажіть будь ласка, згідно якої постанови відбулося підвищення з 01.12.2021р.?
EVGENIY 11:42
Наталка!, ЗУ про Держбюджет на 2021 і постанова 1298 якщо мова про ЄТС
Людмила 11:42
Доброго дня! Не можу розібратись. Чому розмір заробітної плати, який дає право на застосування ПСП на 2-х дітей 6960? 3470*2=6940 Чи я неправильно рахую? Можливо 2481*1,4=3473,40*2=6946,80 Але тоді виходить 6950? Як правильно?
EVGENIY 11:42
Людмила,
Інна 11:43
Колеги, в нашфй раді є програма пільгового кредитування житла КПКМБ 0218841 кекв 4113. В листопаді ми перерахували кошти обласному фонду підтримки. Підкажіть проводки, чи враховуються ці кошти в балансі?
Людмила 11:43
Там немає помилки?
EVGENIY 11:44
Людмила, ну не помиляється той хто нічого не робе, помилку не виключаю, але в мене в екселі розрахунок є
Людмила 11:45
Доброго дня колеги. питання щодо реалізації металобрухту після списання майна. В журналі Бюджетна бухгалтерія № 36 за 2021 рік написано, що порядок 1314 потерпів змін щодо реалізації майна після списання. Металобрухт вище 500 кг ми повинні продавати через електронний аукціон. В самому порядку з досі не бачу. Як ви робите, як правильно?
Людмила 11:45
Вибачте номер Бюджетної бухгалтерії 35.
Наталка! 11:46
EVGENIY, дякую)))
EVGENIY 11:47
Людмила, я перепровірю, мабуть все ж таки помилка
Людмила 11:47
Дякую.
Інна 11:49
питання 11,43
111 11:49
агов, як тепер акт приймання-передачі струсити з Нафтогаз Трейдингу? та чи буде він в паперовому оригиналі? хто знає? підкажіть, будь ласка
Ганна 11:51
111: больная тема.А еще интереснее вопрос как закрыть декабрь до конца года.
111 11:52
Ганна, ви договір свій екземпляр в паперовому варіанті не отримали?
Ганна 11:53
Отримала
Інна 11:56
питання 11,43Подробиці:
Михайло 12:05
За яке число відшкодовані лукарняні
Ганна 12:10
Михайло:
EVGENIY 12:10
Михайло,
777 12:15
EVGENIY, Питання 11.24, ще актуальне. І я просто в шоці, знайшла ще одну помилку. Фінансовий результат поставила в капітал в дооцінках. Звіт за 9 місяців. Що робити? :(((( В мене ще такого не було ніколи.
Євген 12:29
EVGENIY. Підскажіть будь ласка Селищна рада може заплатити за технічну інвентаризацію безхозного майна якщо на обліку воно не знаходиться
Ганна 12:41
Підскажіть фольгаізол та армований скотч для утеплення димаря на який рахунок 1815 чи 1812?
я 12:47
Тат_яна: 10:46У нас много инвалидов
Анна 13:03
777, 11:47
Анна 13:06
777, 11:47 . рядок 2390 з 2дс = ряд 1420 графа 4 - графа 3. У вас так?
Анна 13:07
777, подзвоніть спеціалісту казначейства, він може відкликати (повернути) вже прийнятий звіт, Я вже так робила
Анатолій 13:09
Доброго дня. Бухгалтера ШКІЛ. Підкажіть, будь ласка, чи є у Вас Уповноважена особа по закупівлях, чи ці обов"язки покладено саме на бухгалтера (питання у світлі переходу шкіл на фінансову автономію.) Завчасно ДЯКУЮ.
Н.А 13:12
777, якщо не додивилися і прийняли то не трогайте вже або як порадили можна відкликати, а за рік уже зробите як правильно. Пояснювати будете за рік
ОМС 13:13
Анна, ну мабуть же не через 2 мысяця?
* 13:14
Анатолій:все роблять бухгалтери,але без доплат
* 13:15
Маємо надію,що з січня буде доплата,і тестування уо пройшли
EVGENIY 13:16
Анна, фінрезультат в балансі ніяк не пов'язаний з фінрезультатом 2дс це різні речі, не вигадуйте ніяких ув'язок, є лист МФУ по цьому питанню
777 13:17
Я би хотіла виправити, бо на наступний жовтень буде видно ту помилку. особливо в переплутаних рядках. Але думаю і в річній воно десь вилізе.
777 13:17
тобто через рік
Анна *+ 13:20
Допоможіть людина звільнилася в травні а коли зробили перерахунок прибуткового недоутримали прибутковий що робити
ОМС 13:20
777, за рік відрегулюєте, як треба. Квартальні звіти навіть в архів не здаються, тільки річні.
Н.А 13:20
ОМС, доброго дня! "Виловила" вас, а скажіть може у вас було по акту ревізії по об"ємах по актах в.робіт виставили щоб вернули, а в бух.обліку як Дт поставили, за 3 роки ніхто нічого не повернув і не будуть, що з нею робити? Сума велика боїмось на 071 перенести, щоб ревізори не чіплялись
EVGENIY 13:20
Євген, теоретично звичайно ж може, якщо таке майно треба поставити на баланс то хто ж заплата як не рада
Анатолій 13:21
*, Ви маєте на увазі допорогові закупівлі (тобто до 50 тис. грн), чи і закупівлі на суми більше 50 000 грн?
EVGENIY 13:22
777, в річному робіть все вірно, кому воно там треба в казначействі, це вам не казна буде помилки писати а кру
Інна 13:22
Колеги, в нашфй раді є програма пільгового кредитування житла КПКМБ 0218841 кекв 4113. В листопаді ми перерахували кошти обласному фонду підтримки. Підкажіть проводки, чи враховуються ці кошти в балансі?Подробиці:
ОМС 13:22
Н.А, добрий день! У нас колись було. Наші підрядники повертали. КРУ обично за цим чітко слідкує. Може вони перерахували напряму, а вам не повідомили?
Н.А 13:22
та і КРУ ті баланси не звіряють
EVGENIY 13:23
Інна, вони ж вам будуть повертати ці кошти? Краще в казначействі запитайте якщо треба щоб вони висіли у вас в кредиторці то треба і в обіку вішати
EVGENIY 13:24
Інна, здається навіть форма звітності є про надані кредити
Інна 13:24
дебітори, напевно. Але в типовй кореспонденції нічого не знайшла
ОМС 13:24
Н.А, ми згідно акту ревізії зменшили суму актів. Але у нас була кредиторка (це в 2014 році, коли перевіряли кредиторку), ми тоді просто менше їм перерахували
Н.А 13:24
ОМС, ні що бло, то пройшло. А це залишилися і вже 4 рік обліковуються. Ще й СБУ забрали акти і договора оригінали і нікому воно крім бухгалтера не треба, сама боюся приймати таке рішення, хоч в інв. описали
Н.А 13:25
ОМС, вони більше у нас не виконують робіт нажаль
ОМС 13:27
Н.А, комісійно перенесіть на забалансовий. У вас з ними звірки не було зовсім? Обично в таких випадках ревізію проводять одночасно і у вас і у них. І акти і там і там. І КРУ вимагають щомісячно інформацію. Не знаю як це вони це пропустили
Н.А 13:28
ОМС, це така дебіторка, як одна колега казала асфальт, воно то так, але як придратися то...бюджетні кошти. Такі спори по таких ситуаціях виникають а як бути щоб було усім хорошо
ОМС 13:29
Н.А, напишіть (на всякий випадок) їм листа (заказного), прикладете до акту. Що ви зверталися, а не прсто так
ОМС 13:29
Н.А, для прикриття "одного місця"
Н.А 13:30
ОМС, хотіла на 071, але чомусь побоялась, все підготували і назад. Зразу КРУ требували, а потім у нас в ф.7 і в м/о 4 і моя головна біль
ОМС 13:32
Н.А, ви ж на інше місце роботи перейшли?
Н.А 13:32
ОМС, я вже так і подумала, краще залишити та написати їм листи для прикриття.... та що цікавилися, а потім уже щось може і робити. Дякую.
ОМС 13:33
Н.А, при списанні казна потребує від вас копію акта. Вони ж також повинні якось це закрить
Н.А 13:33
ОМС, ні так в ЖКГ і працюю, уже до круглої дати півроку доробити, а там буде видно.
ОМС 13:33
Н.А, а мені 3 міс і 8 днів!!!!
EVGENIY 13:34
Інна, наприклад є рахунок 2012 , от вам і проводка 2012 2313
Марина 13:34
ОМС, ты еще часы не считаешь?))))))
EVGENIY 13:34
ОМС, і 4 години
ОМС 13:35
Марина, EVGENIY, точно!!!))))
Н.А 13:35
ОМС, я їм уже все і надала, позвонила г.б. їм нічого не треба, а я назад забрала і оставила все як є.
Н.А 13:36
ОМС, правда, ви як солдат = наболіло вже мабуть, от така наша робота. А оті петиціїї до фені декому
ОМС 13:36
Марина, работаю всю свою сознательную жизнь. Уже все на чате наверное знают, как я деньки считаю. Но это до ДАТЫ! а поработать хотела бы до лета. А там...как карта ляжет
ОМС 13:37
Н.А, (13.36) точно))))
Н.А 13:38
ОМС, нехай лягає хорошо карта, здоров"я б усім нам в цій роботі не "благодарній", але відповідальній
EVGENIY 13:49
До речі може кому цікаво ось телеграмм канал журнала Місцеве самоврядування
Тат_яна 13:55
я, 12.47 Лучше не трогайте ничего, пусть остаются деньги. Потому как это ваши ошибки в планировании кошториса (так считают проверяющие) Если нельзя переброской сбалансировать 2111 и 2120, то пусть возвращаются в бюджет
Tetyana 14:05
Підкажіть будь ласка, якщо відрядження за кордон до 1 країни (США), але під час переліту транзитом відряджений зупянється ще в одній країні (Німеччина) (такий маршрут по авіаквитку), та дата вибуття з України та прибуття в США це різні дати (Україна виліт 03.12., приліт 03.12 Німеччина, виліт з Німеччини 03.12., приліт в США 04.12).
ОМС 14:09
Tetyana, смотрите по отметкам в загранпаспорте. сделайте скан для себя
ОМС 14:10
Н.А, так ЗДОРОВ'Я потрібне. Дякую, вам взаємно.
Марія 14:41
Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, можно провести тендер в декабре, а заключить договор с января 2022г., пропустит ли казна?
я 14:42
Тат_яна:Я тоже такого мнения...пусть лучше пойдут в бюджет, чем потом будут штаны мокрые
ОМС 14:45
Марія, да. У нас так бывает
Ганна 15:05
Працівник несподівано їде у відрядження за кордон. Проїзд, проживання, харчування оплачує іноземна сторона. Чи повинна наша організація оплатити добові і ще якісь витрати?
Інна 15:06
EVGENIY, дякую,
Марина 15:09
Марія, энергоносители так и делаем, процедуры долгие и чтоб в ПОН не попасть под очикувану вартисть проводим
Оксана 15:12
Відділ культури і туризму. 5 закладів(юрюосіб) в підпорядкуванні. Людина працює в одному закладі та сумісництво в іншому в межах відділу культури. питання це внутрішній сумісник для відділу культури?
анн 15:20
Оксана, для відділу -це внутрішній сумісник. І в звітності для пенсійного також, так як звітує перед органами саме відділ
Тат_яна 15:28
Оксана, звітує ж кожна юр.особа за себе? Просто головний розпорядник у них відділ культури, так? Значить для однієї юр.особи працівник є сумісником зовнішнім
Оксана 15:52
анн,
Оксана 15:53
анн, дякую.
Оксана 15:53
Тат_яна, звітує відділ.
Оксанка 15:56
Пенсійний завис і не впускає, в кого така ж проблема?
ОМС 15:57
Оксанка, ждите, потом пускает
Оксанка 16:01
ОМС, вже впустив)))
Тат_яна 16:06
Оксана, тогда извините
ОМС 16:07
Оксанка,
Оксанка 16:08
Підкажіть, якщо номера лікарняних кожен різний в одного працівника, це є нові лікарняні і з кожного установа має оплатити 5 днів, якщо лікарняні під одним номером, то це є продовженням попереднього лікарняного?
Ганна 16:09
Оксанка, не може бути номер лікарняних однаковий, може бути однаковий тільки номер страхового випадку
Ганна 16:10
номер страхового випадку-номер лікарняного-номер версії
Оксанка 16:11
Ганна, уже дочиталась, дякую
Ганна 16:11
первинний чи продовження визначається по номеру страхового випадку
св 16:29
Ганна, тільки добові в дорозі та квитки
Мирослава 16:30
я, 10.25 я вчора вам відповідала, що не можна. Мені написали протокол про бюджетне правопорушення, точно така ситуація була
Світлана 16:30
Добрий вечір))) Якою Постановою можна зняти бюджетні призначення по спеціальному фонду власні надходження за рахунок невиконання доходів спец ф??????
Марія 16:50
Підкажіть як правильно реєструвати договір нафтогаз трейнінг на 2021 рік в казначействі фінансові і юридичні?
Елена 16:52
Марія, у нас проблем не было, составили календарный план- нас попросили в нем четко прописать в табличку -по годам сколько кубов и гривен
Елена 16:53
Марія, а финансови ми еще не регистрировали, а что у вас уже акт есть?
Марія 17:01
Елена,фінансових не має ще .я так наперед. А яка це табличка .чи можети скинути на елетронку?
Віра 17:11
Доброго дня, підскажіть, чи потрібно подавати інформацію про купівлю ноутббука?
Марія 17:21
Віра, так подпвати повідомлення
Віра 17:46
Марія, дякую
Віра 17:47
Марія, повідомила